Jump to content
Naimisiin.info

frau

Kaaso/avustaja
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Itävalta

frau's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Meillä on tämä juhlimisosuus vielä ihan hakusessa. Ollaan jo 2 vuotta sitten menty naimisiin täällä Itävallassa, byrokratiakoukeroita suoristellaksemme. Silloin oli vain tosiaan tämä maistraatti ja kävimme syömässä molempien vanhempien kanssa. Puhuimme että juhlat seuraa sitten toisena kohtana ja että tämä oli vaan ns. nimenvaihtojuhla ilman sormuksia mitään. No nyt tosiaan kaksi vuotta kulunut ja sitä "juhlaa" odotellessa. Ei oikein tiedetä mitä halutaan. Minua ei houkuttele päivä-prinsessana, mutta jonkun vähän juhlavamman valkoisen puvun päälleni haluasin jossain tilanteessa pukea. Mitään isoja juhlia en haluaisi järjestää ja jos jotain niin Suomessa. Olemmekin luultavasti päätymässä /päätyneet siihen että matkustamme jonnekin kauas jossa suoritetaan joku "hulahula"-toimitus jossa vaihdamme sitten sormukset ja siellä myös nämä paremmat asusteet ja tämän matkan jälkeen sitten joku "epävirallinen" tule katsomaan häämatkakuviamme ja juhlimaan kanssamme -juhla Suomessa. Mutta se että minä vuonna tämä tulee tapahtumaan.. saas nähdä 10vuotishääpäivän kunniaksiko Nyt kyllä parhaan ystäväni suunnitellessa omia häitään alkaa nämä hörhelöt pyöriä enemmänkin mielessä Jospa jotain saisimme aikaiseksi ja kun täälläkin nyt tulee pyörittyä ja luettua muiden suunnitelmia, mietteitä ja kokemuksia.
  2. Täällä Itävallassa sormukset pidetään oikeassa nimettömässä mutta en nyt tiedä onko niitä yksi vai kaksi. Hmm.. jotenkin muistelisin että niitä olisi vaan yksi.. Ainakin kun miehen kanssa sormusasioita pohdittiin ja mietin että millon saan aikaseks suurennettua mun kihlasormuksen, niin hän tokaisi ettethän sä sitä tarvi kun tulee vihkisormus. Sitä odotellessa.. nimittäin ollaan menty maistraatissa naimisiin mutta ne juhlat tms antaa odottaa.. saa nähdä jäänkö ilman sormustakin.. juu erikoiset kuviot meillä Eli tarkkaan en osaa vastata mutta sanoisin että sormukset vasemmassa kertoo että olet leski..
  3. frau

    Miten häissänne huomioidaan lapset?

    Mun mielestä lapsille on hyvä varata jotain tekemistä, on se sitten onko se joku touhu pussi vai leikkinurkka. Eihän se tarkoita sitä että lapsien on ihan pakko just siellä nurkassa leikkiä mutta että ainakin, jos joku haluaa, niin siihen on mahdollisuus. Ei mun mielestä ole iso "uhraus" tähän varautua ja sillä tavalla ehkä mahdollisesti ainakin vähentää yleistä hulinaa. Kyllä niille pienille käy se aika pitkäksi vaikka mikä olis. Esimerkiksi jotku ristisanatehtävät, sudoku ja värityskuvat /tehtävät nyt ei suurempia valmisteluja vaadi. Onhan se hääparillekin mukavaa että KAIKKI vieraat viihtyvät ja ainakin tehnyt parhaansa että viihtyisivät. Mutta onhan se niin että vaikka kuinka olisi jotain esivalmistellut, lapset ovat lapsia ja niille ei kyllä riitä mikään! Vaikka siellä olisi taikuri tai joku pomppulinna (mikä mun mielestä kyllä ei kanssa kuulu häihin mutta se on mun mielipide ) niin joku lapsi kuitenkin valittaa ettei se taikuri osannu taikoa että tämä on tätä omien valintojen tekoa mutta itse kahden lapsen äitinä olisin iloinen jos pöydässä / paikassa olisi lapsille oma paikka, jonne heidät voisi ainakin hetkeksi yrittää "harhauttaa" että saisi ruoan/kahvit/kakut syötyä neljällä haarukallisella yhden sijaan Ja allekirjoittanut tekisi kaikkensa saadakseen hoitajan hakemaan lapset pois että saisi nauttia juhlasta pitkään iltaan ja jos ei niin tajuaa kyllä lähteä ajoissa pois.
  4. Mullekin selvisi tuo avioliiton solmimisen jälkeen että sen maan ajokortti missä asut. Ja minä en halunnut silloin itävaltalaista korttia kun oli sitä 70luvun (?) paperimallia mistä meillä Suomessa on luovuttu jo vuonna viis Joten ajelen vieläkin vanhalla "nimellä" Jostain luin että jos se vaan on käypä niin sitä saa käyttää kunhan todistaa vihkitodistuksella nimenmuutoksen tai jotain tuommoista. No täällä byrokratian luvatussa maassa saat muutenkin kulkea kopio vihkitodistuksesta mukanasi kun koskaan ei tiedä missä sitä pitää näyttää.. argh.. onpa nimittäin välillä niiiiiiiiiiiiin syvältä nämä paikalliset kiemurat.. joten siis en ole vielä tähänkään päivään menessä korttia vaihtanut, eikä sitä ole tarvinut missään näyttää (minne koputtelen ) Nyt ovat sitten ihan viime aikoina saaneet ne luottokortin kokoiset ajokortit, joten josko sitä saisi hommattua uuden kortin. Ei minulla muuten ole väliä mistä maasta kortti on, tiedän vain, että ensi yrittämällä se kortin haku ei kuitenkaan onnistu, kun olen "unohtanut" (lue: en tiennyt) että tarvitsen jonkun A4 paperin, jossa on toisen viraston leima, että saan todistettua että toinen paperi on aito.. Ei, en ole mitenkään käärmeissäni tämän maan tavoista!!! Mutta tuo että kortin saisi Suomesta jos laittaa vanhempien osoitteen.. hmm.. kuulostaa erikoiselta. Onko kukaan muu kokeillut ja toimiiko?!
  5. Eipä puhu ei.. On käynyt parit kurssit mutta koska asumme vielä ulkomailla ei meinaa ne vähätkään opit päässä pysyä. Sanoi aikoinaan että vasta sitten voidaan muuttaa kun hän osaa kielen No sitä odotellessa.. kotona puhumme keskenämme "englantia" + sana sieltä toinen täältä eli ihan omakielemme, jotain ymmärtää kun lapsille puhun ettei enää ihan kaikkea tarvi enää tulkata mutta jotain silti vielä. Mutta on sittemmin tosiaan löysännyt tuosta ajatuksesta että ensin kieli ja sitten muutto, nyt on ensin työ ja sitten muutto! Toive ja haave olisi että tämä "välikieli" jäisi pois ja voisimme molemmat puhua omia kieliämme, minä hallitsen mieheni kielen suht ok, mutta se toiseen suuntaan ymmärtäminen vähän vielä uupuu
×
×
  • Create New...