cedwa

Morsian
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cedwa

 1. toi on muuten tosi kätevä, toi alkon boolilaskuri. Iso apu
 2. Sinetti: Pitää olla sitten vaikka lähempänä yhteydessä niiden huppujen kanssa. Kauppaatko niitä myös muualle että kuinka aikaisten pitää varata sulta ne? Mocca: Kiitos tuosta pappi+kanttori vinkistä. Olin kyllä ajatellut miespappi(ei oel naispappeja nitään vastaan mutta mies olis jotenki perinteinen) mutta Nannan nimi on pari kertaa ponnahdellut ylös ja positiivista on saanut lukea Pitääpä sit olla yhteydessä kirkkoon niin sais hänet sit meidät vihkimään Oliko teille Tuira SE kirkko vai miten päädyitte siihen? Meille se oli kolmas vaihtoehto Oulujoen ja Tuomikirkon jälkeen ja arvata saattaa ettei niissä ollut enää aikoja Kuvista oli ainakin nätti niin sisältä kuin ulkoa mutta ei olla vielä omin silmin käyty katsomassa. Ehkä joku päivä. MariéeMaria: Tota säätä nyt ei kannata murehtia, se on ihan sattumaa jos on aurinkoita tai sateista ja nythän oli täällä Oulussa parhaimmat kelit juuri kesäkuussa, yli viikon oli aivan mahtavan lämmintä et sen jälkeen on ollut kylmää ja sateista. ja kyllähän sen nyt tietää että ku koulut ja työt alkaa elokuussa niin sitten tulee helteet.
 3. Sinetti Ollaan itsekin käyty jo paikkaa vilkaisemassa. Me ajateltiin tehdä itse siellä ruuat, tai no kotona varmaan esivalmistellaan ja roudataan sinne. Meille ei kuitenkaan ole tulossa kovin paljoa vieraita niin uskoisin niiden kahden kaapin riittävän. Kun kävitte siellä niin eikö se esittelijä sanonut että joku oli aikaisemmin jo tehnyt niihin tuoleihin ne huput ja siltä saa vuokrata niitä vai halusitteko tehdä itse? Olen kyllä kans miettiny niitä huppuja ku karsastan ihan yli kaiken sinistä väriä ja se ei sovi meille eikä meidän suunnitelmiin. Onko teillä ne huput vielä tallessa ja jos on niin vuokraatko niitä ja mihin hintaan?
 4. Oululainen morsian ilmoittautuu meidän päivä on 7.8.2010 ja vihkiminen tapahtuu Tuiran kirkossa ja juhlat on NMKY:n talossa Raatissa. Se on aika kiva paikka. Tosiaan jos jollain on tietoja Tuiran papeista niin saa laittaa infoa. Me sanottiin sillon ku soitettiin ja varattiin kirkkoa että otetaan kuka on vuorossa. Niin jos on kokemuksia eri papeista niin kertokaa että osaa sitten varautua. Kun olen ajan kuluksi lueskellut täällä erilaisia juttuja niin sain sellaisen kuvan että Tuira on aika tiukka kirkko tai siellä on tiukkoja pappeja. Itse olen aikoinani ollut aktiivi seurakuntanuori, eli kävin ripareilla isosena ja sain silloin tutustua erilaisiin pappeihin mutta harmikseni se jäi vain karjasillan seurakunnan pappeihin koska kuuluin siihen aikaan siihen seurakuntaan. Ja jos jollain on ollut juhlia tuolla NMKY:n talolla niin siitäkin saa kertoa kokemuksia. Voi musta tuntuu että oon ihan ummikko omien häiden suhteen. Tuntuu että kaikilla on asiat jo jotenkin niin selviä ja valmiita. Itsellä on kyllä kamalasti ajatuksia mutta sulho on sellainen että se haluaa pohti ja tuumailla ja funtis ja väännellä ja käännellä asioita ennen kun mitään pääsee tekemään. onhan se hyvä että pohditaan asioita mutta jotenkin kaikki on niin hankalaa ja välillä ois vaan mukava mennä niin ku flow ja tehdä.
 5. Meillä on omasta mielestä mukava jako. Tähän asti ei olla saatu suunniteltua kun paikka ja kirkko jotka ovay nyt sata varmoja. Oli jotenkin todella ihanaa kun miekkosen otti vaan puhelimen käteen ja soitti niihin paikkoihin ja sopi asiat. Kysyin häneltä kerran ihan huomaamatta että miksi näin niin hän vasta että ku tiedän ettei sinä tykkää puhua puhelimessa vieraiden ihmisten kanssa niin aattelin hoitaa sen asian itse ( ihana mies ) Nyt kun päivä on sovittu niin minulla meinaa aina välillä karata mopo käsistä ja ajan ihan hulluna höyryämään häistä ja se saa sulhoni raivon partaalle. Onneksi olen oppinut sen ettei paljoa kerralla. Mutta pari kertaa hän on yllättänyt minut esimerkiksi miettimällä erilaisia pöytäkoristeita ja häämatkaa ja alkaa itse puhumaan niistä. Mutta pointti on se että minä höyryä itsekseni ja mietin ja suunnitteleen (liian kiireinen kaaso) ja tietyn väli ajoin puran suunnitelmia sulholle ja yhdessä keskutellaa. Sellaisia asioita joita varmaan yhdessä mietitään on ruokalista (ollaan molemman ruuan suuria ystäviä ja ite oon kokki) ja vieraslista mutta muu hössötys jää minulle. Toivon kuitenkin että kun häät lähetyvät niin sulhokin alkaa osallistumaan konkreettisemmin järejstelyihin.
 6. Sitä ohjenuoraa aion myös itse noudattaa. Meillä oli aluksi tarkoitus pitää ihan ydiporukan kesken pienet häät (max 25 hlö)(vanhemmat ja kaverit) mutta on ollut myös puhetta jos kutsutaan sukulaisiakin. Ongelmana on se mikä aina on ettei voi kutsua yhtä tai kahta tätiä tai setää jos ei kutsu kaikkia. Meillä homma menisi niin että sulhasen sukulaiset olisi kaikki tervetulleita koska tiedä että he ovat aidosti onnellisia meidän puolesta ja olemme muutenkin yhteydessä heihin useasti ja tiedän että he osaavat käyttäytyä mutta omasta suvustani haluaisin vain isän puolelta yhden tädin puolisoineen ja äidin puolelta enon ja kummisedän puolisoineen. Muita en halua koska en tunne heitä ja muutenkaan en pidä heihin yhteyttä ja osa on kovasti alkoholisoituneita ja he tulisivat sinne ainostaan viinan takia. Nyt vain on sellainen proplema että kun vanhemmilleni kerroin aikeistamme ja tuli puhetta vieraslistasta he alkoivat protestoimeen ettei me voida tehdä niin että kaikki jälkipaska kaatuu heidän niskaan ja vaikka kuinka perustelin että haluan vain ihmisiä paikalle joista tiedän että he ovat aidosti onnellisia meidän puolesta ja ovat minulle läheisiä ei porukoille kelvannut. alkoivat vaan höyrytä rahasta että kyllä he maksavat jne. Ja emäntä sanoi että tästä pitää vielä keskustella koska tämä on vakava asia. En minä halua että meidän häät ovat vakava asia, ne eivät vaan sovi samaan lauseeseen. Kuitenkin on tarkoitus itse maksaa omat häät ja omasta mielestä saan päättää ketä haluan kutsua ja ketä en. Mutta en kuitenkaan halua sitäkään että vanhempani joutuu häiden jälkeen pommituksen alle ja muutenkin vihoittelun kohteeksi ( mikä ei ole meidän suvussa uutta)
 7. Meillä kans on suunnitteilla lainan otto koska säästöjä ei ole ollenkaan, kaikki meni tämän ihanan laman takia (2500e). Vanhempani on toki puhunut osallistuvansa maksuihin koska ovat "vanhan kansan" porukkaa ja varsinkin isälle se on tärkeää maksaa mutta olen sanonut että itse maksamme mahdollisimman pitkälle. Olen suurin piirtein arvioinut budjettia mutta saa nyt nähdä että kuinka siinä käy. Sulhoni ajatteli että ottaisimme nyt sen lainan (yli vuosi häihin) ja laittaisimme tilille ja alkaisimme nyt jo maksaa sitä pois. Toisaalta en näe siinä järkeä koska samalla voi laittaa sen "lainan maksu" rahan säästöön niin ei tarvis ottaa sitten niin paljoa lainaa. Pitää vaan saada sulhokin tajuamaan tällainen pointti Mutta saa nähdä kuinkan paljon sitä saa säästettyä kun molemmat ollaan työttömiä.
 8. Satuhäät Olen itse ollut yhdessä jaksossa mukana ja näin kuinka se juttu tapahtuu ja kuinka sitä ohjelmaa tehdään ja siinä todellä käytettiin aikaa siihen pariin. Kuvaajat olivat koko viikkon, koko ajan mukana järjestelyjä kuvaamassa, se vaan että miten ne päättää editoida kuvamateriaalin niin sitä en tiedä ja se näkyy sitten tv:ssä mutta materiaali on tosi paljon. Mutta oli se mukava kokemus Onko muuten muita henkilöitä jotka ovat päässeet mukaan jompaan kumpaan sarjaan mukaan?
 9. Sellaista paikkaa suosittelen ehdottomasti hääparille joka haluaa juhlia luonnon lähellä ja haluaa pitopalvelusta ruuan, Villa Salmenranta. Se on kyllä niin hieno paikka ja meilläkin se aavistuksen verran kakkossijalle, koska haluan itse laittaa ruuan ja siellä ei ole keittiömahdollisuutta. Siellä on myös Oulun vanhin savusauna ja vuokrakin oli edullinen. Ainoa huono puoli omasta mielestä oli se että siellä oli huussit Mutta aivan ihana paikka Meillä itsellä on häät NMKY Raatin talossa.
 10. Olen myös valkosipulin ja yrttien kannalla marinadeissa. Myös erilaisilla etikoilla saa makua ja mukavaa kirpeyttä ja tuotteet säilyvät myös jos niissä on happoja mukana. Etikoita ei kuitenkaan tarvitse käyttää paljon.
 11. Pakko vielä kokeilla että näkyykö tuo laskuri joka kuvassa