Jump to content
Naimisiin.info

Niiina

Rouva
  • Viestit

    66
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Niiina kaikki viestit

  1. Viisumia hakiessa jouduin uusimaan muutaman rokotuksen jotka eivat enaa olleet voimassa. Rokotustodistuksen tarvitsin laakarintarkastukseen mennessa. Sain sen ihan soittamalla johonkin, en enaa muista mihin. Yritin ensin selvittaa asiaa oman terveyskeskukseni kanssa, heilta en sita saanut, koska osa rokotuksista hoitui koulun kautta. Terveyskeskuksesta sain sitten numeron johonkin arkistoon josta postittivat minulle kopion. En tosiaan enaa muista mika ks. paikan nimi on... Pelkkaan vierailuun ei kylla rokotustodistusta tietaakseni tarvitse. En nyt muista oletteko hakemassa viisumia vai?
  2. Lady Green Mielestani on erittain epatodennakoista, etta yksikaan firma palkkaa sinut, koska sinulle ei ole tyolupaa. Voit anoa sita erikseen, mutta sita tuskin myonnetaan, koska sinulla ei ole oleskelulupaa. Tyopaikkaa varten tarvitset myos ssn:n eli social security number jota et myoskaan saa ilman oleskelulupaa. Oleskelulupaa pitaa anoa USCIS:lta, mutta prosessin aikana tuskin saat asua maassa maassa. Au pairina toki voit menna, mutta silloin et mene maahan visa waiverilla vaan viisumilla, jonka au pair perhe anoo sinulle.
  3. Vastailen taas kun ollaan menty jo naimisiin (tovi sitten) ja asiasta on kokemusta. Mieheni on amerikkalainen ja haimme esteettomyystodistuksen maistraatista kummallekin. Pyysimme papereihin merkintaa uskonnosta koska halusimme menna kirkossa naimisiin. (Kirkkoherranvirasto ei halunnut tehda tutkintaa, koska puoliso on ulkomaalainen... :-/) Tutkinnassa meni sen 7 paivaa, mutta papereita hakiessa huomasimme, etta miehen tietojen kohdalla puuttui tiedot uskonnosta. Onneksi miehella oli omasta kirkosta hankittu "todistus" jonka kiikutimme kirkkoherranvirastoon ja siella oikeat tiedot lisattiin papereihin. Kaiken lisaksi meidan haat oli ihan muutaman paivan paassa, emmeka paasseet hakemaan esteiden tutkintaa aikaisemmin, koska mies saapui maahan vasta 10 pva ennen haita. Aikamoinen paniikki oli paalla ja tuli jo mieleen, etta haat pitaa perua, mutta onneksi selvittiin pelkalla saikahdyksella ja nyt kerrotaan tarinaa jo hauskana "vitsina".
  4. Kayn taalla tosi harvoin, mutta halusin silti vastata tahan kysymykseen vaikka se saattaa olla jo vanha. Riippuu varmaan osavaltiosta/kaupungista miten nopeasti sopeutuu ja miten iso kulttuurishokki on. Itse muutin Georgiaan pieneen (redneck) kaupunkiin. Inhosin asua siella ja kun muutto muualle viela venyi entisestaan, aloin ikavoida Suomea tosissaan. Vihasin kayda ruokakaupassa koska en ikina loytanyt sielta mitaan. Vihasin kayda ravintolassa syomassa koska ruoka oli pahaa ja palvelu huonoa. Vihasin, etten paassyt edes kavelylle koska missaan ei ollut jalkakaytavia. Lokakuussa -05 muutettiin vihdoinkin ihmisten ilmoille, eli Washington DC:hen. Taalla tekemista riittaa ja ystaviakin on loytynyt mukavasti. Kaupoissa on tarjonta paljon parempi vaikka vielakin joudun kaymaan kolmessa eri kaupassa loytaakseni kaiken... Ikavoin edelleen Suomea, minusta ei taida olla ulkomailla asujaksi. En siis pysty kuvittelemaan, etta asuisin taalla loppuelamani. Paikka tuntuu kylla kodilta, mutta ei sittenkaan... Nykyaan Suomen lomilla kulttuurishokki on kylla aikamoinen...
  5. Nykyaan USA:an taitaa olla vaikea saada tyoviisumia jos kay ilmi, etta sinulla on siella mies odottamassa. Tulee sellainen vaikutelma, ettet ole enaa palaamassa Suomeen... Systeemi on siis mun mielesta ihan pepusta!
  6. ^ En ole saanut uutta greencardia viela, kuvat ja sormenjaljet on otettu. Minullakin on kirje joka edustaa jatkoaikaa greencardille. Silla kuulemma saa matkustaa, toivottavasti antoivat oikeaa tietoa, koska ollaan menossa Suomeen kesakuussa, enka ole varma ehtiiko uusi greencard tulla... Mikaan ei kylla pida minua Suomesta, kaikkein vahiten yksi typera greencard. >
  7. ^ Kaikki matkustusdokumentit (=passi & viisumi) pitaa tietysti olla samalla nimella. Se, onko nimi vanha vai uusi, ei ole valia.
  8. VINKKI! Jattakaa hakemus 10v. greencardia varten ainakin 6kk ennenkuin vanha kortti menee pois voimasta! Me oltiin mattimyohasia ja nyt joudutaan odottamaan uutta korttia ainakin (!) 5kk. Sillavalin greencardin virkaa edustaa paperinpalanen jossa selitetaan, etta korttini on saanut jatkoaikaa kokonaisen vuoden. Paperin kanssa saa matkustaa, muttei oikein huvita kokeilla. Vasen kasi kun ei tieda mita oikea tekee. Ton pitaisi olla CIS:n slogan!
  9. Otin ihan mielellani miehen nimen. Pidan siita enemman kuin tyttonimestani. Muutaman vuoden kuluttua kun muutetaan Suomeen, saatan joutua tavaamaan nimea aika paljon, mutta toisaalta joutuu sita tavaamaan taalla Amerikassakin. Ainakin koko perheella on sama nimi. ;D
  10. Mua arsyttaa suuresti kun Amerikassa joku on tuntenut jonkun 5 minuuttia ja jo rakastetaan toista. Anoppi ym. miehen sukulaiset sanoivat "I love you" jo ennen ensi tapaamista. Eihan millaan voi ketaan rakastaa ennen tapaamista. Tiedan kylla, etta taalla on oikeastaan kahta eri rakkautta, se "oikea" ja sitten sellainen mita voi sanoa kelle vaan ilman seurauksia. Anoppi (josta en edes pida) sanoo aina "I love you" meidan lahtiessa kotiin vierailulta ja mun hammentynyt vastaus on usein "Yeah, bye." Mun ruotsalainen kaveri taalla on mun kanssa ihan samaa mielta. Me usein sanotaankin "kram" tai "puss och kram" toisillemme niinkuin han omalle perheelleen.
  11. Voisin minakin kertoa tanne, etta 2 vuotta on nyt taalla tullut tayteen ja 10v. greencardin haku on kaynnissa. Prosessi ei ole kovin vaikea, kallis kylla... Haettiin vaan lomake taytettavaksi, sitten printattiin netista pari lisaa, liitettiin mukaan kopioita, passeista, greencardeista ja kaikesta mahdollisesta joka viittaa siihen, etta olemme edelleen naimisissa. (Audreyn syntymatodistus mm.) Sitten shekki mukaan ja lahetettiin paketti INS:lle. Kohta pitaisi tulla kutsu ottamaan uusi kuva ja sormenjaljet. Ja se siita sitten. Uusi on onneksi voimassa enemman kuin 2 vuotta...
  12. Et tarvitse sosiaaliturvatunnusta tyontekoon, periaatteessa pelkka greencardin A# riittaa. Suosittelen kylla sotun hakemista nopeasti. Helpottaa asioita. Mulle ne sanoivat etta kortin tulossa kertaa 12 viikkoa tai jotain yhta hullua. Todellisuudessa siina meni muutama viikko.
  13. Mitä papereita lähetitte? Meillä on tapaaminen INS'n kanssa pian, yritetään saada meidän papereita takaisin. Ajattelin kysyä silloin mitä kaikkea 2v. haastattelu sisältää. Mutta sitten muistin, että Sparkles varmaan tietää!
  14. Mites Sparkles sun 2v. haastattelu meni? Meillä edessä syys-lokakuussa ja vähän jännää mitä ne kysyy. Meillä on sillon vauvelikin eli eikohän ne usko että ollaan ihan oikeasti naimisissa. Muille viisumin hakijoille: Se varsinainen hauskuus on vasta edessä. INS on ihan pepusta ja niiden kanssa menee hermot! Sitä yrittää tehdä kaiken laillisesti ja sitten ne juoksuttaa luukulta toiselle... Helpompi olisi hypätä aidan yli Meksikosta!!
  15. Tuo 3 tuntia on lähinnä odotteluaika... Me käytiin lähetystollä kahdesti. Ensimmäisen kerran miehen kanssa. Vietiin kaikki paperit ja maksettiin hakemusmaksu. Mä odottelin vielä uutta passia joten toinen kerta oli pelkästään haastattelu ja viisumi passiin. Kuten sanoin odottelua on aikalailla. Mulla ei ollut mitään lukemista mukana mutta muutama muu viisumin hakija oli aika hauska seurattava... Haastattelu itsessään meni hyvin. Multa kyseltiin onko suunnitelmia tehdä toitä ym. Se ei kumminkaan ollut peruste millekään, mies oli jo aikasemmin toimittanut veropaperinsa (W4) jossa todettiin että hän voi "elättää" meidät kummatkin. Sitten sormenjäljet ja muutama lisäkysymys, viisumi passiin ja hyvää matkaa. Eli tuossa vastaus sun päätoskysymykseen! En siellä olo aikanani tai itse kokenut kenenkään olevan ilkeä. Hyvin asiallista porukkaa. Toivottavasti muilla on yhtä hyvä onni!
  16. Mä kävin vanhan passin kanssa mutta kannattaa vielä varmistaa lähetystoltä ettei systeemi ole muuttunut parissa vuodessa.
  17. Ma ainakin tarvitsin. En saanut uutta korttia ilman erillista todistusta vaikka laskua maksaessa huomasin etta nimi oli automaattisesti muuttunut. Nimenomaan siis uutta korttia ei tati suostunut mulle myontamaan. :-[
  18. Kihlassa on 0.5 ja Vihkisormuksessa yhteenlaskettuna 0.5 En todellakaan tieda mika on oikea tapa kirjoittaa.. Mutta kauniit on kummatkin!
  19. Niiina

    Jenkkeihin häämatkalle

    www.mtv3.fi on juttua jenkeista. Sinne matkaa suunnittelevat, kannattaa lukea!
  20. Niiina

    Jenkkeihin häämatkalle

    Eiko ketaan kiinnosta paakaupunki? Siella sita nahtavaa vasta onkin!
  21. Kannattaa varmistaa kannykoiden toimivuus yhtiolta jonka liittyma teilla on. Meidan Suomenvieraiden kannykat on toimineet hyvin taalla.
  22. Eikos sunkin pida olla muslimi jotta suostuvat vihkimaan teidat?
  23. Niiina

    Jenkkeihin häämatkalle

    Ma haluun muuttaa Bostoniin!!!
  24. Heips vierailija! Mista loysit vihkilupa kaavakkeet? Onko sulla viela osoite tallessa? Yritan jarjestella asioita taalla paassa jotta kaikki menisi hyvin lokakuussa. Tule sitten kertomaan heinakuussa minka kappelin valitsitte ym. jooko!?
  25. Kysyin mieheltani asiasta ja han sanoi samaa kun minakin. (tama on ollut osa hanen tyotaan viimeiset 4 vuotta) Ota yhteytta Suomen lahetystoon D.C'ssa. Vaikea uskoa ettei heilla olisi mitaan tekemista asian kanssa kun: Jos yritat maahan ja sinut pidatetaan/karkoitetaan tms. Suomen lahetysto on varmasti ENSIMMAINEn paikka johon otetaan yhteytta. Therefor luulisi etta heilla on jotain tekemista asian kanssa. Muuten ole samaa mielta "näin" kanssa. On olemassa hyva mahdollisuus ettet voi ikina matkustaa USA'n...
×
×
  • Create New...