Omm

Rouva
 • Content count

  65
 • Joined

 • Last visited

About Omm

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^Jos on ollut kuvallinen Kela-kortti, uusi pitää tilata Kelasta, halusi sitten kuvattoman tai kuvallisen kortin. Kuvattoman kortin omistajalle tulee uusi automaattisesti muutaman viikon kuluessa siitä, kun tieto nimen muuttumisesta on mennyt Väestörekisteriin.
 2. ^Passi maksaa myös noin 40 euroa.
 3. ^ No enpä ole moista puppua ennen kuullut. Kyllä naimisiinmenon yhteydessä nimeä vaihtavalla on oikeus uuteen Kela-korttiin, ja mitä siihen asiaan tulee, niin jokaisella on oikeus siihen, että heidän nimensä on oikein kirjoitettu ihan joka paikassa eikä vähiten virallisissa asiakirjoissa kuten Kela-kortissa! Jestas mikä outo Kelan-täti
 4. ^Ainakin Turussa kaikki Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään kuuluvat saavat käyttää kirkkoja ilmaiseksi. Yhtymään kuuluu siis useita eri seurakuntia. Uskoisin, että tapa on sama Helsingissäkin. Varauskäytännöissä saattaa olla sellaista, että seurakunnan omat jäsenet saavat tehdä varauksensa ennen muiden seurakuntien jäseniä. Kyllä näistä maksuista tiedotetaan siinä vaiheessa, kun varausta tehdään.
 5. Vastailinkin jo tuonne toiseen ketjuun, mutta tuodaan vastaus vielä tännekin:
 6. Tässä on esimerkki sormuksesta, joka on flakka: Kyse on siis tosiaan siitä, että sormuksen runko on litteä eikä yhtään pyöristetty päältä eikä reunoista. Tämä sormus taas on tynnyrimallinen ja tämä puolipyöreä.
 7. Rolli: En usko, että nuo laineikkaat sormukset ovat sen epäkäytännällisempiä kuin suorarunkoisetkaan. Ehkä jopa päinvastoin: ne pysyvät yhteisen muotonsa ansiosta helpommin yhdessä oikeassa asennossa, kun taas suorat sormukset voivat pyöriä kumpikin oman mielensä mukaan ja niitä saa olla suoristelemassa, jos haluaa, että timantit ovat aina ylöspäin tai tietyssä suhteessa toisen sormuksen timantteihin tms. Ainakaan minun sormessani sormukset eivät kyllä ylipäätäänkään pyöri haitaksi asti, joten tuskin nuo laineikkaatkaan pyörisivät
 8. Tillanderin sivuille oli tullut monta sivullista uusia, ihania sormuksia, esimerkiksi
 9. Aika jykevältähän tuo näyttää, ja Aurifaberin sormukset ovat laadukkaita (ja hintavia). Koita tiedustella Aurifaberilta, sivuilta löytyy varmaan yhteystiedot.
 10. Nosto Uudessa ketjussa kyseltiin tästä sormuksesta: Aurifaberin sivuilla kerrotaan, että rungon leveys on 6 mm.
 11. Tämä kuuluisi varmaan Aurifaberia käsittelevään ketjuun: Aurifaber
 12. ^Suomessa yhdistelmänimen osien välissä on yhdysmerkki. Käytäntö siis poikkeaa esim. joidenkin muiden maiden nimikäytännöstä. En ole ainakaan kuullut, että tähän laissa säädettyyn asiaan olisi tehty poikkeuksia nimilautakunnan päätöksissä. Ulkomaalaistausta voi auttaa siihen, että nimi voi olla muodoltaan erilainen kuin Suomen nimilain mukaan, jos voidaan perustella, että lähtömaassa nimi kirjoitettaisiin tuolla poikkeavalla tavalla.