Jump to content
Naimisiin.info

renata

Jäsen
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

renata's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Vaikka avioehto koskisi sekä kuolemaa että avioeroa menisi auto silti puolisolle, jos lapsia ei olisi. Jos auto ei saisi mennä puolisolle tulisi avioehdon lisäksi tehdä testamentti, jossa auto testamentattaisiin jollekin kolmanne taholle.
  2. Tuota...en ehtinyt lukea koko ketjua,mutta ainakin parilla viimeisellä sivulla oli aikamoisia virheitä: Lakiosaan on oikeus vain rintaperillisellä, siis kuolleen lapsella. Ei milloinkaan puolisolla, tai muilla sukulaisilla. Lakiosaa tulee kuitenkin vaatia. Jos vaatimusta ei esitetä voidaan se sivuuttaa testamentilla. Avioehdolla voidaan määrätä muustakin, kuin siitä, että kumpikin pitää oman omaisuutensa. Avioehto voi olla vaikka vain toispuoleinen, eli esim. niin, että miehellä ei ole avio-oikeutta, mutta vaimolla on. Avioehto voidaan myös laatia esim. siten, että se on voimassa vain eron sattuessa, ei puolison kuollessa. Avioehto voi myös koskea vain ennen avioliittoa hankittua omaisuutta, tai vaikka vain sen jälkeen hankittua omaisuutta yms. vaihtoehtoja on lukuisia. Edellisen kirjoittajan (Vierasko) esimerkit eivät mene ihan noin: avio-oikeuden määrittelyssä ei kaikkea omaisuutta laiteta heti puoliksi, tässä esimerkkitapaus, jos avioehtoa ei ole: A B Omaisuus 100 omaisuus 200 velat 50 velat 0 ________________________________________ erotus 50 erotus 200 puolisoiden yhteinen omaisuus on 250, joka jaetaan laskemallisesti 2:lla, eli saadaan 125. Koska A:n omaisuus on 50, saa hän enemmän omistavalta B:ltä 75 tasinkoa (125-50=75). Näinmolemmat sitten omistavat 125. Jos puolisoilla olisi ollut avioehto, joka sulkee pois kaiken aviooikeuden jäisi A:lle 50 ja B.lle 200. Lakiosat eivät siis tässä merkitse mitään! Puolisoa suojataan toisen puolison kuollessa lesken oikeudella pitää asunto ja sen irtaimisto itsellään, mutta hän ei saa asuntoon aina omistusoikeutta, vain käyttöoikeuden. Tässä nyt alkuun muutama korjaus
  3. Jäi vielä ketomatta, että oikea silkki on aina kangaskaupassa pakassa, ei koskaan "rullalla".
  4. Paras tapa varmistua siitä, onko kangas silkkiä on tehdä seuraava testi: polta sytkärillä muutama lanka kankaasta. Jos langat sulavat on kyseessä tekokuitu, jos langat palavat tuhkaksi kangas on silkkiä. Toinen juttu on sitten se miten kauppias testiisi suhtautuu Kankaat kannattaa ostaa hyvästä kaupasta, ja niitä Thaimaassa riittää. Eikä mitään kannata teettää liikkeessä, jossa luvataan kolme pukua, 15 paitaa ja 6 kravaattia ja kaikki vaan satasella. Siis myös siellä laatu maksaa, vaikkakin paljon vähemmän kuin Suomessa.
×
×
  • Create New...