Rosmariini

Aktiivijäsen
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by Rosmariini

 1. Jos joku teistä on ns. karannut vannomaan vihkivalat johonkin Suomen rajojen ulkopuolelle tai suunnittelee tekevänsä vastaavaa, kuulisin mielelläni kokemuksianne ja vinkkejänne!! Netissä näyttää olevan paljon tietoa häiden järjestämisestä eri unelmakohteissa mutta "intiimivihkimisistä" (ilman hääjuhlaa) en ole onnistunut vielä löytämään mitään infoa. Meidän tähtäimessä ois vannoa valat intiimisti kahdestaan (mahdollisesti pari ystävän todistaessa) jossakin kauniilla biitsillä ja pitää sitten myöhemmin (kesällä 2004) hääjuhla kotinurkilla. Neuvoista etukäteen hirmuisen kiitollisena, Rosmariini edit. Yhdistelin useamman ketjun koska aiheet ovat niin samankaltaisia. Tässä ketjussa siis keskustelua ulkomailla vihkimisistä, vieraiden kera tai ilman. -Trio-
 2. Hei Kokkolan seudun morsiamet, apuanne kaivataan kipeästi! Meillä on häät suunnitteilla kesälle 2004 ja haussa juhlapaikka Kokkolasta tai lähistöltä (vihkiminen meillä on jo muutamaa kuukautta aiemmin, joten sijainnilla ei ole niin hirveesti väliä). Villa Elban tiedän ja se kai on ihan kiva, mutta mieluiten haluttais ehkä joku pienempi idyllinen paikka. Sen ei tarvi olla "täyden palvelun talo" kuten Elba on, eikä mikään supertasokas edes, kunhan mahtuis n. 80 vierasta. Plussaa on jos tilojen yhteydessä ois jonku näköinen majoitusmahdollisuus muutamille. Kaikenmoiset vinkit ovat tervetulleita - myös kokemuksia Villa Elbasta otan mielelläni vastaan! [glb]Etukäteen tiedoista mielettömän kiitollisena, Rosmariini [/glb]8)
 3. Meidän häille Dominikaanisessa tuli tosiaan hintaa tuon suurlähetystön käännöspaketin lisäksi 350 dollaria, eli hotellin hääpaketin verran. Tuohon hintaan sisältyi: - tuomari - paperityöt siellä päässä (paitsi siis se Suomeen tarvittava laillistus, mikä ei sitten loppujen lopuksi kyllä maksanut meille muuta kuin vaivan) - tuomari - kukat - shamppanja - hääkakku - valokuvaaja + 25 kuvaa valmiina (loput ostettiin cd-rompulla) - illallinen viineineen - aamiainen huoneessa seuraavana päivänä. Mielestäni paketti oli ehdottomasti hintansa väärti!! Kannattaa kyllä tutkiskella etukäteen nuo kohdemaan vihkimisvaatimukset jne. aika tarkkaan! Tuttavapariskunta meni naimisiin juuri vastikään Intiassa, heillä oli paikallinen wedding planner joka vakuutti että kaikki järjestelyt oli ok, mutta viime kädessä osoittautui, että liitto ei ollutkaan laillinen. Tosin ainahan sitä pikku riskin ottaa muille maille lähtiessä, kyllä meilläkin oli varasuunnitelmana, että kipaistaan tullessa maistraatissa jos joku menee pieleen...
 4. Kyselin vastikään Nordeasta (netin kautta) nimenmuutosasioita ja tänään sain vastauksen:
 5. Häämme Dominikaanisessa Tasavallassa ovat (valitettavasti) takana päin ja voin sanoa, että kaikki sujui yli odotusten! Puitteet olivat ihanat, valitsimme itse vihkipaikan, joka oli meren äärellä sellaisella "parvekkeella". Muut katselijat eivät edes päässeet kovin lähelle eivätkä muutenkaan häirinneet fiiliksiämme lainkaan. "Liukuhihnahäistä" ei todellakaan ollut kysymys, koko kahden viikon aikana hotellissamme ei vihitty yhtään muuta paria. Tämä tietty riippuu kai hotellista, meille sattui uskomattoman hyvä tuuri muutenkin kaupungin ja hotellin suhteen. Vinkkinä samanmoista projektia suunnitteleville tällaista paperitavaraa tarvii, jotta vihkiminen onnistuu Dominikaanisessa: 1. Esteettömyys- ja virkatodistukset espanjaksi käännettynä ja Dominikaanisen Tasavallan suurlähetystön leimaamina. Todistukset kannattaa pyytää maistraatista englanninkielisinä ja lähettää sitten Dominikaanisen lähetystöön Tukholmaan sekä käännettäväksi että laillistettaviksi (=halvin ratkaisu, muistaakseni yht. n. 1000 SEK kaikista papruista). Me saimme paperit takaisin sieltä parissa päivässä. 2. Kopiot passeista (riittää kun passi on mukana, ottivat ainakin meillä kopiot paikan päällä...) Näin iisiä se siis oli... Kovasti tenttasivat sitten paikan päällä vielä meidän työpaikkoja ja ammatteja sekä molempien vanhempien ammatteja. Eli johonkin papruihin nämäkin kai kirjattiin... Dominikaanisessa saimme sitten espanjankielisen vihkitodistuksen. Nimenmuutoksia ei siinä vaiheessa kirjattu, mutta se hoitui sitten myöhemmin Suomessa. Neuvoisin ottamaan muita pareja etukäteen selvää siitä, mitä tuolle vihkitodistukselle pitää tehdä Dominikaanisessa... Meille sanottiin ensin, että emme tarvitse muuta kuin Suomen tai Tanskan konsulin leiman. Konsulipa olikin sitten out of country ja sihteeri sanoi, että meidän tarttiskin mennä ottamaan leimat todistukseen jossakin juntassa + ulkoministeriössä ENNEN kuin konsuli voi sen allekirjoittaa... Lopuksi oltiin niin kypsyneitä koko hommaan, että jätettiin todistus sihteerille ja sanottiin että tehkää mitä tykkäätte sen kanssa kunhan postitatte sen meille kotiin jossakin vaiheessa... (Toki oltiin eka varmistettu hotellin yhteyshenkilöltä, että saadaan tarvittaessa uusi vihkitodistus, jos sihteeri vaikka olisi heittänyt alkuperäisen pihalle...). Joka tapauksessa, meillä homma ratkesi siten, että Tanskan konsuli oli vain laittanut ok:nsa ja nimmarinsa alkuperäiseen vihkitodistukseen ja minä sitten kiikutin sen Espoon maistraattiin. Hyväksyivät sen mukisematta eli edes käännöstä ei tarvittu! Eli kaiken kaikkiaan hyvin simppeli juttu! Ja voin suositella kaikille!!
 6. Se piti vielä lisätä, että vaikka liikenne onkin hurjaa ja vasemmanpuoleista, suosittelen kuitenkin ehdottomasti ottamaan riskin ja vuokraamaan auton! Päivässä ehti hyvin kiertämään Gozon ja vielä pääsaarenkin. Eli erittäin hyvä ja edullinen tapa tutustua ympäristöön!
 7. Juu Maltalla ajetaan vasemmalla puolen tietä. Ja liikenne on aika villiä. Me vuokrattiin auto ja minä olin kyllä tyytyväinen, että sulho istui ratissa, ei niinkään vasemman puoleisen liikenteen takia (asuttiin silloin Englannissa, joten se oli jo tuttua) vaan juuri sen tööttäilyn ja kaahailun vuoksi. Me tykättiin Maltan lomastamme kovasti, oltiin siellä St. Julianissa kolmisen vuotta sitten huhtikuun lopussa. Meille sattui upeat ilmat ja aiemminkin mainitut Gozo ja Comino oli ihan parhaita paloja. Ihmiset oli ystävällisiä ja ruoka hyvää. Malta itsessään ei mun mielestä ollut mikään hirveän kaunis paikka, vaikka karulla tavallaan onkin viehättävä. Ja jos rantalomaa halajaa, kannattanee valita joku muu kohde.
 8. Avioliittoon siunaus ei tunnu kovinkaan oleelliselta meille. Mieheni kuuluu kirkkoon, minä taas en ole koskaan kuulunut. En suhtaudu negatiivisesti siunaukseen, jossain vaiheessa ajatteliin jopa että se olisi ihan jees juttu, mutta ei niin tärkeä että jaksaisin tässä tohinassa sitäkin järkkäillä..
 9. Meille tuli tällainen: Me huhtikuussa mentiin naimisiin ja näin tämä juttu ajateltiin: Heinäkuussa porukalla juhlitaan ja Teidät mukaan kutsutaan. Xxxxn Yyyyssa 3.7.2004 kello 15 aloitetaan, ja toivomme, että Teidätkin siellä tavataan. Tanskan Fffffsssa 17.7.2004 kello 16 jatketaan, ja Teidät myös sinne tervetulleeksi toivotetaan. Liite lukea kannattaa, se tarkemmin Teitä nääs opastaa. Kaikki eikun mukaan vaan, siten on paljon hauskempaa! Rosmariini & B V.p. 7.6.2004 mennessä Kaikkia vieraita ei kutsuttu molempiin häihin, joten osassa kutsuista jätettiin tuo toisen paikan värssy pois. Olemme saaneet kovasti positiivista palautetta kutsuistamme, olivat kuulemma nappiin "meidän näköiset", mistä olemme hyvin ylpeitä. ;D Kutsun mukana lähti myös juhlaohjesääntö, kuten jo kutsutekstistä voi päätellä...
 10. Palasimme juuri torstaina kahden viikon reissulta Sosuasta, elämämme paras loma ehdottomasti!! 8) Suosittelen erittäin lämpimästi Sosuaa kaikille, joita ei kiinnosta kaupunkien ulkopuolelle rakennetut, aidatut hotellikylät (esim. Playa Dorada). Sosua oli mielestämme todella ihana, aito ja elävä pikkukaupunki ja hotelli Sosua By The Sea oli ihan huippu!
 11. Minäkin löysin tieni tähän ketjuun piiiitkän tauon jälkeen. Tosi kiva lukea teidän matkakertomuksia sun muuta juttua Dominikaanisesta - meillä on lähtö "weddingmoonille" Dominikaaniseen reilun kuukauden päästä (31.3.) ja tuskin maltan housuissani pysyä! Me majoitutaan hotelliin nimeltä Sosua By The Sea (nimensä mukaisesti sijaitsee siis Sosuassa), sattuuko kenelläkään olemaan kokemusta tästä paikasta?? Me päädyttiin tähän paikkaan yksinkertaisesti siitä syystä, että oltiin etukäteen suoraan yhteydessä muutamaan hotelliin ja kyselimme hääjärjestelyistä jne. (meidät siis myös vihitään paikan päällä). Tää SBTS osoittautui ihan ylivedoksi mitä palveluun tuli, mielettömän ystävällistä sakkia ja vastailevat sähköposteihin tosi nopeesti mitä pidän tosi tärkeenä tällaisessa "kaukokommunikoinnissa". Muutenkin tuntuvat suhtautuvan kiitettävän suopeasti naimaintoisiin turisteihin - vinkkejä on sadellut kovaa tahtia ja heti ekana kertoivat, että halvimmaksi meille tulee ottaa peruspaketti Aurinkomatkoilta ja he sit ilmaiseksi upgradaa meidät sviittiin ja all-inclusiveen. Ykkösluokan palvelua siis, sanon minä! Toivottavasti laatu ei tipahda kun sinne päästään... Paperit sun muut on hoidettu jo kuntoon, nyt kun vaan pääsis jo pakkaan laukkuja... 8)
 12. Myös minä ihastuin häämessuilla Silvanin valkokultaiseen sormukseen ja tilattiin se saman tien. Mallia en muista mutta on valkokultaa ja toinen "laita" sileä, toisessa timantteja. Mun kihlasormuksen pariksi oli aika vaikea löytää sopivaa sormusta, mutta tämä kun nähtiin, oltiin molemmat myytyjä. Mun miehelle tehtiin Silvanilla käsityönä tosi upea, paksu valkokultainen vihkisormus. Viime viikolla käytiin sovittamassa molempia ja ens viikolla käydään hakemassa kotiin. Tulee olemaan piinaavaa malttaa olla laittamatta sormeen ennen h-hetkeä!! Ja myös me ollaan oltu mielettömän tyytyväisiä Silvanin palveluun, todella asiantuntevaa ja ystävällistä väkeä! Voin siis lämpimästi suositella muillekin!
 13. Tuleekohan meitä saman tuoksuisia morsiamia olemaan hirmuisen paljon? Minäkin bongasin tämän häämessuilta ja tykästyin heti, jotenkin vaan niin ihanan romanttinen tuoksu (ja tuoksui iholla pitkään, mikä on aika harvinaista mulle ja siksi oikein positiivinen ylläri!). Nyt vain pitäis löytää sama kaupasta, olikos sen nimi Still? Myös CK:n Eternity Love on mun mielestä ihana, mutta normaali Eternity on mun vakiotuoksu ja haluan nyt suurta päivää varten jotain hiukkasen erilaisempaa.
 14. Juuri näin, tätä mun mies aina tuskailee. Eli käytännön kielitaidon edistyminen on aika hidasta, kun sitä pääsee harjoitteleen käytännön tilanteissa niin kovin harvoin. Aina kun hän menee baaritiskille ja mielestäni todella sujuvasti tilaa "iso olut ja kuiva omenasiideri" (tämähän oli kerrassaan pakko opetella heti ensimmäiseksi), vastaus tulee heti paikalla englanniksi... Englannin puhuminen kuuluu muutenkin olevan Suomessa jotenkin kauhean coolia, meillä on muutama tuttavapariskunta, joissa kaikissa mies on suomalainen ja ne aina naureskelee, että Finnish birds yrittää lyöttäytyä heti seuraan kun bongaavat englantia puhuvan poikaporukan.. Nooh, mikäs siinä, onneksi ehdin onkimaan omani ennen muita!
 15. Meillä on aika erilaiset sukunimet, mutta silti aion ottaa yhdistelmänimen, kuullostakoon sitten kuinka typerältä tahansa... Alusta asti on ollut selvää, että haluan ottaa mieheni nimen, mutta oma sukunimeni on olennainen osa minua ja kansallista identiteettiänikin kai, joten senkin haluan pitää. Meidän pitäis kanssa muuten tutustua nimilakeihin paremmin, me mennään naimisiin Dominikaanisessa Tasavallassa, joten ehkä voitaiskin käyttää sikäläistä lakia (tosin ei hajuakaan mitä se sitten sanoo...) ja saisin sillä verukkeella vältettyä väliviivan... En tajua miks täällä pitää laittaa viiva väliin, miks ihmeessä niitä ei voi kirjoittaa erikseen..?!
 16. Parasta on varmasti se, että niin monet asiat ovat niin samanlaisia kuin hänen omassa kotimaassaan... Joitakin yksittäisiä hyviä puolia kuitenkin: - Ihmisten rehellisyys ja suoruus - Erittäin hyvin toimiva julkinen liikenne - Ruoka (esim. makkara, karjalanpiirakat munavoilla, rieska) - Valoisat kesäyöt - Asiat hoituvat ilman ihmeellisiä kiemuroita - Kauppojen sunnuntaiaukiolot
 17. Hmm... eipä tuo ole hirveästi valittanut, taitaa olla suurimmaksi osaksi hyvää sanottavaa. Pari juttua kuitenkin tulee mieleen (ja näihin mun täytyy yhtyä itsekin): - TV:n ohjelmatarjonta - Ihmisten epäkohteliaisuus (esim. hissiin ja raitsikkaan tungetaan aina sisään ennen kuin pois haluavat pääsee ulos..) - Ihmiset ei uskalla puhua englantia, vaikkakin sitten muutaman paukun jälkeen juttukavereita on ihan tungokseksi asti kun jokainen haluaa jakaa elämäntarinansa nimenomaan englanniksi... - Alhainen palkkataso - Alkon monopoli Lisäksi kuulee joskus valitusta siitä, että missään ei saa tupakoida sisällä... Nyttemmin tuo on kai tottunut asiaan eikä se tunnu enää onneksi risovan niin pahasti.
 18. Onpas kiva kuulla kokemuksia Dominikaanisesta! 8) Meillä on ollut alusta asti suunnitelmissa "weddingmoon" eli halutaan vannoa valatkin biitsillä ja paikaksi on nyt melko lailla varmistunut juuri Dominikaaninen tasavalta. Tähtäimessä huhtikuu 2004 mutta selvitystyö jatkuu joten matkoja ei olla ihan vielä buukkailemassa - toivottavasti pian kuitenkin... Jos haluatte käydä lukemassa kokemuksia Dominikaanisen hotelleista yms., tässä yksi mun mielestä hyvä linkki: http://www.debbiesdominicantravel.com/
 19. Ihan vinkkinä jos mielii Havaijilla naimisiin, että sieltä irtoais peruspaketti 95 taalalla ja reilulla neljällä sadalla sais jo leit, limusiinin ja kuvaajan... Tää on meilläkin ollu jo vakaassa harkinnassa sekä ton budjetin että homman helppouden vuoksi - edes todistajia ei tarvita. Mutta mutta... jostain syystä Havaiji ei kohteena ihan heti saa mua huokailemaan, ja mun epäluulot on luultavasti ihan vaan niiden kauheiden paitojen ansiota... Tosi fiksua Anyway, pari linkkivinkkiä kuitenkin muille asiaa miettiville: http://www.beachwed.com/packages.htm http://www.beachwed.com/tips.htm
 20. Sini Vuokko, Jos et ole vielä törmännyt tähän linkkiin, kannattaa varmaan käydä vilkaisemassa, ihan kivasti perusinfoa paperivaatimuksista ja muiden kokemuksia: http://www.debbiesdominicantravel.com/wedding.html
 21. Aikaa häihin ja siten myös kiitosten lähettämiseen on vielä reilu vuosi, mutta löysin jo sattumalta tulevalle anopilleni tosi nätin kiitosrunon, jota varmasti tulen käyttämään sitten aikanaan.. Eli laitanpa sen tähän siltä varalta, että joku muukin tahtoo kiittää runollisesti ulkomaista anoppiaan. You are the mother I received The day I wed your son. And I just want to thank you, Mum For all the things you've done. You've given me a gracious man With whom I share my life. You are his loving mother and I his lucky wife. You used to pat his little head, And now I hold his hand. You raised in love a little boy And gave to me a man.
 22. Tässä vielä muutama jota en mielestäni nähnyt aiemmissa viesteissä: I love you enough to let you run and far foo much to let you fly. On this day I marry my best friend; the one I laugh with, live for dream with, love . . . A Promise once spoken for all time unbroken A lifetime together - Love’ s time is forever ... Love is an irresistible desire to be irresistibly desired. To keep your marriage brimming, With love in the loving cup, Whenever you’re wrong, admit it; Whenever you’re right, shut up. The great secret of successful marriage is to treat all disasters as incidents and none of the incidents as disasters. Ja tässä mun oma suosikkiruno: I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out. -Elizabeth Barrett Browning