Jump to content
Naimisiin.info

Elena

Jäsen
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Elena's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Vielä oleskeluluvasta... anteeksi rönsyää hieman tosta otsikosta. Toivottavasti joku osaa kertoa parempaa faktaa tuosta rikoksen kertomisesta tai kertomatta jättämisestä! Niin eli en viitsi avata uutta ketjua pikaiseen kysymykseen. Jos joku tietää pliiiiis kertokoon! Voiko mieheni liikkua Euroopan alueella odottaessaan oleskelulupaa? Meillä oli ideana viettää koko kesä Espanjassa (ja ehkä hakea oleskelulupaa miehelleni sieltä..). Vai onko pakko kärvistellä täällä? Eikö nyt EU:ssa voi liikkua miten lystää...?
  2. Jaa-a, tuskin oleskelulupaa voidaan evätä rangaistuksen vuoksi...? Olen kuullut että taustoja selvitellään, joten jos kysytään onko rikoksia niin ei kannata valehdella. Saavat kuitenkin jostain selville. Oon muuten vähän hämilläni että mistä ne oleskeluluvat oikein haetaan... soitin maistraattiin kysyäkseni mitä kaikkia papereita poikaystäväni tarvitsee Venezuelasta, jotta voimme mennä Suomessa naimisiin. Viisumiasioissa maistraatissa kehotettiin kääntymään poliisin puoleen. No, soitin poliisille ja osastolle, jossa vastaavat viisumeista. Ja uskomatonta mitä siellä sanottiin... Oli oikein mukava poliisi. Hän sanoi, että "juu, sitten kun ootte naimisissa, niin todistus siitä tänne poliisille ja paperit vetämään. Jaa-has, ai että sinä olet suomalainen. No sitten me hoidamme oleskeluluvat eikä Ulkomaalaisvirasto ja siinä kestää noin 1-3 kk. Poikaystäväsi on laillisesti Suomessa kun hakupaperit ovat meillä, hänen ei tarvitse lähteä kotimaahansa vaikka turistiviisumi menee umpeen..." Onko oikeesti näin helppoa?? Vai kuulostaako vaan...
  3. Heippa taas! Joo siis itse viisumi viisumia ei tarvitse, mutta venezuelalaiset saa jonkun 90 päivän leiman passiinsa, kun tulevat Schengen alueelle... mikä lie sitten sen leiman nimi... turistiviisumi? Totta, vaihtelee aivan täysin maittain toi homma! Ja siis hänellä on nyt se 90 päivää mennyt umpeen ja uusi leima pitäisi saada passiin.. sitä siis edelleen ihmetellään, voiko se todella olla niin helppoa että poistuu Schengen alueelta ja kun tulee takaisin, saa uuden leiman? Me varmaan lähetään yrittää sitä ja jos hän joutuu takaisin Venezuelaan... niin apua. Sitten en tiiä! Se onkin vähän hankalampi homma.. Sitten ei äijää saa kyllä millään tänne, jos huomaavat että ennenkin on jäänyt yli 90 päivää ja varsinkin jos ei olla vielä naimisissa. Todella todella hankalampi homma.....
  4. Heippa! Siis se leima on se 90 päivän turistiviisumi... ei hätää, sen saa ilmeisesti automaattisesti kun tulee Shengen alueelle (kai?) Joten tuskin on teillä mikään ongelma! Tämä meidän tilanne ei ole edennyt... pitänee lähettää mies Irlantiin tai Englantiin ja toivoa että se tulee sieltä uuden turistiviisumin kanssa pois!
  5. Hei! Kiitos ideasta! Vielä kuitenkin tarkennusta: Espanjassa on hirveän hankala mennä naimisiin, kuulustelurumba ennen naimisiinmenoa saattaa kestää jopa 10kk.. Ollaan siis mietitty jo sitäkin vaihtoehtoa. Tää on kauhee fiilis, kun haluaisimme olla yhdessä ja mennä naimisiin, mutta kaikki on niin vaikeeta! Mutta mä tohon Schengen alueen leimaan vielä tartun, että jos hän saa sen uusittua menemällä Schengen alueen ulkopuolelle, niin sekö riittää? Onko vinkkejä mistä kannattaa kysyä? Ehkä Amnestysta...?
  6. Hei, olen pähkäillyt ja pähkäillyt tämän ongelman kanssa... ehkä teistä joku osaa auttaa! Eli juttu menee näin: haluaisin naimisiin venzuelalaisen poikaystäväni kanssa. Venezuelalla on sellainen systeemi, että viisumeita ei tarvitse hakea, mutta 90 päivän leiman saa kerran puolessa vuodessa. Hän on kirjoilla espanjassa ja opiskelee myös siellä. Hänen äitinsä on mennyt italialaisen kanssa naimisiin, joten hänen äidillään ja veljellään on italian kansalaisuus. Poikaystäväni on asunut Espanjassa nyt jo neljä vuotta ilman oleskelulupaa, on kylläkin hakenut sitä joka vuosi (siellä vähän tunnutaan arpovan ne...). Heidän muuttaessaan Espanjaan poikaystäväni oli 24 vuotias ja häntä ei enää laskettu perheeseen kuuluvaksi. Viime kesänä poikaystäväni meni Venezuelaan ja uusi samalla passinsa. Hän tuli syksyllä tänne Suomeen muutamiksi viikoiksi, josta sitten jatkoi Espanjaan. Leima on painettu syyskuun alussa, joten se on taas mennyt umpeen. Kysymykseni onkin, voiko hän hakea uuden leiman passiin Schengen alueen ulkopuolelta, esim. Irlannista ja tulla sitten Suomeen? Maistraatti ei mielestäni edellytä mitään muuta, kun että maassaolo on laillinen (uusi leima????) ja tähän päälle esteettömystodistus ja Apostille todistus. Ja onko tämä leima varmasti saatavissa? Tähänkin liittyy varmaan joku riski.. Niin tosiaan, jostain luin, että leiman saa kerran puolessa vuodessa. Tärkeintä olisi päästä nyt vaan naimisiin. Ja mieluiten Suomessa. Hän voi kyllä mennä Venezuelaankin hakemaan uuden leiman, mutta koska emme olisi vielä naimisissa ei hän välttämättä pääse Eurooppaan. Venezuelasta lähtee paljon ihmisiä, jotka sitten jäävät Eurooppaan, joten rajoilla taas arvotaan kuka otetaan sisään ja kuka lähetetään takaisin. Jos hän jää Venezuelaan, pitäisi minun mennä sinne ja meidän siellä naimisiin. Epäilyttää vaan toisten maiden lait, olisi helpompaa hoitaa se täällä Suomessa. Jos hän sitten joutuu takaisin Venezuelaan, voimme hakea oleskelulupia perhesiteeseen vedoten. Help! Onko kaikki todella yhden leiman varassa? En keksi enää mitä voisimme tehdä, lakimies ehdotti kääntymään Espanjassa Venezuelan suurlähetystön puoleen... se kyllä tarkoittaisi seuraavaa lentoa Venezuelaan, joten ei. Onko kellään tietämystä aiheesta? Tai mistä voisin kysyä lisää? Kiitos paljon!
×
×
  • Create New...