Violette

Morsian
 • Content count

  128
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Violette

 1. kyllä varmaan pari rohkaisevaa kuohuviinilasillista tulee otettua jo heti herättyä.. tai viimeistään kuvausvaiheessa. ei sillä että tarvitsisin kauheasti rohkaisua, mutta tulisi rennompi olo, myös kuvissa ehkä ei näyttäis niin jäykältä.
 2. miksi ihmeessä avecit pitäisi kutsua? en ainakaan huomannut että avecin puutteesta kukaan olisi kärsinyt meidän alle 30 hengen häissä. sinkut olivat myös ymmärtäneet tilanteen hienosti kun kirjoitettiin kutsuun "kutsumme Sinut..." ja pareille "..Teidät", ja viimeistään menuja valitessa homma ois selvinnyt jos ongelmia ois ollut.
 3. siis häävalssissa kimppu messissä? onks tää joku traditio vai olenko vaan tietämätön kun en oo koskaan kuullutkaan..
 4. toi on aika hyvä! siltä varalta ettei kukaan osta mun pukua, niin täytyypä koittaa samaa
 5. tein ifolorin ohjelmalla melkein satasivuisen kirjan, jossa on häiden lisäksi myös häämatka. sitä on tosi kiva lueskella, kun tekstitkin sai mukaan. tekemisessä meni muutama ilta.
 6. kannatan myös lämpimästi mr washingmania. hääpuku, pitsitakki ja vannehame yhteensä 44,38 euroa ja tulos mitä parhain! ja ko. putiikki on muuten auki iltaisin klo 21:een, mikä oli tosi hyvä juttu! lasku tuli kotiin parin viikon sisällä.
 7. No nyt on runosuoni hukassa, mitä pientä ja nasevaa voisi laittaa hesarin naimisissa-palstan ilmoitukseen? mitä te laitoitte?
 8. meikkasin toki itse, kun minusta on hupsua näyttää joltakulta muulta kuin itseltäni hääpäivänä. lisäksi ihoni on arka ja saattaa reagoida tuntemattomiin esim. meikkivoiteisiin, yleensä ainakin hilseilemällä tai ärtymällä jne. tästä tulikin hyvä vinkki itse meikkaaville. olen asentanut irtoripsiä menestyksekkäästi vuosia aina silloin tällöin. vinkiksi kerrottakoon että ei kannata ryhtyä hommaan viimeisen puolen tunnin aikana juuri ennen kuvaan lähtöä, siinä voi tulla pikkuisen kiire että ehtii liima kuivaa näkymättömäksi joskus puolenyön aikaan alkoi repsottaa irtikset, joten nykäisin ne sitten pois, kun niiden korjaaminen takaisin on tosi vaikeaa.
 9. no tällaiseen minä sitten päädyin: eli periaatteessa tukka kiharalle, jakaus, kaksi ponnaria ja kiinnitetään. olisin halunnut vielä enemmän minni hiiri-korvat, eli pyöreämmät ja sileämmät, mutta olin tyytyväinen tähänkin.
 10. vielä helpommalla pääsee kun lataa tuolta ilmaisen irfanview-kuvankäsittelyohjelman: http://www.irfanview.com/ (download the current version, irfanview-linkki) ja pienentää näin: avaa irfanview avaa kuvatiedosto tai pasteta (liitä) muualta kopioitu kuva ota Image/Resize valitse kuvakoko, eli esim jos haluat max 640 pikseliä per sivu (oli sitten vaaka tai pysty) eli aseta 640 sekä width että height-kohtiin (tarkista että preserve aspect ratio -ruksi on päällä, tarkoittaa että kuvasuhde pysyy hyvänä eikä ihmiset laihdu tai lihoa..) paina ok File Save.. todella näppärä kuvan koon muuttamiseen. olen käyttänyt tätä jo yli 5 vuotta.
 11. no mitäs kaikkea sitä tapahtuikaan: - kaasolla oli tuore kipsi jalassa, aiheutti joitain muutoksia suunnitelmiin, mm. onneksi toinen ystäväni järjesti ruokailupaikan hienosti. ihmeen hyvin kaaso jaksoi koko päivän! - ravintolaan oli pöydille ilmestynyt rumia ja vääränvärisiä yksittäisiä kukkia (raivattiin sivummalle) - ravintolassa oli luvattu paljon tuikkuja pöytiin ja kaikki samanlaisia. tuloksena oli erilaisia ja vain muutama kpl - kampaaja soitti päivää ennen ja ilmoitti olevansa kipeänä. pahus. onneksi sain samaan kampaamoon toisen kampaajan. kampaus ei ollut aivan sellainen kuin ajattelin mutta hyvä ja kestävä kuitenkin. - kukkapuskani oli aivan väärää sävyä, kuulemma ei ollut tummia tulppaaneja niin laittoivat sitten vain punertavia. no, pääsin asian yli. - valokuvaamossa oli huono palvelu ja puolet kuvista otettiin aivan järkyttäviä taustoja vasten (huomasin asian vasta puolivälissä). - kuvaamo meni konkkaan, mutta siitä onneksi saatiin viidelläkybällä (yrittivät rahastaa satasen vaikka nettisivulla oli 50) koko setti kuvia levyllä. eivät kyllä olleet kovin hyviä. - kukaan ei muistanut kuvata kirkkoa ulkopuolelta ennen eikä jälkeen juhlan kaikenkaikkiaan onnistuneet juhlat oli, ja meillä oli valtavan hauskaa. häämatka olikin sitten toinen juttu, jonka olen kertonut foorumin häämatkaosiossa (kohteena seychellit). ensimmäisenä iltana kohteessa meiltä varastettiin omasta huoneesta paikallaollessamme reppu jossa oli ns. kaikki (suurin osa rahoista, mun kaikki henkkarit ja kortit, liput, opaskirjat, molemmat kamerat (joista toisessa hääkuvia ja videoita) jne) just mun tuuria kun häät meni hyvin niin matka ei sitten..
 12. heräiltiin aamiaiselle, joka tuotiin sänkyyn. otettiin taksi kotiin, käytiin vaihtamassa laukut toisiin ja jatkettiin samalla taksilla lentoasemalle. syötiin hyvin eikä ollut kiire mihinkään. lontoossa koneenvaihtoa odotellessa syötiin taas. kun päästiin perille hääpaikkaan, mentiin taas syömään (oli jo ilta). kun palattiin huoneeseen, meidän sinne huoneeseen tuoma laukku varastettiin huoneesta kun oltiin alta 5 min vessassa. myöhemmin huomattiin että muutkin tavarat oli käyty läpi. kivakiva. parintonnin menetys tavaroina ja hääkuvia ja videoita joita ei kaikkia oltu edes nähty. että hyvää häämatkaa vaan...
 13. ostaa compeedin rakonestopuikon ja läästii sitä runsaasti, ja käyttää kenkiä etukätee. ei tule rakkoja. käytin omia hieman epämukavia kenkiäni töissä kun ne ei siellä likaannu. pahus vaan etten tajunnut että tapanani oli pitää jalkoja näyttöpöydän alla suorana ja korot meni aivan paskaksi.. siis ne on sellaista muovinomaista materiaalia. vedin sitten tussilla mustaksi ne valkoisiksi paljastuneet alueet, koska ei mitenkään ois voinut ehtiä löytää toisia kenkiä. ne oli silloin helsingin ainoat niin matalahkot tummanvioletit korkokengät.
 14. katotaan näkyykö kuva. tässäpä black parrotin naapurihuoneesta 507 merinäkymät, johon pääsimme ensimmäisestä huoneesta (varokaa 501:sta, ihan tien vieressä) puuhuoneen (510) kautta (puuhuoneessa on näkymien edessä valtava puu, josta meri vähän pilkottaa, siihen ei suostuttu, kaksi yötä piti silti olla).. ei hääppöinen vai kuinka. lohduttavaa kuulla että muilla on ollut kivoja matkoja. me ei nähty kilpikonnia vedessä ja delfiineistäkin ehdittiin kuulla vain ääniä. ekan viikon satoi kaatamalla. yöllä niin kovaa että oli vaikea nukkua, ja black parrotin ja hotellin ravintolan välinen tie oli kuin joki. maailman kauneimmat rannat ei olleet hääppöisen näköisiä sillä säällä
 15. oli vähän ylimääräistä jännitystä kun häämatkalla meiltä varastettiin passit. olin varannut matkan tyttönimellä, ja vaihdoin nimeä avioliiton myötä. hätäpassihakemusta tehdessä mietin että ottaakohan ne yhteyttä suomeen asti. ilmeisesti eivät ottaneet koska sain tyttönimellä hätäpassin jolla pääsin helsinkiin. näemmä passin ja henkkarin saantikin onnistuu vaikkei ole enää mitään papereita. poliisin tyyppi haastattelee ja vastauksista päättelee onko henkilö oikea. sain väliaikaisen henkkarin myös. ihmeen nihkeitä pankit on väliaikaisen henkkarin kanssa, siis eihän poliisi sitä kevyemmin perustein anna kuin tavallistakaan... outoa. onneksi sain edes yhden luottokorteistani takaisin, vaikka oli vanhalla nimellä. muita en saanut kun nimi on vaihtunut. kiva.
 16. me kutsuttiin 28 henkeä. yksi peruutti mutta tuli sittenkin. hääpäivänä peruutti 3!!! prkl, eikä yhdelläkään hyvää syytä esittää edes (olisivat nyt edes sanoneet että sairastapauksen vuoksi). harmitti vetää kovasti mietitty istumajärjestys uusiksi juhlapäivänä ja maksaa 150 euroa noiden ihmisten safkoista kun muutama päivä ennen ravintolaan piti ilmoittaa täsmällinen määrä.
 17. alttarilta tullessa silmät kostui, ei jotenkin itkettänyt mutta oli niin onnellinen olo. kirkon puoliväliin mennessä sain tilanteen hallintaan. toisen kerran itketti kun lausuin runoa miehelle, ei ois pitänyt antaa muiden puheiden olla ensin, koska ne sai mut jo herkistymään. ois pitänyt lausua se oma runo ensiksi. varmaan moni ei edes kuullut sanoja kun itketti niin.
 18. tämähän on loistoketju. pitääkin tehdä asialle jotain.
 19. häämatkan jälkeen oli paljon postia, mutta vain parissa oli uusi nimi. kela-kortissa ja ystävältä tulleessa onnittelukortissa.
 20. sain huomenlahjaksi häämatkan päätteeksi korvakorut lentokentältä. oikein on nätit, itse valkkasin. eräs ei ollut hogannut tätä perinnettä
 21. palattiin viikko sitten seychelleiltä. oltiin 11 yötä praslinin (lausutaan kuulemma pralin) saarella, coco de mer-hotellin black parrot suitesissa. paratiisissa valitettavasti on käärmeitä. heti ensimmäisenä iltana saapumispäivänä käytiin syömässä coco de mer-hotellin ravintolassa (kannattaa ottaa iltaruoat mukaan matkapakettiin, tuolla ei ole ravintoloita kävelymatkan päässä), ja tultuame huoneeseen, laitettiin reppu lattialle ja minä vessaan kun oli 20 tunnin matkan jälkeen vähän kipeä maha. lueskelin opaskirjaa ja kutsuin miehenikin kuuntelemaan (ilmastointi on aika äänekäs myös vessoissa). vessasta tultuani etsin tupakoitani, mutta reppua ei löytynyt mistään. Kutsuimme hotellin edustajan paikalle, ja valitettavasti kävi ilmi että huoneestamme oli ko. reppu varastettu! myös muut laukut oli käyty läpi ennen tuloamme, ja kun tulimme sisään, varas oli joko sisällä tai partsilla. Varoitan todellakin huoneesta 501, se on aivan yleisen tien vieressä, ja matkaa kiivetä partsille ei ole kuin pari metriä, apuna myös sadevesiränni. meillä meni 12 päivän lomasta tosi paljon aikaa tämän järjestelyihin, vain kolmena päivänä ei hoidettu jotain asioita. suomeen on tosi kallista soittaa, ja saunalahden liittymä ei sitten toimi, niillä ei ole roaming-sopimusta. joten olimme ilman puhelinta, kun omani lähti muiden tavaroiden mukana, siis passit, lentoliput, molemmat digikamerat joissa hääkuvia ja videoita, vihkitodistus, 600 euroa käteistä (siellä saa pankkiautomaateista vaan paikallista rahaa), molemmat opaskirjat (siellä ei myydä opaskirjoja, ainakaan niin kattavia kuin suomessa), viuhka (olis ollut tarpeen, niitäkään ei myydä siellä), taskulamppu (on tarpeen myös, joskus hotellin ulkoalueen valot reistaa), kotiavaimet, luottokortit (onneksi miehellä oli oma lompakko taskussa), puuteri (sitä todella tartteis tropiikissa mutta ei siellä myydä mitään kansainvälisiä meikkimerkkejä, ehkä mahella) ja paljon muuta tavaraa, keräilen just listaa vakuutusyhtiöön. että silleen. oli ehkä kauhein mahdollinen startti häämatkalle. jouduttiin olemaan samassa huoneessa se eka yö vaikka terassin lukko oli rikottu. saatiin sit toinen huone 510, varokaa myös sitä, siinä on helvetin iso puu edessä ja meri vaan vähän pilkottaa välistä. hyvitykseksi ikävistä tapahtumista ei saatu ensin mitään, edes drinkkikuponkia. viikon päästä hotellin johtaja tarjosi lounaan. just. ei yhtään vesipulloa, ei yhtään mitään muuta edes. kaleva travelin edustaja paikan päällä on mason's travel, jonka edustaja sitten kyydäsi meitä yhden päivän pitkin saarta etsimässä digikameraa (pattereilla toimiva kamera 175 euroa, vastaava suomessa alle 70 e), ottamassa kuvia hätapasseja varten. pisti meidät tekemään passihakemukset. viikon päästä sanoi että ne onkin väärät, ja eikun uusia täyttämään. saatiin hätäpassit vasta viimeisenä päivänä ennen lähtöä ranskan edustustosta mahelta! vähänkö oli paniikki siitäkin asiasta. mun syntymävuosi oli lisäksi väärin ko. paperissa.. muita huomioita: coco de mer-hotelin ilmainen luontopolku ylämäkeen on kiva, nähtiin black parrotteja ja bulbuleja. kolmen praslinia ympäröivän saaren retkelle (115 e sis ihan ok safkat, pitää ilmoittaa jos ei voi syödä kalaa) olis pitänyt ottaa pitkät housut, cousinilla on helvetisti moskiittoja, verenhimoisia sellaisia. onneksi toiset suomalaiset pelasti antamalla paikallista karkotetta, suomalainen off ei sit tosiaan toimi. isot kilpikonnat on kivoja taputella (ota mukaan käsidesiä). la diguelle pääsee kätevästi ilman retkeäkin (olikohan 25 euroa hlö eestaas), omatoimisesti, ja tällainen ei-hääppöskuntoinenkin jaksaa kävellä source d'argent-biitsille (joka ei ollutkaan kovin pitkä) vaikka äijät tyrkyttää polkupyöriä (10 e päivä, ei lukkoja) melkein väkisin. taksi coco de mer - satama (jetty) - coco de mer = 20 e. vallee de mai-puistoon kannattaa mennä retken mukana, saa paljon enemmän irti kun on opas. (40 e hlö) hotellin safkat on coco de merissä, aamiainen loppuu klo 10, illallinen on 19:30 - 21:30. todella aikaisin molemmat, ahdisti kun lomalla piti herätä aikaisemmin kuin kotona. seuraavan kerran matkahotelli valitaan kyllä aamiaisajan perusteella. iltaruoat oli tosi hyviä, aina oli jotain 7-10 ruokalajia ja toisellakaan viikolla oli aina jotain uutta syötävää. kala- ja äyriäisallergikollekin aina syötävää paitsi fishermans-iltana, ei ollut mitään muuta safkaa. onneksi pääkokki suostui laittamaan mulle erillisen annoksen, huh, ois voinu tulla vähän nälkä. eka viikko oli kaamea sää, melkein joka päivä ja yö satoi ja tuuli ja oli myrskyistä. ei ole maailman kauneimmat rannat oikein mitään sellaisella säällä. toisella viikolla onneksi jo aurinkokin paistoi. toivottavasti teidän matkoille sattuu paremmat säät ja ei varkaita! tarkistakaa huone aina tultuanne sisään, onko partsin ovi ok. itse odotin paikalta vähän luksusta, mutta mielestäni sitä ei pahemmin ollut, esim. viimeisimmänkin huoneen merinäköalat peitti palmut). praslinin saarella on aika kova autoliikenne teillä, joten kävely siellä on vähän haasteellista. vesipullot (2 e 175 ml) kannattaa ostaa coco de meristä, black parrotissa ne maksaa 3 e..samoin drinkit on kalliimpia black parrotissa, jossa on kyllä ihan kiva uima-allasalue jossa on usein hiljaista)
 22. onpa hyviä linkkejä kiitos!
 23. tälleen mekin just tehdään. tosin jos studiokuvasta tulee jäykkä, niin sit annetaan ne vaan äideille ja kiitoskortteihin tulee jotain luontevampaa toivottavasti ystävän kuvaamista otoksista.
 24. meillä on ensin studiokuva, sitten vihkiminen jossa ystävä kuvaa, sitten ehkä mennään kirkon pihalle ottamaan pari kuvaa jos ehditään ja on hyvä ilma. kai sitä sisäkengissä hetken pärjää ulkosalla... kai..
 25. virkatodistus on eri asia kuin vihkitodistus. vihkitodistus ei ole ns. virallinen paperi vaan tyypillisesti jotain jota häämatkahotellit haluaa todisteeksi että ollaan vähänaikaa sitten menty naimisiin. onneksi pappi lupasi tehdä sellaisen, koska meidän hotelliin tarvitaan sellainen. kuulemma kielellä ei ole väliä, lukevat vain nimet (näppärä varmaan askartelis itse