MadameMaria

Rouva
 • Content count

  19606
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MadameMaria


 1. On 12/6/2010 at 5:37 PM, MadameMaria said:

  Pikaisen laskutoimituksen perusteella 11 häät on tullut juhlittua, plus tietenkin omat häät. Kaikki nuo joissa olen ollut vieraana, ovat olleet omien tai miehen sukulaisten, vanhempieni ystävien tai heidän lastensa juhlia. Ensi kesänä on kolmien kavereiden häät (joista päästään vain kahtiin, koska kahdet ovat samana päivänä :girl_impossible: ) ja sitä seuraavana kesänä on myös tiedossa ainakin kahdet häät. Kivaa et kaveritkin alkavat olla naimisiässä, häät on niin kivoja. :girl_smile:

  Tässä viimeisen kuuden vuoden aikana on tullut juhlittua ainakin kymmenet häät eli kyllä saldo joka tapauksessa on jo yli kahdenkymmenen. :) 


 2. Toisaalta ymmärrän sua hyvin, koska en minäkään varmaan olisi kauheasti tykännyt, jos omissa häissä joku olisi varastanut show'n kosimalla nais-/miesystäväänsä kaiken kansan edessä. :girl_impossible: Kyllä se juhlatilaisuus ja huomio pitäisi varata hääparille. Kuten sanoit, yksityisemmin tehtynä siinä ei olisi ollut oikeastaan mitään, mikä voisi jäädä kaivelemaan.

  Mutta mitä tulee tuohon päivämäärän varastamiseen niin älä siitä huoli. 18.8.2012 on teidän päivänne ja te saatte sitä muistella niin paljon kuin haluatte. Ei päivämäärää voi omistaa, eikä ole teiltä pois jos ystävänne on mennyt samana päivänä kihloihin. Yleensä hääpäivästä kuitenkin tulee se merkittävämpi juhlapäivä. :girl_smile: Ja tuskinpa kuitenkaan juhlitte hääpäiväänne enää jatkossa yhdessä ystävienne kanssa.


 3. Mun sormuksessa on ihan nätti perusfontti (ja itse asiassa kirjaimet isolla, koska sormukseen kaiverrettiin tutkinnon lyhenne eikä miehen nimeä... se oli siis valmistumislahja eikä kihla tai vihki :D ). Mun sormus ostettiin Tillanderin liikkeessä eikä ne edes suostuneet tekemään kaiverrusta ennen kuin kävin itse valitsemassa fontin noin parinkymmenen fontin joukosta. Eli käytännöt taitaa vaihdella aika paljon.


 4. ^Riippuu täysin siitä, montako ja minkä kokoista timattia sormukseen tulee.

  Mulle ostettiin viime syksynä Tillanderin rivisormus, jossa on yhdeksän 0,03 karaatin timanttia ja hinnaksi tuli 1 000 euroa (samaan hintaan sain myös kihla- ja vihkisormuksieni puhdistukset ja rodinoinnit sekä uuteen sormukseen kaiverruksen). Toivottavasti tämä vähän antaa osviittaa? En muista tarkemmin mitä olisi maksanut ostaa vähemmän/enemmän/pienempiä/isoja timantteja, mutta niiden mukaan se hinta sit lasketaan. Mun sormus ostettiin ihan Tillanderin liikkeestä ja hieman edullisemmaksi se tuli kuin jos olisi ostanut jostain jälleenmyyjältä. Rohkeasti vaan kyselemään liikkeestä. :)


 5. Mäkin haluaisin vielä joskus morsiameksi, sais pitää ihanaa pukua päällä. Olis kaunis kampaus ja meikki ja kaikki kehuis kuinka kaunis olen. Olen - kiitos vain naikkareiden - alkanut haaveilla trash the dress -kuvauksista, mutta en tiedä onko sellaisten tekeminen soveliasta enää näin reilu vuosi häiden jälkeen. :D Lisäksi en edes haluaisi sotkea siinä oikeaa hääpukuani, vaan haaveilen jostain ihan toisesta mekosta siihen..


 6. Ehdottomasti mentäisiin tuonne uudestaankin, oli ihan huippu reissu ja kohde. :) Toisaalta kyllähän mä jotain muuttaisin: kuten sanoin, hotellin sijainti oli liian syrjäinen ja sen kuntosali oli surkea. Olisin ehkä siis valinnut toisen hotellin (minkä, sitä en tiedä). Jos oltais ollut kauemmin Saigonissa, oltais kyllä lähdetty Mekongin-retkelle ja sen missaaminen on vähän harmittanut..

  Toisaalta Phu Quoc houkuttelee mua, koska siellä voisi sukeltaa ja se on muutenkin ehkä hieman idyllisempi kohde. Phan Thietissä sukellusmahdollisuuksia ei ole, koska meressä on liian kovia virtauksia ja vesi on sameaa. Ei siellä kuulemma ole mitään nähtävääkään, eikä siis mitään tarjontaa ole. Leijasurffaus on kuitenkin tosi suosittua, ja jos olisin ollut hurja, olisin mielelläni kokeillut sitä. Harmi vaan et kurssit kestää muutaman päivän eikä siihen jotenkin enää aika riittänyt.

  Sää oli oikein ihana Phan Thietissä. Vettä ei juuri satanut, ja aurinko paistoi lähes joka päivä, mutta tuulen ansiosta ei tullut mitenkään liian kuuma, vaan just sopivan leppoisa. Kyllä siellä nahkansa helposti polttaa, varsinkin tuo tuuli luo harhaa siitä ettei ole palamisen vaaraa. :girl_sigh:


 7. Kyllä Saigonissa varmasti tekemistä on ja ajan saa kulumaan, varsinkin jos osallistuu retkille ja shoppailee! Mut siellä on niin tukalan kuuma ja kauheasti saasteita ja melua, että me ainakin alettiin kaivata rauhallisempaan mestaan. Sit olikin ihana päästä Phan Thietin rauhaan ja tuulen raikastamaan meri-ilmastoon.

  Retkille pitää ilmoittautua etukäteen - ainakin Dalatin-retkelle piti ilmoittautua jo monta päivää etukäteen, mutta muille riittää muistaakseni edellispäivänä. Retket maksetaan käteisellä (dollareilla) tai luottokortilla ja niissä on aina opastus. Bussissa tuli vietettyä paljon aikaa ja kuultua aika moneen kertaan Vietnamin historiasta. Jopa mieheni, joka on lukenut historiaa toooodella paljon, oppi paljon uutta. :) Mutta en voi ikinä hehkuttaa tarpeeksi Dalatin-retkeä, koska siinä näki maata niin paljon enemmän kuin jos pysyisi rantakohteessa. Ne maisemat matkalla oli ihan uskomattomia. :-X (Retki järjestettiin ainakin viime talvena vain joka toinen viikko, joten sinänsä ei ole edes varma että pystyisitte retkelle menemään.)

  Siis tokihan aika tulee Phan Thietissä - niin kuin missä tahansa muussakin rantakohteessa - pitkäksi, jos vain makoilee aurinkotuolissa. Siksi me tykkättiin osallistua retkille. Löhöilyn lisäksi mm. luettiin (no siis samalla kun löhöttiin, mut kuitenkin oltiin kulturelleja :lol: ), uitiin ja "surffattiin" minisurffilaudoilla (se oli hauskaa!!), käytiin hieronnoissa ja hoidoissa.. Ja syötiin! Ruoka oli tosi hyvää ja edullista. Jos teillä on tarkoitus pelata tennistä, siinähän saa hyvin ajan kulumaan. Kokkikurssi oli ihan kiva, mutta varoituksena voin sanoa ettei siinä ihan kauheasti päässyt itse tekemään.

  Katsoinkin nyt kartasta noiden hotellien sijaintia ja tuo Phu Hai on tosiaan ihan siinä meidän hotellin vieressä (käytiin itse asiassa siellä kerran syömässä [ei niin kovin erikoista ruokaa] sekä hierojalla ja kampaajalla). En itse oikein tykännyt hotellin koristeluista, ja kuten sanoin, sijainti on tosi kaukana kaikesta. Muuten kuitenkin oikein siistin oloinen paikka! Toisaalta Pandanuskin tuntuu olevan aika kaukana "kaikesta" eli Ham Tienistä, jossa kaikki ravintolat ja kaupat on. Mut jos syrjäinen sijainti ei haittaa, niin ei kai sen sit ole väliä. Me tosiaan kuitenkin vähän harmiteltiin kaukaista sijaintia, koska ei jaksettu läheskään joka ilta ottaa taksia "keskustaan" vaan jäätiin pyörimään hotellille. Ja se taksimatkahan maksoi jotain 3e suuntaansa eli ei se siitä jäänyt kii.

  Meillä oli Lonely Planetin Vietnam-opas ja sen avulla löydettiin paljon kivoja juttuja Saigonista. Tehtiin mm. oppaan mukaan kaupunkikierros kävellen, joka onnistui ihan hyvin. Oppaan innoittamina mentiin esim. Sheratonin 23. kerroksen näköalabaariin drinkeille auringonlaskun aikaan ja se oli upeaa. Samoin löydettiin kivoja ravintoloita Saigonista sen avulla (en millään muista sen ranskalaisen ravintolan nimeä, mutta jos yhtään haluaa tavoittaa vanhaa siirtomaa-ajan henkeä, tuolta sitä voi kuvitella löytävänsä).


 8. ^Kuulostaa oikein hyvälle. :) Me oltiin tuollaisella Tjäreborgin yhdistelmämatkalla viime joulu-tammikuussa ja tykättiin kovasti. Erona vain se, että oltiin vain kolme yötä Saigonissa ja 11 yötä Phan Thietissä - tosin yksi yö Phan Thietiin tulon jälkeen oltiin Dalatin-retkellä. Saigon on kyllä mielenkiintoinen kohde, mutta itse en olisi siellä viikkoa jaksanut. Toisaalta jos käy vaikka pidemmillä retkillä esim. Mekongilla, sitten viikko on hyvä. Me käytiin Saigonista ainoastaan Cu Chin tunneleissa, se oli todella mielenkiintoinen paikka, suosittelen. Sotahistorian museo oli kyllä mielenkiintoinen, mutta kannattaa muistaa että vietnamilaisilla on aika propagandistinen tapa esittäää asioita.. Me majoituttiin New World Hotelissa, jota voin lämpimästi suositella.

  Dalatin-retkeä voin myös suositella, tosin se saattaa jättää rantakohteessa olemisen turhan lyhyeksi. Me käytiin Lootusjärvi + Keijukaispuro -retkellä (ihan ok) ja minä kävin kokkikurssilla. Olis ehkä kannattanut mennä opastetulle Phan Thietin -kierrokselle, koska kun me sinne kahdestaan mentiin kävelemään, ei siitä saanut mitään irti. Meidän hotelli oli Amaryllis Resort, jonka sijainti oli aika huono (kaukana kaikesta) ja kuntosali oli ihan olematon. En tiedä missä nuo mainitsemasi hotellit ovat enkä niistä sen kummemmin tiedä, mutta jos niissä on kaipaamianne palveluja niin se on hyvä. :)

  Ai että oli mukava muistella häämatkaa, se oli niin ihana. :-X Kysele ihmeessä lisää, Auppis, koitan vastailla. Voin antaa jotain ravintolasuosituksiakin jos kiinnostaa.


 9. ^Kiitos kun selvensit ja olit huolissasi mieleni pahoittamisesta. Mulle kun ei vitsikkyys ja se, että isovanhemmat halusivat antaa lahjaksi rahaa, auennut heti, koska puhuit olevasi kiusanhenki ja vieväsi kiusallasikin rahaa jne. Myöskään tuo ei auennut heti minulle, että annat sen muumimukin sen takia, että se sopii sinun budjettiisi, etkä sen takia että sua ärsyttäisi pitkät lahjalistat ja rahan pyytäminen. Ei tietenkään ole väärin ostaa sitä muumimukia, jos sitä on toivottu, en kai minä niin väittänytkään? Kannattaisikohan sinun ensi kerralla ilmaista itseäsi vähän selvemmin (vitsikkyys on toki sallittua), koska minä ainakaan en osannut lukea ajatuksiasi. Mulle nimittäin tuli vähän sellainen olo nyt, että olitkin eri mieltä kuin mitä sanoit, kun ensin ärsyynnyit isosta lahjalistasta ja tilinumerosta (näin minä siis ymmärsin, mutta tässä kohtaa voi olla että tulkitsin tuon silmäniskun väärin joten pahoitteluni siitä) ja nyt olitkin sitä mieltä, että se onkin tosi kätevää.


 10. ^Mihin lahjoititte rahat?

  Osa käteisenä saaduista lahjarahoista meni koiratarvikkeisiin mutta ylivoimaisesti suurin osa menee häämatkaan, johon kutsussa pyysimmekin rahaa. :girl_smile:

  Päivitän: Häämatkasta yli jääneet rahat käytettiin lopulta vielä uuden asunnon puisiin sälekaihtimiin. Nyt, vuosi häiden jälkeen, alkaa lahjatili olla nollilla. :girl_haha:


 11. Olen muuten sellanen kiusanhenki että jos kutsussa lukee että lahjoja ei tarvita niin varmasti kiusallanikin annan vähintään rahaa. Jos taas lahjalista on kilometrin pitunen, mainittu kissankokosin kirjaimin ja lisätty vielä tilinumero, saa hääpari jonkun muumimukin sieltä listalta tms ;)

  Täysin läpinäkyvä kerjääminen ärsyttää...

  Onpa kiva asenne. :rolleyes: Todella kunnioittavaa hääparia kohtaan antaa lahjoja, mikäli on erikseen toivottu ettei mitään anneta. Mitä tarkoittaa kissankokoisin kirjaimin? Näinkö:

  "Toivomme, että muistatte hääparia häälahjalistalta löytyvillä tuotteilla tai lahjoittamalla rahaa häämatkakassaamme tilille 012345-67890." ?

  Ihanko tosissasi olet tällaisiin pyyntöihin törmännyt? Entä kilometrin mittainen lahjalista? Oletko ajatellut että jos häihin on kutsuttu paljon porukkaa, myös lahjalistaan kannattaa laittaa enemmän toiveita kuin jos vieraita on kutsuttu vain parikymmentä?

  No, kukin tyylillään ja kaikkia ei voi koskaan miellyttää jne.


 12. ^Siis toki valkoista tulisi häissä välttää, koska se on varattu morsiamelle (vaikkei hän siihen pukeutuisikaan). Asia on tietenkin eri, mikäli vieraita pyydetään pukeutumaan valkoiseen. Mutta mitä tulee noihin mustaan ja punaiseen, ei sellaista koodia ole olemassa, onhan pikkumustia ja punaisia pukuja käytetty vaikka kuinka paljon jos mies pukeutuu tummaan pukuun.

  Esim. täällä ja täällä ei puhuta mitään väreistä. Oikeastaan vain akateemisissa juhlissa (promootiot) alkaa väreillä olla jotain väliä. Pukeudu siis ihan rauhassa mustaan tai punaiseen. :)


 13. ^Jos sulla ei tosiaan ole muuta laittaa päälle etkä saa esim. lainaan keneltäkään muun väristä pukua, laittaisin sinuna mustan puvun ja piristäisin sitä jollain pirtsakanvärisillä asusteilla kuten huivilla, näyttävillä koruilla, laukulla jne. Punainen on kuitenkin paljon huomiotaherättävämpi väri kuin musta, vaikka molemmat sillä ei-toivottujen värien listalla onkin. Sitä paitsi, jos kutsussa tosiaan lukee "ei mielellään", ei se mikään täysi kielto ole. Vai koetko, että musta puku -pukukoodi kieltää mustan, valkoisen ja punaisen puvun naiselta? Mä en koskaan ole sellaisesta kuullutkaan.


 14. Minkä ihmeen takia se lahjaraha pitäisi olla tilillä jo kolme viikkoa ennen häitä? Oliko teillä joku eräpäivä kutsussa kenties? :huh: Mulla ei kävis mielessäkään siirtää lahjarahaa niin hyvissä ajoin. Viimeisissä häissä joissa olin vieraana, laitettiin torstaina rahat tilille kun häät oli lauantaina. Hääpari lähti heti maanantaiaamuna häämatkalle, joten saivat rahat heti sinne käyttöönsä. Mut ihan hyvin voisin laittaa rahat tilille vasta hääpäivänäkin, niin kuin monet meidänkin häissä teki.

  Muista, että se pieni kiitos vierailta voi olla jotain muutakin kuin tilisiirto, vaikka kuinka olisitte toivoneet avustusta häämatkaa varten. ;)


 15. ^Mun mielestäni se vain on todella korni biisi. Erityisesti lyriikat kuulostavat aika lapsellisilta. "Tahdon oikeesti olla sinun, enkä vain leikisti rakastaa.." Siis ihanko aikuisten oikeesti? Jotenkin ajattelen, ettei tuollaista asiaa tarvitse niin alleviivata vaan sen pitäisi olla ihan itsestäänselvyys jos kerran naimisiin on menty (paitsi ehkä eräällä kuuluisalla ensi lauantain morsiamella, jonka motiivit häille ovat kaikkialla muualla paitsi rakastamisessa). :girl_sigh:


 16. Ovatko kaikki sellaiset muistaneet hääparia, jotka on juhliin kutsuttu mutta jotka eivät syystä tai toisesta paikalle ole tulleet? Meillä kävi niin, että miehen muutamat hyvät kaverit eivät päässeet juhliin eivätkä sitten muistaneet meitä millään lailla. Heille oli kuitenkin lähetetty varaa päivä -kortit ja kutsukortit ja kaikki, mutta eivät olleet hommanneet edes nimeään johonkin yhteisten kavereiden korttiin tai jotain. En todellakaan odota, että kaikki muistaisivat tai pystyisivät tai edes haluaisivat lahjoa naimisiin meneviä kavereitaan, jos ei häihin mene, mutta jonkinlainen muistaminen voisi olla paikallaan: kortti, tekstiviesti, edes viesti facebookissa. Mutta ei, jotkut eivät nähneet tarpeelliseksi tätäkään. Eivät tainneetkaan olla niin hyviä kavereita kun luultiin. :girl_sad:

  Mun mielestä tuollainen käytös on ihan käsittämätöntä. Jos me ei jostain syystä päästäis kavereiden häihin - niin kuin ensi kesänä käy - ei kävisi mielessäkään olla muistamatta hääparia jotenkin.

  Miten mä voin olla vieläkin katkera tästä? Jos nämä kaverit joskus menevät naimisiin, tekisi mieli lahjoa oikein överisti. :girl_mad:

  Paitsi ai niin, saatiin me vihdoin 7,5 kk häiden jälkeen yhdeltä kaverilta lahja, mutta hän olikin siitä puhunut jo heti häiden jälkeen. :girl_haha: Parempi myöhään kuin ei milloinkaan..


 17. Meidan haissa kavi useampiakin vieraita, jotka sanoivat etta ovat kylla ostaneet lahjan mutta tuovat sen sitten kun seuraavan kerran nahdaan (ymmarrettavaa, koska kyseiset ihmiset asuvat Englannissa kuten mekin, ja haat olivat Suomessa), mutta kukaan naista ihmisista ei ole viela antanut sita lahjaa, vaikka ollaan oltu jo 4 vuotta naimisissa ja ollaan kylla nahty useampia kertoja naiden vuosien aikana :grin: Ei se mua arsyta, koska vieraat tosiaan matkustivat toiseen maahan haihin, mutta miksi keksia tuollaista? Eivat olisi maininneet mitaan lahjasta, niin asia olisi ollut ihan ok.

  Joo kyllä tuollaisessa tilanteessa olisi paras vaan olla mainitsematta mitään mistään lahjasta. :girl_sigh: Siksi muakin huvittaa edelleen se mieheni kaveri, joka häiden jälkeen kovasti lupasi meille lahjan toimittaa. No ei oo vieläkään kuulunut. Mitään lahjaa emme muuten oikeastaan olisi edes odottaneet, mutta mitäs meni lupaamaan. Nyt mä en unohda ikinä. :grin:


 18. Pikaisen laskutoimituksen perusteella 11 häät on tullut juhlittua, plus tietenkin omat häät. Kaikki nuo joissa olen ollut vieraana, ovat olleet omien tai miehen sukulaisten, vanhempieni ystävien tai heidän lastensa juhlia. Ensi kesänä on kolmien kavereiden häät (joista päästään vain kahtiin, koska kahdet ovat samana päivänä :girl_impossible: ) ja sitä seuraavana kesänä on myös tiedossa ainakin kahdet häät. Kivaa et kaveritkin alkavat olla naimisiässä, häät on niin kivoja. :girl_smile: