annas

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

  Never

About annas

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Nyt kun häämatka Egyptiin on ohi taidanpa kirjoitella kokemuksia. Olimme ensin Niilin risteilyllä, joka oli aivan ihana kokemus. Tunnelma Niilillä , katsellen maalaiselämää oli upeaa. Illalla saattoi pulahtaa lämmitettyyn porealtaaseen aurinkokannella ja katsella tähtiä. Näimme Luxorin tärkeimmät nähtävyydet (temppelit, kuolleittenlaakson ym.), Edfun temppelin Asuuanin padon, Abu Simbelin, Philaen temppelin, Sobeksen ja Horuksen temppelin. Ruoka oli todella hyvää ja meitä häämatkalaisia muistettiin omalla kakulla ja sviitillä, heti kun se vapautui. Oli siis todellakin hintansa arvoinen matka. Toisen viikon vietimme tiukasta retkiaikataulusta leväten Hurghadassa. Juuri muuta tekemistä siellä ei ollutkaan. Kaupunki oli suoraan sanottuna hirveä, kuolleita rottia, siivottomia tyhjiä tontteja. Hotellit ja niiden ranta-alueet olivat sentään siistejä ja ruoka kohtalaista. Hurghadassa matkakohteena on se hyvä puoli, että sieltä pääsee pois, retkille Luxoriin, Kairoon, safareille ja snorklausretkille. Itse kävimme päivän retkellä Kairossa ja vaikka matka olikin vain raapaisu, oli se upea kokemus. Mieheni kävi sukeltamassa, ja vaikka sukellusvesiä on kehuttu maailman parhaiksi, hän sanoi, että esim. Fijillä korallit ovat paljon värikkäämpiä ja riutat suurempia. Hurghadassa on kuulemma melko paljon kuollutta korallia. Tapaamamme suomalaisen perheen mukaan paremmat sukellusvedet kuulemma ovat Sharm el Sheikissä ja Eilatissa. Aivan surkea sukeluskokemus ei kuitenkaan ollut, sillä useamminkin hänellä olisi kuulemma tehnyt mieli veteen pulahtaa. Hirveän kallistakaan se ei ollut. Hän sukelsi skandinaavisella sukellusjärjestäjällä Colonnalla ja minä olin veneellä mukana. Itse en päässyt edes snorklaamaan, sillä minulla oli kova flunssa. Vatsatautia miehelle ei tullut, mutta minulla on herkkä vatsa ja sellaisen sain jo Niilillä. Imodiumilla se meni ohi kahdeksi päiväksi (ilmeisesti lääkkeen vaikutusaika), jonka jälkeen otin paikallista rohtoa, jolla se pysyi poissa vuorokauden. Sitten sain antibiootti kuurin, jolla tauti lähti lopullisesti. Ripuli häämatkalla voi kuullostaa kauhealta, mutta lääkkeillähän sen sai hoidettua. Egyptistä aina varoitellaan turistiripulilla, jonka "kaikki saavat", mutta yhtälailla sen voi saada muuallakin esim. Dominikaanisessa tasavallassa. Ripulin saamisen voi välttää olematta syömättä kypsentämättömiä kasviksia, pastöroimatonta maitoa jne. Näitä varotoimia itse en noudattanut.
 2. Meillä näin: n. 8.00-11.00 Häätalo juhlakuntoon (emme pääse sinne edellisenä iltana) 12.00 meikki ja kampaus kotona, jonne kosmetologi tulee 14.15 lähtö kirkolle 15.00 vihkiminen 16.30 Kättelyt + tervetulomalja 16.50 Ruokailu 17.50 Puheet 18.15 Kahvi (lauluesitys) 18.45 Hääkuvaus juhlapaikalla, kuvaaja tuo omat tavarat 19.15 Häävalssi 19.15 Iltapala ja boolitarjoilu 20.00 Ohjelmaa... Kahvipöytä kakkua lukuunottamatta on katettuna valmiiksi, joten avustajille jää ruuan jälkeen vain kerättäväksi likaiset astiat. Haluamme , että juhlassa on tiukka aikataulu, jotta pitkänmatkalaiset ja lapsiperheet eivät turhaudu laahaavasta ohjelmasta. Tässä on mielestäni tarpeeksi tilaa seurustelulle ja juhlienhan on tarkoitus jatkua myöhäiseen iltaan asti. Jos paikalle on tullut sellaisia, jotka tuntevat olevansa paikalla velvollisuudesta, he voivät poistua valssin jälkeen. Vieraita on reilut 50.
 3. Nykyisin Tervatoppilan huvilaa vuokraa Katri Antell ja Aleksinkulmaa Oulun Ateria. Oulun Aterialla on myös astiastoa vuokralla. Itse mennään Arkkitehtikillalle. Vuokrahinta on vuorokaudelta 130 euroa (vain paraatikerros, sauna on myös 130 euroa). Astiastoa siellä on 30:lle ja siivous kuuluu hintaan. Ei olla vielä käyty katsomassa muuten kuin ikkunasta, mutta vaikuttaa ihan hyvältä paikalta 50-60 hengelle (max.) Pitänee vielä lisätä, että meillä vuokra-aika on aamu seitsemästä iltamyöhään.
 4. Jos meillä pidettäis kesähäät, niin me mentäis eläkeläisten huvilalle. Ulkona on tanssilava, sisälle saliin mahtuu noin 40 ihmistä, toisessa kerroksessa on pari pientä huonetta ja aivan ylhäällä ihana "parveke". Ulkorakennuksissa on ilmeisesti kesityöhuoneita yms. Huvilan piha-alue on suuri ja siinä on grillikatos. Talvella häitä siellä ei oikein viitsi viettää, kun siellä on vain ulkohuusi. Muuten huvila on ihana paikka.
 5. Me mennään huomenna varaamaan häämatka Egyptiin. Mennään Niilin risteilylle ja sen jälkeen ollaan viikko Hurghadassa. Tai sitten toisin päin. Onko kellään kokemuksia Hurghadasta? Ajattelin suorittaa siellä sukelluskortin, kun sulhollakin on jo sellainen.
 6. Noista pimeistä ja laillisista takseista, että pimeän tunnistaa esim. siitä, että kuskeilla on sisäänheittäjä, joka on heti turistien kimpussa kun astuvat ulos lentokentältä. Kerran olen sellaisella matkustanut ja hinnan sain tingittyä 40 euroon, lähtöhinta oli 55 euroa. Samana iltana toinen suomalainen oli tullut myös pimeällä, lähtöhinta 90 e ja lopullinen 45 e. Tavallisen taksin hinta on ehkä vähän halvempi (riipuen minne mennään), mutta kannattaa joka tapauksessa sopia ennen matkaa hinnasta. Junalla on edullista ja helppoa päästä kentälle, mutta ongelmana on tietenkin se, että joutuu raahaamaan matkatavaroita. Lipun hinta Stazione di Trastevereltä oli 4,5 euroa/henki. Joka puolelta Roomaa löytyy varmasti halvempia ja kalliita ravintoloita. Yksi sääntö on se, että mitä lähempänä turistinähtävyyttä (esim. Piazza Navonalla) sitä kalliimpi ravintola tai kahvila. Parin korttelin päässä on jo halvempaa. Piazza Navonan läheisyydessä on muuten paljon turistiravintoloita, mutta esimerkiksi Trasteveressä joen rannalla on paljon italialaisten suosimia ravintoloita. Olen kuullut myös, että Stazione di Terminin lähellä on myös ihan kelvollisia ravintoloita. Yhtään nimeä ei nyt muistu mieleen.
 7. Noita pizza-paikkoja on ympäri Roomaa, ja nam kuinka ihanaa pizzaa niistä saa. Ravintoloissa ei ole läheskään yhtä ihania. Itse asiassa Roomalainen pizza on aika huono ainakin verrattuna aitoon napolilaiseen. Näissä "tiskipizza-paikoissa" saa valita useista vaihtoehdoista ja ottaa minkäkokoisen palan tahansa. Hinta määräytyy painon mukaan ja mielestäni se on halpaa. Sitten on ne ihanat jätskibaarit piazzojen läheisyydessä.
 8. Meillä, vanhemmillamme ja sulhon siskolla on koiria hoitoa vailla yhteensä viisi. Jos saamme hääpaikaksi sen jonka haluamme, sinne voi viedä koirat ja laittaa kaikki yhteen tai kahteen huoneeseen. Siellä olisi sitten koiratarha lapsille ja ulkoiluttaminen häiden ohessa ei olisi vaikeaa. Toinen vaihtoehto on, että koirat pysyvät päivän kotona ja niitä käydään ulkoiluttamassa neljältä ja kahdeksalta, kuten tavallisestikin. Ikävähän niille tulee, mutta yksi päivä ei tapa. Häämatkan ajaksi meidän koira pääsee jomman kumman vanhempien luo.
 9. Myös Lato on hauska arkeologinen paikka, vaikka nimi onkin hauska. Vinkkinä kaikille opiskelijoille: kaikkiin museoihin ja arkeologisiin paikkoihin pääsee EU-maissa suomalaiset opiskelijat ilmaiseksi. Vaikeuksia on ollut vain Italiassa, jossa edes alan opiskelijat eivät meinaa päästä ilmaiseksi.
 10. Auton vuokraus on hyvä idea. Pääsette katselemaan saarta vähän muualtakin, kuin kohteestanne (josta en ole ennen kuullut). Monet tiekartat ovat siellä todella huonoja, joten hyvän etsimiseen kuulemma kannattaa uhrata aikaa. Suuremmista kaupungeista kuten Haniasta löytyy varmasti jotain tekemistä. Ympäri saartahan on myös useita arkeologisia paikkoja, kuten Knossos, Faistos, Agios Nicolaos, Gournia... sekä luolia. Seuraava on hyvä matkaopas: Merja Tuominen-Gialitáki, Kreeta. Vieraanvaraisten jumalten saari, 2002. Hyvää häämatkaa!
 11. Tarkentaisin vielä, että meiltä ei itärannikolla peritty turistilisää (Alamo ja Dollar vuokraamot), mutta sulhoni ollessa LA:ssa häneltä tälläinen oli peritty. Vuokraamo oli ollut paikallinen (ei siis mikään maailmanlaajuinen). Mutta kannattaa aina varautua kaikkeen, ettei huijata. ;D
 12. Itärannikolla Washington DC ja Boston ovat noin päivän ajomatkan päässä toisistaan. Välissä onkin sitten nähtäviä käupunkeja kuten Philadelphia ja New York. Sisämaahan päin Pittsburgh on mielestäni jännä kaupunki (siellä vietetyn parin tunnin perusteella). New York, Buffalo, Toronto, Montreal, Boston voisi olla myös mukava reitti. Buffalon lähellä (Kanadan ja USA:n rajalla) on Niagaran putoukset. Matkan varrelta löytyy myös useita luonnopuistoja, jos ne kiinnostavat (esim. Letchworth Buffalosta kaakkoon). Tavallisella turistiviisumilla (vihreä kortti, joka täytetään lentokoneessa ennen maahan tuloa) ei ole ongelmia takaisin Yhdysvaltoihin palatessa (ongelmia voi olla opiskelijaviisumeiden kanssa, jolloin viisumissa on oltava allekirjoitukset yliopistolta). Turistiviisumi on voimassa muistaakseni kuukauden. Kanadaan suomalainen ei tarvitse viisumia. Rajalla vain pitää ilmoittaa kuinka kauan aikoo Kanadassa oleilla. Silloin kun itse olin Jenkkilässä (n. 1 1/2 vuotta sitten) Kanadassa kaikki tavara (vaatteet...) oli selvästi halvempaa kuin USA:ssa. Torontossa siis kannattaa CN-tornin lisäksi käydä muutamassa mall:issa. Autolla sekä Kanadassa että Jenkkilässä pääsee helposti ja nopeasti paikasta toiseen. Auton vuokrat ovat vain aika kalliita. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että mainoksissa ilmoitettu hinta ei aina ole lopullinen hinta vaan siihen lisätään verot (kuten kaikkiin hintoihin tavallisissakin kaupoissa), vakuutukset, ulkomaalais/turistilisät... Netistä kyllä löytyy monia autovuokraamoja (Alamo, Dollar, Avis...) joiden sivuilla voi laskeskella mitä vuokraus tulee maksamaan. Itse en ole käynyt länsirannikolla, mutta olen kuullut, että siellä olisi jonkin verran halvempaa.
 13. Meille tulee myös cd:t, ilma DJ:tä. Kirjastoissa on paljon cd:tä. Me ollaan kopsattu niitä viime aikoina. Ongelmana on vain se, että ne ovat aina menossa ja monet ovat kovasti naarmuilla. Kopioitaessa näistä naarmuista (joista alkuperäiset jäävät jumittamaan) tulee cd:lle pieni tauko. :-/ Itse olen ajatellut pyytää pikkuveljeä tai seremoniamestaria levynvaihtajaksi. Juhlapaikalla on valmiiksi äänentoistolaitteet, jos ei olisi, veisimme sinne varmaan omat stereot. Lisäkaiuttimia osaavat nuo miespuoliset asennella (isällä ja pikkuveljellä on pohjakoulutuksena sähkömiehen tutkinto). Sitä en tiedä, onko muidenkin kuin sähkömiesten turvallista tehdä liitoksia, vai onko kajareissa valmiiksi jo reiät lisäkajareita varten. : Jospa joku muu tietäisi mistä valmiita äänentoistolaitteistoja voisi vuokrata.