Jump to content
Naimisiin.info

mustalintu

Aktiivijäsen
  • Viestit

    15
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

mustalintu's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Ja sama vegaanisena. Vadelmainen suklaakakku (Muokattu Limbeltä saadusta reseptistä Lips Sealed) 4,5 dl vehnäjauhoa 2 tl leivinjauhetta 0,5 tl soodaa 2 tl vaniljasokeria 3 rkl kaakaojauhetta 2 dl sokeria 0,5 dl öljyä 3 dl soijamaitoa 1 tl etikkaa 1 dl vattuhilloa Kuivat aineet sekoitetaan. Niihin lisätään öljy ja soijamaito, johon etikka on sekoitettu. Lopuksi taikinaan lisätään vattuhillo. Koko ajan vältetään turhaa vatkaamista ja sekoittamista, niin kakusta tulee kuohkeampaa. Paistetaan kakkuvuuassa tai pellillä n. 175 asteessa suunnilleen 45 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua tulitikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa. Täytteeksi tulee tietenkin runsaasti vadelmia, sekä kaikenlaisia muita herkkuja, mitä mieleen tulee. Me koristellaan kakku vadelmanlehdillä, ne eivät ole millään tavalla myrkyllisiä tai mitään, ja ovat kauniita kuin mitkä. - - - Kuorrutteeksi voi sulattaa suklaata, jonka joukkoon lurauttaa soijakermaa levittämisen helpottamiseksi. Täytteeksi voi laittaa vattujen lisäksi myös tryffeliä. Tryffelit 125 g kookosrasvaa ¾ dl kaakaojauhetta ¾ dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria ½ dl Granose-soijakermaa (muukin käy) kaakaojauhetta kuorrutukseen Sulata kookosrasva. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää soijakerma ja sekoita. Sekoita lämmin kookosrasva joukkoon ja vatkaa kunnes rasva on jäähtynyt. Seos on valmista kun se on selvästi vaalentunut ja kuohkeutunut. Laita seos kylmään noin tunniksi. Ota jäähtyneestä massasta teelusikallisen kokoisia paloja, pyörittele palloiksi ja pyöritä kaakaojauheessa. (Tietenkin, kun tekee kakkua, niin valmis seos levitetään kakkupohjalle.) Me tehtiin tällä ohjeella hääkakku, ja siitä tuli kovasti kehuja.
  2. mustalintu

    Teemana keskiaika

    Ohhoh, Amonet, melkoisen homman olet ottanut! Tsemppiä kovasti tekemiseen! Löysin kirjastosta sellaisen kirjan kuin Turkka Aaltonen ja Martti Arkko: Lallin pidot. Elämys- ja ruokamatka Suomen esihistoriaan. Opus on ilmestynyt vuonna 2001, ja siinä on pronssi- ja rautakautisia reseptejä. Käytännössä ruokatavat säilyivät kirjoittajien mukana varhaiseen keskiaikaan melkoisen samanlaisina. Tästä kirjasta voisi ehkä saada jotain inspistä tarjoiluihin keskiaikaisessa hengessä.
  3. Me mennään miun kotiseudulle maistraattiin, ja samana päivänä kutsutaan sukulaiset kakkukahville. Viikkoa myöhemmin järjestetään pääkaupunkiseudulla hilpeät bileet ystäville ja muille mukaville ihmisille. Miun isovanhemmat alkaa olla jo niin vanhoja etteivät pääse matkustamaan, minkä takia sukulaisjuhlat tuodaan maakuntaan. (Eikä minuu myöskään hirveästi haittaa, että huonosti käyttäytyvät sukulaiset ja eri tavalla huonosti käyttäytyvät kaverit ovat turvallisesti eri paikoissa ;D )
  4. Rauhanasema Pasilassa on edullinen, sinne saa tuoda omat ruuat/viinat/pitopalvelut ja kekkereihin mahtuu n. 80 henkilöä, juhlasalin vuokrahinta vaihtelee 200-360 euron välillä. Meidän juhlat on siellä. Pohjapiirustuksen ja hinnat löytää sivulta www.rauhanasema.org -> klikkaa yläreunasta "vuokraus" tms.
  5. Tietääkö joku Pohjois-Karjalan maistraattien käytännöistä..? Olisin kovin utelias kuulemaan!
  6. Oi, tuo taimi-idea kuulostaa ihan superherttaiselta! Myö ei tiietä vielä että jaetaanko me juhlaväelle mitään, eräs ajatus on ollut se, että kootaan hyviä sarjakuvastrippejä, kääritään ne jotenkin rullalle ja laitetaan koriin, josta jokainen saa sitten arpoa itselleen parisuhdeaiheista luettavaa. Mie olin kans miettiny tuota DT:n omppuideaa, niihin omeniinhan voi tehdä myös kortiksi sellaisen lehden johon sitten kirjoittelee ajatuksen/kiitoksen/muuta mukavaa.
  7. mustalintu

    Maidotonta pullaa?

    Jos ei halua käyttää kananmunaa pullien voiteluun niin sen asemasta voi käyttää kahvia johon on liuotettu huomattava määrä sokeria. Tai sitten ihan vaan sokerilientä. Jos haluaa niin voi voidella useampaan kertaan ennen uuniin laittamista, tulee enemmän väriä pullukoiden pintaan. Yleensä käytän tuota kahvia kun siitä tulee oikein kauniin näköistä, mutta 11-vee pikkuveljeni väittää että pullat maistuvat kevyesti kaffelle sen jälkeen. Mie oon niin paatunut kahviholisti etten moista huomaa, tai se ei ainakaan haittaa (Useimmin sitä kuitenkin tulee oltua laiska ja jätettyä voitelu kokonaan pois. Entäs sitten jos pullista tulee rumia? Ne tulee kuitenkin syötyä hetipian uunista ottamisen jälkeen eikä jälkipolville jää mitään todisteita! ;D Vierasvara-asia on sitten kysymys erikseen, mutta meillä ei yleensä sellaista juuri jää... )
×
×
  • Create New...