ViljaH

Rouva
 • Content count

  108
 • Joined

 • Last visited

About ViljaH

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Ouf of Office
 1. Te olette päättäneet rakastaa toisianne. Se on paljon enemmän kuin se, että te rakastatte toisianne. Rakkaus on ihana tunne, se kantaa koko elämää. Te olette toisillenne tärkeimmät ihmiset maailmassa, itseänne ja toisianne varten te elätte. Teillä on koko elämä aikaa rakastaa. Tunteet kuitenkin ovat ailahtelevaisia. Se, että te tahdotte solmia avioliiton, osoittaa, että tuntemanne rakkauden lisäksi te myös tahdotte yrittää rakastaa silloinkin, kun se on vaikeaa. Ihmiselämässä tulee vastaan vaikeuksia, mutta niinä hetkinä teillä on tukena toisenne. Joskus toinen rakastaa vähemmän, joskus toinen. Avioliitto on turvananne silloin. Te olette päättäneet uskoa toisiinne, rakkauteenne ja haluunne rakastaa. Rakkaus, kunnioitus ja ystävyys kantavat teitä yhteisen elämänne päivinä. Vaikka joku näistä kolmesta välillä voi vähentyä, pyrkikää pitämään niiden yhteispaino samana. Kun te rakastatte toisianne, teillä on voimaa toisistanne. Kun te kunnioitatte toisianne, te ette voi loukata toisianne. Kun te olette ystäviä, teillä on maailmassa paras turva. Rakastamalla ja kunnioittamalla toisianne ja olemalla ystäviä keskenänne, te solmitte tiukimman liiton, jonka voi solmia. Muistakaa myös rakastaa ja kunnioittaa itseänne, sillä itsenne te tuotte suhteeseenne. Te olette yksi ja te olette kaksi. Yhdessä te voitte kohdata elämän, kumpikin omana itsenänne. Te voitte kasvaa ja muuttua, katsoa eri suuntiin, nähdä eri asioita - mutta jos te haluatte rakastaa toisianne, kunnioittaa toisianne ja olla ystäviä toistenne kanssa, teillä on yhteinen tie elämässä. Sydämessänne te tiedätte jo olevanne pari. Tänä päivänä te haluatte vahvistaa suhteenne avioliitoksi. "Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin. Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (miehen nimi): Tahdotteko ottaa tämän (naisen nimi) aviovaimoksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä? (Vastaus: Tahdon). Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä (naisen nimi): Tahdotteko ottaa tämän (miehen nimi) aviomieheksenne rakastaaksenne häntä myötä- ja vastoinkäymisissä? (Vastaus: Tahdon). Vastattuanne näin kumpikin kohdaltanne myöntävästi Teille tehtyyn kysymykseen totean Teidät aviopuolisoiksi."
 2. Mä en ainakaan ottanut niitä talteen, mutta noi tämän vuoden Hesarit löytyvät melkein jokaisesta kirjastosta.
 3. Paitsi jos on pieni käsilaukku, jossa on vain pankkikortti ja iso seteli... Kuka niitä hiluja juhliin kantaa?
 4. Only love (can make a memory...) http://www.romantic-lyrics.com/lo2.shtml
 5. ^"Auringon lapset" kävisi tuohon sarjaan, ainakin jos yhtään muistan sanoja oikein.
 6. ^Tuo uskon hylkäämisen aiheuttama suru/pettymys on sekin tuttua. Meillä se näkyi enemmän "ei ne ole oikeat häät"-puheina, mutta äitini varsinkin oli vihainen, pettynyt, häpeissään ja kaikkea muuta sellaista siitä, että jumalat eivät enää kuulu meidän elämäämme ja että me vielä sen julkisesti näytämme suvun edessä. Raskaita asioita ne olivat. Osin ovat edelleen, mutta onneksi lapsuudenperhe on jäänyt taakse, ja omasta miehestä ja minusta on tullut perhe, jonka mielipiteet ja arvostukset ovat kaikkein tärkeimmät ja arvokkaimmat.
 7. ^Uskomatonta! Jos haluaa maistraattihäät, niin ne ovat parhaat mahdolliset haluajille. Aika hieno juttu muuten tuo kertomuksesi sisäisen rauhan löytämisestä . Avioliiton suunnittelemisessa tapahtuu isoja asioita.
 8. Jos yhtään lohduttaa, mun tiukkapipouskovaissukulaiseni heltyivät sentään häissä kiittelemään seremoniaa, ja häiden jälkeen suurin osa on vain kiitellyt, kuinka hienot ja mukavat siviilihäät voivat olla. Niillä oli varmaan jumalien hylkäämisen kamaluuden lisäksi hirveästi ennakkoluuloja harmaista maistraattihäistä ja kahden minuutin seremoniasta. Hääpuku, "alttari", juhlakaavussa ollut vihkijä, kunnon vihkipuhe, lauluesitykset ja häämarssit taisivat nämä asiat pehmittää. Ja pakko myöntää, että meillä myönnytyksenä laulettiin seremoniassa yksi virsikin, "Soi kunniaksi Luojan" - tosin vain kaksi säkeistöä, kun se kolmas on musta liian uskonnollinen.
 9. ;D Mahtava! Jonkun aiemmin kirjoittajan ehdotus ympäristöstä kerättävistä lunnaista (kiviä, kukkia yms.) ja sulhasen selittämisvelvollisuudesta oli ihan kiva. Jos sulhanen on supliikki, siitä voi syntyä ihan hauskoja juttuja. Tämäkin oli tosi ihana idea rahalunnaiden tilalle.
 10. Aaah, sori, mä aina unohdan, että puolisoillakin voi olla keskenään eri vakaumukset. Onneksi siunauskaavassa ei sentään kysytä mitään Jumalan nimessä, ainoastaan: "NN (koko nimi), tahdotko avioliitossasi, jonka olet solminut NN:n (koko nimi) kanssa, osoittaa hänelle uskollisuutta ja rakkautta myötä- ja vastoinkäymisissä?" (http://www.evl.fi/kkh/to/kjmk/toim-kirja/04c_aviol_siun.pdf)
 11. ^Tuolla foorumin ohjeissa kerrotaan: "Tästä päivästä lähtien mp3:sten välittäminen tällä foorumilla on kielletty. Tulemme siis poistamaan kaikki pyynnöt ja tarjoukset lähettää mp3:sia. Syynä tähän on se, että mp3:t useimmiten ovat laittomasti levyltä kopioituja ja levitettyjä, emmekä halua tukea harmaata taloutta tälläkään saralla. Muistakaa että levyn ostamalla tuette hyvän kappaleen tehnyttä muusikkoa ja näin autatte häntä tekemään entistä enemmän hyvää musiikkia. Jos ette halua/voi ostaa levyä omaksi, kannattaa kysellä lähimmästä kirjastosta."
 12. Kuin omasta suusta. Raskastahan se on olla tienavaajana, mutta päivä on yksi tärkeimmistä elämässä, ja se on itseä ja puolisoa - ei sukua - varten. Ehkä suku joskus ymmärtää, jotkut sukulaisista tosin eivät koskaan. Mutta se, että on itselleen ja puolisolleen rehellinen ja solmii avioliittonsa rehellisellä pohjalla, on mielestäni tärkeintä. Avioliitto ei solmita kenenkään mieliksi, vaan yhteiseksi hyväksi.
 13. Ei taida olla yhtään kirjastoa, johon Hesari (ja Nyt-liite) ei tulisi
 14. Jos ei halua isoja menoeriä tai käsitöitä, suvussa voi olla vanhoja ryijyjä, joita voi käyttää. Isoäitini on kuollut ajat sitten, mutta meidän ryijy otettiinkin vanhempien olkkarin seinältä mukaan hääpäivänä vihkipaikalle. Nyt se on taas seinällä, mutta isä "testamenttasi" sen meille. Käytännössäkin vihkiryijy oli kiva, kun saatiin vihkipaikalle "alttarin" eteen lisää rekvisiittaa, joilla paikka näytti entistä enemmän juhlapaikalta.