nti kesäheinä

Rouva
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited

About nti kesäheinä

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Kysyimme vihkijää Espoon maistraatista vajaa vuosi sitten. Silloin vastaus oli, että Espoon maistraatti vihkii vain perjantaisin virka-aikana maistraatin tiloissa. En tiedä sitten onko tilanne muuttunut viime kevään lakimuutoksen myötä.
 2. Olimme pari viikkoa sitten häissä, joissa vihkiminen oli Junnilassa lammen rannassa ja hääjuhla oli Merimestassa. Junnilassa oli selvästikin ripari meneillään, mutta se ei haitannut vihkimistä ollenkaan, sillä vihkiminen oli ulkona ja leiriläiset jossain sisällä omissa touhuissaan.
 3. Me palasimme äskettäin häämatkalta Toscanasta ja Roomasta, joten tässä muutamia Rooman kokemuksia, joita tuli mieleen: - Joku mainitsi, että vettä ei missään nimessä pidä tilata ravintolassa....? Kyllä me ainakin tilattiin, eikä nähty asiassa mitään kummallista. Sen sijaan, kannattaa olla tarkkana että huomaa tilata myös perunat tms. ruuan kanssa, useissa ravintoloissa pääruoka sisältää vai pihvin tms. ja lisukkeet pitää tilata erikseen! - Metrolla ei pääse kaikkiin paikkoihin. Kannattaa valita hotelli keskeiseltä paikalta niin että jaksaa kävellä. - Vesipulloa kannattaa pitää kuumalla säällä mukana, ja sen voi täyttää melkein missä vaan, suihkulähteidenkin vesi on juotavaa! - Vatikaanin museoihin oli toukokuussa heti aamulla aukeamishetkellä tunnin jono. Sitten kun tulimme pois museosta yhden maissa, jonoa ei ollut lainkaan. - Kaupunkikirjojen Rooma-opas on todella hyvä. - Kannattaa tehdä päiväretki Pompeihin. Se oli minusta paljon mielenkiintoisempi kuin esim. Forum Romanum. Junalla ensin Napoliin ja sieltä toisella junalla Pompeihin. Matka kestää n. 2,5 h ja Pompein asemalta on lyhyt kävelymatka kaivausalueelle. - Me menimme lentokentältä junalla keskustaan, ja sitten kävelimme hotellille, joka oli melko lähellä rautatieasemaa. - Luulisin että esim. Aurinkomatkojen kautta saa lennot+hotellin halvemmalla kuin itse varaamalla netistä. Siis tasokkaamman samalla rahalla.
 4. Katseet sulhon kanssa juuri ennen kuin alkumusiikki alkoi soimaan ja lähdimme kävelemään vihittäviksi.
 5. Minä tykkäsin hössötyksestä kovasti, ja minusta meillä oli ihanat, viimeisen päälle suunnitellut ja toteutetut häät. Monet vieraatkin kehuivat kovasti hienoa kattausta ja onnistuneita juhlia. Eli minusta hössötys ei ollut turhaa. Varmaan vähemmälläkin hössötyksellä olisi päässyt naimisiin, mutta ei olisi saanut tismalleen sellaisia häitä kuin meillä oli. Mutta ei kaikkien tartte hössöttää häistä, jos ei ole sen luonteinen ihminen. Minä hössötin omia valmistujaisjuhlianikin aika paljon. ;D
 6. En antanut mitään. Päätimme miehen kanssa että ei osteta huomenlahjoja kumpikaan toisillemme.
 7. Ihan hauska huomata, että joidenkin mielestä 50-80 hengen häätkin ovat pienet. ;D
 8. Meille tulee 14 vierasta.
 9. Meille tulee Happy Together. Sopii hyvin sillä meillä on samanniminen biisi "häämarssina" vihkimisen lopuksi. ;D
 10. Pam Brownin ( s. 1928 ) runoja ja mietelauseita: Minusta on mukavaa olla minä. Sinusta on mukavaa olla sinä. Mutta parasta meistä on olla - me. -- Tämä ilo ylittää kaiken muun ilon tänään käy toteen unelma, josta tuskin uskalsin uneksia. Kaikki onni on läsnä, kaikki toivo ja varmuus. Tänä päivänä me alamme rakentaa elämää – suurempaa kuin kumpikaan meistä olisi yksin kyennyt rakentamaan. -- Häät eivät synny kukista tai hääkelloista tai kynttilöistä, kirkon kuoreista tai pitseistä. Ne eivät kaipaa suurta väenpaljoutta tai avaraa näyttämöä. On vain kaksi ihmistä ja heidän rohkeutensa jättää taakseen yksi elämä ja löytää toinen - luottaen toisiinsa ja osoittaen todellista kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta, antaen toisilleen voimaa ja rakkautta valmiina kohtaamaan mitkä tahansa vastoinkäymiset, joita tulevat vuodet saattavat tuoda. -- Onnea on levätä lämpimässä vuoteessa rakkaansa kanssa – sateen piiskatessa ikkunaa ja rummuttaessa kattoa. Turvassa. Onnea on herätä hyvin hitaasti ja huomata rakkaansa hymyilevän sinulle seuraten havahtumistasi uuteen päivään. -- Mitä olisinkaan ilman sinua? Vähemmän kuin nyt. Olenhan oppinut katsomaan myös sinun silmilläsi, kuulemaan myös sinun korvillasi, ajattelemaan myös sinun tavallasi. Sinä olet avartanut maailmankatsomustani – oiva kumppanini. Ystäväni. -- Ei nallella ole aivoja tai sydäntä tai luita. Eikä nalleen myöskään mahdu sisuskaluja muita. Se on tiukka pakkaus, sen täytteenä on rakkaus. -- Meidän ei tarvitse kysellä toisiltamme. Me tiedämme, juommeko kahvimme kerman kanssa vai ilman, syömmekö ituja, tarvitsemmeko vierailulla kaksi tyynyä vuoteeseemme. Me tiedämme, millaisista näytelmistä toinen pitää, mistä kirjoista, mistä musiikista. Tiedämme toisen lempikukan ja lempituoksun. Me tiedämme toistemme omituiset tavat. Niinpä tapaamisemme on aina kuin kotiintulo. -- Tänään panemme syrjään arjen, kaiken tavanomaisen, ikävät jokapäiväisyydet. Tänään me juhlimme. Tänään hylkäämme kaiken järkevyyden, käytännöllisyyden ja harkinnan. Tänään on unelmien päivä, silkin ja koristenauhojen, kukkien ja kynttilöiden, musiikin ja naurun päivä. Kaikki yhdessä tekee tästä teille aivan erityisen päivän – uuden seikkailun alun. -- Keskellä ajan ja avaruudenmäärättömiä salaisuuksia tunnen käsivartesi olkapäälläni enkä minä pelkää. -- Hauskat asiat ovat hauskoja. Ja sitäkin hauskempia, jos koen ne yhdessä sinun kanssasi. -- Lojuminen vieressäsi veden kirkkaita varjoja heijastavan katon alla on ihanaa. Torkkuminen kukantuoksuisessa pimeässä on ihanaa. Mutta kaikkein parasta on sade - rummuttava, pauhaava, ränneissä kohiseva sade - ja me kaksi lämpimässä ja kuivassa -- Löytyisikö vielä lisää?
 11. Meillä on yksi kaaso ja kaksi bestmania. Olemme ajatelleet, että joku heistä lukisi runon tms. vihkimisen yhteydessä.
 12. Mirkkuli, vastasin sulle tuonne toiseen ketjuun: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...780;start=75#81
 13. 20.05.2005 Helsingissä Ravintola Kadetissa. Vivi Malme Hyvinkään maistraatista vihkii.
 14. Pesumerkinnät ja tahranpoisto-ohjeet, esim. http://www.martat.fi/neuvonta/kodinhoito/pyykki_puhtaaksi/
 15. Pitääkö niiden kysymysten olla tosiaan noin vaikeita kuin tuo esimerkki? Helpompia kysymyksia, mutta emäntätestiin hyvinkin soveltuvia voisi olla: - joku pesuohjemerkintäkuva, esim. mitä tarkoittaa se kolmio. - miten punaviinitahran saa pois