Jump to content
Naimisiin.info

potpourri

Rouva
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

833 profile views

potpourri's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Aiemmin ajattelin, että pidän ehdottomasti oman nimeni. Sitten vähitellen aloin pohtimaan, että yhteinen nimi voisi olla kiva. Lopulta päätin ottaa miehen sukunimen. Nimenvaihtaminen ei tuntunut yhtään haikealta vaan oikeastaan aika jännältä. Tyttönimeni on hyvin harvinainen ja sitä sai aina tavata kirjain kirjaimelta. Miehen nimi on myös harvinainen, mutta suomenkielinen ja helpommin ymmärrettävä. Uusi sukunimi sointuu myös hyvin etunimeeni. Olen tyytyväinen valintaani.
 2. Nyt on avioiduttu ja avioliitto myös rekisteröity Suomessa. Vinkiksi vastaisuudessa New Yorkissa naimisiinmenijöille, että varautukaa jonottamaan erinäisissä toimistoissa vihkitodistuksen virallistamista varten. Vihkitilaisuuden jälkeen mukaan annetaan suppeampi todistus, joten extended certificate on haettava erikseen - ja myös maksettava siitä erikseen. County Clerk's officessa oli melko ruuhkaista, sillä siellä virallistetaan kaikkia mahdollisia asiakirjoja. Samoin New York State Departementin toimistossa kannattaa varautua jonottamaan. Meillä meni kaikkinensa leimojen hakemiseen kolme tuntia, mutta osaltaan pitkiin jonotusaikoihin vaikutti edeltävän päivän osuminen pyhäpäiväksi. Itse leimojen saaminen ja toimistojen löytäminen oli helppoa. Maksuvälineenä käy luottokortti, county clerk's officessa ja State Departmentin toimistossa myös käteinen.
 3. Me olemme myös menossa vihille New Yorkissa. Kannattaa huomioida, että New Yorkissa naimisiinmeno vaatii useamman päivän vaivannäköä kuin esimerkiksi Las Vegasissa. Kuten Joulumorsian tuossa aiemmin kertoikin, niin marriage licencen saamisen jälkeen pitää odottaa yksi vuorokausi ennen kuin voi suunnata vihille. Vihkimisen jälkeen on marriage certificateen hankittava apostille, jotta se olisi lainvoimainen asiakirja myös Suomessa. Apostillen saamiseksi on haettava allekirjoituksia kahdesta eri toimistosta: The fee for a Marriage Record for foreign use (extended certificate) is $35 for the first copy and $30 for each additional copy. This fee includes the search, Certification, and Hand Signature with Raised Seal. * For the certificate to be valid outside the United States, you must complete two additional steps: o Step one: take the document to the nearest County Clerk's Office to authenticate the City Clerk's hand signature, for a fee of $3. o Step two: take the document to the New York State Department of State for the authentication of the County Clerk's signature and the attachment of an "Apostille," for a fee of $10. The Department of State is located at: 123 William Street 19th Floor New York, NY 10038
 4. Sormuksemme tilattiin pari kuukautta ennen häitä ja saamme ne kolmisen viikkoa ennen vihkipäivää.
 5. Siviilivihkiminen on mahdollinen myös käräjäoikeudessa.
 6. Itse olen luottanut siihen, että kirkollisessa siunauksessa ei ole merkitystä sillä, onko liitto ehditty rekisteröimään Suomessa. Ainakaan ystäviltäni ei kysytty kirkkosiunauksen yhteydessä minkäänlaista todistusta siitä, ovatko oikeasti naimisissa. Käsittelyaika vaihtelee varmaan maistraatista ja vuodenajasta riippuen (esim. kesällä saattaa kestää kauemmin, koska työntekijöitä on vähemmän pyörittämässä papereita). Asia selvinnee ottamalla yhteyttä maistraattiin, mutta pari viikkoa voisin kuvitella olevan normaali käsittelyaika.
 7. Kun soitin ja varasin aikaa joulukuulle, niin tarjotut ajat olivat klo 15 tai 15.45. Eli 45 minuutin välein ovat.
 8. Me valitsemme avioliiton siunaamiseen virren 30 Maa on niin kaunis. Meidän mielestämme sopii, koska tilaisuus on joulun aikaan. Monet yhdistävät virren muistotilaisuuksiin, mutta mielestäni sopii myös tähän tilaisuuteen. Voimme samalla muistella poisnukkuneita rakkaitamme.
 9. Meillä on siviilivihkiminen kahden kesken ulkomailla marraskuussa ja avioliiton siunaus kuukautta myöhemmin joulukuussa. Siviilivihkimisestä emme kerro etukäteen kuin yhdelle ystävälle, sillä hänelle uskomme kutsujen lähettämisen avioliiton siunaustilaisuuten (lähetetään vihkipäivänämme). Avioliiton siunaukseen kutsumme vanhemmat, kummit ja lähimmät ystävät. Tälle väelle järjestämme pienet juhlat kirkkotilaisuuden jälkeen. Ystäville järjestetään sitten mökkijuhlat seuraavana kesänä.
 10. Kiitos vinkeistä, rockyraccoon. Häihin on vielä aikaa kahdeksan kuukautta, joten toivottavasti tästä vielä vähän kutistun. Olen aloittanut ruoka- ja kuntoremontin, tavoitteena saada vyötäröltä vuoden loppuun mennessä senttejä poies. Juoksu ja pilates kuuluvat liikuntaohjelmaan. Mietiskelin vähän tuota mekkoa, joka hengarissa roikkuu toimettomana, että varmaan ekologisempaa on korjauttaa siitä itselleen sopiva kuin roikottaa sitä kaapissa. Taidan käydä näyttämässä mekkoa ompelijalle, jos siitä saisi itselleen sopivan korjauksilla. Mekossa on vetoketju takana, joten nyöritys olisi varmaan mahdollinen. Tekisin kyllä melkein mitä vaan, että saisin tuon mekon päälle hääpäivänä! Korsetilla voisi sitten kuroa vielä muutamat sentit pois, jos tarpeen.
 11. Selailin nyt näitä pukuja ja ihan pakko kehua Ladybird_81:n Kuusama-mekkoa. Aivan syötävän ihana printtikangas ja tuo tylli! *ah* Sopii kantajalleen erinomaisesti.
 12. Löysin unelmieni hääpuvun, 50-luvun "prom dress", Ebaysta ja pakkohan se oli tilata, vaikka tiesin ettei ole mitään toivoakaan mahtua siihen. Ihanaa kermanväristä tylliä, kauniit applikoinnit, strasseja... Noissa 50-luvun puvuissa on se vikana, että neiti-ihmiset ovat olleet silloin ampiaisvyötäröisiä. :-S Vaikka on tarkoitus kiinteyttää ja laihtua jonnin verran ennen suurta päivää, tuskin saan vyötäröäni kutistettua 24 tuumaan (n.60 cm) kun se on kapeimmillaan ollut 27-28 tuumaa (n. 70 cm), joten varmaan jää unelmaksi tuo puku *huoh* Saatan harkita uuden mekon teettämistä vanhan mallin mukaan, kun en millään raaskisi alkaa alkuperäistä pilaamaan muutoksilla (enkä tiedä olisiko se edes mahdollista). Unelmana olisi kyllä löytää jokin sopiva vintage-mekko, niissä on sitä jotakin taikaa.
 13. Molemmat pitävät omansa. Olemme keskustelleet mahdollisen tulevan jälkikasvun sukunimestä ja ei ole poissuljettua, että hän saisi minun sukunimeni.
 14. Itseäni viehättää ajatus ekologisista häistä, maailmalla "green wedding" taitaa olla jo melkoinen trendi. Kahdestaan mennään vihille ja ei varmaan uusia vaatteita hankita sitä varten: miehellä on jo puku ja mulla vanha, käytettynä hankittu mekko tilaisuutta varten. Kihloja ei hankita ja haluaisin vihkisormukseksi jonkun vanhan sormuksen, ilman timanttia. Ei järjestetä varsinaisia hääjuhlia, vaan bileet sitten myöhemmin. Tärkeää ainakin itselle on, että juhlapaikalle pääsee julkisilla ja se otetaan huomioon juhlapaikkaa etsittäessä. Lahjalistaa ei tule, vaan toivomme vieraidemme tekevän nimissämme lahjoituksen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomille järjestöille. Ei tule hääkarkkeja ja muita hörpellyksiä. Toivomuksena on, että ruoka on kotimaista ja kauden raaka-aineista (en tiedä vielä, onnistuuko tämä). Kaikkea turhan hankkimista koitetaan välttää. Jos noilla sitten kuittaisi synnit häämatkasta, joka tehdään lentokoneella ja lennetään kauas.
×
×
 • Create New...