fred

Rouva
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

About fred

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 07/23/86

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

583 profile views
 1. Meillä oli talvihäät helmikuussa ja oli loistava ajankohta, muutamaa pikku juttua lukuunottamatta Meille sattui yksi kovista pakkaspäivistä ja sen takia auto-ongelmat olivat iso rasite. Sulhanen ajoi lumipenkkaan ja auto piti lapioida sieltä pois, onneksi minun isä tuli auttamaan. Kaaso vietti tunnin jumissa toisen kaason veljen kanssa moottoritiellä hääauton (joka oli vielä uusi auto!) rikkouduttua, toisen kaason auto ei lähtenyt aamulla käyntiin ja sitten vieraiden auto-ongelmat kun oli aika lähteä juhlista kotiin. Mut muuten, helmikuu on varma lumikuu ja silloin alkaa olla jo päivällä valoissaa joten ulkokuvia on hyvä ottaa
 2. Meille ei tule istumajärjestystä, koska sitä ei haluttu. Meillä on onneksi apua ja ihmisiä jotka ohjaavat vieraat istumaan paikoille pöytiin jossa heidän on mahdollisimman mukava olla ja että paikat saadaan täytettyä fiksusti. Jokaisen ihmisen oikeus on istua siellä missä haluaa Olen ollut häissä joissa on ollut istumajärjestys ja häissä joissa ei ole. Omiin häihin ei tule koska koen sen vähemmän ahdistavana vaihtoehtona.
 3. Oh, ja taas hääpainajaiset vaivaavat, miten ne on niin kytköksissä siihen että kun pitäisi tehdä päätös jostain niin sitten siittä nähdään unta? o.O Noh, tässä unessa miespuolinen bestman halusi pukeutua myös viininpunaiseen mekkoon kuten kaasot, matkalla kirkkoon tosin hän huomasi että oli unohtanut vaihtosukat kotiinsa eikä oranssit tennissukat sopinut mekon kanssa, siinä sitten paniikissa etsittiin bestmanille mustia sukkia jotka sopivat nilkkapituiseen mekkoon jonka hän vaati saada pitää päällänsä. Mistä näitä sikiää?
 4. Meillä sulholla on paljon ruoka-aine allergioita mutta hänen toivomuksestaan tehdään perinteinen pitopöytä, hän syö niitä mitä voi (lihapullat ovat erityisesti jo päiväunissa sulholla). Samoin tulevan anopin kanssa, todella paha kala-allergia, eikä mitään ongelmaa synny kun ruuat merkitsee erikseen, esim tämä kalaruoka sisltää kalaa ja pähkinöitä, tämä on laktoositon, tämä on soijaton. Jos on yhtään minkäänlainen buffetti niin ei sieltä nälkäisenä lähde vaikka olisi allergioita. Jos pelkää liikaa niin näille superallergikoille voi tehdä omat annoslautasensa mitkä varmasti sopii. Tämä on sellainen asia että ei kannata stressata sitten yhtään!
 5. Mua kans hirvittää sama asia, häät on talvella joten tilaa on oikeasti rajallisesti kun osa porukkaa ei varmaan viihdy ulkona Vieraslista paisuu kokoajan ja tuntuu etten voi millään pysäyttää sitä. Tieto häistä levisi kulovalkeana koko tuttavapiirin läpi ja kaikki olettavat tietysti olevansa tervetulleita o.O Täytyy alkaa ottamaan vähän tylympi asenne ja koittaa pitää vieraslista kurissa.
 6. Mulle tulee kaksiosainen sukunimi, Haluamme yhteisen nimen molemmat mutta en halua luopua omastani eikä mies omastaan joten kaksiosainen nimi minulle on oikeastaan ainoa vaihtoehto jonka kanssa voimme molemmat elää, olen aika tyytyväinen päätökseeni
 7. Lueskelin useampaa ketjua missä sivuttiin asiaa joten laitetaas tälle oma ketju. Eli, Miten teihin on suhtauduttu sormusostoksilla, hyviä vai huonoja kokemuksia? Mikä meni väärin? Itse olin eilen kolmessa kultasepänliikkeessä, kahdessa meni loistavasti kolmannessa vähemmän loistavasti. Eli Ideaparkin kultajousesta sain aivan loistavaa palvelua, heti tuli kaikki mallit näytille ja myyjä selitti paljon malleista ja timanteista, tarjouksen kanssa lähdettiin pois, ainoa asia mikä jä hämäämään oli se että kirjoitti ovh-hinnan esitteeseen, käyntikorttiin sitten ovh + opiskelija-alennus 20% Tuli vähän mieleen että eivät halua mainostaa tuota opiskelija-alennusta. Suomen kultapörssissä oli kanssa avulias myyjä, ja kun tietoa ei ollut lupasi osaavamman henkilön soittavan seuraavana päivänä, ja soitto tuli, todella asiallinen ja sain heti puuttuvat tiedot ja toimituksien kestot. Timanttiset sen sijaan, menin yksin sisään, (mieheni tuli vähän ajan päästä perästä), ja pyysin nähdä valkokultaisia timanttisormuksia, myyjä antoi sellaisen mulkaisun että! Kaivoi yhden levyn esiin ja iski eteeni, ja alkoi tuijottamaan kynsiänsä Kun mies tuli pyysin nähdä lisää malleja jolloin myyjä ilmoitti että ne ovat kaikki mallit ( timanttisten kaikki sormusmallit yhdellä pienellä levyllä?) Sanoin että varmaan teillä on keltakultaisia malleja joita voi nähdä, silloin myyjä kaivoi toisen pienen levyn esiin. katselin ja yritin vielä kysellä mutta kun vastauksia ei tullut niin suutuin ja totesin tylysti "eikähän tämä ollut sitten tässä" ja lähdin pois miehen kanssa. >:/ miten ne olettaa saavansa asiakkaista tuolla käytöksellä.
 8. ^^ ja täältähän löytyi ketju juurikin noista Princess sormuksista, vilkaise sitä.
 9. ^ nyt oli joku kampanja alennus eli 20% sormuksista. edit. Lukihäriö, Kokemuksia ei ole mutta onhan sillä toi Princess mallisto mikä on nimenomaan vihkirsormusmallisto, en ole kuullut hyvää enkä pahaa
 10. Mä löysin eilen mun vihkin, budjetti oli 400euroa ja menee alle hyvin aika hassua kun vihki ja kihla maksaa samanverran, mutta näin haluttiin. Kihlat teetettiin, ja ajatuksena olikin se että mies saa juuri sellaisen sormuksen minkä haluaa, mä sovitin sit omani kihlani siihen (eivät siis ole samanlaiset, mut sama ajatus niissä on). Vihkissä oli ajatus takana että pitää olla käytännöllinen ja pitää sopia kihlaan, niinpä päädyin yksinkertaiseen hyvin ohueeseen valkokultaiseen rivitimanttisormukseen. Se korostaa kaunista kihlaa eikä ole praamea Muuten vinkki, kultajousesta saa 20% opiskelija-alennuksen.
 11. Täällä kanssa opiskelijapariskunta jolle tulossa noin 90hengen häät pienellä budjetilla. Olen itse jo vertaillut hintoja ja saanut monenmonta kullan arvoista vinkkiä miten säästää. Voisin tässä listata asioita missä minä säästän huomattavasti. Huom, kyseessä on siis talvihäät joten meillä ei mitään luonnonkukkia käytetä - Tila, Juhlava tila ei tartte erityisemmin koristella, astiaston kättö kuuluu vuokraan (kaunis valkoinen perusastiasto) eikä ollut järin kallis tilakaan kun ei ole suuressa kaupungissa vaan siinä viereisessä kunnassa -Sormukset teetettiin, saatiin halvemmalla ja juuri sellaista mitä haettiin. -Alkohlit, viinit vain ruuan kanssa, illemmalla iso kasa boolia, juomat haetaan virosta. - Hääpuku, morsiamen ostettu alennusmyynneistä (oikeesti kannattavaa!) ja sulholle ostetaan perushyvä musta puku johon lisätään liivi ja kraka. -päytäkoristeet, eli maljakot ja purnukat ostetaan ikeasta, samoin myös pöytäliinat jotka ovat oikeasti lakanat -ruuat tulee tutun pitopalvelun kautta joka tekee materiaalien hinnalla. -tarjoilijoina on kaksi etäisempää kaveria. -hääauto on se mikä pihasta löytyy. -ei tehdä mitään askartelua, ei mitään paikkakortteja tai ohjelmistoa tai menuja. -valokuvauksen hoitaa ystävämme joka on puoliammattilainen, kuvannut monia häitä, lupasi häälahjaksi kaikki kuvaukset ja kuvat -kampaaja on äidin tuttu, meikin teen itse. Sitten asiat joissa käytämme enemmän rahaa: -kukat ja vieheet -kutsukortit painatamme Siinähän se oli, mutta kyllä onnistuu halvallakin!
 12. Mä ostan miehelle kalvosinnapit, kaiverruksella ja annan ne hääpäivän aamuna että voi käyttää häissä. Sovittiin tästä jo aikoja sitten kun se kyseli että mikä tää huomenlahja oikein on, tiedän myös mitä itse saan kun itse valkkaan
 13. Meillä ilmottautumiset ottaa vastaan minun äiti, hän lupautui tehtävään ja muutenkin tykkää roikkua puhelimessa niin onnistuu hyvin. Me pidetään vaan yksi lista ilmottautumisista mihin merkitään sit kaikki erikoisruokavaliot ym. vastaavat, helpottuu näin, näkee samantien kekkä on tulossa ja kekkä ei.
 14. Satu ja Heikki voisi vilkaista tuota topicia häätanssikurssit.
 15. Angel of hope Mielestäni, jos olet kypsä ja valmis menemään kihloihin ja naimisiin niin et myöskään huolehtisi vanhempien tai sukulaisten mielipiteistä. Itse voin sanoa että olen ollut kihloissa muutaman kuukauden ja menossa naimisiin nuorena (ikä 23v) eikä edes tullut mieleen ajatus että miten sukulaiset tai perhe reagoisi asiaa, olen itsenäinen ja oma itseni ja olen valmis tekemään parisuhteestani virallisen. Kokeilin itse ns. teinikihlat 16v ikäisenä (melkein 17!) eikä ne kauaa kestänyt. Nyt olen tajunnut että ei se ole pelkkä rakkaus mikä parisuhteen kasassa pitää, ja myös sen että molemmat osapuolet kasvavat paljon siinä vaiheessa kun lähtevät maailmalle ja opiskelemaan/töihin. Jos te olette toisilleen oikeasti "se oikea" niin hienoa teille! Mutta jos teillä on pieninkään epäilys asiasta niin odotelkaa vielä, teillä on hyvin aikaa! Olen myös merkinkantajan samaa mieltä että kihloihin voi mennä vasta kun on valmis menemään naimisiin ( siis nyt vanhempana ja hiukan viisaampana). Kihloihin meno ei ole itseisarvo. Jos haluatte kihloihin menolla osoittaa sitoutumista niin parempana vaihtoehtona on ostaa vaikka samanlaiset kaulaketjut. Tunnen itseni ihan 100-vuotiaaksi kun kirjoitan tätä, mutta sanoma on siis että ok, jos oikeesti oikeesti, mutta ei jos vähänkin. (Tämä tulee syvällä kokemuksen rintaäänellä)