Willemariee

Rouva
 • Content count

  3774
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Willemariee

 1. Kirjoittaja tarkoittaa varmastikin Paul Youngia. Levy on kyllä mahtava!
 2. Hei Spotifyn käyttäjät! Ootteko keksineet, miten listoja voisi sekoittaa eli onko "shuffle"mahdollisuutta? En oo löytänyt...
 3. Vähän OT, mutta toivottavasti tästä on jollekin apua. Meidän häissä reilun kuukauden päästä kaikki musiikki juhlassa soi koneelta. Olen tehnyt Spotifyssa soittolistoja ja koonnut niihin kaikenlaista kipaletta eri vuosikymmeniltä. Tilaamme vielä Sporify Premiumin, jossa biisien väliin ei tule mainoksia ja listoja voi kuunnella silloinkin, kun ei ole nettiyhteyttä. Säästyy rahaa ja hermoja, kun ei tarvitse etsiä jokaista haluamaansa biisiä kirjaston cd-kokoelmista. Olen jakanut musiikin kolmeen listaan: hempeisiin ruokailun taustalle sopiviin biiseihin, astetta menevämpiin esimerkiksi kahvien ajaksi ja menojalan vipattamista provosoiviin lättyihin. Kiitos nykyajan tekniikka, kiitos Spotify!
 4. Käytiin tänään tulevan entisen sulhasen kanssa suunnittelemassa ja tilaamassa titaanisormukset Juha Loikalalta. Mä olin ihan myyty, kun näin hänen töitään! Titaanista saa todella kauniita ja siroja sormuksia. Suosittelen Juhaa ihan heterona. Hänellä on muuten uudet, hienot sivut osoitteessa juhaloikala.fi.
 5. Onko tuo eilinen morsian jotenkin todella hypernegatiivinen? Haistakaa v***u ja aivastakaa -fraasi kuvasti hänen asennettaan aika hyvin. "Kyl se (sulho) pärjää, mä vaan pelkään et se tulee häihin pyörätuolissa..." Kaunis nainen, mutta ei sitä tartteis ehkä joka lauseessa korostaa. Hääsuunnittelija ei antanut erityisen hyvää kuvaa itsestään, kun tuli myöhässä eikä pyytänyt anteeksi (tai sit sitä ei vaan näytetty).
 6. E: poistin Kiitos Bellis yhdistämisestä!
 7. Mä haluaisin meille kirkkoon jonkun laulamaan Climb ev'ry mountain -biisin elokuvasta Sound of Music. Myös Niin kaunis on maa olisi ihana. Mä tykkään myös Herra kädelläsi -virrestä, se olisi parhaimmillaan jonkun yksinlauluna.
 8. Hesarissa on juttu yhdistellyistä nimistä (lue täältä). Jos haluaa olla ainoita laatuaan puolison kanssa, mutta säilyttää jotain omasta nimestä, yhdistelynimi voi olla juuri se oikea ratkaisu...
 9. Ajatuksesi ovat hyvin samanlaisia kuin minulla (tosin olen jo ehtinyt naimisiin). Minuakaan ei isä saattanut, koska en pidä eleen symboliikasta. Yhtä asiaa mietin: tuntuu, että oman nimen säilyttäminen on jotenkin hyväksyttävämpää/ymmärrettävämpää, jos miehen nimi on ns. tavallinen suomalainen nimi. Se, että nainen ei vaihda tavisnimeään hienoon ja harvinaiseen nimeen, on monille jo oudompaa. Minäkään en liiemmin rakasta nimeäni, mutta miehen nimeen vaihtaminen olisi sotinut liikaa feministisiä periaatteitani vastaan. Nastaa, että minulla on sielunsiskoja! Välillä tuntuu siltä, että hakkaanko tässä vaan päätäni seinään kaikkine periaatteineni. Mutta maailmaa ei voi muuttaa vain unelmoimalla; täytyy myös tehdä jotain. Yksi syy olla vaihtamatta nimeä on se ruljanssi, joka nimenvaihdosta seuraa. Eräs rouvaystäväni oli listannut kaikki paikat, mihin uusi sukunimi pitää ilmoittaa ja niitä oli muuten aika monta! En tarkoita tällä sitä, etteikö parisuhteen eteen kannattaisi tehdä töitä ja nähdä vaivaa, mutta miehen sukunimeen "taipuminen" ja korttiruljanssi = no thanks. Miime, miten ihmiset reagoivat kun pidit nimesi?
 10. Ollaan suunniteltu meidän häitä pidettäväksi Pyhällä, joko Revontulikappelissa tai ulkosalla. Yksi spotti ulkona ollaan jo löydetty, mutta vaihtoehtoja saisi olla enemmän. Jos joku Pyhän-kävijä keksisi jonkun kivan ulkopaikan, olisin erittäin kiitollinen! Myös Pyhän juhlapaikoista kaipaan tietoa. Minkälainen palvelu on esimerkiksi Astelissa? Olen käynyt joskus hiihtolenkillä siellä kaakaolla ja kahvilassa palvelu oli ainakin ihan jees
 11. No se olikin vain kirkollinen KIHLAUS! Naimisiin he menivät vasta tilaisuuden edetessä. Kyllä kyllä, ymmärsin sen! Minua kismitti tuo sanamuoto: Nainen kihlataan MIEHELLE, mies kihlataan naisen KANSSA.
 12. Satuhäistä: Feministin korvaan särähti ortodoksisen kirkon kihlauskaavassa kohta "Jumalan palvelija Kimi kihlataan Jumalan palvelijattaren Hennan kanssa" ja "Jumalan palvelijatar Henna kihlataan Jumalan palvelija Kimille". Komea tilaisuus muuten, mutta enpä itse moiseen sanamuotoon suostuisi.
 13. Ihanaa Margot kun aloitit tämän ketjun! Näistä asioista pitää nostaa kissa pöydälle. Olen ajatellut koko seurusteluajan, että otan miehen sukunimen. En välitä hirveästi omastani, ja miehen nimi on todella harvinainen (alle 15 koko maailmassa). Viime aikoina feminismi ja muutenkin naisasia on ollut paljon mielessäni, ja olen mm. päättänyt, ettei isäni saata minua kirkossa. (Jos joku saattaa, niin sitten molemmat vanhemmat). Mieleeni tuli myös, ettei se nimi perhettä tee. On toki muille mukavaa, jos voivat kutsua "meidän perhettä" yhdellä nimellä, mutta voihan nimi viitata myös vaikkapa asuinpaikkaan tms. Eikä varmaan ole maailman kauheinta, vaikka meistä käytettäisiin etunimiä. Joten olen aika vahvasti sen kannalla, että kenenkään nimi ei vaihdu. (Jännää, kun tässäkin ketjussa moni nainen on sanonut, että pitää nimensä. Eikö silläkin juuri korosteta naisen oman nimen pitämisen poikkeuksellisuutta? Verbaliikka pitää yllä miesvaltaista käytäntöä.) Mieheni ei ole päätöksestä erityisen onnellinen; hän suhtautuu varauksellisesti feminismiin ja kokee tällaisen keskustelun olevan osa Kuohitkaa miehet -kampanjaa. Aika monta vuotta saa vielä kulua, ennen kuin naisen sukunimen ottaminen on yhtä itsestäänselvä vaihtoehto kuin miehen nimen ottaminen. Muistakaa, morsiansiskot, edes miettiä asiaa!
 14. Antakaa anteeksi aukko sivistyksessäni, mutta mikä on vessakori?
 15. Menimme kihloihin viime kesänä. Samana kesänä kihlautuivat myös sulhoni sisko ja miehensä. Johtunee varmaankin siitä, että heidän häänsä ovat jo ensi kesänä, mutta sulhoni perhe/suku eivät millään tapaa huomioi meidän kihlautumista ja hääsuunnitelmia. Sisko suorastaan vaihtaa puheenaihetta, jos yritän jotain omista häistämme jutella. Nähtyään häälehdet kirjahyllyssäni hän murjotti aika kauan. Toivottavasti olen analysoinut hänet ja muun miehen suvun väärin, mutta tällaiselta se on tuntunut. Kaverini eivät myöskään ole kommentoineet asiaa mitenkään, eivät siis ole esimerkiksi onnitelleet mua/meitä. Toisaalta, kihloissa ollaan oltu vasta 8kk, joten ehtiihän sitä... Olen ehkä turhan herkkä, mutta tulen pahalle tuulelle tällaisista asioista.
 16. Meillä kaiken pitäisi olla mustavalkoraidallista brittiläisen suosikkifutisjoukkueen pelipaitojen mukaan Ja häävalssiksi siippa toivoo joukkueen kannatusbiisiä.
 17. Hei ensi kesänä Seurasaaressa juhlivat! Varasitteko Karunan kirkon heti vuoden ensimmäisenä arkipäivänä ja saitteko haluamanne päivät? Toisin sanoen: buukataanko kirkko täyteen tunnissa...?