hepana

Rouva
 • Content count

  62
 • Joined

 • Last visited

About hepana

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Juuri näin! Ne on teidän häät, ei sukulaisten. Tsemppiä hääjärjestelyihin!
 2. Meillä oli tämän vuoden elokuussa siviilivihkiminen juhlapaikalla, kumpikin on eronnut kirkosta likemmäs 10 vuotta sitten. Mä en mitenkään kokenut tarvetta korostaa että tämä on EI-kirkollinen/uskonnollinen vihkiminen, enkä oikein näe siihen mitään syytä. Eikö ratkaisu jo kerro itsessään hääparin vakaumuksesta? Ihan samalla lailla mun isä saattoi mut vihkipaikalle, marssit soi mennessä ja tullessa, oli sormus, jne. Siihen kannattaa jokatapauksessa varautua että toimitus on aika nopea, ei siinä kauaa ehdi miettiä. (Mun mielestä vaan hyvä, vähemmän jännittämistä ja pääsee sitten rentoutumaan juhlan parissa) Jos kovasti yrittää todistella ja vakuutella jotain omista vakaumuksistaan, voi saada osan vieraista vähän kiusaantumaan. Meillä oli vieraissa mm. sukulaisia, jotka ovat uskossa, tai seurakunnalla töissä, jopa yksi pappi joka on sattunut itsensä meidän sukuun naimaan. Kukaan ei huomauttanut mitään siitä että kyseessä oli siviilivihkiminen, enkä usko että kukaan yllättyi siitä mitenkään. Eikä kukaan myöskään jäänyt sen takia pois, vaikka sitäkin vähän etukäteen jännäsin. Tarviiko sitä omaa vakaumusta (uskonnollinen tai muu) juuri häissä tuoda niin vahvasti esiin?
 3. Vein omani pesulaan heti pari päivää häiden jälkeen. Maa oli märkä hääpäivänä, joten helmat ovat kuraisen ruskeat, ja hellettäkin piisasi joten myös hikeä on puvussa runsaasti. En varmaan tule pukua enää sovittamaan, mutta voinpahan ainakin ihailla sitä jatkossa ilman että hiekkaa karisee lattialle tai hirveä hikilöyhkä lemahtaa kellastuneista kainaloista.
 4. Matkustamisesta ja sukunimistä: Työskentelin muutaman vuoden lentokentällä lähtöselvityksessä, ja annan teille varoituksen sanan: huolehtikaa siitä että matkustusasiakirjassa ja teidän matkavarauksessa on sama nimi. Näin vältytte pahimmalta sählingiltä hyvin helposti. Varmuuden vuoksi kannattaa se virkatodistus ottaa mukaan kuitenkin. Käytännöt vaihtelevat hiukan lentoyhtiöittäin, mutta muistaakseni ainakin Ryanair perii sitten nimenmuutoksesta 100e name change feen, aivan sama mitä selität virkailijalle. Sääntö oli ainakin silloin että jos on kahden kirjaimen heitto niin menee vielä (esim. Minna Virtanen -> Minna Vitranen, pitää olla selkeästi typo)mutta kaikki muut name change feen kautta.
 5. Meidän häät tanssittiin siis Leineperissä edellispäivänä, ja paikka oli aivan täydellinen! Olen todellakin onnellinen siitä että valittiin juuri tämä paikka! Paikan omistajalle täytyy antaa iso plussa, hän oli todella yhteistyökykyinen ja avulias. Pöydät oli suorakaiteen muotoisia, pukkijalkaisia suurin osa. Tuolit oli ihan ok, ei nyt maailman kauneimpia mutta meille kyllä kelpasivat. Ne pystyi laittamaan pitkiksi peräkkäin, tai sitten niin kuin meillä eli kaksi vierekkäin. Vessajonoja ei pahemmin ehtinyt kertyä, miehet taisivat käyttää vessan lisäksi paitsi luontoa myös ulkohuussia. Vieraita oli yhteensä n. 80. En muista mainittiinko ketjussa jo aiemmin, mutta Leineperistä haaveilevan kannattaa varautua siihen että kaikki pitopalvelut eivät sinne suostu tulemaan juurikin tuon "osakeittiön" takia. Ne, jotka tulevat, laittavat hintoihinsa ruukkilisän. Hinta oli suolainen, myönnetään, mutta joka pennin arvoinen! Sormet syyhyten odotan valokuvia juhlapaikalta! Vieraat kiittelivät kovasti ja kehuivat juhlapaikkaa vuolaasti, monelle ulkopaikkakuntalaiselle Leineperi on varsinainen elämys. Koristelusta ei kannata tehdä kovin yliampuvaa, paikka on itsessään valtavan kaunis.
 6. Sain keräämäni malliston Kalevala-korun kaulakorun, jonka valmistus lopetettiin viime vuonna. Sulho oli kissojen ja koirien kanssa metsästänyt toiselta puolelta Suomea korun käsiinsä jostain kultasepänliikkeestä, ja se oli lähetetty hänelle matkahuollossa!
 7. 1) Älkää pihistelkö juhlapaikan älkääkä ruuan suhteen. Hieno juhlapaikka ei ylimääräisiä koristeita kaipaa, ja hyvä pitopalvelu on kullanarvoinen, vaikka maksaisikin vähän enemmän. 2) Pöytäkoristeisiin ei kannata satsata hirveästi rahaa, niitä ei nimittäin huomaa juuri kukaan, ja jos niitä on liikaa, ovat vain tiellä. 3) Valitkaa kaaso ja bm huolella! Valitkaa sellaiset ihmiset, joihin voitte luottaa sataprosenttisesti, ja antakaa heidän hoitaa juhlaa eteenpäin ilman että teidän tarvitsee tehdä muuta kuin nauttia! Päivä vilahtaa niin nopeasti, että jokainen hetki kannattaa käyttää juuri siihen mitä ikinä haluatkin hääpäivänäsi tehdä. 4) Hyvä valokuvaaja on korvaamaton! Kakku syödään ja koristeet heitetään roskiin, mutta hyvät valokuvat säilyvät 150 vuotta! Bestmanin veljen kaverin ottolapsen kummin kaima EI välttämättä ole "hyvä valokuvaaja" vaikka sillä olisikin järkkärikamera. Jälkeenpäin vaan harmittaa kun kaikki sisällä otetut kuvat on alivalottuneita tai epätarkkoja, tai sitten kaikkien naamat kiiltelevät hiestä salamavaloissa... Dokumentaarinen kuvaus ammattikuvaajalta vaikka kuudeksi tunniksi on kallis, mutta joka pennin arvoinen. 5) Suhtaudu varauksella "kyl me teitä sit autetaan järjestelyissä" -lupauksiin! Niistä lupailijoita nimittäin ehkä 1 tai 2 aikoo oikeasti olla hyödyksi. Talkootyöllä voi toki tehdä jotain järjestelyjä, mutta esim. "valokuvaaja" tai tarjoilemaan lupautuneet kun peruvat tulonsa 2 päivää ennen häitä, niin lirissä olette! 6) Älä yritä säästää kaikessa, se nimittäin näkyy myös vieraille. Tekokukat, kertakäyttöliinat ym. kammotukset antavat koko juhlasta halvan ja krääsämäisen vaikutelman. Jos rahaa ei ole käytössä enempää, niin A) Pysy mahdollisimman yksinkertaisella linjalla ilman turhia hörsellyksiä Lainaa kavereilta/sukulaisilta koristeiksi sopivia tavaroita C)SIIRRÄ HÄÄSUUNNITELMIA SELLAISEEN AJANKOHTAAN ETTÄ TEILLÄ VARMASTI ON VARAA. Yhden päivän takia ei kannata vetää itseään vararikkoon.
 8. Meillä 77 vierasta, kaikki aikuisia, ainakin 70 joi: - 3 koppaa olutta - 1 koppa lonkeroa - boolia, jossa leijonaa, vissyä, mehua ja limua meni niin että siihen käytettiin yhteensä 10 x 0,7 l Leijonapulloja. Booli oli alkuun vähän vahvempaa, myöhemmin laimeampaa, mutta koko ajan alle 8%. Monilla oli kyllä takakontilla omat pullot, ja olipa siellä seuraavana aamuna kaikenlaisia viski- ym. pulloja siivottavana. Fiksut vieraat, ei tarvinnut kaikkea maksaa!
 9. Itsellä ei ole mitään käsitystä asiasta, mutta kavereiden mukaan näytin "tyyneltä ja onnelliselta." Tosiasiassa mua jännitti niin paljon, että naama alkoi nykiä jotenkin hassusti siinä vihkijän puhetta kuunnellessa! Ihan kuin olis ollut elohiiri kummassakin silmässä ja suupielessä samaan aikaan. Itkenyt en vihkimisessä (ihme kyllä) yhtään!
 10. Jep, minäkin aion meikata itse, karmaisevien koemeikkikokemusten jälkeen. Meikkivinkkejä etsiessäni löysin tämmöisen naisen youtube-kanavan, suosittelen! Katsokaa vaikka se bridal look ja bridal tips, valtavan hienoja vinkkejä!
 11. Kävin tänään ottamassa elämäni ekat geelikynnet, ja oon positiivisesti yllättynyt! Mulla ei ole koskaan ollut pitkiä kynsiä, eikä myöskään teko-, rakenne- tai geelikynsiä, joten jännitin vähän lopputulosta. Tai oikeastaan olin jo alunperin vähän asennoitunut niin että en tykkää, mutta nämä on todella kauniit! Siistit, luonnolliset ja kiiltävät. Mulle tehtiin siis ranskalaisen manikyyrin näköiset, ja lisättiin pari strassia että ovat vähän juhlavammat. Mulle uutta tietoa oli se, että näillä geeleillä ei tosiaan tarvitse pidentää omaa kynttä, vaan voidaan tehdä sen pituinen kuin itselläkin on. Piilolinssien takia en halunnut kovin pitkiä nytkään.
 12. No tätä minäkin ensin mietin, mutta meikkaaja kyllä totesi lopuksi että nyt on kunnon juhlameikki kasvoilla niin kelpaa vaikka radalle lähteä. En varannut toista koemeikkiä vaan peruin koko jutun ja päätin meikata itse. Käytin meikkiin varatut rahat sitten häämeikkiin sopiviin tuotteisiin, jääpähän siitä sitten "rouvaelämäänkin" käytettävää! Samasta paikasta ostin tuotteet kuin missä meikkikin piti tehdä, ja mukaan tuli mulle 3 ja sulholle 3 erilaista tuoksunäyteputelia, ei haitannut yhtään! Meikkivinkkejä etsiessäni löysin muuten tämmösen meikkitaiteilijan (tuo on niiin taitava että voi kutsua taiteilijaksi!) youtube-kanavan. Tsekatkaapas mm. videot bridal look ja bridal tips!
 13. Nonni, näin sitten kävi täälläkin. Tulin juuri koemeikistä kotiin, paikan päällä kauempaa peilistä tarkasteltuna lopputulos näytti ihan hyvältä, mutta lähempää tarkastelua tai päivänvaloa se ei kyllä kestä. Luomivärit on epäsymmetrisesti, siis erilailla kummassakin silmässä, rajaukset on vaan huonosti tehty (ihme mutkia?) ja huulten rajaus ei yllä huulen keskiosaa pitemmälle. Lisäksi iho alkoi kiiltää jo kotimatkalla, ja luonnonvalossa huulipuna näyttää pinkiltä. Pinkkiys ei tietenkään ole meikkaajan syy, liikkeessä sävy näytti oikein hyvältä. Mutta mitäs ihmettä nyt sitten teen? Menen vaan hääpäivänä meikkiin ja korjailen kotona? Muualle en voi varata aikaa, rahaa siihen ei ole. Ehkä pitäisi varata uusi koemeikki samaan paikkaan, en tiedä. Ärsyttää niin, kun nimenomaan halusin meikkaajalle siksi, että meikki olisi kestävä ja mahdollisimman huolitellun näköinen. Tämä ei ole kumpaakaan. Suoraan sanoen esim. noiden rajausten kohdalla pystyn kyllä itse parempaan. Ärsyttää.
 14. Meillä myös Spotify käytössä, juhlapaikalla ei ole nettiä joten offlinessa täytyy biisit soittaa. Mitään suomenkielistä vastaavaa sivustoa/ohjelmaa ei ole olemassa. Parhaillaan tässä väsäilen soittolistoja, ykköselle tulee hempeä instrumentaalimusaa ruokailun ajaksi, kakkoselle kevyttä poppia ja rokkia, sitten valssit (häävalssi + 4 kpl niille jotka haluavat tanssahdella) ja loppuillasta sitten kaikenlaista vähän rokimpaa ja raskaampaa. Niille jotka aikovat käyttää spotifyta onlinessa juhlapaikalla, tarkistakaa, tarkistakaa ja vielä kerran tarkistakaa, että nettiyhteys toimii moitteettomasti! Olin juuri juhlissa joissa tekniikka petti kuvaesityksissä pahemman kerran, ja luonnollisesti myöskin väärä biisi pärähti soimaan kuvaesityksen aikana, kun se vihdoin saatiin toimimaan. Vieraiden on aavistuksen tylsä istuskella pöydissä kun seremoniamestari yrittää pää punaisena saada laitteistoa toimimaan, enkä kyllä haluaisi itse olla se kyseinen seremoniamestari sillä hetkellä!
 15. Meille tulee juurikin vintage-teema, teemaväreinä valkoinen ja kulta. Pääasiassa valkoista kuitenkin. Kukat ovat kaikki valkoisia, koristeet, kynttilät ym myös. Kutsuissa ja hääkarkkirasioissa on kultaa myös. Hääkakkukin on tietysti valkosuklaajuustokakku. Mun puvussa on vyönsoljessa helmiä, ja niitä tulee myös sitten kampaukseen ja koruihin. Kokeilkaapas googlata white wedding tai white wedding theme, ja sivuuttakaa kaikki Billy Idoliin liittyvät jutut..