klompje

Rouva
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

About klompje

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  espoo
 1. Mun mies tutustui opiskellessaan Suomessa muutamaan ihmiseen, joiden kanssa ystävyys on säilynyt. Aika monet heistä ovat jollain tavalla itse "monikulttuurisia", joko ulkkisvaimo tai toinen vanhemmista. Usea suomalainen turhaan ujostelee ulkomaalaista, ehkä osin kielikysymyksenkin takia. Mä olen jossain määrin puoliaktiivisesti yrittänyt meille luoda omaa verkostoa, se on miehelle kurja jos opiskeluaikojen suomessa asuneet ulkkikset sitten yksi toisensa jälkeen katoavat kotimaahansa. Ajan mittaan miehen kielitaito on parantunut kuitenkin niin paljon, että läpänheitto sujuu aika sutjakkaasti suomeksikin, se helpottaa kummasti.
 2. Poliisien kesäkoti Lauttasaaressa. Meillä oli siellä häät. Ainoa miinus on se, että talon varausaika on 9-24. Meille se ei tosin ongelmaa tuottanut. Paikka oli sopiva, kaunis, kätevä ja merellinen.
 3. Meillä esim. kysyttiin nämä "tahdotko" -kysymykset sekä suomeksi että hollanniksi. Se oli tosi kiva miehen sukulaisten kannalta.
 4. Puhuu ihan hyvin suomea 10v maassa asumisen jälkeen.
 5. Mun miehen entinen vaimo oli "allerginen" sormukselle, mutta käytännössä hän oli allerginen koko avioliitolle Oli kivempi deittailla poikaystävää, kun ei tarvinnut pitää sitä rinkulaa ahdistamassa.
 6. Miehellä oli puku päällä. Mä en tykkää frakista, kun tulee kouluratsastajat mieleen.
 7. Vähän on haikeus iskenyt, mutta voi johtua ihan väsymyksestäkin Mutta seuraavaksi sitten häämatkaa odottelemaan
 8. Mä en uskalla edes laskea. Ei varmaan niin hirveästi tule silloin hintaa, jos lasken vain käytetyt materiaalit, mutta jos lasken mukaan kaikki kutsukorttien tekoa varten OSTETUT tarvikkeet, hinnasta tulee aivan järjetön (siis varmaan jotain 10e/kortti)! Me oltaisiin varmasti päästy halvemmalla, jos oltaisiin vain painatettu, mutta tehtiin kuitenkin itse ja hyvä niin. Oli se ihan hauskaakin.
 9. No enpä ehtinyt availla lahjoja häissä.. lahjapöytä oli, mutta vasta aivan juhlien loppuvaiheessa kävin sitä katsomassa. Muuten aika meni vieraiden kanssa seurustellessa.
 10. Ei yksityinen ihminen voi mitään anniskeluoikeuksia noin vain saada, mutta aika mielenkiintoinen kansalaispoliisi sitä saa luonteeltaan olla, joka tällaisesta "anniskelurikkomuksesta" tekee ilmoituksen.
 11. Meillä tulee hollantilainen pappi vihkipapiksi. Hän osaa myös suomea. Vihkiminen tulee olemaan siis kaksikielinen. Meille ei Hollannista tule kuin miehen vanhemmat vieraiksi (mies on asunut jo monta vuotta Suomessa), mutta silti meistä oli mukava asia, että molemmat kielet otetaan huomioon. Ruoka meillä tulee olemaan suomalais-kansainvälistä (paitsi tarjoamme "saaristolaislautasella" savuahventa), mutta sitten tilan koristelussa tulemme käyttämään paljon oranssia väriä (mm. paljon gerberoita ja tulppaaneja). Pöydissä väritys on trikolori, eli puna-valko-sininen.
 12. Ei, siis kysehän oli vain sinun tyylistäsi ilmoittaa mielipiteesi. Ei itse sanomasta. Tervemenoa sinne mistä tulitkin. *Moahhahhaahahahaaa*
 13. No mä en ainakaan pettyisi... Mikäli muistan, ainoat meidän häihimme saapuvat naimattomat naiset (lapsia lukuunottamatta) ovat enemmän tai vähemmän periaatteesta naimattomia (ja ikää taitaa olla 40v-64v), joten en ole ihan varma, että tulenko sitä kimppua heittämäänkään
 14. Mä kävin nyt 2,5kk ennen häitä värjäämässä - viikkoa ennen vielä hoidetaan tyvikasvu pois. Samalla tehdään koekampaus.