CBR

Morsian
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About CBR

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 1. Me mentiin "puolisalaa" naimisiin ulkomailla. Kutsuimme sinne vain meille kaikista tärkeimmät ihmiset. Hämmästykseni oli suuri kun tulimme Suomeen ja aloimme kertoa ystävillemme tätä ilouutista, niin osa ihan oikeasti SUUTTUI. Ihmettelimme tätä todella, koska naimisiinmenohan on jokaisen parin oma asia ja jos ei halua järjestää samanlaisia häitä kun kaikki muut, niin mitä sitten? En tiedä suuttuivatko siitä ettemme kertoneet vai siitä ettei heitä kutsuttu, yhtä kaikki kummallista minusta.. Mutta ehdottomasti kannustan kaikkia, jotka miettivät jotain muuta kuin perinteisiä suuria häitä, viettämään intiimit, kahden keskiset tai pienellä vierasmäärällä varustetut häät!
 2. Vielä kirjoitan tänne, jos joku vaikka sattuu tätäkin lukemaan... Häät on vietetty ja voin kyllä sanoa aika monia suomalaisia ns. "perinteisiä" häitä nähtyäni, että aivan mahtava vaihtoehto niille. Italiassa siviilivihkiminen oli todella paljon juhlavampi kuin Suomessa. Meidät vihki pienen paikan kaupunginjohtaja ja vihkiminen kesti noin puoli tuntia. Vihkisali oli kuin suomalaiset kirkot ja kaupungin maisemat vertaansa vailla. Juhlatilaisuus oli viinitilalla, jossa tunnelma ja ruoka oli sanoinkuvaamattoman ihanaa. Vieraamme sanoivat, etteivät olisi ikinä uskoneet häiden voivan myös tälläisia ja kaiken sujuvan ulkomailla näin loistavasti. Kaikille tätä vaihtoehtoa ja ihanaa Italiaa hääpaikaksi suunnitteleville en voi muutakuin suositella! Ja suuret kiitokset saa myös meidän hääjärjestelijämme, Mari Mattila/ Toscanan tuuli, joka oli kultaakin arvokkaampi ja todella asiantunteva.
 3. Me olimme lomamatkalla reilu vuosi sitten tammi-helmikuun vaihteessa jenkeissä ja muutamat viimeiset päivän Los Angelesissa. Siellä oli kyllä ihan t-paitakeli! Rannalla oli hieman liian tuulista, että olisi voinut ihan aurinkoa ottaa, mutta muuten tosi kiva ilma.
 4. BlueSea voin lohduttaa, että meitä muitakin löytyy jotka joutuvat kärsimään vanhempiensa vihanpidosta. Minulla vanhemmista isä on se joka vihoittelee äidille (erosta kuitenkin jo 12 vuotta). Isäni ja hänen vaimonsa eivät ole osallistuneet yhtiinkään tärkeisiin juhliin (sisarten rippijuhlat, lasten lasten kastajaiset, valmistujaiset ym. ym.) Sitten kun teimme tulevan mieheni kanssa päätöksen mennä naimisiin ulkomailla, pienellä porukalla (kutsuin kyllä molemmat vanhemmat) sain kuulla isältäni kauhean haukkumisryöpyn siitä, miten hän ei kyllä lähde niitä hapannaamoja katsomaan sinne ulkomaille ja miten hän on minuun todella pettynyt kun emme pidä häitä täällä. Ja vielä viimeisenä sen, kuinka saan sitten järjestää heille täällä eri juhlat.. Just joo. Mutta hei, älä ihmeessä mieti häiden perumista tai mitään tällaistä vanhempiesi takia! Sanot vaan vanhemmillesi suoraan nämä asiat ennen häitä ja muistutat, että ne ovat sinun ja sulhasesi juhlat ja yksi elämän onnellisimmista tapahtumista, etkä halua että mikään pilaa sitä. Luulisi tällaisen puheen jälkeen vanhempiesikin ymmärtävän, että tässä ei ole kyse heistä, vaan sinun ja sulhosi suuresta päivästä! Tsemppiä!
 5. Minä ostin hääpukuni Meksikosta ja kuljetin sen hääpukuliikkeestä saadussa pahvilaatikossa, käsimatkatavaroissa. Lentoemot laittoivat heti laatikon pyynnöstäni eteen johonkin lokeroon, jonne ei mennyt mitään muuta. Tämä ainakin onnistui KLM:llä erittäin hyvin. Ensi kesänä lennämme taas puvun kanssa, tällä kertaa Italiaan, jossa häämme pidetään. Ajattelin laittaa puvun edelleen samaan boksiin ja koittaa kuinka hyvin Finski suhtautuu hääpukuuni.
 6. Kiitos ehdotuksista Redrika! Kimput olivat upeita, etenkin ensimmäisestä pidin todella paljon. Kun katsoin linkkiä, jonka laitoit löysin myös ihania kimppuja ja luulen, että niitä yhdistämällä saan selitettyä kukkakauppiaalle millaisen unelmien kimpun haluan! Ainoa ongelmani on, että häämme pidetään heinäkuussa Italiassa, mutta eiköhän siellä ole kukkavalikoima jopa vielä kattavampi kuin täällä, vai mitä arvelet? Yritän laittaa tähän mukaan liitetiedoston, jossa on mielestäni parhaat poiminnat laittamistasi violeteista kukkakimpuista ja muutama lisäkysymys vielä perässä, katsotaan onnistuuko.. Etukäteen jo suurkiitos taas! Kukkakimput_parhaat.doc
 7. Osaatteko näkemattä pukuani ja korujani ehdottaa minulle sopivaa kukkakimppua. Pukuni on aika perus, siis ihan vitivalkoinen, jossa on vähän helmiä ja "timantteja". Koruina minulla on ranteessa, kaulassa ja korvissa korut joissa on kirkkaita kiviä ja tumman violetteja kiviä (ametisteja). Kukkakimppuni haluaisin valkoista (ehkä ruusuja?) ja jotain violettia kukkaa. Joku kertoi tummanvioletistakukasta, joka on hieman kellomainen, mutta nimeä en tiedä. Ehdotuksia otan vastaan kiitollisena!
 8. Heippa Girasole ja muut! Meille tulee vieraita Suomesta 15-18, kaikki eivät ole vielä varmistaneet. Häämme tulevat olemaan Toscanan maakunnassa, vajaan 200 km:n päässä Roomasta. Vieraat lentävät Roomaan, josta yhteiskuljetuksella matkustavat hääpaikkaamme. Majoitus on ihanan kuuloisella viinitilalla ja vierasmäärämme sopii sinne juuri ja juuri. Kun olemme nyt vielä miettineet tätä lisää, niin viinitila ja majoitus siellä kuulostaa todella "aidolta italialaiselta" vaihtoehdolta, eli siis ihanalta! Roomaan on suht halvat lennot, jopa suorana (kyseisenä ajankohtana 230 e menopaluu), siihen kun laskee kuljetukset Roomasta ja yöpymiset tulee vieraiden matkakustannukselle hintaa noin 400 euroa neljältä yöltä. + tietysti syömiset ym. Joten ei mielestäni kohtuuton ja luultavasti tästä syystä lähes kaikki vieraamme päättivät heti, että ovat tulossa. Sain tilattua myös virkatodistukset. Ne ovat syntymätodistuksen kaltaiset, jotka tilataan Helsingin maistraatista ja lähetetään sitten yhdessä esteettömyystodistusten, passikopioiden ja 30 e maksukuitin kanssa Rooman suurlähetystöön. Jos haluat voin laittaa tänne hääjärjestelijämme ja toisen suomalaisen, jolta tarjouksen pyysin tiedot? Tosin kumpikaan ei varsinaisesti toimi Roomassa. Toinen kyllä sanoi sielläkin järjestävänsä, mutta hinta luonnollisesti nousee.
 9. Ihanaa löytää täältä tämä viestiketju ja tietää, että muutkin haaveilevat häistä Italiassa! Meillä on hääpäivä jo lyöty lukkoon ensi kesälle ja järjestelyt ovat menossa. Juuri eilen hain maistraatista esteettömyystodistukset minulle ja tulevalle miehelleni! Minä laitoin postia itsekin Roomaan, Suomen suurlähetystöön. Nyt on vielä epäselvää mikä on Italiankielinen virkatodistus, joka sinne pitää myös lähettää yhdessä esteettömyystodistusten kanssa?!? Huomioitavaa on myös, että esteettömyystodistus pitää lähettää ajoissa (hääjärjestelijämme sanoi, että mielellään 3-4 kk ennen H-hetkeä) suurlähetystöön. Kun saimme päähämme ajatuksen häistä Italiassa, yritimme ensin sopia vihkimistämme erään Rooman lähellä olevan hotellin kanssa, josa on pieni, kaunis kappeli. Muutamia englanninkielisiä sähköposteja vaihdettuamme totesimme, ettei tästä taida tulla mitään. Lisäksi meille kerrottiin, että Italiassa ei vihitä kuin siviilivihkimisenä toisen maan kansalaisia, jotka eivät ole katolisia, joten jouduimme unohtamaan sen ajatuksen. Tämän jälkeen laitoin tarjouspyyntöjä muutamille suomalaisille hääjärjestelijöille ja toinen alkoi kuulostaa todella ihanalta ja juuri meidänlaiseltamme. Kommunikointi helpottui todella paljon kun pystyy suomeksi lähettämään sähköpostia ja molemmat varmasti ymmärrämme toisiamme. No, hintaahan näillekin palveluille tietenkin tulee, joten pienet häämme tulevat maksamaan kuitenkin varmaan loppujen lopuksi saman verran kuin Suomessa pidetyt keski kokoluokan häät. Tietysti stressiä lisää hieman se, että täytyy tässä vaiheessa täysin luottaa hääjärjestelijään kun ei itse ole paikan päällä sopimassa vihkipaikasta, majoituksesta, kampaajasta, kukista ym. Siltikin jo tässä vaiheessa suosittelen todella miettimään Italiassa avioitumista, jos maa vaan yhtään houkuttelee! Toivottavasti laitatte tänne lisää ajatuksia ja kokemuksia tästä aiheesta!!