Jump to content
Naimisiin.info

Miss Ivory

Aktiivijäsen
  • Viestit

    12
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Miss Ivory kaikki viestit

  1. Marlee ja Berengaria: Meilläkin oli häät Hilikussa, ja voin kehua paikkaa täydestä sydämestä. Ruoka maksoi muistaakseni 27euroa+6euroa iltapala, tuohon kuului kakut ja kahvit. Hinta voi tuntua kalliilta pitopalveluun verrattuna, mutta laatu oli minusta erinomaista. Alkuruokana oli 2erilaista salaattia, marinoituja katkarapuja ja lohta, pääruokana lihaa ja uuniperunaa. Huomioikaa myös, ettei tilanvuokraa ole erikseen. Ja joka tapauksessa moniin muihin vastaavanlaisiin paikkoihin verratuna hinta oli kohtuullinen, esimerkiksi Rauhala oli minusta tarjouksen perusteella kallis.
  2. NM: Olen samaa mieltä siitä että pidätte häänne siellä missä itse haluatte. Vieraat kyllä tulevat, se ei jää paikasta kiinni. Ei ainakaan tässä tapauksessa kun välimatka on noin lyhyt. Olen itsekin ollut etelä-Suomessa häissä, jonne meidät kuljetettiin hotellista bussilla ja taas yöllä bussilla hotelliin takaisin. Muhoksella on Muhoksen Laitasaaren seurojentalo Oulujoen rannassa, olen kuullut että se on ihana paikkaa pitää kesähäät. Ja uskoisin että paikka on edullinen. Ennen Utajärveä on Oulujokivarressa myös jokin kartano, oisko ollut Merilän kartano (löytyy Utajärven sivuilta linkki) mutta sinne on jo vähän pidemmästi matkaa. Voithan myös selvittää Muhoksen leirintä yms. alueilta mökkejä jne. jonne osa häävieraista voi majoittua. Samalla tavalla kuin hotellista voi kysellä sopimushintoja vieraille, vieraat tietenkin itse maksavat majoituksen jos päättävät mökkiin majoittua. Osa voi myös majoittua esim. asuntovaunuun tai asuntoautoon pihapiiriin, jos haluavat. Oman kokemukseni mukaan häätunnelma ei ole pelkästään paikasta kiinni, vaan pikemminkin järjestelyistä ja vieraista, joten ei kannata liika ressata paikan suhteen. Ota mieluummin joku mieluisa paikka, ja jätä muulle järjestelylle riittävästi aikaa. Bussimatka varmasti maksaa, mutta toisaalta säästät muissa kustannuksissa jos voit itse tuoda esim. pitopalvelun tiloihin. Häiden järjestäminen ei ole todellakaan ilmaista, mutta tietenkin mitä enemmän jaksaa itse pyörittää perunateatteria jne, sitä halvemmalla pääsee. Juhlatunnelmaan pääsy voi tietenkin kärsiä jos kovin työllistää itsensä. Minusta sinun ei kannata järjestää häitä Oulussa, käytä mieluummin tilaisuutta hyväksi ja järjestä ne vähän erilaisemmassa paikassa kuten juuri tuossa mainitsemassasi kirkossa.
  3. Devivre: Oon samaa mieltä että on älytöntä jos häitä pitää suunnitella kaks vuotta etukäteen. Tai siis mun luonteelle se ei sovi. Jos lempipaikat on elokuulle varattu, voitko harkita esim. syyskuun alkua? Limigassa on sellainen paikka kuin Helmen Pirtti, tarkastappa se myös. Se on vähän Piilopirtin tapainen, mutta ei kyllä taida olla yöpymismahdollisuutta. Oulun keskustassa on myös sellainen paikka kuin Kruunumakasiini, en tiedä oletko katsellut sitä. Se on syksyllä tunnelmallinen paikka. Sitten on myös Rauhala, mutta se on kallis. Lisäksi ev.lut seurakunnasta oli juttua syksyllä lehdessä, että vapauttavat joitakin kartanomaisia tilojaan seurakuntalaisten käyttöön. Ainahan ne kieltää alkoholin nauttimisen, mutta tuskin pari lasia viiniä ruoan kanssa haittaa ... En tiedä onko näistä sulle mitään apua, vai meetkö vaan enemmän sekaisin. Mutta jostakinhan homma pitää aloittaa.
  4. Devivre vielä: oli Johteenpookilla häissä joissa oli noin 60 henkeä, ja hyvin mahtui.
  5. Devivre, tarkoitat ilmeisesti Hannuksen Piilopirttiä Tyrnävällä. Olen käynyt paikassa, mutten koskaan missään tilaisuudessa. Jos haluatte lyhentää matkaa kirkon ja piilopirtin välillä, menkää Tyrnävän kirkossa naimisiin, se on kaunis puukirkko. Olen ollut Etelä-Suomessa häissä, jossa osa porukkaa pystyi majoittumaan juhlapaikkakunnan hostelliin, mutta loput majoittuivat noin 45 km päässä olevaan lähimpään kaupunkiin. Bussi haki vieraat hotellista ja keräsi myös matkalta etukäteen sovitut henkilöt. Bussikyytejä lähti takaisin muistaakseni yksi tai kaksi. Ne joille ajat eivät sopineet tulivat joko omilla kyydeillä tai menivät toiseen suuntaan taksilla. Minusta tuo oli oikein onnistunut järjestely, ja oli helpotus kun ei tarvinnut miettiä auton siirtelyä enää sen jälkeen kun oli ajanut 600 km samalle aamulle. Taksi Tyrnävältä Ouluun maksaa todennäköisesti noin 45-50 euroa, tilataksin jos ottaa niin kustannus ei liene kohtuuton. Voitte miettiä myös, onko teillä joku tuttu joka voisi tulla kuskaamaan ihmisiä tarvittaessa, esim. veljen kaveri tms. Noista ajoista: ymmärrän kyllä, että monesti toivotaan että vieraat viihtyvät mahdollisimman myöhään. Kannattaa kuitenkin suunnitelmia tehdessä huomioida myös se, että etenkin jos vieraat tulevat kaukaa, heillä on pitkä päivä takana jo siinä vaiheessa kun pappi sanoo aamen. Voi olla, ettei intoa sittenkään riitä kovin paljon klo 24. jälkeen, riippuen tietenkin siitä monenko aikaan bändi lopettaa soittamisen. Sama tilanne on hääparilla. Jokainen tietenkin tuntee omat vieraansa parhaiten, mutta esim. paluukyydin ajoittamista klo 03.00 kannattaa minusta miettiä kahteen kertaan. Paikasta tuli vielä mieleen, että ympäristöä katsoessa kannattaa miettiä, ovatko häät talvella vai kesällä. Jos häät ovat talvella eikä ulko-ohjelmaa ole tarkoitus suuresti järjestää, ei ympäristöllä minusta ole ihan samalla tavalla painoarvoa kuin kesällä. Talvella pääsääntöisesti vain tupakoitsija käyvät ulkona. Eipä muuta kuin järjestelyintoa!
  6. SringBride: Kabinetteja voi kysellä ainakin tuolta Lasaretista, Upseerikerholta ja Holiday Inn hotellista, siellä on tunnelmallisia kallaritiloja, en vaan oikein muista monelleko hengelle.
  7. SpringBride: määrittele " ei niin isot häät". 30 henkeä? 60 henkeä? 90 henkeä? Skaala on aikamoinen, olen itse ollut jopa 160 hengen häissä. Kenties noin 30-50 hengen paikkoja voi löytää esim. Lasaretista, Seurahuoneelta, arkkitehtikillalta (Pikisaaressa), Aleksinkulmasta, Rauhalasta, ilmeisesti myös Tervatoppilan Kartanolta, sekä Lämsäjärven pirtiltä (ev.lut seurakunnalta voi kyslellä tästä). Ai niin ja tietenkin Maikkulan kartanosta. Toppilan Valo ja Pateniemen Honkapirtti taitavat olla jo suuremmalle porukalle sopivia, samoin Oulunsuun pirtti, Ravintola Hilikku ja kruunumakasiini. Omat hääni olivat suuremmat, mutta kokemukseni mukaan vuokrat vaihtelevat 0-750 euron välillä, riippuu täysin paikasta. Joissakin paikoissa pitää maksaa esim. pöytäliinoista erikseen, yleensä kai noin 2,5 euro kpl, joillakin on myös varausmaksu. Jotkut ravintolat eivät peri vuokraa ollenkaan, mutta hintaa kertyy titetenkin muussa muodossa. Koko homma riippuu oikeastaa täysin siitä, miten haluat hääsi järjestää. Oletko valmis puuhastelemaan paljon itse? Jos olet, siinä säästyy rahaa vaan ei hermoja, ja nuo pienet paikat joihin tilataan itse pitopalvelu ovat hyviä. Jos olet valmis maksamaan enemmän ja haluat itse päästä vähällä, suosittelen ravintolaan menoa. Sieltä hoituvat koristelut ja muut, ei tarvi ressata paljon mistään. Koskaan ei taida tosin ihan mitään tekemättä selvitä. Noista pienemmistä paikoista, jonne saa itse tuoda pitopalvelun, suosittelen Tervatoppilan kartanoa, arkkitehtikiltaa ja Lämsäjärven pirttiä. Kaikki tosin ovat mielestäni olleet onnistuneita juhlapaikkoja, kun olen erinäisiin tilaisuuksiin osallistunut. Eipä muuta kuin puhelinlangat laulamaan, sillä siitä selviää.
  8. Hei Maria, täällä on kokonainen foorumim jossa pohditaan lasten kutsumisen problematiikkaa. En vaan nyt yhtäkkiä muista sen nimeä... Se oli tuo "Varokaa ylimääräisiä".
  9. Honkapirtille löytyy Fonectan finderista ainakin tällainen : Oulun kaupunki Honkapirtti Puh 08 5586 4161 ja tällainen Oulun kaupunki nuorisotila Honkapirtti Pateniementie 86, 90800 OULU Puh 08 5584 8230
  10. Moi "Enne 07" ja muut jotka olette huolissanne siitä, että hääpaikat pitää olla varattuna jo 2 vuotta ennen häitä. Kullakin tyylinsä, mutta minä en henk.koht. jaksaisi edes suunnitella häitä kahta vuotta. Me päätimme jo keväällä kihloihin mennessämme, että häitä ei sitten turhaan venytetä. Noin kuukausi sitten päätimme, että häät pidetään alkutalvesta. Kaikki paikat joihin ole soittanut, ovat olleet vapaana. Haluamani kirkon sain heti, siihen kellonaikaan kuin olin suunnitellutkin. Toivon että harkitsisitte muitakin ajankohtia häillenne kuin heinäkuuta. Se voi olla vieraillekin mieluinen asia (parilla kaverilla oli viime kesänä viidet häät, ja viidet polttarit, olivat aika turtia jo syksyllä). Itse kuulisin mieluusti lisää kommentteja myös Helmen Pirtistä. Ikävä kuulla että Hannuksen Piilopirtissä on jollain ollut ongelmia, noita paikkoja kun ei sillä suunnalla liiemmälti ole. Entä Lakeuden Loutsenkartano (vai mikä se entinen emäntäkoulu nyt olikaan)?
  11. Hei Hinnuli, kerroppa lissää Hilikusta! Olen käynyt siellä joskus vuosia sitten päivällä lounaalla, mutten muista tarkkaan millaista sisällä oli. Tarviko paljon koristella, ja miten koristelu oli hoidettu ravintolan puolesta? Meillä on talvihäät ja olen pitänyt Hilikkua yhtenä vaihtoehtona. Muistaakseni pääovesta tullaan suoraan kadulle? vai onko jotain intiimimpää sisäänkäyntiä/pihanpuolta?
×
×
  • Create New...