Jump to content
Naimisiin.info

skabu

Jäsen
  • Viestit

    4
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

skabu's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Taisit ymmärtää käyttäytymissäännöt turhan vakavasti Takoitus ei ole jakaa ohjeita aikuisille ihmisille siitä kuinka käyttäytyä juhlissa vaan niiden avulla vapauttaa hieman tunnelmaa. Sinänsä aivan sama minulle, lukeeko ne jokainen itse vai käyttävätkö juontajat niitä juonnossaan. Tarkoitus ei siis ole antaa käskyjä kuten: "Älä tupakoi sisällä" vaan esim. tyyliin: "Jos ruoka ja juoma sattuvat loppumaan, lainaa vasemmanpuoleiselta vierustoveriltasi". Ja jos joku näiden takia juoksee ulos häistä, ei ymmärrä vitsiä ja loukkaantuu siitä, niin silloin on kyllä herännyt väärällä jalalla aamulla ja tullut hieman väärällä asenteella häihin
  2. Olen tehnyt joitain sävellyksiä itse aikaisemmin ja kirkossa esitetään oma sävellykseni Anna-Mari Kaskisen runoon: Minä sinua rakastan tiedän sen... jonka tein aikanaan yhden toisen parin häihin tosin. Alunperin ajattelin, että itse olen niin monissa häissä ja juhlissa ollut esiintyjän roolissa tai säestäjänä, että omissa häissäni en kyllä aio esittää yhtikäs mitään: saa toiset hoitaa sen nyt vuorostaan. Sitten tulinkin toisiin ajatuksiin ja tein sulholle oman laulun (myös sanat), jonka aion itse esittää hänelle hääpaikalla. Tällä hetkelllä tuntuu siltä, että pystyn sen hänelle esittämään ilman itkua, mutta pelkään kuitenkin, että tosipaikan tullen siitä tulee vain "itkuvirsi"... Välillä vaan mietin, että onko laulun sanat liian lapselliset... mutta ovathan ne joka tapauksessa omia tuntemuksiani Kertosäkeistössä toista ääntä tulee laulamaan yksi ystäväni, joten jos oma lauluääni "särisee" hän ikäänkuin vahivistaa sitä. Maijan ja Jannen häävalssiin riittää mielestäni hyvin pianosäestys.
  3. Minä myös olen nähnyt jo useita "hääpainajaisia". Juoni kaikissa unissa on yleensä samankaltainen: olen myöhässä omista häistäni. Milloin olen ostamassa hääkimppua 15 min. ennen häitä tai milloin olen myöhässä kampaajalta enkä ehdi saada kampausta tai meikkiä... Yleensä herään kesken yön näihin tunnelmiin.... Omiin häihin on vielä aikaa kolme kuukautta, joten saa nähdä lisääntyvätkö nämä painajaiset loppua kohden vai muuttuuko niiden juoni?
  4. Meille tulee myös omiin häihimme häälehti, joka jaetaan jokaisen vieraan paikalle jo valmiiksi etukäteen. Lehteen olemme suunnitelleet laittavamme alkuun "vitsikkäät" käyttäytymissäännöt illan ohjelma, (noin suurin piirtein) yhteislaulujen sanat (n.4kpl) numeroitu pöytäkartta ja jokaisesta häävieraasta lyhyt esittely sekä loppuun häävisailu Tarkoitus olisi, että bestman ja kaasot eli illan juontajat hyödyntäisivät häälehteä juonnoissaan esim. käyttäytymissäännöt käydään läpi yhdessä sekä häävisailu toteutetaan yhteisenä aktiviteettina. Lehtisen sisäsivut olisivat ihan tavallista paperia ja kannet valkoisesta helmiäispahvista. Mielestäni häälehden takoitus on hieman "särkeä jäätä" häävieraiden kesken esim. läytämällä yhteisiä jutun alkuja tai miettimällä yhdessä häävisailua. Itse musiikki-ihmisenä haluan myös ehdottomasti yhteislauluja, sillä ne yhdistävät mukavasti hääkansaa ja vapauttavat tunnelmaa ns. yhdessä tekemisen riemua Kirkkoon ajattelin tosin tehdä oman ohjelman, johon tulisi kirkko-ohjelman kulku, virren sanat, soololaulun esittäjä... Sisäkanteen sidon hääaiheisen nenäliinan, mikäli joku sattuu kirkossa herkistymään Kirkko-ohjelmassa ei olisi ollenkaan sisäsivuja vaan koko ohjelma mahtuisi tulostettuna helmiäissävyiselle pahville.
×
×
  • Create New...