Ailiina

Aktiivijäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Ailiina

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Käyttäisin enemmän aikaani vieraiden kanssa juttelemiseen. Juttelin pääasiassa omien ystävieni kanssa ja harvemmin näkemäni sukulaiset unohdin huomioida kokonaan.
 2. Itselläni on vain yksi sormus, jonka hankimme vihkisormukseksi. En halunnut kahta sormusta, ja olen ollut todella tyytyväinen ratkaisuuni. Upea sormukseni pääsee näin yksinään paremmin oikeuksiinsa ja on kaiken lisäksi erittäin käytännöllinen.
 3. Yli 3000 euroa puhtaana käteen! Toinen kiva lahja oli rahaa kastemaljan ostamista varten sitten joskus tulevaisuudessa, kun on tarvetta.
 4. Tässä muutama pieleen mennyt asia itse häissä: 1. Pitopalvelu mokaili, vaikka vieraat eivät onneksi sitä huomanneetkaan. Pöydästä puuttui italiansalaatti. Hääkakun piti olla mansikkakermakakku, mutta olikin hedelmäkermakakku. Rääppiäispöytään piti viedä kaikki jäljellä olevat ruuat, mutta piimäjuustoa, laatikoita ja porsaanfilettä ei näkynyt missään. Menivät varmaan henkilökunnan omiin jääkaappeihin. Ruoka rääppiäispöydästä loppui kesken, vaikka olimme tilanneet neljä ylimääräistä annosta. Näiden töppäilyjen takia saimme alennusta hinnasta, mikä olikin ihan aiheellista. Kannattaa sopia kaikki kirjallisena ja huomauttaa pielessä olevista asioista heti hääpaikalla, eikä ruveta ihmettelemään vasta jälkeenpäin. 2. Häämarssista (kirkosta lähtiessä) soitettiin väärä osio. Tilasin kanttorilta Elgarin Pomp and Circumstancen, josta hän soitti hitaan hautajaisiin sopivan pätkän. Tarkoitin nopeampaa kohtaa teoksesta, mutta oma moka, kun en selittänyt puhelimessa riittävän tarkasti. 3. Appiukko oli säilyttänyt isoa 1,5 litran kuoharipulloa noin viisi vuotta jotain 'tärkeää' tilaisuutta varten. Neste oli muuttunut ruskeaksi. Vinkiksi muille: kuohuviinit eivät kestä kauaa, joten niitä ei kannata säilöä. 4. Booli meinasi loppua kesken. 5. Olin paniikissa, kun en päässyt koekampaukseen. Huoli oli lopulta ihan turha, sillä kampauksesta tuli upea. 6. Pöytäkohtaisen paikkajärjestyksen puuttuminen häiritsi muutamia vieraita. Esim. yksi vanhempi pariskunta joutui istumaan kovaäänisen nuorisoporukan pöydässä. 7. Hääkimpun ruusut olivat liian nuppuisia. Avonaisemmat olisivat olleet kauniimpia, mutta silloin riskinä olisi ollut terälehtien putoileminen. 8. Osa vieraista perui viime hetkellä, osa ilmoittautui viime tipassa. Onneksi olimme varanneet pitopalvelun muutamalle ylimääräiselle henkilölle ja varautuneet ylimääräisiin paikkoihin. 9. Orkesteri ei osannut soittaa hidasta valssia, vaan veteli sen nopean tahtiin. 10. Valokuvauksiin oli varattu liikaa aikaa: tunti studiokuvauksiin ja tunti ulkokuviin. Todellisuudessa studiokuvat otettiin puolessa tunnissa ja ulkokuvat 20 minuutissa. Parempi näin päin. 11. Kävelimme kirkossa alttarille liian vauhdikkaasti. Pappi muistutti monta kertaa, että käytävä on yllättävän lyhyt, mutta jännitys sai meidät kiiruhtamaan pikavauhtia kohti alttaria. Muistakaa siis kävellä hitaasti. Tässä asioita, jotka menivät pieleen häissämme. Onneksi mitään suurempaa katastrofia ei tullut, vaan juhlat sujuivat ihan suunnitelmien mukaan iloisissa merkeissä.
 5. Miten olisi vieraiden esittely. Eli ensin nousevat ylös ja huiskuttavat morsiamen vanhemmat, sitten sulhasen vanhemmat, seuraavaksi sisaret, isovanhemmat, serkut, tädit, sedät jne.
 6. Meillä ei maksanut mitään, vaikka molemmat olimmekin ulkopaikkakuntalaisia, enkä minä edes kuulu kirkkoon. Riippuu ilmeisesti paikkakunnasta ja seurakunnasta.
 7. Kun kerran osaat meikata ja tiedät, mikä sinulle sopii parhaiten, luota vain itseesi. Niin saat parhaan lopputuloksen, sillä ammattilaiset eivät välttämättä tunne tyyliäsi. Suosittelen Lumenen meikinalusvoidetta ja Joe Blascon meikkivoidetta. Ripsivärinä käytin tuttavani suosituksesta (ensimmäistä kertaa) Kanebon 38 oC, joka tuntui hyvältä, tosin en kyynelehtinyt kertaakaan. Muista, että valokuva 'syö' puolet meikistä, joten värejä kannattaa käyttää ihan reilusti. Kannattaa käyttää itselle sopivia värisävyjä. Suurin virhe, johon moni sortuu on kylmien värisävyjen käyttäminen, vaikka itse kuuluisi 'lämpimiin' ihmisiin. Minä meikkasin itse ja kävin sen jälkeen ammattilaisella tekemässä kampauksen. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Käytin luomivärinä valkoista, harmaata ja mustaa. Huulipuna oli raikasta oranssilla taitettua punaista. Muut sävyt olivat lämpimiä ja persikkaisia. Ainoastaan huulipunaa piti korjailla ruokailujen jälkeen ja puuteria lisäsin pari kertaan illan aikana. Muuten meikki kesti moitteettomana aamusta seuraavaan aamuyöhön.
 8. Meidät vihitään maistraatissa ja avioliitto siunataan kirkossa seuraavana päivänä. Vain omat vanhempani ja siskon perhe tietää siviilivihkimisestä. Sulhon vanhemmille kerrotaan myös. Muut saavat olla siinä luulossa, että vihkiminen tapahtuu kirkossa.
 9. Hääpuvussani on ohuet olkaimet ja selässä on on melko avonainen v-aukko. Puvun 'jippo' piilee juuri selkäosan upeassa koristelussa. Jos sää on viileä, laitan lisäksi pitkävartiset hanskat käsiini. Olkapäitä tai selkää en ajatellut peittää edes kirkossa. Kuka muu aikoo astella alttarille olkapäät paljaana? Oletteko keskustelleet muiden (papin, vanhempienne...) kanssa asiasta? Oma äitini on sitä mieltä, että puvun kaunista selkäosaa olisi sääli peittää. Papin mielipidettä en ole vielä kysynyt, mutta teen sen kirkkoharjoituksissa. Jos hän on ehdottomasti asiaa vastaan, ehdin vielä ostamaan hunnun tai muun vastaavan peittävän elementin lisukkeeksi pukuuni.
 10. Me tapaamme viikkoa ennen h-hetkeä. Lauantaina aamupäivällä.
 11. Todennäköisesti en laita mitään parfyymiä, sillä saan niistä kutiavaa ihottumaa. Sen sijaan laitan tuoksuvaa vartalovoidetta. Jotain raikasta ja kevyttä kukkaistuoksua.
 12. Miten hitsissä tota sais viilattua niin että tanssit alkais aikasemmin?? Kannattaisi tanssia häävalssi heti ruoan jälkeen. Hääpari voi lähteä sen jälkeen kuvaukseen ja vieraat saavat tanssia sillä aikaa kun olette poissa. Näin vieraiden aika ei käy pitkäksi.
 13. Minusta on mukavaa olla minä, sinusta on mukavaa olla sinä - mutta parasta meistä on olla me.