Basilica

Rouva
  • Viestit

    46
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Basilica

  • Taso
    Juniori

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Siilinjärvi
  1. Polttari asia selvitettiin juurta jaksaen. Häitä voitiin viettää viime lauantaina. Huppari löysi miespuolisen omistajan. (Tosin edelleenkin sitä mieltä, että akkamainen maku.) Hääpäivänä ei asiaa enää mietitty.
  2. No hupparille ei ainakaan vielä ole löytynyt omistajaa, mutta ei hän kiellä sitä tuoneensa meille. En ryhdy salapoliisiksi. Annan asian nyt olla. Reilu viikko häihin, niin minulla on kyllä hommaa muissakin asioissa.
  3. No ukko tuli kotiin seuraavana päivänä. Ihan samassa porukassa kuin oli lähtenytkin. Kertoi puhelimestaan loppuneen akun sedellisenä päivänä ja väitti, ettei ollut kuullutkaan kaverinsa pyytäneen puhelimeen aamulla. Nyt on minulla uusi herne nenässä! Tyhjäsin pyykkikoria ja sieltä löytyi S koon huppari, joka taatusti ei ole minun. Enkä sitä ole koskaan aikaisemmin kenelläkään tutulla päällä nähnyt heidän meillä käydessään nähnyt. Tämä kyseinen vaatekappale oli samassa kasassa kuin ukon polttari repusta tyhjennentämänsä kamat. Ja olin käynyt pyykkejä läpi pari päivää aikaisemmin. Sanokaa mua vainoharhaiseksi, mutta tämä on mun mielestäni aika omituista sattumaa... Ehkä häästressi vaivaa, mutta tulen hulluksi kun kehittelen stooria asian tiimoilta.
  4. Oli sitten rajut tai ei niin meille tulee miehen polttareista nyt riitaa. Hän lähti kyseisiin bileisiin eilen aamulla, kotiin ei ole yöksi tullut. Kännykkä on eilisestä lähtien ollut kiinni. Soitin tämän kavereille aamulla, oli kuulemma siellä, mutta puhelimeenkaan häntä ei saa... Ikinä ei lähes kuuden vuoden seurustelun aikana ole jättänyt kotiin palaamatta (jos puhe ei ole ollut) ja puhelimeenkin hänet on saanut krapulasta huolimatta. No odottelen herraan saapuvaksi. Jos minulle selviää, ettei ole ollut tuolla missä hänen sanotaan olleen todellakin aijon perua häät. Vaikkei asiaan liittyisi sen erikoisempaa draamaa, en vain aijo sietää valehtelua.
  5. Tämä puku odottaa käyttöä parin viikon kuluttua. Mallikuvasta poiketen vyön väri on myös valkoinen. Puku tuntuu jakavan mielipiteitä.
  6. Minusta tuo oikean puoleinen on erityisen kivan näköinen. Olisin itsekkin halunnut mustaa teema väreihin, mutta en ollut sitten riittävän rohkea.
  7. Meillä kanssa tunnelman luomiseen tulee kynttilöitä, paljon. Olen ostanut tuonne Vintin tuikkukippojen lisäksi korkeita lasisia kynttilän jalkoja joihin saa kruunukynttilät. (Psst! Tulevat sitten myyntiin syyskuussa ) Kuvia ja kokemuksia tulee sitten syyskuun puolella.
  8. Vintissä ei ole tilavuokraa (aika harvoin ravintoloissa on tälläistä käytäntöä.) Vintissä suurin osa on yhtenäistä tilaa. Ravintolan perällä on kabinetti, joka on pariovien takana. (Muttei sekään missään eristyksissä ole.) Meillä tähän tilaan on suunnitteilla ns. seurustelu alue. Eli sinne voi vetäytyä "rauhassa keskustelemaan" ja istumaan mukaviin nojatuoleihin. Ravintolan baari ja tanssilattia (pitopöytä on tanssilattialla mutta voidaan sijoittaa myös baarin viereen.) ovat muutamaa porrasta alempana. Pöydät tulevat ikkunaseinustalle hieman ylemmäs. Vierasmäärästä ja pöytäjärjestyksestä riippuu tuon bändin sijoittaminen tilaan. Meille tulee 5 hlö.n bändi ja 94 vierasta on kutsuttu. Pitäisi mahtua. Kerron sitten miten kävi. Jos haluat nähdä kuvia Vintistä niin käy niiden kotisivuilla. Siellä on hyvät kuvat. Kuvia klikkaamalla saat niistä suurempia. Noista juhlapaikoista vielä, että suosittelen tutustumaan myös Kuopio Klubiin. Se olisi ollut mun ihanne paikka, mutta kun siirrettiin häitä emme enää saaneetkaan sitä.
  9. Vinttin tarjous meille oli mielestäni kohtuullinen. Todella hyvin ottivat meidän toiveet huomioon kun menuta suunnitelivat. Toteutusta en vielä voi arvioida. Käytiin koemaistamassa tuo pääruoka ja oli todella hyvää. Eli odotukset ovat ainakin suuret! Noutopöytä + kakku ja kahvi 26€/aikuinen, lasten noutopöytä 6€/hlö. Iltapala 3€/lapset ilmaiseksi. Vesi ruokajuomana, muut laskutetaan erikseen. Esim. viinit n. 22€/plo. ja alkumaljat 19€/plo. Paikka on varattu meille koko päivän (koristelemaan saa tulla edellisenä iltana klo. 23 jälkeen.) Tarjoiluista tai siivouksesta ei erillistä maksua (en tiedä sitten jos on tosi sotku, no ei kai...) Kattaukseen kuuluu kuituservietit. Valkoiset liinat tulee vuokralle niistä maksua 60€. Tuikkukippoja kuulemma löytyy talonpuolesta. Jos ei tule bändiä, niin lupasivat soittaa musiikkia meidän soittolista toiveiden mukaisesti. No bändi tulee joten tähän ei ilmeisesti tarvitse turvauta (paitsi jos vieraat viihtyvät myöhään yöhön.) Muistaakseni juhlia sai klo. 01.30 tai bändin ollessa paikalla klo. 02.30 (tätä en nyt muista ihan tarkasti.)
  10. Minä ainakin voin laittaa kokemuksia ja kuvia Vintistä tänne kun saadaan häät tanssittua reilun kuukauden kuluttua. Toistaiseksi yhteistyö Vintin kanssa on sujunut hyvin.
  11. Vieraana olen ollut kesällä 2007. Minä ainakin tykkäsin paikasta, mielestäni siinä on kivasti maalaisromantiikkaa ja historiaa. Mutta materiaalina kivi tuo vaihtelua navetan ylisille. Vieraita oli 80-100. Kaikki mahtuivat istumaan samaan tilaan. Tanssin aikaan pitkät pöydät raivattiin sivuun. Pitopöytä tuli toiseen tilaan. Hermannitalolla on iso piha-alue ja hyvin parkkipaikkoja. Tosin nurmikon ja puiden lisäksi ei ole juuri kukkia tms. Syväniemen kaunis kirkko on siinä ihan lähellä (en tosi sisällä ole käynyt.) Omat alkoholitarjoilut saa tuoda. Ruoka puolen voi tilata läheiseltä Eevantalolta tai muuta kautta. (Vannomaan en mene, mutta tuolloin ruoat olivat Eevan talolta. Mielestäni eivät kovin onnistuneita olleet, pääruokana oli keitettyjä perunoita ja karjalanpaistia. Hieman mautoman makuista eivätkä lisukkeetkaan tuoneet pöytään sitä juhlan tuntua.) Miinuksena paikassa on rumat oranssin väriset muovituolit (sellaiset kuppimalliset jotka ovat useimmille tuttuja -80l. kouluruokaloista).
  12. Meidän itse tehtyjen kutsujen kappale hinta 2€ sis.: - paperi 0,7€ - kuori 0,4€ - strassit 2kpl 0,2€ - 1.lk.n postimerkki 0,7€ Tästä puuttuu tulostimen musteen osuus.
  13. Tietysti tekijän taidoista ja päivän tapahtumista riippuu millainen ulkoasu ja sisältö. Minä kaason roolissa suunnittelin polttareille teeman, joka näkyi myös itse kansiossa. Esimerkiksi tehtävänannot olivat runomuodossa ja printattu kukan muotoisille papereille. Morsian puettiin mehiläiseksi, joka näitä kukkia keräsi. Kaikki kansion väliin mahtuva materiaali otettiin päivän mittaan talteen. Kansiossa tehtävänannot, kuvat ja kuvatekstit ym. ovat tapahtuma järjestyksessä.
  14. Tässä meidän eilen postiin lähteneet kutsut. Pitkän hermoilun ja suunnittelun jälkeen päädyin kaikkein nopeimpaan ja yksinkertaisimpaan ratkaisuun. Kannen kuva on oma suunnittelemani ja sen tekemiseen käytin photoshoppia. Kutsut on tulostettu kerman/kullan väriselle helmiäiskartongille. Koristeeksi laitoin kirjaimiin pienet strassit. Tekstin sijoitteluun käytin wordia ja fontitkin olivat suoraan sieltä. Teksti on printattu suoraan keskitetysti sisäsivulle. 14,9 x 14,9 kokoiseen kuoressa käytin samaa fonttia nimiin ja osoitteisiin kuin kutsuissakin. Kartongit ja kuoret ovat sinellistä. Lisäksi kuoressa lähtivät erillinen kartta ja hääinfo. Postimerkkinä oli Lapin vuokko.
  15. Hei. Kävimme katsomassa Tiukanlinnaa ja paikka oli hyvin viihtyisä (funkkis tyylin tapaan), vaalea sävyinen eikä älyttömästi koristelua kaipaa. Tilat siistejä, hyvät wc:t, pöydät ja tuolit ok. Parasta oli kuitenkin sijainti rannalla josta kauniit näköalat, lasten leikkipaikat ja erinomainen oleiluun sään salliessa. Ruokailemaan mahtuu meidän laskujen mukaan 20-30 henkeä. Alakerrassa (ahtaa ja aika jyrkät portaat) on lisäksi eristyksessä muista saunan yhteydessä reilulle 10 hengelle paikat. Ruokailu tila on jaettu kahtia, ja niiden välinen seinä voidaan avata osittain. Pienemmässä tilassa on takka. Pari porrasta ylempänä on keittiön vieressä tilaa pitopöydälle. Parhaiten paikka sopiikin noin 20 hengen tilaisuuksiin, muulloin täytyy varautua siirtelemään pöytiä yms. Vuokrahinta oli viikonlopulta 800€, mikä on minusta kallista. Ja jos käytätte omaa pitopalvelua, ei keittiön uunia saa käyttää, ja siivous pitää hoitaa itse. Plussaa omien alkoholitarjoilujen mahdollisuus. Astiasto näytti olevan ok näköinen ja kattavasti kaikenlaista aina konjakkilaseihin asti. En tosin tiedä varmuudella saako niitä käyttää... Tämä tyyppi jonka kanssa sovimme näytöstä ei ilmestynyt paikalle, mutta meidän onneksi ovet olivat tuona päivänä avoinna ja pääsimme omin nokkinemme tutustumaan.