Agnes

Rouva
 • Content count

  2002
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Agnes


 1. Me myös päätettiin skipata hääyön vietto hotellissa ja tultiin sen sijaan kotiin (jossa tosin ihanat kaverit olivat järjestäneet meille yllätyksen). Ei yksinkertaisesti nähty sitä hotellihääyötä rahallisen panostuksen arvoisena ja mustakin oli ihanaa herätä rauhassa omassa kodissa. Mentiin tuolloin aamupäivästä yhdessä brunssille ja seuraavana päivänä lähdettiinkin jo häämatkalle eli siksikin varsinainen hääyö olisi tuntunut jotenkin hassulta.


 2. Mitenköhän jotenkin sujuvasti voisi kutsussa ilmaista, että vain alkumalja ja ruokajuomat tarjotaan ja sen jälkeen baari auki omalla kustannuksella?

  Jos olette pöytiin tekemässä jotain menukortteja tai vastaavia niin siihenkin voisi mun mielestä lisätä ihan huomiona tuon juomien määrän/juomapolitiikan tai jos noita drinkkilippuja käyttää niin niiden yhteyteen laittaa pienen infolappusen asiasta. Musta on reilumpaa ilmoittaa heti suoraan, että miten juomapolitiikka toimii kuin jättää vieraat arvailemaan.

  Meillä oli sikäli eri tilanne, että vain häiden ns. virallinen osuus oli ravintolassa ja jatkot muualla, mutta muistaakseni oltiin sovittu ravintolan kanssa joku noin määrä viinipulloja (olikohan se laskettu kolme kaatoa per nenä mukaan), jotka menee meidän piikkiin. Loppujen lopuksi ei päästy lähellekään tuota meidän asettamaa maksimimäärää sillä aika moni otti vain yhden pienen lasillisen ja toisaalta esim. kaverit osasivat lopuksi tyhjennellä pois muista pöydistä löytyviä avonaisia viinipulloja. Kahvin avec meni meidän piikkiin ja sen sai pyytämällä, tosin ei ilmoitettu tästä missään virallisesti vaan tieto meni vähän niinkuin suusta suuhun. Oisko lopulta ollut huimat kaksi vai kolme vanhempaa vierasta, jotka avecin pyysivät eli ei tehnyt isoa lovea tuon tarjoaminen meidän budjettiin. :D

  Musta olisi ehkä reilua, että ruokailun yhteydessä olisi kaikki juomat ilmaisia, kaikki ei kuitenkaan tykkää juoda viiniä ja jos joku sen siideripullon tai vaikka limun mielummin siinä yhteydessä tilaa sen viinilasillisen sijasta niin ei se kovin iso lisäkustannus hääparille ole.


 3. Meillä oli omissa häissämme jatkot tuolla Unioninkadun saunatilassa (itse häätilaisuus siis muualla) toissa kesänä. Oltiin oikein tyytyväisiä sekä itse paikkaan että heiltä saamaamme palveluun! Sekä sauna- että oleskelutilat olivat tosi siistit, tilavat ja tunnelmalliset ja mielestäni kivan "arvokkaat" viettää hääjuhlan jatkoja verrattuna muihin paikkoihin, joita tutkailimme. Saimme viedä tilaan omat juomamme ja naposteltavat etukäteen, kuten aiemmin mainittu oleskelutiloissa oli suht tilavat jääkaapit juomien säilytykseen. Kaiken kaikkiaan olimme oikein tyytyväisiä saunatilaan jatkopaikkana!

  Olin viime kesänä myös vieraana juhlahuoneistossa järjestetyssä hääjuhlassa ja näin vieraankin näkökulmasta kaikki sujui siellä oikein hyvin ja tila on tosiaan oikein tyylikäs ja mukava!


 4. ^ Sama täällä vaikka etukäteen vähän jännitinkin, että tajutaanko papin lupaamaa "hienovaraista vihjettä". :grin: Nyt vasta tajusin, että kirkosta ulostullessakin olisi voinut pussata. Kuvista päätellen vaan paineltiin aikamoista haipakkaa autolle...


 5. Meillä myös ainakin yksi pariskunta joka ei ilmeisesti osaa päättää, tulevatko vai eivät. Vastaus kutsuun oli tulemme jos ehdimme sinä päivänä. Heillä on kyllä sama ongelma jokaikisen pippaloiden suhteen ja me muut jännittyneinä odotamme aina saapuvatko he paikalle... :rolleyes:

  Mä en kyllä jaksaisi yhtään tuollaista käytöstä, etenkin ihmisiltä joilla on jatkuvana tapana käyttäytyä noin. Tässä tapauksessa todennäköisesti soittelisin perään ja kysyisin suoraan, että oletteko tulossa vai ette ja selittäisin kuinka pitopalvelulle pitää kertoa vieraiden tarkka lukumäärä etukäteen eikä oikein huvittaisi maksaa vieraista, joita ei sitten hotsitakaan tulla häihin. Jos vieraat käyttäytyvät noin törkeästi niin ei mun mielestä heitäkään tarvitse mitenkään silkkihansikkain käsitellä. Ihan käsittämätöntä, että joillakin ihmisillä on käytöstavat niin hukassa etteivät osaa edes ilmoittaa saapuvatko paikalle vai eivät... <_<


 6. ^^ Ihan samaa mieltä, mitä se kenellekään muulle kuuluu minkälaiset sormukset te hankitte. Tuskinpa edes olisitte ihan ensimmäinen pari, joka nuorina ja rahattomina hankkii halvemmat sormukset, jotka sitten vanhempina ja rikkaampina päivitetään kalliimpiin. Jos muuten tuntuu olevan oikea aika ja hyvä sauma häille niin enpä minä jättäisi niitä pitämättä tämän asian vuoksi.


 7. Mää kävin kokeilemassa tuota kaupunkisormusta vihkiksi, mutta yhdessä kolme milliä leveän kihlani kanssa yhdistelmästä tuli niin leveä, että sormi pystyi hädin tuskin taipumaan. En halunnut luopua kihlasta, joten päädyin sitten toiseen sormukseen. Flakkakihlan ja filigraanin yhdistelmä kyllä näytti älyttömän hyvältä ja jos mun sormi olisi ollut vähän pidempi tai kihla kapeampi niin olisin todennäköisesti päätynyt siihen, mutta no can do. ;)


 8. Ei ole harvinaisuus tärkeää, kauneus on. Ainakin itse olen tehnyt valintani sen perusteella kummalla on omaan korvaani mukavamman kuuloinen sukunimi ja meidän tapauksessa se on miehellä. Miehellä on myös harvinaisempi sukunimi, mutta koska sekä hänen että minun nimen kantajien lukumäärä mitataan tuhansissa niin eipä sillä harvinaisuudella ole juurikaan väliä.


 9. Entä jos on sellainen tilanne, että miespuolinen kutsuttava on hääparille paljon läheisempi kuin tämän tyttöystävä tai puoliso? Täytyykö naisen nimi silti laittaa ensimmäiseksi, vaikka ei edes juuri tuntisi ko. henkilöä?

  Me laitettiin vastaavissa tapauksissa ensimmäisenä juurikin sen läheisemmän ihmisen nimi, oli hän sitten mies tai nainen. Samoin laitettiin miehen nimi ensin, jos pariskunta ei asu yhdessä ja mies on se "varsinainen" kutsuttava, jonka osoitteeseen kutsu laitetaan.


 10. fQ: meidän piti alunperin järjestää häät Soutupaviljongissa ja mun mielestä sinne ei millään mahtuisi bändiä sadan hengen häihin. Ylipäänsä se on mielestäni ihan liian pieni vajaalle sadalle ihmiselle. Tilana se on kiva, mutta ei tosiaan kovin tilava ja jos oltaisiin meidän vajaalle 60 vieralle haluttu bändi ja tanssilattia niin valtaosa pöydistä olisi pitänyt roudata syrjään, mikä ei ainakaan itsestäni tuntunut kovin hyvältä ratkaisulta.


 11. ^Aika jännä, mulle nimittäin väitettiin Pitäjänmäen tehtaanmyymälässä, että Aarian tekeminen lopetetaan. Tämä tosin oli reippaasti viime vuoden puolella, joten ehkä suunnitelmat on muuttuneet tai sitten myyjä selitti vain omiaan.

  Saako Miu udella kauan Aurean toimituksessa sanottiin kestävän? Mua vähän huolettaa, että niinköhän mies ehtii sepälle tarpeeksi ajoissa, joten olisi kiva olla joku varasuunnitelma etten joudu vihille ihan sormuksettomana. :rolleyes:


 12. Samaa mieltä Miun kanssa. Mun mielestä olisi eri asia viedä joku Aarian tai Kaupunkisormuksen kuva kultasepälle ja pyytää tekemään samanlainen, tuollaiseen tuskin kukaan seppä edes suostuisi kun kummankin muotoilu on niin leimallisesti Kalevalaa. Aureassa ei puolestaan ole oikeastaan mitään originellia (ainakaan tällaisen tavallisen sormustenkatselijan silmään), lähes vastaavat sormukset löytyvät varmaan niin Sandbergin kuin Silvánin ja muidenkin isojen mallistojen valikoimista. Itsekin olin jo ennen Kalevalalla käyntiä kokeillut monia samanlaisia sormuksia ja päätynyt jo tuossa vaiheessa teettämiseen, koska en vain löytänyt juuri oikeanlaista sormusta valmiina. Itse asiassa Aureakaan ei rungoltaan ollut ihan täydellinen vaikka kaikista lähimpänä haluamaani olikin.

  Koska ainakaan itselläni ei edes ole alan termistö kovin hyvin hallussa niin voisin kuvitella sepällekin olevan helpompaa jos vien kuvan mukanani ja sen avulla kuvailen minkälaisen sormuksen tahdon kuin se, että alkaisin epämääräisesti unelmien sormusta kuvailemaan. Eikä mulla ainakaan ole tarkoitustakaan esitellä sormustana KK:na kun se ei sitä kerran ole. :)


 13. http://www.kalevalakoru.fi/korut/kuvasto/sormukset/4603/1

  Aurea-tuoteperheen sormus, taisi olla uutuus. Aivan syötävän ihana :-X Mutta liian kallis meidän budjettiin :(

  Itse ihastuin juurikin tuohon samaan sormukseen Kalevalakorun myymälässä vieraillessamme. Hinta tuntuu kyllä niin kovalta, että meillä on nyt suunnitelmana teettää samanlainen sormus kultasepällä, jolloin vältytään tuolta KK:n nimilisältä mitä tuossakin sormuksessa tuntuu olevan.


 14. Kalevalakorun sivuilta sain kyllä sen käsityksen, että tuota sormusta ei saisi valkokultaisenakaan. Siinähän on annettu vain "18 K kulta" vaihtoehdoksi. En sitten tiedä, onko noita aina automaattisesti sekä kelta- että valkokultaisena? Ainakin joissakin muissa sormuksissa on valkokultavaihtoehto mainittu erikseen.

  Kävin pari kuukautta sitten tehtaanmyymälässä, jossa myyjä vakuutteli, että kaikkia kultaisina saatavia sormuksia saa myös valkokultaisina.


 15. Totta, tietysti se on anteeksiantamatonta, jos edes ohjelmaakaan ei näe eikä kuule. Mie ajattelin, että väki kokoontuisi yhteen ohjelmaa katsomaan, eikä istuisikaan silloin missään vaan ohjelma katseltais ja kuunneltais seisten. Ajattelin sijoittaa vanhat ihmiset niin, että he voivat istua ja muut seisovat.

  Ainakin kaikissa häissä, joissa olen ollut vieraana, on varsinaisen ohjelman lisäksi pidetty spontaaneja puheita yms. ruokailun aikana. Itsestäni olisi ollut kurja jäädä näistä paitsi sen takia, että minut olisi laitettu istumaan toiseen huoneeseen. Toki tämä ei ongelma jos ruokailu ja ohjelma on tiukasti erillään, mutta enpä tiedä onko tämäkään ihan kivoin vaihtoehto.


 16. Mielestäni korvaus riippuu myös harrastelijakuvaajan taidoista ja kokemuksista. Paljon häitä tai yleensäkin ihmiskuvia kuvanneelle harrastelijalle on luontevampaa maksaa vähän enemmän kuin sellaiselle, joka on kuvannut vähemmän tämän tyyppisiä tilaisuuksia. Harrastelijakuvaajalta ei myöskään voi (tietenkään) odottaa samanlaista varmuutta kuvien onnistumisesta kuin kalliimmalta ammattikuvaajalta ja tämä näkyy tottakai myös hinnoissa. Lisäksi hintaan vaikuttaa sekin tahtooko kuvaajan käsittelevän kuvat vai tekeekö sen itse.


 17. Kiitos aurora_borealis tuosta linkistä! Sieltä löytyikin yksi ihana malli, johon tämä morsmaikku iski heti silmänsä. Ihan vielä en ole kokonaan valmis luopumaan ajatuksesta tehdä itse kutsut, mutta todennäköisesti päädymme kuitenkin tilaamaan. Intoa kutsujen tekemiseen kyllä olisi, mutta pelkään pahoin, että omat kädentaidot eivät millään yllä haluttuun tasoon. ;)


 18. Itse taas en ole valmis maksamaan puvusta suuria summia. 500 euroa on ihan ehdoton yläraja ja tuohon hintaan tahdon sisältyvän myös kengät yms. tykötarpeet. Minulle hääpuvun merkitys on aika pieni, uskon että muut asiat ovat paljon tärkeämpiä onnistuneessa hääjuhlassa kuin se minkälaisen mekon sattuu päälleen pukemaan enkä tästä syystä tahdo laittaa hääpukuun turhaa rahaa.


 19. Gloriassa on aniskeluoikeudet, joten sinne tuskin saa omia juomia tuoda. Kaapelitehtaalla näyttää sen sijaan olevan vapaa catering, joten voisi kuvitella, että juomatkin saisi itse tuoda. Ainakin niissä tilaisuuksissa, joissa itse olen Kaapelitehtaalla ollut, sai juomat tuoda mukanaan. Myös H3:een saa ainakin kotisivujen mukaan viedä omat juomat, ruoat pitää tosin ilmeisesti ottaa tuolta.

  Mites G18, Merimelojien maja, Euphoria, Berghyddan, Karjalatalo tai Käpylän työväentalo?