Naz-akkeli

Rouva
 • Content count

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Naz-akkeli

 1. Yritin googlella etsiä muttei mitään. Anopille siis etsin. Yksi idea kuitenkin tuli! Anoppi saa kysyä martoilta kun itsekin niihin juuri liittyi!
 2. Tänne pieni kysely että onko kukaan vuokrannut jkl:n seudulta paellapannua? Mistähän niitä saisi..?
 3. Heips! Ulkomaalainen ystäväni on menossa naimisiin suomalaisen miehen kanssa, suomessa. Ovat asuneet täällä pari vuotta. Hän pitää suomalaisista tavoista, saunasta yms ja perinteinen suomalainen morsiussauna onkin ihan mahtava juttu hänelle mutta mitä muuta..? - Saunavihdan teko - Traktorikyyti - Mölkyn peluu Löytyykö lisää ideoita?
 4. Mikä on uus vihkihuone? Onko miastraatti nyt jossain uusissa tiloissa? Ne väliaikaiset huoneet mitkä vihkimiselle on MUN kokemuksen mukaan viimetteeks olleet käytössä (toukokuussa ja kesäkuun lopussa) niin vieraita olis mahtunut sellaset ehkä kymmenen mut ei paljoa enempää. Tuoleja oli muistaakseni neljä. Mutta tosiaan ne oli kai vain väliaikaisia tiloja. En tiedä sit onko nyt upouusi ja isompi tila käytössä.
 5. Meidän suklaahääkussa oli nyt sitten sitä appelsiinituorejuustoa ja mangososetta. Voin sanoa että parempaa ei oo ollukaa! Sai kehuja ja "tilauksia"!
 6. ^ Kuulosti kyllä tunnelmallisilta juhlilta! Meillä myös pihajuhlat 19.7 menivät hienosti. Onneksi sääkin suosi. Suosittelen muillekin!
 7. Saako nuo siis kätevästi sekoitettua yhdeksi "mössöksi" ( ) ? Onnistuiskohan millään tehdä sellaista tuorejuustotäytettä jossa olisi sekä vadelmaa että appelsiinia? Vai peittääkö tuo appelsiini vadelman maun..? Meille tulee siis hääkakuksi itsetekemä suklaakakku johon ajattelin jotain tuollaista vähän kirpakkaa juustotäytettä..
 8. Hmm.. toi varmaan lähtee meillä testiin tuo suosituin (Gretan) booliohje. Onko hajua määrästä? Meillä alkoholia pienissä juhlissa juo max 13hlöä joten paljonkohan pitäis varata aineksia...? Booli olis tarkotus tehdä vasta joskus iltasella, sitä ennen on kyllä olutta ja siideriä tarjolla..
 9. Me mentiin salaa kahden maistraattiin 21.5. ja tarkoitus on pitää n 20 hengen juhlat kotona 19.7. Juhlat ovat itseasiassa mieheni 30-v juhlat joissa kerrotaan (ja ehkä kerrAtaan) mitä tapahtui 21.5. Kukaan muu paitsi kaaso eivät siis tiedä mitään. Grillijuhlissa tarjoillaan ruokaa ja juomaa ja vietetään mukavaa lauantaipäivää. Ei sen kummempaa.
 10. Tähän olis kyllä kiva saada jotain uutta... Me pidettiin polttarit pienellä likkaporukalla mutta varsinaisesti hääparilla ei ole nimettynä kaasoa ja bestmania. Muutenkin hääjuhla on ilmeisesti hyvin yksinkertainen ja lyhyt joten mitään isoa ohjelmanumeroa ei kuitenkaan viitsitä järkätä. Mutta onko se nyt sitten vähän tylsää iskeä se kansio johonkin pöydän päätyyn ja thats it? Varsinkin kun ei ole edes kahta kansiota kun sulhaselle ei pystyttykään järkkäämään polttareita (äijät uhkasivat kyllä järkätä "afterburnerit" häiden jälkeen ) Morsian ei vaikuta edes kovin halukkaalta luovuttamaan meille takaisin polttaripaitaa, tiaraa ja höyhenpuuhkaa (hääpäiväksi näytille) vaikka onkin kovasti kiitellyt ihanasta päivästä...
 11. Meidän morsmaikulla oli täältä pöllitty idea paidassaan: EU:n morsiusdirektiivinmukainen vaimotaitotesti suoritettu 7.6.2008 Hyväksyjät: Tähän kirjoitettiin polttariporukan nimet päivän päätteeksi
 12. Nostellaas tätä vähän. Meillä on siis elokuussa grillijuhlat kotona reilulle parillekymmenelle hengelle. Lisää voi lukea päikystä.
 13. Heipsis hei! Meille on tulossa heinäkuussa reilut 20 henkeä juhlimaan grillijuhlien merkeissä. Me ajateltiin tarjota tällaista: Onnittelumaljat: Fresita-kuohuviini Alkupalat: Tomaattisalsacrostinit Vihersalaatti Broilerkuskussalaatti -ehkä Tuliset kasvikset Marinoidut porkkanat Uudet potut Marinoitua possunfileetä Kanaa tai savustettua lohta Leivät Levitteet Juomat viinistä maitoon Jälkkäri: Kahvi, tee, mehu Hääkakku Muutamaa eri laatua keksejä (Joista voi valmistaa siis grillillä lihat, kanat/kalat, kasvikset ja crostinit) Toivottavasti tuli jotain vinkkiä. Nuo Cartsan sienet on kyllä jumalaisia.. Anoppi on tehnyt noita silloin tällöin.
 14. Polttarit olivat ja menivät jo viime viikonloppuna. Kiitos vaan vinkeistä kuitenkin. Voihan näistä olla hyötyä jollekin toisellekin.
 15. Mä voisin oikeastaan ilmoittautua tähän porukkaan. Mehän mentiin siis jo salaa naimisiin 21.5 maistraatissa mutta tarkoitus olisi pitää yllätysjuhlat heinäkuussa täällä meillä kotona (pieni mökki keskellä metsää). Vieraat tulee sillä varjolla että juhlitaan Geen 3-kymppisiä mutta luvassa onkin sen lisäksi meidän pikku salaisuuden kertominen. Juhliminen sisällä ei ole oikein mahdollista koska meidän talo on tosiaan pieni.. Telttamajoitusta saa harrastaa meidän pihalla ja parinkymmenen kilometrin säteeltä löytyy varmasti halukkaille mökkejä vuokrattavaksi kaukaisemmille tulijoille. Tiedossa siis grillijuhlat metsän keskellä.
 16. Saakohan jyväskylässä kilistää maistraatin tiloissa..? Meillä siis niin että mennään yhden todistajan (kaaso) voimin maistraattiin ja vihkijä lukee runon aluksi, sitten viralliset tahtomiset ja lukee vielä lopuksi pienen tekstin (kysyin suoran vihkijältä ja hän lukee kuulemma mielellään valitsemamme tekstit). Aluksi oli mielessä että kaaso lukisi/puhuisi myös jotain ja se oltaisiin ehkä ajoitettu joko ihan ensin tai runon ja virallisen osuuden välissä. Mä miellän sen niin että ensin on kaiken maailman höpö höpötystä jos on ollakseen, sitten virallinen osuus (tahtomiset ja sormusten vaihtamiset) ja sitten sen jälkeen olisi enää ns. saatesanat. Kuulostipa hautajaisilta tuo viimeinen... Ja sit kilistetään joko sisällä tai ulkona.
 17. No minä astelen maistraattiin ensi keskiviikkona... Onkohan kukaan menossa tulevana viikonloppuna?
 18. ^ Mahtavat onnittelut jo etukäteen!
 19. Semmosta vinkkiä että ilmoittakaa ihmeessä vieraille kuitenkin että olette menneet kuvaukseen etteivät seisoskele missään tuntia lahjapaketit kädessä.. Muutamissa häissä olen ollut vieraana joissa ei info ollut kulkenut vieraille ja olihan se odottaminen aika puuduttavaa kun ei yhtään tienny mitä tapahtuu, miksi odotetaan ja kuinka kauan. Siis että joku viihdykehän on tietty vaan plussaa mut pääasia on kertoa että olette siellä kuvassa. Kyllähän vieraat sen ajan sitten vaikka rupattelevat keskenään. Vieraskirjaan voisi kanssa vaikka jo kirjotella silloin tai jos näytillä olisi vaikka polttarikansiot tai jotain muita kuvia... Jotain juotavaa... Lapsille ehkä jotain leluja että jaksavat odottaa.
 20. Minä voin myös kokemuksesta suositella kuvaajaa jyväskylästä!
 21. Sellasta kuuluu notta polttarit oli ja meni... yöh..
 22. ^Meillä vähän sama meininki. Juhlatamineissa vihkiminen maistraatissa KESKIVIIKKOPÄIVÄNÄ! Siitä valokuvaukseen ja sit syömään ja hääyön viettoon hotelliin. Kaikki tämä vain kahden (+ kaaso maistraatissa).
 23. Meillä kuvat otetaan heti vihkimisen jälkeen mutta meillä ei olekaan mitään juhlia jossa viraat odottelisivat. Mä olen ollut nyt kaksissa häissä vieraana joissa hääpari meni kuvattavaksi kirkon jälkeen ja pari vinkkiä niin tekeville: -KERTOKAA tai laittakaa joku kertomaan häävieraille että olette kuvia ottamassa koska se on pirullisen pitkäpiimäistä odotella hääparia tunti ja ihmetellä mikä maksaa... -Olisi ehkä ihan mukavaa jos pöydissä tai jossain sivupöydällä olisi vaikkapa vesikannu ja laseja kun odotellaaan se tunti. Jotain ohjelmaa tms voi tietysti myös olla. Lapsetkaan harvoin jaksaa istua tuntia odottelemassa ja siksi olisikin hyvä tietää että voi käydä leikkimässä välillä tms. Tämä siis tällaista "rakentavaa palautetta"
 24. Kirjotin pitkän viestin mutta onnistuin hävittämään sen... Ehkä parempikin niin.
 25. Tää kyllä kertoo että ette ole koiraihmisiä ja se sallittakoon teille.