upsil

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About upsil

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Vancouver on kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää kuten esim. Stanley Park puisto ja Chinatown. Autolla liikkuessa kannattaa muistaa, että Vancouverin kaltaisissa isoissa kaupungeissa liikenneruuhkat on pahoja. Vancouverin edustalla on Vancouverin saari, jonne pääsee lautalla. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä ja lauttamatkalla saattaa nähdä jopa valaita.
 2. Me lennettiin reilu vuosi sitten Amsterdamin kautta. Menomatkalla meillä oli useampi tunti aikaa lentojen välissä Amsterdamissa ja käytiin hieman kiertämässä kaupungin keskustassa. Amsterdamin kentältä pääsee junalla muistaakseni alle puolessa tunnissa keskustaan kätevästi, mutta aikaa pitää tietenkin olla reilusti, että kannattaa lähteä. Mutta suosittelen pitämään mielessä, jos ei halua odotella kentällä.
 3. Suosittelen myös stay up-sukkia, vessassakäynti helpottuu huomattavasti! Minua ärsytti vesi vessan lattialla ja se hankaloitti vessassa liikkumista laahuksen kanssa. Olisi kai pitänyt pyytää henkilökuntaa kuivaamaan lattia, mutta eihän siinä hässäkässä tajunnut!
 4. Olimme viime syksynä viikon Curacaolla Avila Beach hotellissa ja pidimme erittäin paljon! Hotelli oli kodikas ja palvelu oli todella ystävällistä ja avuliasta. Meidän huone oli blues wing-siivessä ensimmäisessä kerroksessa, jossa parvekkeet ovat melkein "meren päällä" kivalla maisemalla. Huone on aika perustasoa ja kylpyhuoneessa on kylpyamme, johon saa poreita (me ei sitä tosin käytetty). Honeymooon-paketin ottaessa huone on koristeltu tullessa ja kuohuvat odottamassa Joka aamu oveen tuotiin jotkut leivonnaiset, vaikka meillä oli otettu koko ajalle aamiainen hotellista. Hotellin aamiainen on täysin hintansa väärti, kaikkea mahdollista löytyy ja kaikki on todella tuoretta ja hyvää. Hotellin uimaranta ei ole kauhean iso, mutta meidän mielestä ihan riittävän kokoinen eikä ainakaan meidän ollessa ollut liikaa tungosta. Pihalla on myös kiva uima-allas. Testasimme molemmat hotellin ravintolat Blues:in ja Belle Terracen. Molemmissa ruoka oli todella hyvää. Belle Terracessa kävimme barbecue-iltana, jolloin sai syödä grilliruokia mielin määrin Hintataso ei ole halvin mahdollinen hotellin ravintoloissa, mutta tällä dollarin kurssilla tulee kuitenkin halvemmaksi kuin Suomessa. Myös allasbaarista sai päivällä todella herkullisia pikkusuolaisia tortilloja, salaatteja yms. Voimme suositella Avilaa kaikille!
 5. Me palattiin ihanalta häämatkalta Curacaolta ja Arubalta. Kerron hieman meidän kokemuksia Curacaosta tähän ketjuun. Ensinnäkin voimme lämpimästi suositella Avila Beach hotellia. Se oli todella ihana hotelli, palvelu ystävällistä ja huomaavaista. Tykättiin tosi paljon hotellin aamiaisesta, jolla oli tarjolla kaikkea mahdollista: tuoreita hedelmiä, leipiä, leivonnaisia, mehuja, jogurtteja yms. ja kokki paistoi kananmunia/munakkaita/pannukakkuja pyynnöstä. Hotellin rantabaarista sai ostaa todella hyviä lounaita/pikkusuolaisia. Hotellin Belle Terrace-ravintola oli hieman hienompi ja rennommassa Blues-ravintolassa söimme elämämme parhaat tortillat! Willemstadin keskusta ei ole mikään kauhean iso, mutta vaatekauppoja, korukauppoja ja merkkiliikkeitäkin löytyy ja tällä dollarin kurssilla ostokset on edullisia. Me liikuttiin taksilla hotellin ja keskustan väliä, sillä sekin oli edullista. Kaupoista sai usein vaihtorahat guildereina, vaikka maksoi dollareilla. Keskustasta löytyy niitä ihania, värikkäitä taloja ja kannattaa käydä myös sillan toisella Otrobandan puolella kiertelemässä. Negatiivisista puolista meille tuli hieman yllätyksenä, miten köyhän näköistä suurin osa asutuksesta keskustan ulkopuolella on. Tuntui, että muutaman metrin päässä kauniista keskustasta ja hotellin lähiympäristöstä alkoi "todellinen" Curacao ränsistyneine taloineen. Meille painotettiin hotellissa ekoina päivinä, että kuuden jälkeen illalla ei ole turvallista liikkua kävellen hotellin ulkopuolella vaan tällöin on otettava aina taksi. Ja kieltämättä sellainen olo minulle tulikin keskustassa liikkuessa. Meillä loma painottui hotellissa ja rannassa oleskeluun ja keskustan kiertelyyn, myöskin siitä syystä, että oltiin häiden jälkeen niin väsyneitä. Sään puolesta viikon aikana Curacaolla satoi ja ukkosti kahtena ilta-yönä sekä lähtöpäivänämme satoi hieman. Sateet oli aika rajuja kuten myös ukkonenkin. Muuten oli aikalailla puolipilvistä. Kirjoittelen jossain vaiheessa myös Aruban ketjuun kokemuksiamme. Arubaan verrattuna Curacao tuntui meistä köyhemmältä, ei niin turvalliselta ja hieman epäsiistimmältä paikalta, mutta kummassakin paikassa ihmiset olivat ystävällisiä. Tässä meidän mielipiteitämme!
 6. Kampaus maksaa 50e ja koekampaus kuuluu samaan hintaan. Meikin saan ilmaiseksi tutulta
 7. Miten olette toimineet matkavaluutan kanssa? Oletteko vaihtaneet Suomessa pelkästään käteisenä dollareita? Tarviiko guldeneita olla valmiiksi jo tullessa? Mietin hieman noita matkashekkejä, mutta ne pitää vaihtaa sitten aina pankissa.
 8. Kysyisin vielä semmoista, että mikä pukeutumistyyli siellä on yleensä? Me ollaan miehen kanssa varsinkin lomalla totuttu melko casual-pukeutumiseen aamusta iltaan. Mut sain jostain esitteestä sen mielikuvan, että siellä pitäisi pukeutua konservatiivisesti ja hienosti...? Saako porttikiellon ravintolaan ilman skrakaa? Kiitos vastauksista!
 9. On kiva lukea näitä matkakertomuksia ja kommentteja. Me ollaan lähdössä syyskuussa Curacaolle ja Aruballe, viikko kummassakin. Olisi kiva kuulla mitä sieltä kannattaa ostaa? Sammakkomorsian kertoi, että vaatteet on edullisia Curacaolla, entäs Aruballa? Mitä olette tuoneet tuliaisiksi Suomeen? Onko kaikki kaupat Curacaolla ja Aruballa keskustassa?