Jump to content
Naimisiin.info

Zinttu

Jäsen
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Zinttu kaikki viestit

  1. MiaMaria, onnea oikein kovasti! Kuinkas kauan siinä meni päivissä että se tuli? Muista sun tickerin ainakin joskus olleen 3 kk tms. Kerrohan sitten kokemuksia haastattelusta! Jotenki oudol tavalla olen helpottunut. Siis silleen ku teillä meni hakemukset läpi niin kait ne meilläkin joskus Me ollaan siis valittu se CR-1 tie.Toivoa sopii että se tie ei kamalan pitkäksi muutu, ettei tule jotain muutoksia siihen. Kauan teillä muuten meni että saitte NOA1? Ja väli NOA1-NOA2? Oliko kuin pitkä? Onneks aika kuluu aika nopeesti ja ennemmin tai myöhemmin sitä sitten on siellä vakkarina. Eniten ärsyttää että on niin katkera, sellanen tunteeton "möykky" tyyliin mikään ei tunnu miltään ... No joo, mukavaa viikon alkua kaikille amerikan rouville nyt ja tulevaisuudessa
  2. Sunsmal: Itse olen nyt sitten odottelemassa sitä green cardia täällä Suomessa ja siihen menee noin keskimäärin 6 kk. ja tilanne on tosissaan se, että joudut olemaan Suomessa ja mies lähtee laittamaan I-130 hakemuksen vetään Usassa. Laki muuttui maaliskuussa 2007, Ennen sitä oili mahdollista saada viisumi tyyliin parissa viikossa, kun asian pystyi hoitamaan Suomen Usan suurlähetystössä Helsingissä. Nyt kaikki hakemukset käsittelee USAn USCIS ja servicecentereitä on 4 kpl. Tässä yksi syy green cardin saamisen hidastumiseen. Kirjoittelin jokunen aika sitten tilanteestani. Vaikka olen suomalainen, akateemisen koulutuksen omaava jne. eivät he tee poikkeusta. Visa waiverilla ei kannata yrittää, koska riski saada se 5 vuoden maahan astumiskielto on liian suuri. Usan maahanmuuttoviranomaiset ja Usan tulli eivät puhu ns. samaa kieltä. Tulli päättää ketä päästävät maahan ja nyt kun olen naimisissa, he olettavat etten ole enää turisti vaan vaimo ja potentiaalinen maahanmuuttaja. Pelkkä paluulippu tullin silmissä ei riitä; muutaman sadan euron paluulippu ei ole tae takaisin menosta. Ajattelimme sitten etten yritäkkään, koska riski saada se 5 vuoden porttikielto kummittelee. Ellei sitä olisi, olisin kokeillut maahan tuloa. Sellainen vieltä tuosta esteiden tutkinnasta. Täällä Suomessa ne vaativat 10 vrk esteettömyyden selvittämiseen. Oletteko Suomessa 10 vrk ennen häitä? Jos ette, niin siinä taitaa olla ongelma? ..paitsi jos lähetätte hakemukset postitse että ne suomessa 10 vrk ennen häitä niin asia ok tietysti Tsemppiä kaikkeen! Ja onnea jo etukäteen hääparille!
  3. Hello Sunsmal ja tervetuloa kasvavaan joukkoomme Minulla on aika turotetta tietoa tuosta paperisodasta...Menin naimisiin täällä Suomessa 8.7.07. Mieheni oli myös eronnut ja mitä meidän seurakunta vaati esteettömyystodistukseen liitteiksi oli sellanen todistus, jossa ilmeni että miehesi on sinkku. Se tilattiin life statistics paikasta (vastaa Suomen väestotietojärj.) ja siinä ilmeni että mieheni ei ole ollut naimisissa 5 viimeseen vuoteen tms. Usassa eivät siis voi antaa sen kummepaa todistusta, näin meille kerrottiin. Se riitti. Mitään muuta eropaperia tms ei tarvittu. Se todistus piti leimata apostille leimalla, joka maksaa jotain 30 dollaria ja ne tekee sen siellä ku tilaa life statistic -paikasta. Asia hoitui soittamalla sinne life statistic -paikkaan. Näin ainakin homma toimi Washingtonin osavaltiossa.. Anyways, kysele ihmeessä lisää jos tarttee tietää, ja anteeksi jos vastaus sekalainen, pitkä työviikko takana, mut halusin kirjottaa vastaukseni heti MiaMaria, miten sun kihlatun viisumi etenee? Ootteko te saaneet sen? Meilla CR1 tie alkanut ja onneksi meidän käsittelypaikka onkin Nebraska.. Halauksia!
×
×
  • Create New...