Joutsen

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Joutsen

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä loppujen lopuksi ainoat kommentit oli parilta etukäteen arvatulta sukulaiselta, mutta nekin olivat lievempiä kuin olimme etukäteen arvelleet. He vain kyselivät, että mikä se henkikirjoittaja on, mutta eivät sen kummemmin kommentoineet. Jäin käsitykseen, että kysyivät lähinnä siksi, kun eivät ennestään tienneet, mistä on kyse. Sen lisäksi pari kaveria kommentoi, että "olipa se vihkiminen tosiaan lyhyt". Mutta se ei haitannut, häät olivat sitten sitäkin pidemmät ja ikimuistoisemmat, ainakin meidän mielestämme.
 2. Ainakaan passihakemusta ei voi jättää ennen kuin uusi nimi näkyy poliisin tietojärjestelmässä. Päivittyy ilmeisesti päivän viiveellä verrattuna väestötietojärjestelmään. Mulla on myös se käsitys, että ajokorttihakemustakaan ei voi jättää etukäteen. Ja ajokortin uusiminenhan pitää virallisesti tehdä 3 kuukauden sisällä nimenmuutoksesta, joten siinä on kyllä aikaa.
 3. Nyt kun olen häiden jälkeen (ja jo vähän ennen niitä) tätä sotkua omalta osaltani selvitellyt, olen tullut siihen tulokseen, että olisi varmaan ollut fiksumpaa lähteä matkaan vanhalla passilla. Siihen, että nimi rekisteröityi polisiille asti, kesti tiistaihin (vaikka meillä oli siviilivihkiminen ja vihkijää oli pyydetty hoputtamaan asioita). Ennen kuin nimi näkyi poliisilla, eivät virkailijat poliisilaitoksella voineet ottaa passihakemusta edes vastaan. Ja tosiaan mitään omia maksukorttejani minä en nyt sitten voi matkalla käyttää, kun eivät millään ehtisi uudella nimellä. Täytyy tyytyä vinguttamaan aviomiehen visaa (ei tietysti hullumpi vaihtoehto sekään ) ja vain nostamaan automaatilta rahaa omalla kortilla ulkomailla (siinä kun ei ole riskiä, että joku kysyisi henkkareita). Sekä maistraatista että poliisista on ihmetelty, miksen matkusta vanhalla nimelläni, joten aika epätodennäköistä on, että siitä mitään ongelmia missään olisi syntynyt. Lisäksi työpäivien jälkeen on vähän vaikea juosta poliisin luona passiasioita hoitamassa, kun ovat niin lyhyen aikaa auki. Suosittelen siis kyllä muille, että jos matka on suht pian häiden jälkeen, niin on parempi varata liput vanhalla nimellä ja matkustaa sillä vanhalla passilla. Itse olin ehtinyt varata liput uudella nimellä ja kun tätä aikaa nyt periaatteessa oli tarpeeksi, niin hoidin sitten mieluummin uuden passin hankkimisen kuin uusien lippujen hankkimisen, kun kerran tähän olin ryhtynyt.
 4. Haluan suositella tänä keväänä ilmestynyttä häävieraskirjaa muillekin. Meillä oli juuri viikonloppuna häissämme tänä keväänä ilmestynyt vieraskirja: Tahdoin sinut : totuuksia ja tehtäviä hääjuhlaan. Tekijät Satu Ketola ja Inka Nousiainen. Kirjassa on paitsi nimilista, myös kaikenlaisia kysymyksiä ja tehtäviä, joita vieraat voivat täyttää juhlan aikana. Tyyliin "Sankarit ovat toisilleen niin sopivat siksi, että...", "Tätä et häistä unohda." ym. Meillä ainakin vieraat olivat täytelleet kirjaa ihan kiitettävästi, kaikenlaisia hauskoja hääanekdootteja tallentui sinne. Ja toki kirjan lopussa on se perinteinen paikka nimmareille, jos ja kun kaikki eivät sen kummempia halua rustailla. Kirjaa on varmasti hauska lukea vielä vuosien päästä.
 5. Onkos tuoreita kokemuksia käydä paikan päältä Viinarannasta-tukusta (tai muualta) hakemassa, niin, että valikoi tuotteensa paikan päällä? Onko hyvät valikoimat vai onko todennäköistä, että ei saa sitä, mitä haluais?
 6. Me teetettiin meidän kihlat Dewi jewelleryssä ja samassa paikassa teetetään myös vihkit. Toimii pinessä korupajassa Stockan lähellä. Samassa Korupajassa toimii kaksi muutakin koruyrittäjää, ja eräät tutut teettivät hopeiset vihkisormukset Korulähteellä, joka toimii samassa pajassa. Itse päädyttiin Dewiin vakuututtuamme gallerian (ja pajassa näytillä olevien valmiiden töiden) perusteella sepän näppäryydestä. Ihmettelen, ettei kukaan muu ole näitä kahta seppää vielä täällä maininnut. Meillä yksi peruste pienemmän liikkeen valitsemiseen oli se, että halusimme tukea paikallista käsityötä.
 7. Missä tämmöinen oli? Aiemmissa (vanhahkoissa) viesteissähän on monesti puhuttu siitä, ettei puheen kirjoittaminen kuulu siviilivihkijän toimenkuvaan ja ettei heillä sellaiseen ole aikaa. Ilmeisesti asia on nyt sitten jotenkin muuttunut, vai riippuneekohan vain paikasta/ihmisestä?
 8. Meillä sulhanen kuuluu kirkkoon ja hänen sukunsa on osittain aika uskonnolistakin. Lähimmät perheenjäsenet ovat seurustelumme alkuajoista tienneet, että minä en kuulu kirkkoon ja hiljaksiin sen hyväksyneet. Tietävät myös jo, että siviilivihkiminen on luvassa. Odotettavissa on silti, että jotkut sulhasen sukulaiset jupisevat (ainakin itsekseen tai meidän selän takana) kutsut saadessaan, että mikäs se tämmöinen kirkoton vihkiminen ja morsian on (suuri osa heistä ei tiedä, etten kuulu kirkkoon, kun emme siitä ole numeroa halunneet tehdä). Aiomme kutsussa mainita, että vihkiminen juhlapaikalla, vihkijänä henkikirjoittaja, niin pitäisi sitten hienovaraisesti käydä etukäteen selville, että pappia ei paikalta löydy. Saavat sitten jättää tulematta ne, joita asia liikaa häiritsee (ja aikaa sulatella tietoa muut, jottei tarvitse juhlissa sitä enää äimistellä.)
 9. Me olemme suunnitelleet samaan tapaan, mutta ulkona toteutettavaksi. Eli saavumme juhlapaikalle puiston läpi siinä vaiheessa, kun juhlaväki ja vihkijä jo odottavat meitä vihkipaikalla (juhlapaikan pihapiirissä). Toivotaan, että tämä sopii myös vihkijälle ja että sää olisi suosiollinen.
 10. Täällä kanssa ilmeisesti yksi mattimyöhäinen. Häät on toukokuussa 09 ja koko ajan ajattelin, että eihän nyt ennen vuodenvaihdetta vielä oo tarvis pukua ruveta kattelemaan (ja kun suunnittelin muka laihduttavani (no vähän laihduinkin syksyllä)). Nyt oon yhdessä pukuliikkeessä käynyt ja siellä sanottiin, että myöhään oon liikkeellä, kun ei mitään enää ehdi tilata. Sama näyttäisi olevan myös ainakin Suomen Pukuvuokraamossa nettisivujen mukaan tilanne (toimitusaika n. 16 vko). Iiks. Toivotaan, että jostakin liikkeestä löytyy paikan päältä se mun puku...
 11. Onko kokemusta kellään, että voiko alle 400 eurolla (tohon pitäis sisällyttää myös kengät) löytää kivan luullisen korsettiyläosan + yksinkertaisen alaosan Helsingin suunnalta?
 12. Minäkin soittelin tänään poliisilaitokselle, kun ei netistä tai tästä ketjusta oikein päässyt mihinkään varmuuteen asian suhteen. Minulle poliisilaitoksen nainen sanoi, että tämä on tosi hankala kysymys, kun he eivät voi viranomaisina mitään muuta sanoa kuin että lain mukaan passin ja väestörekisterin tiedot pitää täsmätä. Kertoi myös jostain tapauksesta, jossa oli hääpari "naapurimaassa" (en kysynyt, että missä niistä) joutunut poliisilaitokselle johonkin selvityksiin just tän takia. No, minut sai peloteltua/vakuuteltua sen verran hyvin, että itse aion hankkia uuden passin heti häiden jälkeen ja matkustaa sitten uudella nimellä häämatkalle. Häät on siviilivihkimisenä lauantaina ja häämatkalle lähtö n. 1½ vko sen jälkeen, tod.näk. keskiviikkona, eli hyvin pitäis ehtiä passi.
 13. Hmm, me just eilen laitettiin sähköpostia kuuteen pitopalveluun ja pyydettiin tarjouksia. Laitettiin kyllä siihen, että viimeistään 30.9. toivottais tarjousta. PItää nyt sitten kattoa, ruvetaanko soittelemaan, jos monikaan noista ei vastaa. (Yhdeltä tuli kyllä heti eilen jo viestiä ja lupasi laittaa tarjouksen tulemaan.)
 14. Minä harkitsen puvun osittaista itse tekemistä. Yläosa pelottaa liikaa, joten ajattelin, josko ostaisi sen valmiina jostain (ihan kokovalkoisen tai osittain kirjaillun) ja tekisi alaosan itse. Olen ajatellut, että alaosa voisi olla reilusti eri värinen. Tällä hetkellä pohdin vaihtoehtoja akselilla keskisininen-sinisenturkoosi-smaragdinvihreä. Tällä hetkellä sininen tuntuisi omimmalta vaihtoehdolta, mutta ensi kevääseen mennessä se ehtinee vielä vaihtua moneen kertaan edes takaisin. Onko muilla kokemusta tällaisesta ratkaisusta? Luulisi sen hameen olevan suht helppo tehdä, alushameineen kaikkineen, eikö?
 15. Eipä taida laki mitään onneksi määrätä siitä, mitä sormuksiin saa kaivertaa. Minusta jokaisen kannattaa kaiverruttaa se päivämäärä, mikä tuntuu oikeammalta itsestä.