OnP

Aktiivijäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About OnP

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kyllä, se oli täydellinen päivä! Saatiin juuri sellaiset häät kuin halusimmekin: läsnä vain aivan lähimmät sukulaiset ja yhteiset ystävät, intiimi ja rentoutunut tunnelma, sopivasti pientä ohjelmaa, hyvää ruokaa, juomaa ja musiikkia! Olen niin tyytyväinen ja onnellinen!!
 2. Yhdessä sulhasen kanssa. Se oli molemmille alusta asti aivan selvää. Yhdessä ollaan eletty elämäämme ja omat päätöksemme tehty jo 7 vuotta, ei siinä enää isän saattamista ja luovuttamista koettu tarvitsevamme.
 3. Etukäteen olin ihan varma, että herkkänä ihmisenä vollottaisin koko vihkiseremonian ajan. Yllättäen niin ei käynytkään: silmät eivät kostuneet koko päivänä kuin ihan aavistuksen verran äitini puheen alussa. Jännää! Hymyilin sitäkin enemmän. Ja huomasin että monet vieraat liikuttuivat jo kävellessämme alttarille.
 4. Hymyilin ja nauroin ääneen :-D Vähän meinas kääntyä liikutuksenkin puolelle, ja jännitys kruunasi oudon tunteiden sekamelskan. Poskilihaksetkin väpättivät hullun tuntuisesti, mutta ei sitä kuulemma vieraat huomanneet - onneksi :-D
 5. Me ei olla vielä tavattu pappia, tiedetään hänet kyllä entuudestaan. Sain kirkkoherranvirastosta papin laatiman "kyselykaavakkeen", joka on molempien tarkoitus täyttää etukäteen. Siinä on seuraavat kohdat: Minun tarinani, Meidän tarinamme, Tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita/Yhteiset ja omat, Miksi naimisiin ja miksi nyt. Se lähetetään papille sähköpostitse jo etukäteen. Mielestäni tuo on tosi hyvä homma, koska asioita tulee pohdittua jo etukäteen, ja vihkikeskustelu on helpompi rakentaa sen pohjalta. Pappi saa jo käsityksen siitä, minkä tyylisiä ihmisiä ollaan, ja voi kenties jo alkaa valmistella puhetta tuon perusteella.
 6. Tuo riippuu niin monesta asiasta. Paljonko vieraita on tulossa, onko perinteiset ruokahäät, onko paljon järjestettyä ohjelmaa... Meillä oli kans tuo valintatilanne, että klo 13 tai 16. Valinta oli todella helppo, koska meille tulee reilu 50 vierasta ja pelkkä suolainen ja makea kahvipöytä booleineen. Tarkoitus on pitää rennot bileet ilman sen kummempaa järjestettyä ohjelmaa. Niinpä klo 16 oli oikea aika, jonka olisimme luultavasti valinneet, vaikka sille päivälle ei olisi ollut vielä muita vihkimisiä varattuna.
 7. Olemme suunnitelleet reilun 50 hengen häitä heinäkuulle. Nyt on kuitenkin kumpaakin alkanut mietityttää, pitäisikö mennäkin naimisiin jo aikaisemmin, salaa. Kaverit haluaisivat meille kunnon häät, mutta meitä ahdistaa ajatella sitä valtavaa järjestelyä, talkootyötä, hössötystä ja stressausta. Ja esillä oloa! Alttarille kävely ja siellä oleminen kaikkien tuijottaessa, vaivaannuttavat kättelyseremoniat, vieraiden suuret odotukset hääjuhlan suhteen, muutamien (vanhempien) vieraiden mahdollinen kauhistus kun ei tanssitakaan häävalssia jne.jne. Olemme molemmat ihmisiä, jotka eivät nauti esillä olosta ja huomion keskipisteenä olemisesta. Tässä ketjussa aikaisemmin joku mainitsi morsiameen kohdistuvista odotuksista, ja itsekin niitä olen pohtinut. En tykkää siitä tunteesta, että tuijotetaan. Minusta ei tule täydellistä morsianta, joka on käynyt ennen häitä suihkurusketuksessa, kasvohoidossa, manikyyrissä, meikissä ja kampauksessa sekä laihduttanut. Kaiken lisäksi juhlaan tulisi ihmisiä, jotka eivät tule toimeen keskenään. Boolin vaikutuksesta saattaisi syntyä jos jonkinlaista sanaharkkaa tai jopa käsirysyä. Juhlien järjestäminen olisi niin stressaavaa, että tuskin kykenisin nauttimaan itse hääpäivästä. Ja vihkimisestä tuskin muistaisin jälkikäteen mitään, jos joutuisin jännittämään alttarilla, kuinka kaikki tuijottavat meitä. Minulle nimenomaan kirkollinen vihkiminen on tosi tärkeä juttu, ja tahtoisin muistaa jälkikäteenkin, mitä pappi puheessaan sanoi. Onneksi tätä on vielä aikaa miettiä, koska olemme puhuneet hääsuunnitelmistamme vain muutamille ihmisille.
 8. ^ AIIIIVAN UPEA!! Itse en ajatellut korsettiyläosaa, mutta näköjään sellainenkin onnistuu pellavakankaasta. Wau.
 9. Onko kukaan ommellut itse pellavasta hääpukua? Paljonko materiaalit tulevat suunnilleen maksamaan, onko hankalaa ommella?
 10. Onko kukaan ommellut itse pellavasta hääpukua? Paljonkohan tulisi materiaalit maksamaan ja kauanko tulisi varata aikaa ompeluun? Haaveilen hääpuvun ompelusta itse. Haluan valkoisen pellavahääpuvun, jonka aion värjätä häiden jälkeen, jotta sitä voi käyttää myöhemminkin juhlapukuna. Olen melko kokematon ompelija, mutta uskon että hyvillä ohjeilla sekä huolellisuudella ja kärsivällisyydellä (ja riittävällä ajalla...) voisin päästä hyvään lopputulokseen. Pellavan luulisi olevan suht kivaa ja helppoa ommella.