Jump to content
Naimisiin.info

Jaimee

Naikkari
  • Viestit

    83471
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Jaimee

  1. ^Tilasin mittojen perusteella koska en jaksanut/ehtinyt Suomessa raahautua toiseen kaupunkiin noita sovittelemaan. Tiesin että mun pitää kuitenkin viedä puku lyhennettäväksi ompelijalle joten siinä samassa hoitui sitten muutenkin korjausompelukset.

    Mun mielestä 38 vastaa jenkkikokoa 10 mutta ehdottomasti kannattaa ennemmin luottaa noihin mittoihin kuin kokokäännökseen. Morsiuspuvuissa - ilmeisesti erityisesti espanjalaisissa, on ihan omanlaisensa mitat...

  2. Itse olen myös hurahtanut Pronoviaksen pukuihin... Löysin tällaisen nettikaupan, josta niitä saa huomattavasti edullisemmin kuin Suomesta:

    http://www.bridalgown.net/storefrontprofil...spx?sfid=101638

    Onko kenelläkään kokemuksia??

    Minä tilasin tuolta oman Pronoviasini viime vuonna. Ei ole kuin hyvää sanottavaa: viesteihin vastattiin, lähetysarvio piti loistavasti - puku postitettiin neljä päivää myöhemmin kuin neljä kuukautta aiemmin annettu arvio oli. Tullimaksu kannattaa tietystikin laskea puvun hintaan mukaan, laittavat todellisen hinnan pakettiin eli jää täysin varmasti tulliin.

  3. Meillä oli pöydissä maljakoissa valkoisia tulppaaneja, ja niiden lisäksi tuikkuja ja yksittäisiä tulppaaneja tuikkukipoissa. Muuta ei tarvinnut, pöydät oli mun yksinkertaiseen makuun ihan huikean kauniit.

    Se kannattaa ottaa huomioon että pöydät ovat aika kapeat. Me ei oltu nähty tilaa katettuna enkä ollut huomannut ottaa pöytien kapeutta huomioon, joten mun suunnitelmat sen suhteen mihin paikkoihin maljakoita ja tuikkukippoja laitetaan meni hääpäivän aamuna uusiksi koska pöydissä oli aina vaan tietyt kohdat kattauksen välissä joihin koristuksia mahtui. Eli jos olisin tajunnut niin olisin ottanut koristusten suunnittelussa kattauksen huomioon.

  4. Niin mäkin vähän ajattelin. Sulhoni on sitä mieltä, että matkaakaan ei hänelle kustanneta.

    Tuo nyt kai on yleensä määritelty kuvaajan sopimuksessa että laskuttaako kilometrikorvaukset erikseen vai ei. Vai onko teillä joku tuttu tmv. ei-ammattilainen kuvaajana?

    Me laitettiin kuvaajalle paikka yhteen pöydistä ja hänelle tarjottiin ruoka. Tää oli meille ihan itsestäänselvyys mutta mulle tuli kyllä jälkikäteen mieleen että mikäli en olisi nähnyt läheisen ystävän häissä pari vuotta sitten toimittavan näin niin olisinkohan tajunnut ajatella koko asiaa - luulen että multa ois ehkä unohtunut vierasmäärää ilmoittaessa ja plaseerauksessa koko kuvaaja. :girl_impossible:

  5. Meni aivan loistavasti. Mulla oli n. metrinen laahus, ja pidin sitä ylhäällä vaan ennen kirkkoa, ja tanssin aikana ekat pari biisiä kunnes kiinnikkeet irtosivat. Laahuksen päälle ei astuttukaan melkein ollenkaan, kaasot pari kertaa kun yrittivät auttaa jossain, ja äitini tanssilattialla - tämä aiheuttikin kiinnikkeiden irtoamisen. Helma toki likaantui mutta pesussa lähti päällyskankaasta kaikki pois, alempiin kerroksiin jäi jotain pientä.

    Tarvitsin toki juhlapaikalla liikkuessani vähän enemmän tilaa kuin muut ja istumaankäyminen vaati vähän vaivannäköä kun hameeni oli niin runsas, mutta ei ollut kertakaikkisesti mitään ongelmia ja oli niin prinsessaolo. Illan päätteeksi en olisi millään raaskinut kuoriutua puvustani. :-X

  6. Omituisinta on, että S-bonuskortti pitää kuulemma mennä muuttamaan toimipisteeseen (mukaan uudenniminen henkilöllisyystodistus tai virkatodistus) - kun taas Visa-kortti tulee simppelisti postissa eikä edes maksa mitään (riitti pyyntö nettipankissa).

    Olin itse käymässä S-pankin toimipisteessä muusta syystä viime viikolla ja mulle tilattiin silloin uusi kortti, mutta ei mun kyllä tarvinnut uudennimistä henkkaria tai virkatodistusta näyttää, niitten järjestelmään oli päivittynyt väestörekisteristä uusi nimi ja se riitti.

    Onko kukaan muuten tietoinen, mitä mitäisi tehdä, että saisi Kelakorttiin kuvan nyt samalla kun se uusiutuu muutenkin? Kuvallista kaipailisin ja tässähän se fiksuiten samalla hoituisi.

    Ymmärtääkseni kuvallisia kelakortteja ei enää nykyään myönnetä.

  7. Mulla on uutta puku ja korut, vanhaa kengät ja sinistä löytyy sukkanauhasta - se on valkoinen mutta siinä on sininen lumihiutalekoriste. Mutta mitään lainattua en sitten keksikään millään. Äidiltä piti lainata helmirannekoru mutta se on auttamatta liian kermanvärinen sopiakseen mun pukuun. Mietinnät jatkuu, ei ole mikään katastrofi jos en saa tätä nelikkoa kasaan mutta yritän kuitenkin. :)

  8. Miten te muut palatsilla juhlivat/juhlineet olette hoitaneet lahjojen ja koristeiden hoitamisen pois juhlapaikalta? Tää tuottaa mulle ihan suunnattomasti päänvaivaa...Elikkä jos olen ymmärtänyt oikein niin jos emme saa laitettua lahjoja ja koristuksia jonkun matkaan lauantaiyönä niin saamme ne palatsista ulos vasta tiistaina. Eli emme pääse sunnuntaina availemaan lahjoja, ja kukat ehtivät suunnilleen kuolla ennen kuin saamme ne kotiin. Meidän kotiin on menossa kyllä yöksi porukkaa mutta vaatisi aikamoisia järjestelyjä että siihen autoon mahtuisi lahjat ja koristeet. Tai siis käytännössä se vaatisi kaksi reissun - ensin lahjat talteen ennen kuin ovet menee lukkoon, ja sitten ihmiset pois palatsin pihasta palelemasta.......

    Samaan asiaan liittyen, täytyykö myös ne koristeet ja lahjat olla pois raivattuna tasan klo 24 vai voiko sinne joku jäädä vielä niitä sen jälkeen setvimään?

    Meillä on häät Palatsilla tulevana lauantaina, ja meidän on kyllä annettu ymmärtää, että paikka menee tyystin kiinni kello 24. Emme kyllä ole mitään jatkoaikaa tiedustelleetkaan, kun ei sellaista tarvita, mutta ainakaan Palatsin puolelta moisesta mahdollisuudesta ei ole informoitu lainkaan.

    Mä luin etukäteen jostain (oisko ollut tästä ketjusta) että juhlia voisi sopimuksesta myöhempään kuin puoleenyöhön, mutta kysyin siitä mahdollisuudesta vuosi sitten kun käytiin tutustumassa palatsiin ja siellä mun annettiin ymmärtää että ei se kyllä ole mahdollista.

  9. Meidän alkuperäiset kihlat taisivat maksaa yhteensä n. 800 €, miehen jokusen kympin enemmän kuin minun. Molemmilla kivettömät kalliomatat punakultaiset flakat, mulla leveys 4 mm ja miehellä vissiin 5. Vaihdan oman kihlan nyt vihkisormuksen oston yhteydessä ja pari milliä leveän valkokultaisen kivettömän flakan hinnaksi tuli 120 €. Joku kaunis päivä kun on varaa, hommataan miehelle Georg Jensenin Fusion (valkokultainen + punakultainen) ja se tulee kaiketi maksamaan n. 800 €.

  10. Mä aion käyttää Diorin Miss Dior Cherietä. Ostin pakkauksen Diorin matkakokoisia hajuvesiä alkusyksystä ja löysin tuon ihanan tuoksun niistä. Olen käyttänyt sitä matkakoosta jo aika paljon ja ostin isomman koon loppuvuodesta. Ajatuksena oli vähän että olisin ollut käyttämättä ko. tuoksua ennen häitä (sen jälkeen kun siis päätin että sitä aion käyttää) mutta en ole malttanut vastustaa. Jos nyt viimeiset viikot ennen häitä malttaisin olla sitä käyttämättä. :)

    Harkinnassa on vielä raaskinko hommata saman sarjan vartalovoiteen ja ehkä jopa deodorantinkin.

    (Muoks: hommasin sekä vartalovoiteen, suihkugeelin että deodorantin. Kahdesta ensimmäisestä tosin matkakoot.)

    Miss-Dior-Cherie-Eau-de-Parfum_4ED2.jpg

  11. Minun puku ei ole valkoinen joten etsin jotain metallinhohtoisia saappaita

    Päätin sit lopulta kuitenkin että hommaan valkoiset saapikkaat. Puvussani on kuitenkin valkoisia koristeita niin sopivat asun kanssa ihan hyvin. Ja päädyin itselleni tyypilliseen tapaan tilaamaan Ebaysta kahdet, mietin sitten myöhemmin kummat laitan. :girl_haha:

    1219_1.JPGtulip18-wht_03.jpg

  12. Erityisen ihanaa on että myös korko on punainen, koska minusta on häiritsevää, että esim valkoisissa saappaissa on musta tai ruskea korko. Nyt saan kengät jotka on kokonaan samaa väriä eikä muita värejä sotkemaan :girl_smile:

    Mua häiritsee tämä sama juttu. Minun puku ei ole valkoinen joten etsin jotain metallinhohtoisia saappaita ja Ebaysta löysin yhdet muuten aivan täydelliset mutta saappaat ovat kalpean hopeat ja korko on musta. Se ei edes ole mikään ihan kapea korko vaan vähän sellainen jykevämpi. Näyttää musta todella hölmöltä.

  13. ^Joo ne perinteiset tavat on varmaan niin että sulhanen nostaa sen hunnun kun tulee käytävälle vastaan, tai sitten suuteluvaiheessa tai jossain. Musta se vaan tuntuisi jotenkin kornilta koska ei se mitään neitsytpalkintoa sieltä paljasta... :girl_haha: Joten ajattelin että josko näihin olisi joku moderni tapa että morsian sen vaikka itse nostaa.

    Cathedral viittaa hunnun pituuteen, se on se pisin eli laahuksellinen malli. Mantilla taas tarkoittaa sitä että huntu on yksikerroksinen, se kiinnitetään päälaelle niin että reunat kehystävät kasvoja ja siinä on pitsireunus. Birdcage-hunnut ovat niitä verkkomaisia joka eivät välttämättä laskeudu taakse ollenkaan mutta edessä tulevat kasvoille - voivat olla joko koko kasvojen peittona, vain toisen silmän peittona tai jotain siltä väliltä.

    Ai niin ja joku tulee varmaan kohta sanomaan että mantillassa ei ole pakko olla pitsireunusta tms niin lisätään tähän disclaimer että noi oli nyt mun omat käsitykset eri hunnuista, ei wikipedia-määritelmiä. :)

  14. En ole nähnyt nykyään enää kenelläkään huntua kasvoilla, ja mun mielestä se peittää turhaan paljon sitten meikin ja kaiken hienouden, vaikka onhan se jotenkin salaperäistä nostaa se huntu sitten kasvoilta.

    Mulla on ongelma. Olen arponut edestakas että otanko hunnun vai en. Katselin pitkään pitkiä mantillahuntuja mutta en ole löytänyt mieleistä. Nyt löysin sitten mielestäni aivan ihanan hunnun joka onkin täysin erilainen kuin ne mitä olen katsellut. Huntu on lyhyt (lapaluupituinen) ja materiaali on french netting, eli se sama mistä birdcage-hunnut tehdään. Toi huntu on kaksikerroksinen ja näyttää jotenkin aivan ihanalta kun toinen kerros on edessä. Mutta kun on juurikin toi ongelma mistä yo. lainauksessa puhutaan - eihän kenelläkään oo enää semmoista huntua joka nostettaisiin alttarilla kasvoilta...Vai onko joku nähnyt tällaisia vielä käytettävän? Jos on niin kuka sen hunnun on nostanut?

×
×
  • Create New...