Hentiira

Morsian
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Hentiira

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Pitääpä ilmoittautua täälläkin Ollaan menossa vihille 1.8.2009 Rovaniemellä. Itse olen Rovaniemeltä, kihlattu Kemijärveltä, asustellaan Helsingissä. Pienoisia vaikeuksia ollut noissa juhlapaikkojen vertailemisissa, kun ei ole päässyt paikan päällä käymään. Kuulopuheiden ja ahkeran sähköpostikirjoittelun tuloksena löydettiin sitten onneksi tuo Poro-Pekan Pirtti. Hieman tulee matkaa kaupungista, mutta oli kyllä muuten niin sopiva kaikin puolin. Jonkinlaista linja-autokyytiä pitääkin varmaan alkaa vieraille järjestämään kirkolta Meltaukseen ja takaisin. Tietäisiköhän kukaaan, mistä voisi kysellä tarjouksia?
 2. Hei! Meillä tulossa ekumeeninen vihkiminen luterilaisessa kirkossa. Olen kirjoitellut aiheesta mm. ortodoksiset morsmaikut-ketjuun. Olen myös kuullut, että esimerkiksi Suomenlinnan luterilaisessa kirkossa on vihitty pelkästään ortodoksisin menoin, morsiamen toiveesta oli tosin häämarssi eli kihlaus oli toimitettu aikaisemmin.
 3. Me pariskuntana annetaan kavereille lahjana 50 €, sisarelle/erittäin hyvälle ystävälle voisin antaa 100 €.
 4. Yksinkertainen, tyylikäs, mustavalkoinen... Näin minun haaveissani Ongelmia hieman aiheuttaa juhlatila, joka on peruskorjattu vanhaan tallirakennukseen, kattoparrut jne. Tilan puolesta saadaan valkoiset pöytäliinat ja ajattelin itse valmistaa mustat/mustavalkoiset kaitaliinat tapetista/boordista/kankaasta. Maljakoiksi niitä ikean kapeita "aaltovaaseja" valkoisina ja mustina, jokaiseen maljakkoon yksi tai kaksi valkoista ruusua (3 kpl/pöytä/10 hlö). Lisäksi itse tehdyt mustavalkoiset ohjelma/menukolmiot (2 kpl/pöytä). Servietit ja paikkakortit myös mustina/mustavalkoisina. Haluaisin myös hieman vaaleanpunaista, mutten tiedä, miten sen toteuttaisin. Sen verran ajateltiin niitä kattoparruja hyödyntää, että voitaisiin laitta jotain halpaa valkoista kangasta roikkumaan sillai nätisti ja ehkä muutamia valkoisia amppeleja laittaa katosta roikkumaan. Morsiusparin pöytään kukka-asetelmaksi morsiuskimppu. Olipas sekavaa, toivottovasti jotain tolkkua
 5. Meillä häämatkalla suunnataan Balille, yksi morsiusneidoistani suunnitteli meille tämän vaihtoehtona haaveidemme Bora Boralle, joka on vaan niin suolaisen hintainen et huhhui... Elikkäs Bali syistä seuraavista - ehdottomasti piti päästä paratiisiin - tuohon saatiin mukavasti yhdistetyä muutaman päivän kaupunkimatka Hongkongissa - Bali on TODELLA edullinen mesta majoitusten, tekemisten ja ruoan suhteen - lentoliput löytyivät edullisesti Kilroyn kautta
 6. Meillä kihlarinkulat samanlaiset, 14 k valkokultaa ja 3 mm paksuutta, maksoivat yhteensä 160 €. Suht tyytyväinen olen ollut, vaikka mietittiin, että olisi voinut olla kyllä ihan 18 k kultaakin, siinä vaiheessa kun ostettiin, oltiin niin hätäisiä ja vähän yritettiin pihistelläkin Itselleni olen laittanut vihkisormuksen maksimiksi 500 € (18 k valkokultaa ja 3 timanttia, melko siron haluaisin) ja sulholle tulee sit varmaan myös uusi vihki nykyisen kihlan tilalle 18 k valkokullasta, max. 200 €. Todennäköisesti teetetään.
 7. Itse olen kerran ollut häissä tuolla ala-ounasjoen erästäjien majalla ja ihan kauniit ja tyylikkät oli, en noista elukoista muista, olivatko seinillä vai ei. Taisivat kyllä olla, tämä on siis hämärä muistikuva. Itse harkittiin myös samaa paikkaa, mutta oli meille liian pieni. Noissa häissä oli kyllä varsin hyvä pitopalvelu (gourmetruoat ja pöytiin tarjoilu), joka saattoi myös vaikuttaa häistä jääneeseen kuvaan. Mutta kyllä siinä tilassa siis potentiaalia on ja ihan hauska lisä se kota siinä pihalla.
 8. Meilläkin näyttää kutsuvieraslistassa olevan jo aika joukko lapsia. Minulla ei sinänsä ole mitään lapsivieraita vastaan, mutta en juurikaan tiedä, miten heitä huomioisi muuta kuin varaamalla paikalle syöttötuoleja pienimpiä varten ja ehkä joitain leluja/piirrustusvihkoja. Alkoholitarjoilu tulee olemaan ja mietinkin, että voisikohan kutsun yhteydessä sanoa, että "Pyydämme ottamaan huomioon, että emme voi taata lasten viihtymistä." Onkohan toi jotenkin tökerösti muotoiltu?
 9. Meille tärkeimmät asiat hääjuhlassa ovat riittävän iso, yhtenäinen tila, jotta kaikki pääsisivät näkemään ohjelman, olisi tilaa tanssia jne., riittävästi ruokaa (nälässä ei paljoa juhlituta) ja boolia (tarkoitus ei ole silti ihmisiä humalaan juottaa). Ohjelmassa ajateltiin panostaa musiikkiin (hyvä bändi) ja yksi suuri menoerä on myös vieraiden kuljetus vihkipaikalta juhlapaikalle ja takaisin (matkaa edestakaisin noin 100 km). Lapsivieraitakin haluaisimme jotenkin ajatella, mutta toivoisimme, että vieraat myös ymmärtäisivät, ettemme voi täysin taata lasten viihtymistä. Puvut, koristeet yms. eivät meidän juhlissamme ole niin tärkeällä sijalla, koska budjetti ei kuitenkaan rajaton ole. Enpäs tiedä, kuuluuko tämä edes tähän osioon, mutta tällaisia ajatuksia minulla vieraiden viihtymistä ajatellen
 10. Meillä vihkiminen kello 12 ja kuljetus juhlapaikalle (matkaa noin 50 km) lähtisi 13.30. Meille tulossa hieman pitempi vihkiminen ja onnittelutkin varmaan sitten kirkon pihalla, siksi tuo kuljetus vasta tuohon aikaan. 14.30 olisi jo tarkoitus, että kaikki olisivat suht asettuneet maljoja varten ja viimeistään 15.30 alkaisi sitten ruokailu. Kello 18 olisi hääkakun vuoro ja 18.30 alkaisi bändi soittamaan, ensimmäisenä häätanssi. Bändi soittaa suurin piirtein 21.30 asti, jonka jälkeen jäisi vielä aikaa levymusiikille/karaokelle ja kuljetus juhlapaikalta takaisin kaupunkiin starttaisi 01.30. Jos vielä innokkaita juhlijoita löytyy, voivat jatkaa toki oman mielensä mukaan kaupungin ravitsemusliikkeissä
 11. Sainkin vastaukset omiin kysymyksiini Hei kesämorsian2009! Oletteko ajatelleet ihan ortodoksista avioliiton sakramenttia siunauksen sijasta? Itse olen ortodoksi ja sulhaseni luterilainen, menemme naimisiin myös kesällä 2009, ekumeenisin menoin. Meillä on ensin luterilainen vihkiminen, jonka jälkeen ortodoksipappi toimittaa avioliiton sakramentin eli kruunauksen. Vihkiminen toimitetaan kokonaisuudessaan luterilaisessa kirkossa. Oma pappini kertoi, että johtuen luterilaisen ja ortodoksisen kirkon erilaisista käsityksistä avioliittoon vihkimisessä (luterilaisillahan vihkiminen ei ole sakramentti vaan enemmänkin juridinen sopimus) voidaan ortodoksinen vihkiminen suorittaa aivan yhtä lailla, vaikka takana olisikin luterilainen vihkiminen. Siunaus ei siis ole ainoa vaihtoehto ja esimerkiksi oma pappini ei olisi edes ollut hirveän halukas sitä toimittamaan, "tappion makua" kuuleman Mutta uskon, että myös siunaus on kaunis toimitus ja ainakin reippasti lyhyempi, jos sulhaselle tuo sakramentti tuntuu liian pitkältä... Ainakin näin meillä ensin, kauniisti sain lopulta ylipuhuttua, koska itselleni kruunaus niin tärkeä Tämä nyt ei aivan täysin vastannut kysymykseesi eli tässä se : avioliiton siunaus ortodoksisessa kirkossa kestää noin 10 minuuttia, pappi rukoilee avioituneiden puolesta ja vihkipari seisoo ja kuuntelee. Lopuksi tulee vielä pari veisua. Kruunuja ja vihkipöydän kiertämisiä ei siis siunaukseen kuulu. Toivottavasti tästä oli jotain apua.