Söpötikru

Aktiivijäsen
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Söpötikru

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Erikoista tuo meidänkin mielestämme oli. Näimme sormuksesta siis valkokultaisen version, ja olisimme olleet enemmän kiinnostuneita keltakultaisesta, mutta sitä ei kuulemma ollut mahdollista tilata valmistajalta ilman ostopakkoa. Myyjä vakuutteli, että sormus olisi täysin samanlainen, vain muutamassa kohdassa olisi keltakultaa valkokullan sijasta. Itse en ainakaan osannut kuvitella miltä kyseinen sormus tarkalleen näyttäisi keltakultaisena. Ostimme tosiaan saman sormuksen keltakultaisena eri liikkeestä, jolla ei ollut mitään ongelmaa sormuksen hankkimisessa nähtäväksi.
 2. Asioimme Helsingin Stockmannin E. Lindroosilla jokin aika sitten, ja myyjän suhtautuminen ihmetytti kovasti. Hän oli hieman vastahakoinen esittelemään sormuksia ja korosti meille useaan otteeseen, että sormukset ovat vain mallikappaleita, eivätkä aitoja. Kyselimme tiettyä sormusta, jota sillä hetkellä ei ollut heidän valikoimissaan, ja myyjä kuitenkin lupasi tilata sellaisen meille nähtäväksi valmistajalta. Toisella kerralla liikkeessä asioidessamme meitä palveli eri myyjä, joka oli erittäin ystävällinen, palvelualtis ja asiantunteva. Emme kuitenkaan saaneet nähtäväksi keltakultaista versiota sormuksesta ilman ostopakkoa. Otimme yhteyttä Kellokeskus Laineeseen Hämeenlinnassa, josta meille heti ilmoitettiin, että saamme saman sormuksen keltakultaisena nähtäväksi viikon sisällä, vaikka liike ei ollut edes tämän valmistajan jälleenmyyjä. Sormus valmistettiin mittojen mukaan (ei standardikoko) meitä varten, eikä mitään ostopakkoa ollut. Alennusprosentti oli tupla verrattuna Lindroosin tarjoukseen. Laineet lupasivat myös pitää liikettään auki normaalia pidempään, mikäli emme ehtisi paikalle ennen sulkemisaikaa. Lindroosilta alun perin saamamme tieto sormuksen saatavuudesta keltakultaisena oli hieman ristiriidassa sen kanssa, mitä Kellokeskus Laineelta kerrottiin. Lindroosilta saamamme palvelu oli kuitenkin hyvää ja asiantuntevaa ensimmäistä käyntikertaa lukuunottamatta. Teimme n. 3000 euron kaupat Kellokeskus Laineen kanssa. Heidän tarjoamansa "VIP-tason" palvelu on aivan omaa luokkaansa ilmaisine koruhuoltoineen. Tulemme jatkossakin hankkimaan korumme heiltä, vaikka asummekin eri paikkakunnalla. :3
 3. Yhteensä 2,27 ct. Kihlassa 0,36 ct, vihkissä 0,90 ct, tänään mieheltä saadussa synttärilahjasormuksessa 1,01 ct (keskikivi 0,45 ct).
 4. Tässä pari otosta omasta yhdistelmästäni. Ikävä kyllä olen melko onneton valokuvaaja, eikä sormusten kauneus tule täysin esille kuvissa.
 5. Suunnitelmissa on laittaa päälle musta pusero, musta polven ylle ulottuva hame, valkoinen vyö ja valkoiset saappaat. Eli mustaa ja valkoista on tiedossa punaisin koruin höystettynä.
 6. Kiitos, haave. Olen ihan samaa mieltä.
 7. Itse olen tykästynyt keltakultaan, jonka lämmin sävy luo kontrastia timanttien kimallukselle.
 8. Kiitos tiedosta, helena81! Itseäni epäilyttää lähinnä se, että ovatko sormukset enää kaiverruksen poiston jäljiltä saman kokoiset, tai kärsiikö runko siitä jollakin tavalla. Oma sormukseni on jo valmiiksi hieman väljä, joten rungon oheneminen sisäpuolelta saattaisi olla ongelma.
 9. Teemme kaikki koruostoksemme Kellokeskus Laineella Hämeenlinnassa. Heiltä on aina saanut todella hyvää palvelua riippumatta siitä miten on pukeutunut tai miten maksukykyiseltä näyttää. Kuitenkin viime kerralla siellä asioidessamme palvelu oli pieni pettymys. Jätimme meille uniikkina teetetyt vihkisormuksemme kaiverrettavaksi, ja lapulle kirjattiin sormuksiin tuleva teksti. Myyjä lupasi, että mikäli sormukseeni ei mahdu haluamamme kaiverrus, he teettävät sen kahteen riviin käsinkaiverruksena samaan hintaan. Liikkeessä olikin otettu vapaus muuttaa haluamaamme kaiverrustekstiä, jotta se mahtuisi sormukseen konekaiverruksena. Olimme nimenomaan halunneet kaiverruksen muotoon "Etunimi & Etunimi 09.09.09", jotta päiväyksen muoto täsmäisi kihlasormustemme kanssa. Kaiverrus on nyt molemmissa sormuksissa muodossa "EtunimiEtunimi 090909". Tuntuu pahalta, että joku muu teki päätöksen lyhentää tekstiä ilman suostumustamme, etenkin kun kyseessä ovat vihkisormukset.
 10. Olemme vuoden alusta saakka kartoittaneet sormustarjontaa ja päädyimmekin keväällä teettämään vihkisormuksemme, kun meitä miellyttäviä ei tahtonut löytyä. Valmiit sormuksemme saimme kantaa kotiin pari kuukautta ennen vihkimistä. Miehekkeelle tuli valkokultainen flakka 6 timantilla ja minulle keltakultainen pavé, jossa 0,90ct timantteja. Sormusten ovh:t olivat 1230€ ja 3040€. Pari lisäkuvaa ja tarkempia speksejä toisessa topicissa.
 11. Ikävä kyllä syrjintä ja kiusaaminen työpaikalla on yleisempää kuin uskoisikaan. Kiusatulle todella vaikea tilanne, joka aiheuttaa murhetta myös vapaa-aikana. :/
 12. Itselläni oli sama pohdinta vihkisormuksen koon osalta. Kannattaa käydä liikkeessä sovittamassa suunnitellun vihkin levyistä ja saman mallisella rungolla valmistettua sormusta kihlan viereen. Ota huomioon, että sormi hieman paksunee rystysen niveltä kohden mennessä ja rungon leveys ja malli osaltaan vaikuttavat siihen, miten sormus pysyy sormessa. Yleensä leveämpi sormus tuntuu tiukemmalta sormessa.
 13. Oma kihlani on kooltaan 16,5, joka on aika väljä. Miehen kihla on 17,5. Vihkit tulevat olemaan samaa kokoa.
 14. Minun ja miehekkeeni kihlat alla. Vihkisormukseksi minulle tulee kolmirivinen pavésormus ja miehelle valkokultainen flakka, jossa reunaistutettuna kuusi timanttia. Kuvan yhdistelmistä pääsemme postaamaan toivottavasti kesä- / heinäkuussa, kun sormukset toimitetaan.