goldfish

Rouva
 • Content count

  347
 • Joined

 • Last visited

About goldfish

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Voi herran tähden, kyllä voi olla ihmisellä onglema! Ja jos ei kykene viihtymään häissä ilman alkoholia, niin katsokoon sitten peiliin. Ei mulla muuta.
 2. Me mentiin vuonna 2008 naimisiin eri seurakunnan kirkossa kuin mihin itse kuulumme, eikä todellakaan tarvinnut mitään maksaa. Kyseessä oli siis kuitenkin sama kaupunki. Vihkiraamatun saimme mukaamme jo kirkkoherranvirastosta (jonka pappi siis uudestaan meille kirkossa antoi), mutta mitään muuta erikoisuutta asiassa ei ollut.
 3. ^Me saatiin Tampereella kirkkovihkimiseemme ottaa tuttu pappi Kalajoelta asti Eli kyllä se yleensä onnistuu, mikäli pappi suostuu tulemaan
 4. En halua nostaa mitään sotaa aikaiseksi tässä asiassa, mutta siinä olen samaa mieltä MarieeMarian kanssa, että kirkko ei ehkä ole se paikka, missä samaa sukupuolta olevat "virallistaisi" parisuhteensa. Tiedän, että tää on arka aihe, enkä siis todellakaan aio syrjiä ketään täällä, mutta kirkolla on omat arvonsa, ja niitä sillä on mielestäni oikeus puolustaa. Sillä ei ole mitään tekemistä Suomen lain kanssa, eikä kyse ole syrjinnästä, vaan siitä, mitä Raamattu opettaa ja mihin kirkko perustaa omat arvonsa. Älkää nyt pliis kivittäkö mua, mun puolesta myös samaa sukupuolta olevat voivat rekisteröidä suhteensä kyllä muualla, mutta mun mielestä kirkkoa ei voi siitä ruveta syyttämään, ettei se ala toimia arvojansa vastaan. Avioero nyt ei itse asiassa ole edes mikään kovin uus juttu Suomessa...eikä siihen kirkon suostumusta tarvita tietääkseni? Korjatkaa jos olen väärässä, en oo ikinä itte eronnut ni en ole asiasta satavarma. Kiitos ja anteeksi.
 5. Onnitteluni teille, jotka olette valinneet Azorit häämatkakohteeksi Ette varmasti tule katumaan, paikka on aivan upea ja itsekin sinne kaipaan kovasti takaisin Oi niitä upeita maisemia ja luontoa ja merta ja...kaikkea!
 6. Tää on taas näitä asioita, joihin ei ole mitään oikeaa vastausta. Jokainen menee kihloihin ajallaan, kun tuntee ajan olevan kypsä ja valmis menemään myös naimisiin asti. Ei voi sanoa, että alaikäinen on liian nuori. Moni alaikäinen on paljon kypsempi menemään kihloihin kuin vaikka 10-20 v vanhempi. Nää on niin yksilöllisiä asioita. Mun mielestä ei kenelläkään ole oikeutta mennä sanomaan toiselle, että sä oot ihan liian nuori ja kokematon. Silloin, kun ymmärtää kihlautumisen merkityksen ja minkä takia se oikeasti solmitaan, on valmis. Nämä "mennään-kihloihin-ja-erotaan-kahden-kuukauden-päästä" -tapauksen onkin sitten ihan toinen juttu. Niitä tapaa niin teinien kuin vanhempienkin ihmisten keskuudessa...
 7. Mulle ei kyllä jäänyt tosta Olivian jutusta tunnetta, että ne väittää KAIKKIEN morsiamien olevan kamalia orjapiiskureita. Kieltämättä tällä palstalla on törmänny aika uskomattomiinkin kirjotuksiin välillä...
 8. Kyse ei ole siitä, kelpaako Jumalalle vai ei (koska Jumalalle kelpaa vaikka alasti), vaan siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei. Ja miksi juuri kirkossa aina pitää toteuttaa näitä mitä erikoisempia tyylejä. Jos haluaa kirkkohäät, mielestäni täytyy olla valmis pukeutumaan sen mukaan, mikä siellä on sopivaa. Esim. vihkiminen ulkona tms. on asia erikseen.
 9. Omissa polttareissani oltiin hotelli Tammerissa sumopainimassa! Se oli aivan sairaan hauskaa
 10. Lauloin miehelleni laulun "Lovestory" samannimisestä elokuvasta, suomeksi tosin. Mä olin kans varma, että alan itkeä pillittämään siinä, mutta jotenki kai jännitin niin paljon, että en edes itkenyt
 11. Meillä oli n. 160 vierasta ja 10kg karkkia. Aika sopiva määrä, hieman jäi, mutta vähempääkään ei olisi viitsinyt ottaa.
 12. ^Joo, meilläkään ei olis ollut mahkuja vuokrata auto ku max kolmeksi päiväksi, mikä on samaa hintatasoa ku viikon vuokra skootterista. Ja jokin menopeli siellä on kuitenkin hyvä olla, jotta pääsee nauttimaan ja ihailemaan saaren upeaa luontoa ym paremmin.
 13. ^Hmmm. Kävimme häämatkallamme valas- ja delfiinisafarilla, ja mielestäni se ei vaikuttanut mitenkään vaaralliselle raskaanaolevalle. Tietysti vene keinuu jonkin verran, voi ehkä aiheuttaa huonovointisuutta tms, mutta muutoin se ei mielestäni ollut ainakaan silloin (Sea watch oli "matkanjärjestäjä") mitenkään erityisen vaarallisen oloista myöskään raskaanaolevalle. Kannattaa ehkä kysyä vielä Hispanialta tms, jotka osaavat ehkä paremmin kertoa.