Jump to content
Naimisiin.info

kameljontti

Morsian
  • Viestit

    41
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by kameljontti

  1. Kyllä mullakin oli vähän outo olo heti häiden jälkeen. Ei missään nimessä masentunut eikä surullinen, mutta outo. Käytännössä mikään ei muuttunut, vain tunne miestä. Ja alan kyllästyä siihen, että kaikki kyselee häistä ja "Ootko nyt onnellinen?". Tietenkin oon, ja oon ollut tähän astikin, en kai olisi mennyt naimisiin, jos en olisi onnellinen mieheni kanssa. :blink:

    Mutta on ihanaa sanoa miestäni miehekseni eikä enää poikakaveriksi ym. :-X

  2. Suomalaiset pellavahääpuvut ovat usein semmoisia vähän keskiaikaishenkisiä. Mutta käykääpääs kuolaamassa ihan toisenlaisiakin pellavapukuja www.cottonbride.com. Tää on amerikkalainen suunnittelija, joka vastaa nykypäivän luonnonmukaisuustrendiin upeilla pellava- ja puuvillapuvuilla.

    En siis yhtään tarkoita, että haltiahihaisissa puvuissa olisi mitään vikaa, mutta oli pakko laittaa toi osoite tänne. Olisin niin halunnut sellaisen puvun, mutta olisi tullut ihan tolkuttoman kalliiksi tilata USAsta. Ehkä joku varakkaampi saa tästä idean ja toteuttaa unelmani... ;)

  3. Meille tulee Tie valmis on. Jotenkin se kuvaa sitä yhteistä katsetta tulevaisuuteen, johon haluamme rohkeasti käydä enkelivarjeluksessa.

    virsi 600 on todella hurjan liikuttava, se on semmoinen virsi, että sopii joka tilanteeseen kasteesta hautajaisiin.

  4. En nyt oikein ymmärrä miten valtion virkamiehen edessä naimisiinmeno tarkoittaa mekaanista yhteiskunnan rakentamista, tai että avioliitto ei olisi omantunnon asia kenelle tahansa? Ja mikä helvetti siinä on, ettei ymmärretä että ainoa ero kirkko- ja siviilivihkimisellä on ihmisten rakentaman tönön tyyli, ja se että toisesta tilaisuudesta puuttuu satuhenkilöihin viittaaminen?

    Ei sillä että haluaisin kenenkään tapaa väheksyä...

    Kyllä toi nyt on vähän väheksyvä ilmaisu toi satuolento, vaikket sitä niin tarkoittaisikaan. Enkä mä puhunut mitään mekaanisuudesta, totta kai siviilivihkiminen on ihan yhtä romanttinen tai tunteikas kuin kirkollinenkin, ja siinä on kyse rakkaudesta.

    Puhuin vaan ihan oman mielipiteeni, ja olen myös sitä mieltä, että ainoa ero ei todellakaan ole rakennuksen tyyli. Siviilivihkimisessä (käsittääkseni) lupaus annetaan muille ihmisille, lähinnä tietysti puolisolle. (Paitsi ehkä jos ollaan maistraatissa, koska kuulutaan sellaiseen uskontokuntaan, että Suomessa vaaditaan myös siviilivihkiminen, ja se onkin ihan eri asia.) Kirkossa ainakin minä lupaan erityisesti "kaikkitietävän Jumalan kasvojen edessä". Ja siinä on se vissi ero. Sulle se on satua, ja olkoon vaan. Mutta joillekin se on ihan totta ja tärkeä asia.

  5. Kameljontti: Eikö pappikin ole (ainakin rinnastettavissa) valtion virkamies?

    Jos vihkiminen on sinulle nimenomaan omantunnon kysymys, niin silloin toivottavasti uskot jumalaan, muutenhan joudut valehtelemaan siellä alttarilla ;).

    En haluaisi väheksyä kirkkovihkimistä, mutta itse koen näin...

    Niin mä uskonkin, eikai se muuten olisikaan omantunnon asia? Ja tottakai pappi toimii siinä valtion virkamiehenä, mutta se on mulle papin tehtävässä toissijainen asia. Vähän niinkuin opettajakin toimii valtion nimissä, mutta pääasiallinen tavoite on auttaa lapsia kasvamaan turvallisesti... U know...?

  6. Olettekohan nähneet Braveheart-leffan? Siinä on musta koskettava kohtaus se, kun sankari menee naimisiin salaa yhteiskunnalta puun alla vain papin ja Jumalan edessä. Mua ei kauheasti inspaa ajatus, että "tässä sitä nyt rakennetaan yhteiskuntaa". Menen naimisiin meidän takia, enkä tekisi sitä valtion virkamiehen edessä. Minulle avioliitto on lähinnä omantunnon asia. (Ei tietenkään ihan näin mustavalkoisesti, mutta kuitenkin.) En halua väheksyä siviilivihkimistä, mutta itse koen näin, ja siksi menen kirkossa naimisiin. :)

  7. Joojoo, mutta eihän siunaamisen ja vihkimisen kaava voi olla täysin sama. Vai?

    Tässä evl:n sivulta avioliiton siunaamisen kaava.

    Avioliiton siunaaminen etenee seuraavasti:

    Johdantomusiikki

    Alkusiunaus

    Johdantosanat

    (Psalmi, vapaaehtoinen)

    Rukous

    Raamatunluku

    Papin puhe siunattaville

    Siunaaminen:

    Kysymykset

    Aviopuolisoiden siunaaminen

    (Virsi, vapaaehtoinen)

    Yhteinen esirukous

    Isä meidän -rukous

    Siunaus ja lähettäminen

    Päätösmusiikki

×
×
  • Create New...