Agnes

Rouva
 • Content count

  2011
 • Joined

 • Last visited

About Agnes

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki
 1. Olen itse ollut juhlimassa Suvilahdessa, siellä on ainakin eri kokoisia juhlatiloja (sekä heidän omiaan että se Magiton emännöimä). Myös Korjaamo on mun mielestä melko teollisuushenkinen ja sielläkin on tiloja mistä valita.
 2. Me myös päätettiin skipata hääyön vietto hotellissa ja tultiin sen sijaan kotiin (jossa tosin ihanat kaverit olivat järjestäneet meille yllätyksen). Ei yksinkertaisesti nähty sitä hotellihääyötä rahallisen panostuksen arvoisena ja mustakin oli ihanaa herätä rauhassa omassa kodissa. Mentiin tuolloin aamupäivästä yhdessä brunssille ja seuraavana päivänä lähdettiinkin jo häämatkalle eli siksikin varsinainen hääyö olisi tuntunut jotenkin hassulta.
 3. Jos olette pöytiin tekemässä jotain menukortteja tai vastaavia niin siihenkin voisi mun mielestä lisätä ihan huomiona tuon juomien määrän/juomapolitiikan tai jos noita drinkkilippuja käyttää niin niiden yhteyteen laittaa pienen infolappusen asiasta. Musta on reilumpaa ilmoittaa heti suoraan, että miten juomapolitiikka toimii kuin jättää vieraat arvailemaan. Meillä oli sikäli eri tilanne, että vain häiden ns. virallinen osuus oli ravintolassa ja jatkot muualla, mutta muistaakseni oltiin sovittu ravintolan kanssa joku noin määrä viinipulloja (olikohan se laskettu kolme kaatoa per nenä mukaan), jotka menee meidän piikkiin. Loppujen lopuksi ei päästy lähellekään tuota meidän asettamaa maksimimäärää sillä aika moni otti vain yhden pienen lasillisen ja toisaalta esim. kaverit osasivat lopuksi tyhjennellä pois muista pöydistä löytyviä avonaisia viinipulloja. Kahvin avec meni meidän piikkiin ja sen sai pyytämällä, tosin ei ilmoitettu tästä missään virallisesti vaan tieto meni vähän niinkuin suusta suuhun. Oisko lopulta ollut huimat kaksi vai kolme vanhempaa vierasta, jotka avecin pyysivät eli ei tehnyt isoa lovea tuon tarjoaminen meidän budjettiin. Musta olisi ehkä reilua, että ruokailun yhteydessä olisi kaikki juomat ilmaisia, kaikki ei kuitenkaan tykkää juoda viiniä ja jos joku sen siideripullon tai vaikka limun mielummin siinä yhteydessä tilaa sen viinilasillisen sijasta niin ei se kovin iso lisäkustannus hääparille ole.
 4. Meillä oli omissa häissämme jatkot tuolla Unioninkadun saunatilassa (itse häätilaisuus siis muualla) toissa kesänä. Oltiin oikein tyytyväisiä sekä itse paikkaan että heiltä saamaamme palveluun! Sekä sauna- että oleskelutilat olivat tosi siistit, tilavat ja tunnelmalliset ja mielestäni kivan "arvokkaat" viettää hääjuhlan jatkoja verrattuna muihin paikkoihin, joita tutkailimme. Saimme viedä tilaan omat juomamme ja naposteltavat etukäteen, kuten aiemmin mainittu oleskelutiloissa oli suht tilavat jääkaapit juomien säilytykseen. Kaiken kaikkiaan olimme oikein tyytyväisiä saunatilaan jatkopaikkana! Olin viime kesänä myös vieraana juhlahuoneistossa järjestetyssä hääjuhlassa ja näin vieraankin näkökulmasta kaikki sujui siellä oikein hyvin ja tila on tosiaan oikein tyylikäs ja mukava!
 5. ^ Sama täällä vaikka etukäteen vähän jännitinkin, että tajutaanko papin lupaamaa "hienovaraista vihjettä". Nyt vasta tajusin, että kirkosta ulostullessakin olisi voinut pussata. Kuvista päätellen vaan paineltiin aikamoista haipakkaa autolle...
 6. Mä en kyllä jaksaisi yhtään tuollaista käytöstä, etenkin ihmisiltä joilla on jatkuvana tapana käyttäytyä noin. Tässä tapauksessa todennäköisesti soittelisin perään ja kysyisin suoraan, että oletteko tulossa vai ette ja selittäisin kuinka pitopalvelulle pitää kertoa vieraiden tarkka lukumäärä etukäteen eikä oikein huvittaisi maksaa vieraista, joita ei sitten hotsitakaan tulla häihin. Jos vieraat käyttäytyvät noin törkeästi niin ei mun mielestä heitäkään tarvitse mitenkään silkkihansikkain käsitellä. Ihan käsittämätöntä, että joillakin ihmisillä on käytöstavat niin hukassa etteivät osaa edes ilmoittaa saapuvatko paikalle vai eivät...
 7. ^^ Ihan samaa mieltä, mitä se kenellekään muulle kuuluu minkälaiset sormukset te hankitte. Tuskinpa edes olisitte ihan ensimmäinen pari, joka nuorina ja rahattomina hankkii halvemmat sormukset, jotka sitten vanhempina ja rikkaampina päivitetään kalliimpiin. Jos muuten tuntuu olevan oikea aika ja hyvä sauma häille niin enpä minä jättäisi niitä pitämättä tämän asian vuoksi.
 8. Mää kävin kokeilemassa tuota kaupunkisormusta vihkiksi, mutta yhdessä kolme milliä leveän kihlani kanssa yhdistelmästä tuli niin leveä, että sormi pystyi hädin tuskin taipumaan. En halunnut luopua kihlasta, joten päädyin sitten toiseen sormukseen. Flakkakihlan ja filigraanin yhdistelmä kyllä näytti älyttömän hyvältä ja jos mun sormi olisi ollut vähän pidempi tai kihla kapeampi niin olisin todennäköisesti päätynyt siihen, mutta no can do.
 9. Ei ole harvinaisuus tärkeää, kauneus on. Ainakin itse olen tehnyt valintani sen perusteella kummalla on omaan korvaani mukavamman kuuloinen sukunimi ja meidän tapauksessa se on miehellä. Miehellä on myös harvinaisempi sukunimi, mutta koska sekä hänen että minun nimen kantajien lukumäärä mitataan tuhansissa niin eipä sillä harvinaisuudella ole juurikaan väliä.
 10. Me laitettiin vastaavissa tapauksissa ensimmäisenä juurikin sen läheisemmän ihmisen nimi, oli hän sitten mies tai nainen. Samoin laitettiin miehen nimi ensin, jos pariskunta ei asu yhdessä ja mies on se "varsinainen" kutsuttava, jonka osoitteeseen kutsu laitetaan.
 11. fQ: meidän piti alunperin järjestää häät Soutupaviljongissa ja mun mielestä sinne ei millään mahtuisi bändiä sadan hengen häihin. Ylipäänsä se on mielestäni ihan liian pieni vajaalle sadalle ihmiselle. Tilana se on kiva, mutta ei tosiaan kovin tilava ja jos oltaisiin meidän vajaalle 60 vieralle haluttu bändi ja tanssilattia niin valtaosa pöydistä olisi pitänyt roudata syrjään, mikä ei ainakaan itsestäni tuntunut kovin hyvältä ratkaisulta.
 12. Koivun rungoista saa myös tosi kauniita koristeita:
 13. ^Aika jännä, mulle nimittäin väitettiin Pitäjänmäen tehtaanmyymälässä, että Aarian tekeminen lopetetaan. Tämä tosin oli reippaasti viime vuoden puolella, joten ehkä suunnitelmat on muuttuneet tai sitten myyjä selitti vain omiaan. Saako Miu udella kauan Aurean toimituksessa sanottiin kestävän? Mua vähän huolettaa, että niinköhän mies ehtii sepälle tarpeeksi ajoissa, joten olisi kiva olla joku varasuunnitelma etten joudu vihille ihan sormuksettomana.
 14. Samaa mieltä Miun kanssa. Mun mielestä olisi eri asia viedä joku Aarian tai Kaupunkisormuksen kuva kultasepälle ja pyytää tekemään samanlainen, tuollaiseen tuskin kukaan seppä edes suostuisi kun kummankin muotoilu on niin leimallisesti Kalevalaa. Aureassa ei puolestaan ole oikeastaan mitään originellia (ainakaan tällaisen tavallisen sormustenkatselijan silmään), lähes vastaavat sormukset löytyvät varmaan niin Sandbergin kuin Silvánin ja muidenkin isojen mallistojen valikoimista. Itsekin olin jo ennen Kalevalalla käyntiä kokeillut monia samanlaisia sormuksia ja päätynyt jo tuossa vaiheessa teettämiseen, koska en vain löytänyt juuri oikeanlaista sormusta valmiina. Itse asiassa Aureakaan ei rungoltaan ollut ihan täydellinen vaikka kaikista lähimpänä haluamaani olikin. Koska ainakaan itselläni ei edes ole alan termistö kovin hyvin hallussa niin voisin kuvitella sepällekin olevan helpompaa jos vien kuvan mukanani ja sen avulla kuvailen minkälaisen sormuksen tahdon kuin se, että alkaisin epämääräisesti unelmien sormusta kuvailemaan. Eikä mulla ainakaan ole tarkoitustakaan esitellä sormustana KK:na kun se ei sitä kerran ole.
 15. Itse ihastuin juurikin tuohon samaan sormukseen Kalevalakorun myymälässä vieraillessamme. Hinta tuntuu kyllä niin kovalta, että meillä on nyt suunnitelmana teettää samanlainen sormus kultasepällä, jolloin vältytään tuolta KK:n nimilisältä mitä tuossakin sormuksessa tuntuu olevan.