LilaJana

Morsian
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About LilaJana

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • Website URL
  http://jana.vuodatus.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere
 1. Meillä sulho kysyi vakavasti ja pitkän huokauksen kera noin kuukautta ennen H-hetkeä: "Mistäs me sitten puhutaan kun häät on ohi?" Oli vissiin ollu vähän yksipuolista ja -aiheista kommunikointia viime aikoina. Liki samoihin aikoihin sulho myös tokaisi: "Höh, kohta ne häät jo on ja minä vasta aloin innostua tästä suunnittelusta!" Mun myöhäisherännäinen mies... Itse onneksi sain hääsuunnittelujen myötä elää häähuumaa kokonaiset 1,5 vuotta!
 2. Aivan alkuperäiseen viestiin viitaten: Mielestäni on kohteliasta mainita avec, olipa hän kuka tahansa. Jos siis on saanut kutsun vain "avec" eikä siten että kutsu tulee molempien nimellä. Siinä kun mainitsee avecista, voisi myös mainita että onko asia hyshys, vai kuinka julkista tietoa. Itselläni on naispuolinen sukulainen, jolla on naisystävä. Itse olen sitten kysynyt heiltä, kuinka tahtovat heitä tituleerattavan (tosin meille ei paikkakortteihin tule muuta kuin nimet, ei mitään kuka on kenenkin serkku tms.). Tiedän, että tämä sukulaiseni suuntautuminen ei ole meillä suvussa yleisesti tiedossa vaan vain pienen piirin asia, joten tahdoin varmistaa hänen suhtautumisensa ennen häitämme. Minulle olisi ollut ihan ok, vaikka hän olisikin "tullut kaapista" suvun edessä häissämme, mutta itse hän ei tätä tahdo, joten heidät tarpeen tullen esitellään ystävinä.
 3. Kiitos Aune selvennyksestä! Todella hyvä idea tuollaisiin A-oikeudellisiin paikkoihin! Ilman A-oikeuksia mutta drinkkilipuilla saa myydä alkoholia, jos tapahtuma luokitellaan virallisesti tilaisuudeksi. Esim. jos festarit ei saa B-oikeuksia, voivat he myydä drinkkilipuilla alkoholia, kun määrittelevät tapahtumat musiikkitilaisuudeksi. Itse olimme juuri tämän tyyppisessä tilaisuudessa muutama viikko takaperin, ja kyseessä oli varsin virallisen tahon järjestämä tilaisuus - ilman A- tai B-oikeuksia mutta drinkkilipuilla. Siitä en ole varma, pitääkö viranomaisilta pyytää jokin todistus tilaisuuden järjestämisestä tätä varten.
 4. Jenni: Kysymys kyllä tarkoittaa juuri sitä. Sen juuri tahtoisin tietää, mitä Aune on drinkkilipuilla tarkoittanut. Kaikilla oma tyyli, ja meillä ainakin harkitaan drinkkilippujen käyttämistä, vaikka itse hankimme alkoholit. Pohdimme että esim. tarjoaisimme kullekin vieraalle esim. 2 kaatoa ja sitten jos tahtoo enemmän, voi ostaa 1-2€ maksavia drinkkilippuja. Yhdellä lipulla saisi aina yhden pullon/lasin haluamaansa juomaa. Tämä harkinnassa pelkästään budjetin pienuuden vuoksi, mutta ei noilla lipuilla ole tarkoitus kattaa edes koko juomaostoksia, saada vain tilin miinussaldoa vähän pienemmäksi. Mutta tämä nyt ei ole oikea keskustelupalsta tätä pohtia, joten ei tähän täällä kannata muiden nyt tarttua enkä aio tänne tästä sen enempää vastaillakaan. Tahtoisin vain kuulla Aunelta lisätietoja opiksi.
 5. Hei Aune*, kertoisitko vielä lisää noista drinkkilipuista? Oliko teillä siis juhlapaikka jossa on jo A-oikeudet, ja tarjositte vieraille tietyn määrän juomia noilla lipuilla? Vai olitteko itse hommanneet juomat ja tarjoilitte niitä pienestä maksusta drinkkilippuja vastaan?
 6. Kiitokset Marttilan Pirtin uuden yrittäjän yhteystiedoista!
 7. Olisiko kenelläkään tietoja Pirkkalassa sijaitsevasta Rantaniityn Juhlatalosta? Kokemuksia menneiltä vuosilta tai kenties yhteystietoja? Olen lukenut paikasta kehuja, mutta paikan nettisivut eivät enää toimi enkä muutenkaan löydä netistä ajankohtaista tietoa paikasta tai sen vuokraajasta. Kaikki vinkit olisivat tarpeen! Kiitos jo etukäteen!
 8. Sera86: Harmi että meni tuo teidän tutustumiskäynti noin penkin alle. Akas erikoista toimintaa kyllä! isasan tavoin kaipaisin myös kokemuksia ja tietoja kesäkoti Aitorannasta Aitolahdessa? Autathan morsiota hädässä ja jaat kokemuksesi.
 9. Kiitos vinkeistä, elokuu08. Täytyykin laittaa nuokin aiheet seurantaan.
 10. Hei ja hoi Jyväskylän seudun morsiot ja jo rouvatkin! Täällä huhuilee tamperelaistunut syntyjään savolainen morsian, joka kaipaisi nyt neuvojanne ja vinkkejänne häiden järjestämiseen Jyväskylän seudulla. Asumme sulhoni kanssa Tampereella, missä suurin osa hänen sukuaankin asustaa. Oma sukuni taas on tuolla Pohjois-Savon ja Itä-Suomen suunnalla, ja heille tulisi valtavan pitkä matka matkustaa häihimme Treelle. Siispä olemme miettineet, josko järjestäisimme häämme jossain sukujemme välimaastossa, ja Jyväskylä tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta; On keskellä kaikkea, lähellä luontoa mutta tarjolla kaupungissa myös yökerhot ja erityisesti monet hotellit häävieraiden majoittumista varten. Etsimme siis vinkkejä pitopalveluista, juhlapaikoista, bändeistä, paikoista joissa viettää hääyö, kampaajasta ja meikkaajasta, jne jne! Budjettimme yritetään pitää pienenä, eli etsimme erityisesti edullisia vaihtoehtoja. Häämme tulevat olemaan n. 50 - 60 vieraan juhlat, joten emme tarvitse valtavaa juhlapaikkaa. Toiveena olisi maalaisromanttinen tai kartanotyylinen paikka, luonnon helmassa siis ja mieluusti isolla pihalla (lapsia ja heidän leikkejään varten), n. 20-30km säteellä Jyväskylästä. Paikalla ei saisi olla A-oikeuksia, meillä on jo baarimestari omasta takaa. Suurin ohjelma häissämme tulee olemaan bändi ja tanssi, eli siihen täytyisi tilaa löytyä. Kaikki neuvot otetaan kiitollisena vastaan! Kenties mieluiten yksityisviestillä, niin ei mene tämä ketju täysin off-topiciksi.
 11. Tulipa tässä mieleeni oman sulhoni kommentti kun näytin hänelle jo ostamani hääkorut: "OHO, näähän on oikeesti kauniit!" Ja tämä tuli todella rehellisen ja vilpittömän yllättyneenä! Minulla tietysti ensimmäinen reaktio oli, että etkö sä luota mun makuun? Mies vähän vaikeena siinä selitteli, että kun mulla arkena on (niinkuin onkin) niin isoja ja värikkäitä koruja, että hän oli luullut mun ostaneen sellaisia hääkoruiksikin, jotain isoa ja muovista tai vielä suurempaa bling-blingä kunnon gansta-tyyliin! Ja kun korut olikin herkät, yksinkertaisen kauniit helmikorut, hän oli ihmetyksestä ymmyrkäisenä. Oli varmaan rukka varautunut valehtelemaan kehuja, kun totesikin että korut oli oikeesti kauniit!
 12. Sera86: Mieluusti kuulisin lisäinfoa käyntisi jälkeen! Onkohan tuo Kumpula kumminkin sitten meille aivan liian iso paikka, juhlavieraslista kun on tällä hetkellä karsittu mukavaan n. 50-60 henkilöön...?
 13. Kiitos isasa Kisapirtti-infosta! Muuten kuulostaa hyvältä, mutta tuo ulkovessa taitaa kyllä laimentaa paikan lumoa todella paljon... Täytynee varmaan käydä paikan päällä katselemassa. Tosin en usko pääseväni tuon ulkovessan yli!
 14. Kiitokset kaikille jo nyt hääpaikkojen mainitsemisesta! Itse kaipaisin vielä lisä tietoja seuraavista: -Saarikylien Kumpula -Antaverkka -Pirkan Pirtti -Kiviranta -Kisapirtti Olisiko näistä tarkempia kokemuksia, esim. onnistuiko järjestelyt hyvin, paljonko maksoi ja mitä hinta sisälsi, onko aikarajaa jolloin täytyy juhlien loppua ja vieraiden poistua, mahtuuko hyvä tanssilattia, entäs bändi, ja onko pihalla reilusti tilaa lasten leikkiä? Kirppunen: Erityisesti sinulta toivon lisätietoja Pirkan Pirtistä! Jos voisit häittesi jälkeen käydä täällä mainostamassa miten meni? Ja onko sinun mielestäsi pirtin piha hyvä, että mahtuuko siinä lapset juoksemaan ja leikkimään? Itse käytiin paikkaa parkkipaikalta käsin katselemassa ja meistä näytti ettei siinä ole juuri ollenkaan pihaa, vaan se on aika hassusti rakennettu mäntymetsään ja mäen kumpareelle..?
 15. Olisiko täällä vinkkejä hyvistä maalaismaisemissa olevista juhlapaikoista, mieluusi max 30km säteellä Tampereen keskustasta? Pitäisi olla vähän pihaa ja muuta nättiä miljöötä valokuvaamiseen ja myös lapsia varten temmeltämiseen. Tilan ei tarvitsisi olla suuren suuri, vieraita tulisi n. 60 henkeä. Paikka saisi mieluiten olla Tampereelta pohjoiseen tai itään päin, koska sieltä päin saapuvat kaukaisimmat juhlavieraatkin; Tulisi vähän helpotusta muutenkin pitkään matkaan. Olen tätä ketjua selaillut, mutta kaipaisin vielä lisävinkkejä, erityisesti tuoreita omia kokemuksia.