Silmäterä

Rouva
 • Content count

  67
 • Joined

 • Last visited

About Silmäterä

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä oli maistraattivihkiminen klo 15.30 perheiden läsnäollessa. Maistraatista suuntasimme meille kotiin juhlimaan. Kotiin oli kutsuttu sitten loput vieraat (=kaverit) klo 16.30. Maistraatista ajoi meille noin vartin, joten olimme kotona jo hyvissä ajoin klo 16 aikoihin. Oli virhe kutsua loput vieraat vasta 16.30, koska odotteluaika tuntui todella pitkältä ja vaivaantuneelta. Lisäksi he olivat myöhässä, joten odottelua oli reilusti yli puoli tuntia. Olisi ollut järkevää kutsua kaverit jo aikaisemmin meille, esim. klo 16, koska olisi ollut parempi että he olisivat odottaneet meitä eikä toisin päin. Meillä kun olisi kotona ollut paikalla jo kahvinkeittäjät, jotka olisivat päästäneet kaverit sisälle. Tämä oli ainoa, joka jäi kaihertamaan mieltä. Juhla ei päässyt alkamaan niin sujuvasti ja juhlavasti kuin olisin halunnut.
 2. Mun ja kaason kampaukset maksoivat yhteensä 115e, ilman koekampauksia.
 3. Ostin miehelle rannekellon ja tarpeeseen se tuli, koska vanha oli kadonnut. Annoin kellon kyllä jo hääpäivän aamuna, niin sai sen sitten puvun kanssa käteen.
 4. Mulla oli kimppu ja miehellä viehe. Pidin kimppua kädessäni myös silloin, kuin laitoimme sormukset. Pidin siis kimppua silloin oikeassa kädessä, kun mies laittoi sormuksen mulle ja vaihdoin kimpun sitten vasempaan käteen, kun laitoin sormuksen miehelle. Ei mitään ongelmaa. Siinä vaiheessa annoin kimpun kaasolle, kun lauloin miehelle ja pidin sanoja kädessä, mutta heti laulun jälkeen otin kimpun takaisin.
 5. Meidän takalasissa oli punainen sydän, johon oli piirretty toisiaan kädestä pitävät piparkakku-ukko ja -akka ja ukon rinnassa luki mies ja akan vaimo.
 6. Meillä on häät perjantaina ja matkalle lähdetään heti sunnuntaiaamuna.
 7. Tältä minustakin tuntuu, jos on sukkikset/sukat jalassa ,niin kengät ei pysy jalassa, vaan ovat liukkaat.. Onkohan tähän pulmaan olemassa joku ratkaisu? Sellaisia sukkahousuja on myynnissä, missä on pohjassa sellaiset jarrut. Siis samantyyppiset kuin pikkulasten jarrusukkien pohjissa. Mulla on ainakin auttanut tohon liukkauspulmaan ja kengät on pysyneet tukevammin jalassa.
 8. Tottakai voit pitää puheen! Mekin juhlitaan aika pienesti meillä kotona ja varmasti on tiedossa puheita ja ainakin yksi lauluesitys. Kyllä omissa juhlissa saa tehdä mitä haluaa, oli ne sitten kuinka pienet ja missä paikassa tahansa.
 9. Viime yönä mulla oli ongelmia hääkimpun kanssa, kun kimppu olikin täysin erilainen kuin piti ja muutenkin aivan hirveä. Kysyin sitten, miksi sitä aiemmin sovittua kimppua ei voitu tehdä ja kukkakauppias sanoi, että koska se olisi tullut niin paljon kalliimmaksi kuin oltiin sovittu. Puhuttu oltiin siis 50-70 eurosta, mutta nyt kimpun hinta olisikin ollut 700 euroa. Huh!
 10. ^Tottahan se on, pääasia että naimisiin päästään. Ajattelin, että olisi perheidemmekin kannalta kiva, että tilaisuus kestäisi vähän kauemmin kuin 3 minuuttia. Mutta kaipa tyydyn ja asennoidun siihen, että sitä puhetta ei ehkä tule. Kysytään sitä alussa vihkijältä ja jos ei sovi, niin sitten ei. Ehkä suunnittelemani puheen voisi sitten muokata kaasolle puheeksi itse hääjuhlaan tai jotain. Muokkaanpa tähän samaan viestiin, että vihkijä suostui lukemaan puheen ja lopuksi runon ja sain itse laulaa toimituksen puolivälissä. Eli sain kaiken, mitä halusinkin. Kannatti siis kysyä.
 11. Jos nyt itseäni lainaan ja päivitän tilannetta, niin miehelle tulee kihlasormuksen lisäksi 3mm leveä sileä keltakultainen sormus, jota ei nyt ainakaan juotettu yhteen (voi siis halutessaan pitää vain toistakin). Nyt saatiin sitten sama kaiverrus miehen vihkiin kuin omaanikin. 2mm levyiseen ei myyjän mukaan olisi kannattanut kaivertaa mitään, koska siitä tuskin olisi saanut selvää.
 12. Meidän seuraava aamu ja päivä (eli lauantai) tulee menemään niin, että ensin syödään aamupalaa yövieraiden kanssa ja sitten siivoillaan. Pakataan viimeiset kamat häämatkaa varten ja pakataan ylijääneet tarjottavat mukaan ja lähdetään veljeni kyydillä vanhempieni luokse, jossa vietämme seuraavan yön. Varmaan herkutellaan siellä sitten ylijääneillä kakuilla ja muilla. Aikaisin sunnuntaiaamuna lähdetään sitten häämatkalle, jossa otetaan takaisin se, että emme viettäneet hääyötä kaksin.
 13. Meidät vihitään virka-aikana maistraatissa. Kysyin aikaa varatessani, että onko mahdollista, että vihkijä lukisi valmiiksi kirjoittamani vihkipuheen ennen varsinaista kaavaa. Elämäänsä kyllästynyt virkailija sanoi, että ei voi sanoa varmaksi, koska vihkijääkään ei tiedetä ennen kuin hääpäivän aamuna. Haluaisin kovasti vihkikaavaa ennen sen puheen, mutta jännittää miten käy, kun siitä ei etukäteen voi sopia vihkijän kanssa. Mietin myös, että kaasoni voisi puheen lukea, mutta toisaalta tuntuu hölmöltä, että joku muu kuin itse vihkijä aloittaisi tilaisuuden... Tosi inhottavaa olla epätietoisuudessa.
 14. Kun nyt varasin kampausajan, mulle sanottiin, että nykyään aika harvat ottaa koekampauksen. Siihen kampauksen hintaan kuuluu itse kampauksen lisäksi noin 30 min suunnittelupalaveri, jossa katsotaan kuvia ja millainen hääpuku on, tuleeko huntua tai tiaraa jne. Sitten jos haluaa koekampauksen, se maksaa erikseen 50e. Näin siis I.L.O.ssa Tampereella. En ottanut koekampausta. Kampaaja on sama, jolla käyn muutenkin, joten hän kyllä tietää, miten mun hiukset käyttäytyy.
 15. Meillä on häihin vielä 2kk ja mulla on jo nyt ollut viikon ajan painajaisia joka yö. Yhtenä yönä mies jätti mut ja toisena oli yksi parhaista kavereista kuollut ja sitä rataa... Saa nähdä mihin nää unet vielä etenee, kun hääpäivä lähestyy!