Jump to content
Naimisiin.info

Karuselli

Morsian
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Karuselli

  • Syntymäpäivä June 13

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Helsinki

Karuselli's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Karuselli

    Helsinki

    Meiilläkin juhlat Helsingissä. Vihkiminen Johanneksen kirkossa ja sitten siirrytään ydinkeskustaan hääjuhlaan.
  2. Jos nyt sallinette hieman, että tarkennan tuota Helinan kommenttia. Kyllä Suomessakin myydään kuoharia, joka on tehty viinistä ja hiilihapotettu (ovat jopa ranskalaisia)... Halppis mikä halppis ja laatu on siksi myös peruskamaa. Peruskuoharilla tarkoitan juuri juomaa, joka ei hätkähdytä, mutta en sylje sitä poiskaan. Siispä alkumaljaksi on ihan paikallaan mielestäni tavallinen tämmöinen peruskuohari (joka on maultaan ihan ok), varsinkin jos juhliin tulee paljon porukkaa...
  3. Maistettu on. Mun mielestä ihan normaali peruskuohari. Ei nostata tunteita suuntaan tai toiseen. Siksi tällaiseen alkuhörppäsykäyttöön varmasti ihan paikallaan. Itsekin join tätä alkumaljana bileissä.
  4. Jaiks! Vaikka kaikkihan me ihmisiä ollaan, mutta toisaalta, jos ei pappi edes peruskaavaa pysty noudattamaan (jonka mukaan siis vihkitoimitus pitäisi mennä...). Hui!!! En tiedä tämän tapahtuneen syitä ja tarviiko niitä sitten pohtiakaan, kun kömmähdys on sattunut... Mutta tuntuu, ettei pappi ole vihkimistilaisuuksia paljon pitänyt tai sitten tilaisuus on vain kauhiasti jännittänyt. Tietenkin tutun papin valitseminen/pyytäminen helpottaa ja rauhoittaa mieltä. Toisaalta itsekin kuulun ryhmään, joka on muuttanut nuoruuden jälkeen kauas lapsuuden maisemista ja ei todellakaan halua palata häitään viettämään juurilleen, koska viettää ns. uutta elämää toisaalle. Hankaluutana on sitten valita hyvä pappi papistosta, jota ei kunnolla tunne... Parempi kai kuitenkin ajatella positiivisesti. Poikkeustapaukset ovat kuitenkin poikkeuksia. Kömmähdyksiä voi sattua vaikka kelle. Ja voinhan mäkin kaatua siihen kolttuun keskellä alttaria...
  5. Muut lähisukulaiset/tuttavat ottivat ilmoitukset iloisena vastaan. Kerskuivat jopa pääsevänsä bileisiin, vaikka juhlien muotoa ei ole vielä ilmoitettu. Äitini sen sijaan kuuluu näihin pessimistisiin ja totesi hyvinkin surullisen oloisena, että pitääkö nyt hyvää liittoa mennä avioliitolla pilaamaan. Kai se sitten pitää pilata... Tosin myöhemmin äiti on yrittänyt hieman korjailla sanomisiaan. Mukamas kiinnostuneena, mutta tiedä häntä...
  6. 40-50 euroa/pariskunta on musta ihan riittävä lahja kavereille. Itse en keksi perustetta, miksi mun pitäisi maksaa hirmuisia summia pienituloisena. Tuolla summalla juhlakalut saavat hankittua tarpeellisia käyttötavaroita tai saavat säästöön pesämunaksi alkua.
  7. Tottakai papilla on oma tehtävänsä ja kaavansa, joita hän joutuu noudattamaan. Onhan vihkimiselle ja muille kirkon toimituksille pitkät perinteet. Kirkon toimitus ei myöskään ole vitsi. Nykyaikana on myös ymmärrettävää, että papit eivät voi olla hyvin henkilökohtaisi puhuessaan pariskunnille. He eivät ole edes juuri tavanneet. Olen kuitenkin ollut häissä, joissa pappi on kyennyt vaativassa tilanteessa pitämään koskettavan ja kauniin puheen sekä pitämään vihkitilaisuutta lämpimänä ja tunnelmaisena. Olen ollut myös vihkitilaisuudessa, josta kuvasti hautajaistunnelma ja papin toivottama rakkauden toivotus kuullosti jo vieraistakin siltä, että pappi ei tätä paria olisi edes halunnut saattaa yhteen. Näiden seikkojen takia olisi mukava jutella papin kanssa edes hieman ja saada jonkinlainen yhteys toiseen. Homma tulee aivan varmasti hoidettua, vaikka en saisikaan parasta mahdollista. Tilaisuus onnistuu kuitenkin paremmin, jos itse vihkijäkin hieman pohtii olemustaan eikä lue jokaista vuorosanaa paperista ja käytä samaa fraasilaulua jokaiselle parille.
  8. Kaipaisin tietoja Vartiokylän seurakunnan papeista. Niitä tuntuu olevan hirmu vähän ja muutenkin eivät oikein missään ole esille. Jaiks!
  9. Hui, kauheaa! Tuota oon aina pelännyt. Papin valinta on vasta edessä, mutta siitä olenkin jo saanut kokea kommervenkkejä, kuten vääriä ohjeita kirkkoherran virastosta. He tylysti totesivat, että papin varaaminen tehdään vasta kaksi VIIKKOA ennen tilaisuutta (häihin!). Löivät luurin korvaan ja tässä sitä sitten kauhistellaan. Vaikka en kirkossa paljon vierailekaan, niin mielellään satsaan semmoiseen pastoriin, jonka kanssa on jonkinlainen yhteys, eikä siis toimituksesta tulisi huono koulunäytelmä... Hui!
×
×
  • Create New...