Hsoidi82

Morsian
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Hsoidi82

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Samaa Auroora82 mietin minäkin. Jossain joku taisi kirjoittaa, että säilöi lehdet muovipussiin, mutta nyt en muista oliko tämä hyväksi havaittu keino vai vältettävä sellainen. Mietin myös, että kuinka kauan etukäteen lehtiä täytyy/olisi hyvä kerätä?
 2. Me laitetaan viinit, oluet, siiderit ja lonkerot esille heti alusta alkaen. Vasta kahvin jälkeen avautuu juomapöytä, meille ei siis boolia tule. Meille tulee myös lapsia juhlaan eikä alkoholin tarjoaminen heti juhlan alusta ketään lasta traumatisoi. Meillä ainakin aikuiset osaavat käyttäytyä myös pienessä hiprakassa. Jokainen miettiköön itse omaa käyttäytymistään, myös lastensa edessä.
 3. Ei makseta kuin oma majoittuminen. Vieraita tulee kolmelta paikkakunnalta ja ne tulevat ketkä pystyvät. Yöksihän ei kenenkään ole pakko jäähä. Eipä muuten tulisi vieraana mieleenkään edes olettaa, että majoittuminen maksettaisiin, enkä ole koskaan kuullut, että jotkut sen vieraille maksaisivat. Rahan voi sitten laittaa jonnekin muuhun olennaisempaan.
 4. Sen verran täytyy vielä kommentoida, että jos olette itse tyytyväisiä tarjoiltaviinne ja uskotte, että kaikki vieraat löytävät tarpeeksi ruokaa vatsansa täytteeksi, ei muiden mielipiteillä ole väliä. Jokaisella on omat mielipiteensä siitä mikä on sopiva/oikea menu, mutta myö laitetaan sitä mitä itse ja mitä ajatellaan vieraiden tykkäävän. Jokainen tekee tyylillään ja toisten mielipiteet ruokia hienoudesta tai epähienoudesta ovat loppupeleissä aika yhdentekeviä, vaikka tietysti vinkit ovat aina tervetulleita. Tehkää mitä teistä tuntuu parhaalta, näin tulee parasta jälkeä.
 5. Valitsisin B-vaihtoehdon, ehottomasti. Juhlat kuulostaisivat rennommilta ja itseä miellyttää tuo mahdollisuus olla vapaasti ilman mitään tiukkoja istumajärjestyksiä yms. En välttämättä näe huonona, että ihmiset eivät ole yhteisessä tilassa. Minkä vuoksi kaikkien pitäisi olla koko ajan samassa tilassa? Jokaisella on oma makunsa, mutta itse pidän B-vaihtoehdon mutkattomuudesta, vaikkakin se kyllä vaatii enemmän suunnittelua. Ainoastaan tuo välimatka lähimpään hotelliin on ainoa miinus, mutta eiköhän siitäkin voisi selvitä taksikyydillä tai muulla tavalla.
 6. Minusta ruoat ja juomat kuulostavat hyvältä. Ehkä noita nakkeja ei tarvitse, kun lihapulliakin on. Ja eiköhän pikkuvieraille muukin teitin valikoimista maistu. Itse olen ajatellut tehdä jonkin valkosipulilevitteen leiville, mutta eiköhän ihan voikin vieraille maistu. Kalan puuttuminen ei varmasti teidän juhlia pilaa millään lailla, mutta onko vieraissa kasvissyöjiä, jotka syövät myös kalaa? Ehkä heitäkin ajatellen kalavaihtoehto olisi hyvä, vaikka tosiaan kala on yleensä hyvin suosittua ja sitä menee paljon. Meille tulee savustettua lohta ja sen kanssa tehdään yksinkertainen kermaviilikastike tillistä, sinapista, sitruunamehusta ja sitruunapippurista. Helppoa ja nopeaa tehdä ja maistuu kalan kanssa mainiosti. Tarjoilupuolen meillä ovat lupautuneet hoitamaan muutama sukulainen, vaikka olimme täysin valmiita palkkaamaan jonkun. Ammattikouluista olisi hyvä kysyä tai sitten kysellä sukulaisilta onko heidän tuttavapiirissään joku, joka on tottunut hoitamaan tarjoiluja ja toimimaan emäntänä tarvittavan ajan. Ja, jotta itse saisi nauttia täysin rinnoin juhlasta voi sopia jo etukäteen, että jos ongelmia tulee millään tavalla, niin "emäntä" ottaa yhteyttä tiettyyn henkilöön, vaikka johonkin sukulaiseen ja hän hoitaa asian eikä sinun tarvitse päätäsi vaivata asialla. Sitä paitsi eivät nuo yleensä mitään katastrofaalisia asioita ole, mitä voi juhlissa mennä vähän pieleen, niin uskaltaisin kyllä palkata jonkun opiskelijankin tarjoilun hoitamaan. Tsemppiä suunnitteluun
 7. Laitettiin kutsun mukana tulevaan infolappuseen tieto, että kaapit ovat täynnä kimpsuja ja kampsuja, joten tavaraa emme haluaisi. Juhliin osallistuminen ei ole lahjan tuomisesta kiinni, mutta jos jotenkin haluaa muistaa, niin rahalahja matkaa varten olisi tervetullut. Päädyttiin siihen ettei laiteta pankkitilin numeroa. Minäkin vähän pelkään, että tavaraa tulee silti, mutta pääasia olisi, että juhlissa olisi rento ja letkeä meininki. Ei niistä lahjoista niin väliä.
 8. Myö ollaan mietitty mimosaa alkujuomaksi, itse kun en kuohuviinistä niin paljon välitä ja haluaisin jotain vähän erilaista. Anoppi jo oli heti sanomassa, että täytyy sitten olla myös pelkkää kuohuviiniä tarjolla, kun kaikki eivät ehkä mimosasta välitä. Tuleva aviomies olikin sitten kilttinä poikana ostanut lisää kuoharia äidin neuvon mukaisesti, mutta sai sitten kurinpalautuksen kotiin tultuaan Eli mimosaa meille
 9. Myö tehdään ite+turvaudutaan läheisten apuun tarjoilujen suhteen. ollaan ajateltu tarjota broileri-pastasalaattia, tonnikala-riisisalaattia, vihreää salaattia ja siihen kuuluvina erillisiin astioihin laitettuna aurinkokuivattuja tomaatteja, marinoituja mozzarellapalloja, punasipulia ja fetaa. Lisäksi savustettua lohta ja kermaviilikastiketta, lihapullia, kasvispyöryköitä sekä keitettyjä perunoita. Ja leipää ja levitettä tietysti. Juomaksi viiniä, olutta, siideriä, mehua, limsaa, vettä. Ollaan kovia intialaisen ja thaimaalaisen ruoan ystäviä, mutta koska juhliin tulevat eivät todennäköisesti osaa arvostaa hyvää ruokaa niin päädyttiin perinteisiin ruokiin. Saadaan sitten häämatkalla herkutella thaikkuruoilla vaikka kuinka paljon Kahvipöydässä tarjoillaan mansikkatäytekakkua, mokkapaloja, kuivakakkua, sacherkakkua ja pipareita. Illalla on suunnitteilla pizzan tekoa ja kahvin jälkeen avautuu drinkkibaari omatoimiseen drinkkien tekoon. Tähän kaikkeen ollaan budjetoitu noin 700-800 euroa, koska ruoat tehdään itse. Saa nähdä onnistuuko meitin tarjoilu tällä budjetilla kuitenkaan. Toivossa on hyvä elää!
 10. Olisiko kellään ideoita miten voisi muuntaa/täydentää/tuoda vaihtelua perinteiseen mansikkatäytekakkuun? Anoppini on luvannut tehdä täytekakun juhlaamme, joten en kovin monimutkaisia toiveita kehtaa antaa, mutta olisiko joitakin pieniä jippoja, jolla tavallisesta mansikkatäytekakusta tulisi vieläkin herkullisempaa..?
 11. Musiikin valitseminen riippuu mun mielestä siitä, minkälaiset juhlat haluaa. Meillä soi 70-luvun disco, 80-luvun hitit, uusimmat listahitit ja vähän vanhemman väen mieliksi iskelmääkin molemmilla kotimaisilla kielillä. Soitetaan sitä mistä ite tykätään ja mistä tulee hyvä fiilis. Oletetaan, että 70-luvun disco saa viimeistään porukan rentoutuneeksi ja tanssijalan vipattamaan
 12. Itse olen vähän väliä muuttanut mieltäni istumajärjestyksen kanssa. Meille olisi tulossa todennäköisesti n.60-70 vierasta ja osa vieraista ei puhu suomea lainkaan. Tämän vuoksi olen miettinyt olisiko jonkinnäköisessä istumajärjestyksessä ideaa, mutta todennäköisesti annetaan vieraiden istua missä haluavat. Vain omat, sekä vanhempiemme ja sisarustemme paikat merkitään ja muut menevät istumaan mihin haluavat. Varaamme vielä ylimääräisiä istumapaikkoja, jotta vältyttäisiin siltä ikävältä tilanteelta, että hieman isommat seurueet joutuvat istumaan sinne sun tänne. Lisäksi siskon kanssa juttelimme, että esim. hän voisi ottaa vastuulleen vieraiden "ohjaamisen" paikoille, jos siihen tarvetta on, jotta vieraiden välisiltä "hajuraoilta" vältyttäisiin ja kaikki seurueet näin pääsisivät istumaan vierekkäin. Uskoisin, että tämä toimii, mutta jää nähtäväksi sitten syyskuussa.
 13. Meitin häät ovat aika kaukana ns. perinteisestä. ...morsian ja sulhanen--> täytynee kuitenkin olla ja onkin:) ...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.)-->minulla ei ole mitään useita satoja euroja maksanutta valkoista pukua, vaan ehkä ostan jonkin vaatekappaleen, jota voisi käyttää myös juhlien jälkeen. ...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms.--> korkeintaan ehkä puvun takki ...vihkiminen kirkossa lauantaina--> ei, koska ei kuuluta kirkkoon. Meidän tapauksessa perjantaina maistraatissa mahdollisimman lyhyen kaavan mukaan. Ei olla oikein muodollisuuksien perään... ...hääjuhla sen jälkeen--> hääjuhla on lauantaina ...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit--> tietysti ruokaa ja juomaa on oltava ...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu´--> ei ...häävalssi/häätanssi--> ei ...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa--> ei, ollaan mietitty yhdessä vain yksi pieni ohjelmanumero eikä mitään yllätyksiä meitin selän takana ole luvassa sen ehdottamasti kiellettyämme ...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta--> vietetään juhlien jälkeinen yö hotellissa käytännön syiden vuoksi Vierastetaan tosiaan kaikkia muodollisuuksia ja perinteisiä kaavoja, joten halutaan vaan järjestään hyvät juhlat sukulaisille ja ystäville. Kukin taaplaa tyylillään
 14. Tietäisiköhän kukaan miten tehdä herkullisia kasvispyöryköitä helposti ja suhteellisen nopeasti..? Olen ajatellut tehdä pyöryköitä pakastekasvissuikaleista ajan säästämiseksi, mutta mietin olisikohan jollain muuta ideaa miten voisi helposti tehdä pyörykät noin 60 hengelle....En nimittäin jaksaisi kaiken muun kokkaamisen lisäksi alkaa kuorimaan ja suikaloimaan montaa kiloa vihanneksia.
 15. Kaipailtaisiin vinkkejä hyvistä CD-levyistä, joissa olisi parhaimpia ikivihreitä ja hittejä 60-70- ja 80-luvuilta. Ollaan itse järjestämässä musiikkia juhliimme, mutta kun oma tietämys näiden aikakausien musiikista on aika hataraa, niin apua kaivattaisiin.