Emmastiina77

Morsian
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

About Emmastiina77

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meille ei varsinaisesti tule mitkään tiukan linjan bileet, kustannusarvio on 5000e. Mutta parhaimpia säästövinkkejä... - Käyttäkää koristelussa mahdollisimman paljon luonnosta saatavia elementtejä riippuen tietenkin häiden ajankohdasta. Tietyt kukat on aina halpoja tulppaanit, luonnosta esim. mustikan varvut, pihlajan oksat jne. - Osta puku käytettynä MUTTA huomaa että puvun muokkaaminen on yllättävän arvokasta eli osta valmiiksi sopiva vaikka se maksaisi 50e enemmän. - Kenkiä saa alesta kokoajan ja esim. Prisma myy ihan hääkenkiä. - Käytä niin paljon sukulaisia ja tuttavia hyväksi kun pystyt. Itseltä löytyy meikkaaja, kynsien laittaja, kampaaja ja äiti on kukkakauppias joten kukkia tosin tulee hirveesti. - Kysele tutuilta onko jollain tukkukortti. Niitä on monilla ja tukusta saa edes vähän halvemmalla ruoka-aineita ym. koristusta. - Tsekkaa Tiimari. Sieltä saa usein alennusmyynneistä vaikka mitä kynttilää, kutsukorttien teko värkkejä jne halvalla. - Älä törsää hääautoon vaan koristelkaa oma tai tuttujen auto. - Hääpaikoissa on hirveesti hintaeroja Tässä nyt jotain. Itse en säästäisi bändistä, ruoasta ja viinasta. Ne on mun mielestä asiat jotka tekee häät.
 2. Painittiin saman ongelman kanssa ja käytiin myös Ikeassa. Minusta ne lakanat on aivan liian ohuet, todella huonoa sellaista luonnonvalkeaa kangasta (siis ne ihan halvat). Mutta Ikeasta löytyi myös ihan valkoisia pöytäliinoja, sellaisia jämäköitä mitkä kestää varmaan useammankin käytön. Tosin isolla pöytäliinalla hintaa olikin jo 9,95e/kpl. Totesin vaan että tulee yhä halvemmaksi kuin vuokraaminen ja taidan saada ne vielä myytyä samantien eteenpäin.
 3. Jännitän eniten sitä onko vierailla hauskaa ja sitä osaanko itse nauttia juhlista. Olen aina se joka järjestää kaikki juhlat, synttärit, valmistujaiset, juhannukset ja uudet vuodet ja muut tulee "valmiiseen pöytään". Siksi pelkään etten osaa olla vieraana omissa juhlissani vaan pörrään ja huolehdin että muut viihtyvät. Sitten seuraavana päivänä totean että juhlat menivät itseltäni täysin ohi. Kaikki muut kyllä järjestyy.
 4. Veikkaan että kun ikää on 32 häissä niin on 100% oletus että vauvan takia naimisiin mennään. Kun on "viimeinen tilaisuus" tehdä lapsia. En usko että kukaan asiaa silti kysyy vaikka olettaa varmasti. Ja jos asiaa tiedustellaan niin sanon suoraan että turha odotella. Lapsettomuus on tietoinen päätös joten en meinaa sitä salata jos joku kysyy, enkä puolustella jos joku kauhistelee.
 5. Komppaan ja en komppaa edellistä. Sellaista elokuva-rakkaus huumaa kestää ehkä vuosi-kaksi ja sen jälkeen vasta astuu se arki taloon ja silloin punnitaan vieläkö toista jaksaa katsoa kun ne vaaleanpunaiset lasit on heitetty nurkkaan. Itse en ikuna menisi naimisiin alle 2-3 vuoden seurustelun mutta tämä on vain MINUN elämässä todettu asia. Itselläni on ollut lukuisia vuoden tai 1,5 suhteita jotka ei ole vain arkea kestänyt. Sen jälkeen vasta tulee se totuus. Toisaalta kannatan täydestä sydämestä sitä että jokainen tekee niinkuin parhaaksi tuntuu eikä se odottaminen ole tae onnistuneesta avioliitosta. Itselläni on myös kavereita jotka ovat seurustelleet 10 vuotta, menneet naimisiin ja eronneet 6kk päästä. Eli ehkä se opetus on se että on kyllin vanha ja kokenut elämässä lukuisia suhteita että tuntee itsensä ja on oppinut edellisitä virheistä. Minulle jokainen uusi rakkaustarina on aina ollut se ainoa ja oikea...vuoden ajan.
 6. Me maksetaan varmaan joidenkin...lähimimpien kuten kaasojen ja bestmanin mut ei muiden vieraiden. Anoppi ja appi tulee asuntovaunulla joten heidän majoitus on juhlapaikan pihassa valmiina =) Omat vanhemmat taasen asuu lähellä. Olishan se kivaa maksaa mutta budjetti...ei onnistu.
 7. Aivan loistava idea! Ehket ainut mitä mietin niin millainen härdelli siitä tulee kun kaikki joutuu pakkaamaan kamat ja "muuttamaan" kesken juhlien. Yhä edelleen mites vanhemmat ihmiset tai lapsiperheet joilla on kauheat kassit, pussit ja nyssäkät. Eli siis syökö hauskan idean se että se vie liikaa aikaa ja on aika vaivaloista jos on mahdollisesti viinilasit jne edessä ja joutuu ne ottamaan mukaan uuteen paikkaan? En tiedä?
 8. Aika tarkkaan 11kk ennen häitä ekasta liikkeestä missä kävin. Ei tosin ollut eka vaan toka puku mitä sovitin. Satuin saamaan täydellisesti istuvan, aivan ihanan puvun naurettavan edullisesti joten oli vaan pakko Olen kyllä monta kertaa jälkikäteen pelännyt että törmään vahingossa johonkin elämää hienompaan pukuun ja sit harmittaa. Onneksi tuo tuntuu yhä edelleen the puvulta.
 9. Muoks. kysymys siis kuului että olenko mennyt alle vuoden naimisiin...En, mutta kihloihin kyllä ja muuttanut yhteen ja ostanut kämpän.
 10. Mun ongelma on se että pari kaveria joita ei kutsuta kuuluu kuitenkin "sisäpiiriin" eli he tietävät että kaikki muut ystävät kutsutaan. Eli en voi vedota mihinkään sukujuhliin tms. enkä silti haluaisi loukata ketään mutta sen tietenkin teen. En usko että asiaa pystyy hoitamaan mitenkään kiltisti.
 11. Olen monesti miettinyt että onko ne koruliikkeiden myyjät tunti- vai provikkapalkalla. Mullakin on olo nimittäin kuin autoliikkeessä= palvelu on tasan yhtä huonoa. Ymmärrän kaupanalalla kun olen että on todella raskasta pitkänpäälle olla myyjä kun sadasta ihmisestä ehkä yksi ostaa ja loput vaan kattelee, mut itseppähän ovat ammattinsa valinneet. Itselleni ainakin vihkin ostaminen on niin juhlallinen tilaisuus että mielummin istuisin samettipenkillä shampanjalasi kädessä ja testaisin sormuksia kun joudun menemään anteeksipyydellen katselemaan jotain myrtynyttä myyjää. Kaikista häihin liittyvistä ostoksista (puku jne) korukauppiaat saavat huonoimman arvosanan mitä tulee asiantuntemukseen, valikoimiin ja palvelualttiuteen. Tuosta Malmin korupajasta olen muualtakin kuullut pelkkää hyvää. Olen myös huomannut että parasta palvelua saa ihan pienistä liikkeistä ei kauppakeskuksien tms liikkeistä. Tosin sitten myös valikoima voi olla suppeampi.
 12. Hmm, mä luulen että meidän erikoisuus on valtava kukkien paljous. 3 ihmistä tekee asetelmia monta päivää. Sulkille "extrana" on myös koomikko mistä hän ei tiedä mitään sekä se että minäkin meinaan laulaa " Tuu mun vaimoksein ( siis mieheksein)" biisin meidän rokkibändin johdolla. Yhä edelleen ehkä vitivalkoinen kunnostettu kuorma-auto 60-luvulta mikä toimii hääautona.
 13. Juvan kirkossa EI saa heittää.
 14. No nyt kun sain kuvan pienemmäksi niin laitanpa omanikin!
 15. Aika karmaisevaa lukea näitä tarinoita, varsinkin jos ruoka on loppunut kesken. Joutuisi nimittäin emäntä ladon taakse aika sukkelaan... Minulla ei onneksi ole noin karmivia kokemuksia mutta toki boooooring-häissä olen ollut minäkin. Nyt näin omien häiden alla olen yrittänyt analysoida mikä meni vikaan ja olen huomannut seuraavaa: - Ohjelmaa täytyy olla. On se sitten leikkejä, puheita, esityksiä mitä tahansa. - Ruoka täytyy olla pian alkutervehdyksien jälkeen, mielellään heti. - Ruoan jälkeen kahveja odotellessa pitää myös olla jotain aksöniä. - Bändi tms on aika ehdoton. Kukaan ei jaksa koko iltaa vaan istua ja jutella mukavia ilman ohjelmaa. Tiedän että monella ei bändiä ole mutta sitten edes CD:ltä musaa. Ja se tärkein, jos meinaatte tarjota alkomahoolia niin aloittakaa tarjoilu jo mielellään ruoan aikaan viinin muodossa. Se on vaan fakta että suomalainen tarttee pari ryyppyä niin jo alkaa juhlatunnelma nousta. ( Huom, minä en juo ollenkaan...)