j_l

Morsian
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About j_l

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Olarin kirkko Espoossa ei ole rakennuksena niin ruma kuin edellämainittu Tapiolan kirkko, mutta aika omalaatuisen näköinen silti. Jostain syystä aivan kirkon viereen (vielä julkisivun puolelle) on myös annettu rakentaa huoltoasema ja autoliike, jotka tekevät kirkon ympäristön todella ankean näköiseksi. Tämä kuva on huolellisesti rajattu niin että huoltoasema ei näy.
 2. Ei huntua eikä tiaraa, kumpikaan ei ole yhtään minun tyyliäni. Hiuskoriste elikäs fascinator olisi ollut kiva, mutta puku onkin vähän erityylinen kuin ajattelin ja sen kanssa ei mielestäni hiuskoriste sovi. Näillä näkymin hiuksiini tulee ehkä samoja kukkia kuin kimppuun, tai sitten jätän koristeet kokonaan pois.
 3. Hei Cranberry, Yritin itse varata viime viikolla Hgin maistraatista vihkiaikaa ensi toukokuuksi. Minua kehotettiin soittamaan marraskuun lopussa uudelleen, koska he siirtyvät marraskuun aikana sähköiseen ajanvarausjärjestelmään eivätkä haluaisi antaa aikoja sitä ennen. Puhelimeen vastannut nainen kyllä vakuutti, että yhtäkään aikaa toukokuulle ei ole vielä varattu, ja että toukokuun ajat eivät mene näin aikaisin. Meillä on häät 22.5, ja vihkiminen haluttaisiin edelliseksi perjantaiksi eli 21.5.
 4. Miehelle tulee tumma puku, joka käytiin juuri eilen hankkimassa, koska sille tulee käyttöä jo ennen hääpäivää ja vanha puku ei ollut enää sopiva. Sopii parhaiten miehen tyyliin ja käy sekä maistraattivihkimiseen että seuraavan päivän iltajuhlaan. Omasta mielestäni on myös kiva, että iltajuhlan pukukoodi on sellainen, että se luontuu hyvin vieraille ja tulee yhtenäinen vaikutelma. Tiedän että meidän sukulaiset ja ystävät saa kyllä pukeutumaan tummiin pukuihin/naisten vastaavaan asuun mutta frakit ja täyspitkät iltapuvut löytyisi aika harvalta, siksi on kiva että sulhasellakin on tumma puku (eikä oma hääpukunikaan tule todennäköisesti olemaan aivan perinteinen prinsessa-asu).
 5. Varoituksen sana geelikynsistä: ne eivät välttämättä pysy kaikkien kynsissä. Itselleni laitettiin kerran geelit, ja muutaman päivän päästä ne alkoivat repsottaa reunoista ja irtosivat n. viikossa kokonaan. Kynsien tekijä totesi, että eri ihmisillä on erilaiset kynnet, ja joissakin kynsissä geelit eivät kertakaikkiaan pysy mutta sitä ei voi tietää etukäteen. Hän laittoi korvauksetta tilalle akryylit joiden pysyvyyden kanssa ei sitten ollut mitään ongelmia. Eli jos haluaa pelata varman päälle, ottaa ne geelit joko pari viikkoa etukäteen tai ihan just ennen hääpäivää
 6. Helsingissä, molemmat olemme kotoisin pääkaupunkiseudulta ja melkein kaikki sukulaiset ja ystävät asuvat täällä.
 7. Meillä säästettäneen näistä: -Hääautoksi kelpaa oma auto -Kutsujen painatus saadaan edullisesti (epäilen muutenkin että siinä ei paljoa säästä, jos pikapainossa painattamisen sijaan ostaa kasoittain askartelutarvikkeita -Muitakaan askarteluja tuskin tulee paljonkaan kun en ole askarteluihminen -Ei bändiä ja musiikkivehkeet omasta takaa/tutuilta -Ei frakin vuokrausta, mies ostaa ehkä uuden tumman puvun jota voikin käyttää seuraavat 10 vuotta... -Äiti tekee kampauksen -Meikkaan itse -Ei ylihinnoiteltuja hääalusvaatteita/asusteita, kaiken ei tarvitse olla häitä varten ostettua tai ainakaan "hää-" etuliitteellä varustettua -Ei hääyötä hotellissa Muusta ei sitten säästetäkään... -Häämatkan ehtii tehdä myöhemminkin jos siltä tuntuu, varsinkin kun ennen häitä on jo yksi unelmareissu tulossa
 8. Kenenkään ei mielestäni todellakaan tarvitse meikata jos ei tahdo. Itse asiassa tunnen ihmisiä, joiden ulkonäköä meikki ei sanottavammin muuta (onnelliset!) eli meikkauksessa ei ole heidän kannaltaan mitään järkeä. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että aina se luonnollisuus ei suinkaan ole kauneinta. Minulla on luonnostaan pienet silmät, ja hyvin vahvat miinuslinssit (en pysty käyttämään piiloinssejä joka päivä ja vahvuutta on niin paljon, ettei laserleikkauskaan ole optio). Silmämeikillä saan silmät tulemaan esiin niin, että kasvot näyttävät tasapainoisilta. Ilman meikkiä vaikutelma on kuin olisi silmät jääneet aamulla yöpöydälle ja kyllä sen muutkin huomaa. Toki voin lähteä meikittä ulos mutta miksi en samantien kaunistautuisi kun se hoituu viidessä minuutissa? Häihin meikkaan sitten perusteellisemmin, en tosin mitään Martina Aitolehti-luomivärit kulmakarvoihin asti-pakkelia.
 9. Aion meikata itse. Käytän joka päivä meikkiä, ja olen tehnyt itse meikit moniin juhliin (vanhojentanssit, vuosijuhlat jne.) mielestäni hyvällä menestyksellä. Suurin osa meikkaajien tekemistä juhlameikeistä, joita olen nähnyt, on ollut omaan tyyliini vähän liian paksuja ja "missityylisiä". Meikkipohjan kestävyys kyllä vähän huolestuttaa, mutta meillä on vihkiminen eri päivänä ja hääjuhla on vasta illalla, niin meikin ei tarvitse kestää ihan koko päivää.
 10. Meille siviilivihkiminen oli itsestään selvä valinta, koska emme kummatkaan kuulu kirkkoon tai usko jumalaan. En ole oikeastaan koskaan edes haaveillut kirkkohäistä, ja muistan kuinka aikanaan ärsytti kun entisen poikaystävän äiti oli aivan varma, että liityn kuitenkin takaisin kirkkoon kun häät tulee ajankohtaiseksi... no, onneksi eivät tullet tämän exän kanssa koskaan Mietittiin hieman vihkimistä hääpaikalla, mutta paikka ei oikein soveltuisi tällaiseen, enkä ainakaan itse koe sitä tärkeäksi. Olen sen tyyppinen ihminen että ajatus omien vihkivalojen lausumisesta tms. ahdistaa, joten haluaisin vihkikaavaksi vain sen lyhyen peruskaavan, ja sitä varten ei oikein tunnu järkevältä hankkia vihkijää juhlapaikalle kun saman asian voi hoitaa maistraatissa. Naimisiinmenolla on itselleni kyllä suuri merkitys ja rakastan tulevaa miestäni yli kaiken, mutta jollain tavalla koen itselleni hyvin epäluontevaksi ilmaista tunteitani puheilla tai runoilla tms. "romanttisella". Nämä ovat siis vain minun tuntemuksiani, eikä mitään kannanottoja siihen miten muiden ihmisten tulisi mennä naimisiin
 11. Ekaa kertaa uskaltaudun kirjoittamaan vaikka foorumia on tullut luettua jo jonkin aikaa Meille ei tule: -Kirkkovihkimistä -Sulhaselle shakettia tai frakkia -Hääparin omaa pöytää -Morsiuskaarta -Todennäköisesti muitakaan askarteluja, haluaisin pelkästään kukkia ja kynttilöitä koristeeksi -Hääleikkejä, ellei joku niitä pyynnöstä huolimatta järjestä, jotain muuta ohjelmaa mahdollisesti kyllä -Nolaamista -Rahan pyytämistä (ei tilinumeroita tai rahapyyntöjä kutsuun, ja rahankerjuuleikit ovat täysin pannassa) -Morsiamelle huntua -Humoristista juhlaohjesääntöä -Sydänkuvioita koristeluun Häihin on vielä vuosi, mutta kuvio tulee olemaan maistraattivihkiminen perjantaina ja hääjuhla lauantaina. Toiveissa olisi illlallistyyppinen juhla jossa pääpaino on hyvällä ruoalla ja juomalla, ja loppuillasta musiikkia ja vapaata seurustelua. Ja mielellään Helsingin keskustassa, mikä asettaa budjetille pieniä haasteita....