cara

Ammattilainen
 • Content count

  72
 • Joined

 • Last visited

About cara

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 05/28/79

Contact Methods

 • Website URL
  http://users.aalto.fi/~mktiuran/scarlet_maidens/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Espoo
 • Interests
  Viuluduo Scarlet Maidens:
  Klassinen, jazz ja kansanmusiikki viululla ja laululla
 1. Soittamaan vaan! Minä esiinnyin aikanaan omissa häissäni, lauloin ja soitin pianolla miehelle Pepe Willbergin kappaleen Aamu. Kannattaa treenata mielikuvaharjoittelulla ihan kunnolla jos aikoo jotain koskettavaa kappaletta soittaa, ettei ääni sorru kesken kaiken tai sormet mene sekaisin. Muutama huono puoli omassa esiintymisessä on: olet tavallaan töissä omissa häissä, etkä pääse nauttimaan muiden esityksistä. Jos jännität esiintymistä kovasti, sitten on vielä vihkimisen jälkeenkin jännitettävää eikä voi ottaa rennosti. Ja lopuksi vielä se, että jos haluat vaikkapa ottaa muutaman lasin viiniä ruoan kanssa niin pitää miettiä, vaikuttaako se soittoon. (Toki tästä on paljon erilaisia käytäntöjä eri muusikoilla, itse noudatan tiukkaa linjaa. )
 2. Viulun ääni kyllä kuuluu ulkona ilman vahvistustakin, kunhan vain vieraat tuodaan tarpeeksi lähelle. Meillä lämpötilaraja +12 astetta, sen kylmemmässä menee soitin epävireeseen eikä sormetkaan kulje kunnolla.
 3. Scarlet Maidens -viuluduolta löytyy sekä irlantilaista kansanmusiikkia että fantasiateemaan sopivaa elokuvamusiikkia. http://www.scarletmaidens.net
 4. viettäkää ensimmäiset hetkenne tuoreena avioparina alttarilla klassisen musiikin sävelten kiiriessä pitkin kirkkosalia. kruunatkaa siviilivihkimisseremonia toiveittenne mukaisella musiikilla. valitaan yhdessä juuri teidän hääjuhlaanne sopiva musiikki ylellisestä klassisesta, hämyisestä jazzista, perinteisestä kansanmusiikista tai tunnelmallisista popballadeista kahdelle viululle tai viululle ja laululle sovitettuna. myös sooloesitykset viululla tai laululla & kitaralla ovat mahdollisia. Viuluduo Scarlet Maidens tarjoaa ammattitaitoista ja tyylikästä musiikkia juhliinne! Toimimme pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Meidän kanssamme myös järjestelyt hoituvat luotettavasti ja järjestelmällisesti yli 10v kokemuksella. t. Karoliina & Lottahttp://www.scarletmaidens.net
 5. Kirkkojen akustiikka on suunniteltu sellaiseksi, että akustiset soittimet kyllä kaikuvat läpi koko kirkkosalin. Koskaan ei ole ollut kuuluvuuden kanssa ongelmia, ja hyvin monenlaisissa tilanteissa on soitettu sekä yhdellä että ekahdella viululla. Pauhu ei tietenkään voi olla yhtä kovaa kuin uruilla fortissimossa, mutta varmasti kuuluu ja kuulostaa hyvältä.
 6. Jos pappi tulee vihkimään teidät hääpaikalle, kannattaa silti tarkistaa kappaleiden sopivuus papilta. Myös juhlapaikalla tapahtuva vihkiminen on luonteeltaan jumalanpalvelus, ja musiikin valinnassa tulee ottaa tämä huomioon. Siviilivihkimisessä tietenkään rajoitteita ei ole.
 7. Hienoa, tuo ylläoleva kirjoitus olikin jo täällä. Tulin juuri tänne käymään aikomuksenani linkata siihen.
 8. J.Karjalaisen Viimeinen laulu voisi sopia myös hyvin, ainakin näin muusikon näkökulmasta: Tää on viimeinen laulu jonka esitän Pistän skitan koteloon sulkeudun sun suosioon ja lopetan.
 9. Niissä ulkovihkimisissä joissa olen ollut soittamassa, ei ole ollut erillistä äänentoistoa. Vihkijä on puhunut hieman tavallista kovemmalla äänellä ja musiikkiesityksen äänenvoimakkuus on samaten ollut tavallista voimakkaampi. Sekä soitto että laulu kuuluvat varmasti isommallekin porukalle, kunhan ihmiset vain tulevat tarpeeksi lähelle. Suurimmissa ulkovihkimisissä on ollut 100-150 vierasta, eikä tosiaan ole ollut sitä äänentoistoa.
 10. Itse soitin isäni häissä saman kappaleen eri osat mennessä ja tullessa: Puotilan kappeli oli pieni, joten pitkiä marsseja ei tarvittu. Soitin yksin viululla Händelin D-duuri -sonaatin ensimmäisen hitaan osan ensin puoleenväliin. Siinä oli selkeä tauko, josta kappale jakautui kahtia. Lähtiessä sitten soitin kappaleen loppuosan, joka toimi ikään kuin vastauksena ja päätöksenä ensimmäiselle osalle. Se toimi mielestäni hyvin. Täsmälleen samaa kappaletta en suosittele, saattaa kuulostaa jopa hieman tylsältä kun toistetaan samaa. En usko että on mitään sääntöä, jonka mukaan pitäisi olla eri kappaleet mennessä ja tullessa. Mutta suosittelen sitä kyllä lämpimästi! Häämarsseja on paljon erilaisia kauniita, häämarssiksi käy myös lähes mikä tahansa muu klassinen kappale. Jotkut seurakunnista suhtautuvat hieman nihkeämmin kevyeen musiikkiin ja elokuvamusiikkiin. Mitä häämarssia olette ajatelleet? Kerro marssin nimi, niin voisin miettiä mikä sille sopisi pariksi. Vaikka marsseja voi yhdistellä toisiinsa aivan miten haluaa, itselläni on tietyt marssit, jotka mielestäni "kuuluvat yhteen". Toiset sopivat paremmin yhteen kuin toiset.
 11. Kirjastoista löytyy erilaisia häämarssikokoelma-cd:itä, niistä kannattaa aloittaa niin saa hyvän kokonaiskäsityksen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon että jos cd:llä on orkesteriversiot kappaleista niin ne kuulostavat uruilla vielä hieman erilaisilta.
 12. Hei, musiikin ammattilaisena kuittaan että ei tuo kovin paljoa mene ohi omista hinnoista, varsinkin jos tuosta otetaan vielä verot ja työnantajamaksut pois. (Tarkemmat numerot voin laittaa referenssinä privalla). Me olemme laskeneet tietyn minimilaskutushinnan jonka otamme aina. Silloin hinta on sama vaikka tulisimme soittamaan ainoastaan yhden kappaleen. Toisaalta hintaan sisältyy hääparin niin toivoessa musiikkia 30min asti: odottelumusiikki, häämarssit sekä 1-2 musiikkiesitystä. Kappaleista 1-2 voidaan tarvittaessa sovittaa ja opetella tilaisuutta varten. Meille sillä ei ole kovin suurta eroa paljonko soitamme kun kerran paikalle tulemme, vihkimisestä kun ei kuitenkaan voi lähteä keskenkään pois. Eli teemme mieluiten sitten töitä "koko rahan edestä", tietenkin hääparin omien toiveiden mukaan.
 13. Meidän viuluduomme voi kyllä lähteä Tampereellekin, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
 14. Myöhäinen vastaus, mutta vastaan kuitenkin. Eli me olemme viuluduon kanssa yleensä soittaneet joka tapauksessa jonkin poistumismusiikin, vaikka hääpari ei olisikaan poistunut minnekään. Se on kaunis ja selkeä lopetus seremonialle, sen jälkeen on selkeää että virallinen osuus on ohi ja sitten alkavat onnittelut.
 15. Meillä on nykyään hyvä sovitus tuosta Pachelbelistä kahdelle viululle, joten kappaleen esittäminen onnistuu hyvin pienemmälläkin jousikokoonpanolla.