Jump to content
Naimisiin.info

Ilkka

Jäsen
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Ilkka's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Sopimus kannattaa aina tehdä! Harrastelijakuvaajalla on samat oikeudet kuviinsa kuin ammattilaisella. Jos haluatte varmistua oikeuksistanne käyttää kuvia haluamallanne tavalla, kannattaa kirjata oikeudet sopimukseen. Sopimuksessa tulee mainita ainakin osapuolet ja mistä sovitaan, eli mitä eri osapuolet saavat, milloin itse tapahtuma on, ja milloin kuvat toimitetaan. Mielestäni ei kannata pyytää, että kuvaaja luovuttaisi aivan kaikki kuvat eteenpäin hääparille, vaan mieluiten niin että valitsee parhaat kuvat (tai ainakin jättää pois kuvat, jotka teknisesti epäonnistuneita tai joissa ilmeet kauheita) ja editoi ne sopimaan visuaalisesti ja tarinankerronnallisesti yhteen. Jälkikäsittely on tavallisesti n. 2/3 työstä. Jos kuvaaja haluaa vain toimittaa kuvat suoraan kamerasta eteenpäin, ei lopputulos välttämättä ole kovin hyvälaatuinen, vaikka kuvaaja olisi taitavakin kameran kanssa.
  2. Miksi sateenvarjo on "nou-nou"? Minusta sateenvarjojen kanssa tulee fantastisen hienoja kuvia ihmisistä. Tietysti sateenvarjot kannattaa valita niin, että ne sopivat asusteisiin.
  3. Täysin samaa mieltä.. En ymmärrä.. No, periaatteessahan häiden merkitys on lähinnä symbolinen, ja kuitenkin niitä varten suuri joukko ihmisiä matkustaa paikasta toiseen. Monet ostavat uusia vaatteita häitä varten. Uskoisin, että morsiamen mekon osuus häiden kokonaisympäristörasituksesta on pieni. Minusta nuo Trash the Dress -kuvat voivat olla yksi häiden kohokohtia. Niistä näkyy tietty nuoruus ja vallattomuus, ja uskoisin itse, että niitä osaavat arvostaa myös jälkipolvet vuosien jälkeen.
×
×
  • Create New...