Black&WhitePride

Morsian
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

About Black&WhitePride

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday 03/31/80

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Pakkasin juuri laukkua tänään ja laitoin pukuni nätisti viikattuna matkalaukun erillisosaan. Ruumaan meinasin uskaltaa laittaa sillä perillä meillä on Suomen hääpuvut tavallaan toisina pukuina eli perinteiset Malesialaiset puvut ovat päähääpukuina. Emme lennä suorilla lennoilla enkä tiedä miten Etihad koneessa suhtaudutaan käsimatkatavaroissa kuljetettaviin pukuihin..?
 2. Muslimihäät varmaan ovat erilaiset eri kulttuureissa. Mieheni kulttuurissa sulhasen vanhemmat vanhanaikaisesti menevät morsiamen kotiin pyytämään tyttären kättä tämän vanhemmilta. Kihlaudutaan ensin, järjestetään häät joissa mies vihkijän kanssa kahdestaan istuvat keskellä lattiaa ja naiset ovat takana sivummalla, morsian ei ole vihkimisessä muutoin mukana kuin taustalla ja allekirjoittamassa vihkimistodistuksen. Tästä alkaa virallinen juhliminen. Luonnollisesti ennen tätä pari ei saa edes yöpyä samassa talossa tai muutoin seurustella, mutta nykyaikana nuoret suurkaupungeissa kyllä seurustelevat salaa, mutta kylissä on toinen juttu. Meillä on hääjuhlat Suomessa kesällä 2008 ja 2 viikon päästä juhlitaan mieheni kotimaassa. Meidät vihki täällä Suomessa siihen valtuutettu imaami. Eli ollaan jo naimisissa
 3. Minun mieheni on asunut Suomessa yli 7 vuotta ja käynyt kaikki mahdolliset kurssit ja läpäissyt ne kiitettävästi. Hän opiskeli myös suomenkielellä itselleen ammatin ja on nyt vakituisessa työssä. Keskenämme puhumme suomea, mutta vieläkin tulee tilanteita jolloin hän ei ymmärrä, kuten mitä "sillä sipuli" tarkoittaa tai sananlaskut yleensä? Tai silloin kuin selitän liian nopeasti innostuneena jotain, hänen täytyy pyytää minua hidastamaan, mutta muuten kaikki sujuu oikein hyvin. Olen itse yrittänyt opiskella hänen äidinkieltään, mutta olen varmaan 2- vuotiaan tasolla Passiivisesti ymmärrän malajia ihan hyvin mutta puhuminen on sitten toinen juttu.
 4. Kertokaa joku paljon se metallivanne maksaa per metri? Jostain kuulin 15€/m, voiko olla totta?!
 5. Meilläkin on kahdet juhlat eli molempien kotimaassa, täällä Suomessa ja toiset Malesiassa. Suomen häät pidetään kesällä 2008 ja vieraita tulee n.70-80. Meidät vihitään 3kk sitä ennen, niin on alta pois. Oltais tietty voitu järjestää juhlat hetikin mutta halusin hääjuhlan kesällä. Kolme viikkoa Suomen juhlista on Malesian häät jonne on tulossa mieheni mukaan n. 800-1000 henkeä ja niitä juhlitaan 3 päivää. Että aikamoista hulinaa. Saman verran rahaa ollaan suurinpiirtein varattu molempiin juhliin, mutta Malesiassa on sen verran halpaa että vieraita voi tulla paljon ja siihen on pakko varautua sillä niin siellä on tapana. Vähän jännittää kaikki uusi siellä toisissa juhlissa, kuuluu paljon rituaaleja ja kaikenlaista erikoista, kuten että kädet ja jalat koristellaan henna tatuoinnein, hääpukuja on oltava ainakin 3, jokaiselle päivälle yksi tai useampi, iltapukuja ja vaihto juhlavaatteet kun ei pidetä hääpukua. Onko kenelläkään muulla mitään erikoista tiedossa omissa hääjuhlissaan ulkomailla?
 6. Meilläkin ruskea-vaaleanpunainen teema, toistuu oikeastaan kaikessa. Kaikki lähti siitä kun juhlapaikan tuolit ovat ruskeat ja mietittiin miten saadaan ne sulautumaan kokonaisuuteen ja siitä keksittiin väri teema. Sulhasen puku on tummanruskea, kalpean vaaleanpunainen liivi ja solmuke. Minulla puvun yläosa ruskea jossa vaaleanpunaisella kirjailua, alaosan ompelen itse samasta vaaleanpunaisesta morsiussatiinista kuin sulhasen liivi. Kutsukortit melkein tehty, karkit ovat valmiit: vaaleanpunaiset sydänkarkit, ruskea tylli ja mietelause vaaleanpunaisella paperilla ruskealla fontilla. Jos joku on kiinnostunut voin yrittää laittaa kuvia tänne.