Murphiina

Rouva
  • Viestit

    70
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Murphiina

  • Taso
    Juniori

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=matkakert;action=display;num=1090493759
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Paikkakunta
    Keskisuomessa
  1. Minusta tähän kysymykseen "Miksi nainen /mies kosii " vastataan vain henkilökohtaisella tasolla. Ei aina ole kyse mistään sukupuoli- tai tasa-arvoasiasta.
  2. Me kävelimme miehen kanssa kaksistaan. En edes harkinnut muuta. Perusteluja: - minulla ei ole isän kanssa läheiset välit - päätös mennä naimisiin on minun ja mieheni välinen sopimus eikä isäni liity siihen mitenkään. - en ole isäni luovutettavissa
  3. :D Vakavalla naamalla: mun mielestä ennekaikkea (jos ei nyt tärkeintä niin fiksuinta) on miettiä sitä miltä alkuperäisen kirjoittajan tapauksessa kolmen pojan vanhemmista tuntuu jos he osaavat ynnätä yhteen että muiden lapset ovat teretulleita mutta HEIDÄN LAPSENSA AINOINA eivät. Vois olla juhlamieli pilalla ja jos tämä on väistämätöntä, kannattaa suoraan jättää ko. pariskunta kutsumatta. Toinen vaihtoehto on miettiä, mikä on hääpäivässä tärkeintä ja onko näiden kolmen pojan läsnäolo todella niin häiritsevää. Komas vaihtoehto on miettiä, miten voi järjestelyillä pitää ko. pojat aisoissa jos kerran vanhemmilla ei rahkeet riitä. Voihan se olla että ko. vanhemmat jättävät pojat kotiin ilman erillistä kehoitusta jos heillä on siihen mahdollisuus. rmarianne kiteytti kyllä hyvin ainakin mun ajatukset. Omissa häissä ideana oli, että naimisiin pääsemme kyllä ilman vieraitakin, mutta vieraat tekevät hääpäivästä juhlan. Siksi mietin juhlia siitä näkökulmasta kuin olisin ravintoloitsija ja tein parhaani mukaan niin, että vieraat viihtyisivät. Henkilökohtaisesti yhden vieraan kohdalla epäonnistuin (sinkku kummisetäni, jota olen tavannut vain harvoin ja jonka kanssa isäni on ollut riidoissa, saapui paikalla kohteliaisuussyistä ja lähti pikaisesti pois). Mun juhlapäiväni oli paitsi vihkiminen, myös osittain sitä että en halunnut itse olla "maailman napa" vaan pyrkimys oli JÄRJESTÄÄ JUHLAT jossa vieraat viihtyvät. Me päätimme ketä kutsuttiin ja tehtiin järjestelyt heille sopivaksi, ei tosiaankaan niin että ensin teema ja etiketti ja aivan sama miltä vieraista tuntuu. Toki saa ja voi pitää lapsettomat häät, mutta kyllä silloin tekisin niin että omat lapset olisivat mukana esim. kirkossa ja sen jälkeen hoidossa jos ovat kerran 1v. ja 4v., tekisin hääparina saman mitä ierailta odotan. Poikkeuksena olisivat tällöin vain imeväisikäiset eli alle 1v. Tällöin kutsuun voi laittaa, että juhlitaan aikuisten kesken, alle 1v. lapset ovat tervetulleita vanhempiensa seurassa. Ei jää mitään epäselvää kenellekään ja säänöt eivät ole luokittelevia. Asioita saa haluta mutta tärkeetä on sitten osata hoitaa asiat tyylikkäästi ja fiksusti, pahoittamatta muiden mieltä. Jos ei osaa hoitaa, kannattaa joustaa. Jos haluaa tehdä niinkuin itsestä tuntuu parhaalle, saa varautua siihen, etttä joku pahoittaa mielensä. Se nyt on vaan niin, että vaikka päivä on hääparille ainutlaatuinen, muiden elämä jatkuu arkisena arkisine ongelmineen juhlat ovat vieraille onnistuneet, jos järjestelyissä ei vartavasten ole tuotettu mielipahaa tahdittomuuksilla tai esim. noudattamalla kirjaimellista etikettiä sen sijaan että miettisi asioita empaattisesti muidenkin kannalta.
  4. No ei tosiaankaan. Samaa mieltä. No, kärjistys ei tässa varmaan ole tarpeen. Tarkoitin tuoda asiaa esille periaatetasolla. Kanssani saa olla eri mieltä ja tiedän että moni on. Kuten sanoin, voin itsekin tulla häihin ilman lapsia aj viihtyä k-18 bileissä. Tämä ei ole tarkoitettu kenellekään henkilökohtaisesti tai provoksi. "samaan aikaan teinien ryyppääminen (ja tupakoiminen - kts. tämän päivän Hesari) on vähentynyt" Ihan älyttömän hieno asia! Voiskohan taustalla olla se, että moni nuori on saanu "tarpeekseen" seuratessaan suomalaista alkoholikulttuuria. Itse en siis kannata mustavalkoista suhtautumista alkoholiin tyyliin on-off vaan sitä että ... no, se joka tahtoo ymmärtää, ymmärtää jo kertomani perusteella. Kyse on kohtuukäytöstä (ei enää kolmatta), eikä vain silloin kun omat lapset ovat mukana. Ei enempää lisättävää, eiköhän mun pointti tullu jo esiin ihan riittävän hyvin. Ehdottoman mukavia hääjuhlia toivotan teille kaikille!
  5. No ei nyt ehkä ihan jokaiseen kuitenkaan. Nämä ovat sellaisia kulttuurisidonnaisia asioita ja jos eivät ihmiset ylipäätään mieti omaa suhdettaan alkoholiin ihan omilla aivoillaan, se valmis kaava tulee muilta. Se omaksutaan. Lapsoset sieltä pöydän alta saisivat minun mielestäni mieluummin ihailla sitä että kylläpä täällä on mallikelpoisia aikuisia jotka osaavat ottaa lapset huomioon, mutta ei kovin moni halua tätä kulttuuria lähteä siirtämään. Lapset viedään kotiin jotta voidaan ryypätä. Ei pääse paljon myönteistä kulttuuria syntymään jälkipolville, lapsethan on muutenkin monessa perheessä yhteiskunnan kakkosluokan kansalaisia mikä on kyllä sääli. Lapset oppivat lapsesta asti että nyt me mennään hoitoon, vanhemat rähjääntyy sillä aikaa ja tulevat "outoina" ja väsyneinä sitten kotiin. Sitten kun oppivat ymmärtämään mistä on kyse, omaksuvat tavat ja vanhempina voivat sitten itse olla siellä "juhlimassa" k-18 tyyliin. Sepä vasta onkin sitten jännä juttu jos ennen tätä eivät koskaan ole päässeet häihin kun sinne ryyppäjäisiin ei alaikäisiä huolita. Itse vaan toivoisin, että rantautuis meillekin ennemmin sellainen hela family-together-tyyppinen elämä, jossa lapsia ja perheitä arvostettaisiin enemmän ihan käytännön tekoina, ei vaan "kyllähän minä tykkään lapsista mutta"... (?) Mun mielestä arvokas pala perinteitä ja elämää rikastuttavia asioita jää toteutumatta jos kaikista häistä alkaa tulla k-18 juhlia. Nämä on niitä tilanteita joissa kulminoituu yhteiskunnan arvomaailman ja tapakasvatuksen kulmakivet. Eiväthän monet voi viedä lapsiaan edes ravintolaan syömään kun ei ole vaadittu tapoja, kanssaihmiset häiriintyvät ja pian on normi että alle 15 ei ole (ruoka-) ravintolakelpoinen??? No eipä sillä, jos on kiva hoitopaikka ja hyvä huolenpito, eivät lapset edes tiedä mistä jäävät paitsi eivätkä osaa kaivata. Vaikka myönnän kyllä että itsekin kyllä kaipaan välillä ihan vaan aikuisten kesken -vapaata ja voisin juhliin tulla myös ilman lasta. Jääköön tämä kuitenkin ihan ajatuksena muhimaan.
  6. Varmasti totta enkä vartavaseti kehoitakaan ketään muuttamaan käytäntöään jos on tottunut viemään lapset pois kun juomingit alkaa. Kannatan aina lasten suojelua tältä. Senkin kyllä tiedän, että on olemassa vanhempia jotka eivät piittaa lasensa edusta vaikka olisivat kotona ja selvin päin. Häissä alkoholi on monille asia, jota nimenomaan odotetaan enemmän kuin muuta koko juhlissa jolloin se saa tosi keskeisen roolin Vaihtoehtoisesti se voi olla kohtuudella käytetty aine, kuten kahvi.Ei kahviakaan kannata juoda niin paljon että menee yöunet ja alkaa mennä ylikierroksille niin että alkaa hermostuneesti äksyillä muille. joskus on päiviä jolloin on valmiiksi sellaisella tuulella että kannattaa jättää ne kahvit juomatta. Sama on alkoholin kanssa. Ihan vaan vertailun vuoksi. Mutta kun se vaan on suomessa niin pakko se alkoholi ettei moni pysty olemaan juomatta jos kerran ylipäänsä käyttää. Itse oon kokenu tämän kaverin kommenttina "ai susta on tullu tollanen" kun sanoin etten taida tänään ottaa. Ja siis en oo kyllä absolutistiksi ryhtyny. Mun mielestä on niin kummaliista tää suhtautuminen koko juomiseen. Olis aika naurettavaa jos kahvia juotas samalla tavalla, eikö? Toki lapset huomaavat vanhemmissaan pienenkin muutoksen, ihan varmasti. Sama koskee yleisesti ottaen vanhempien tunteita ja niiden vivahteita kuten masennus, kiukku, ärtymys, ilo jne.. Jos ei pysty huolehtimaan, että lapsi tuntee itsensä huomioiduksi ja olonsa turvalliseksi, silloin ehdottomasti kannattaa jättää lapsi hoitajalle. Ja ihan totta, syy tähän voi olla ne toiset örveltäjät, ei välttämättä vanhemmat. Harkintaa pitää siis tosiaankin käyttää, ja alkoholia vaan sen verran (lue: kolmas annos on jo liikaa), että se harkintakyky ei mene. Aina parempi tietty se nollalinja lasten kanssa. No, ehkä mun ajatus on vaan se että en näkis pahaksi vaikka ihmiset (örveltäjät, liikakäyttäjät) miettisivät, miten paljon ylipäätään sitä alkoholia kannattaa käyttää. Oli vappu tai juhannus, omat tai toisten häät. Ja etenkin, jos on lapsia paikalla. Se kun vaan kuuluu niin suomalaiseen kulttuuuriin, että tietyissä tilanteessa pitää pistää hanat auki eikä tilannetta osata arvioida paikalla olevien lasten näkökulmasta. Tollasilla ihmisillä on tosiaan eri arvomaalima kuin itsellä. Mulla on vaan ihan erilainen mittari omalla kohdalla sille, mikä on "normaalia" suhtautumista alkoholiin ja sen käyttöön. Tiedän että kuulun vähemmistöön. Ja tosiasia olis että monella olis vähemmän ongelmia omassa elämässään (oli lapsia tai ei, yksin tai parisuhteessa) jos miettis että tarviiko sen alkoholin olla se maailman napa joka kissarnristiäisissä. Tai ees viikonlopunvietossa. Mut eipä sitä voi toisia muuttaa, omia valintoja jokainen tekee. Onneks oma mies on samalla linjalla ni ei tarvii vääntää asiasta.
  7. En voi olla kommentoimatta tähän. Tuli vaan mieleen, että vois ne örveltävät aikuiset olla vähän viisaampia ja valistuneempia. Meillä ei omien häiden aikaan ollut omaa lasta, mutta sen tavan olen opinut että joku taso pitää säilyä vaikka alkoholia nauttisikin. Meillä oli omissa häissä kakun kanssa kuohuviinitarjoilu ja myöhemmin illalla boolia. Kaasoa lukuun ottamatta (nykyisin ex-ystävä muista syistä) kukaan ei ollut niin paljon nauttinut ettei olisi lapsia voinut juhlissa olla. Itse olen viinin ystävä ja meillä kuoharia oli ristiäisissäkin. Rarjoilua siis pitää olla, mutta kyllä olen sillä kannalla että ne örveltäjät poistukoot juhlista ja nauttikoon lapset pitkän kaavan mukaan jos jaksavat valvoa. Siinä sivussa tulee tapakasvatusta pienestä alkaen. Luulen, että meidän häistä poistettais ennemmin ne örveltäjät kuin lapset ihan vaan siksi että tuskin se yleistä juhlatunnelmaa muutenkaan kohottaa jos joku on juhlissa räkä poskella ja käyttäytyy itsekeskeisesti! Tietysti, jos ei aikuisilla ole sellainen tyyli että lapsia (tai ylipäätään muita ihmisiä)huomioidaa käyttäytymällä fiksusti niin se on kyllä sääli ja tälläisitä juhlista joko poistun perheineni ajoissa tai sitten järjestän niin, että lapsi on esim. isovanhemien hoidossa. Ei siis tuota vaikeuksia jättää lasta (nyt 2v.) hoitoon, se on vanhempien homma arvioida, milloin juhlat ovat lapsille sopivia. Ei alkoholitarjoilu ole syy pistää lapsia pussi päässä komeroon, se kiinni siitä että onko aikuisilla sitä tolkkua vai ei. Tekee mieli sanoa vielä muutama sananaen örvellyksestä mutta olkoon...en ikinä oo ollu tiukkapipo, mutta kokemus on opettanut että viina (viinikin) on viisasten juoma, mutta kukin pitäköön omannäköisensä häät.
  8. No meillä ei tehty kalakukkoa vaan mustikkapannukakkuja. Mies kosi jo kerran aiemmin, silloin anoin lykkäystä. Sovittiin, että teen mustikkapannukakkuja aamiaiseksi tuoreista mustikoista vaahterasiirapin kera kun olen valmis sanomaan kyllä. Tein nuo letut 1.8.2003 kun oltiin mökillä ja ylipäänsä pystyin mustikoita poimimaan. Päivämäärä ei ollut valittu vaan sattuma. Mies kyllä teetätti letut minulla kolmeen kertaan kun ensimmäiset tein vahingossa kahville enkä aamiaiseksi, toisen kerran oli joku muu juttu väärin (koko muistaakseni), kolmannnen kerran onnistui ja suoritus hyväksyttiin. Kihlasormuksen (jossa kolme mustikansinistä kiveä sattuneesta syystä) sain 31.12 2003, kun hääsuunnitelmat olivat jo täydessä vauhdissa ja naimisiin mentiin 1.5. 2004.
  9. Tämä johtunee siitä, etät paikallisetlääkärit tuntevat paikalliset pieneliöt ja osaavat antaa oikean vasta-aineen oikealle ötökälle. nimim. Tunisianmatkaaja. :
  10. Meillä oli myös tämä! Tykkään virrestä siksi, että siinä on myös iloinen sävel - eikä laahaava, ahdistava melodia, joka ei ole sovinnossa kiitollisuutta yms. ilmaisevien sanojen kanssa. Lisäksi meidät vihittiin keväällä, ja minusta tässä laulussa on käväinen tunnelma! Kaaso lauloi lisäksi yksin Cat Stevensin : Morning has broken (Nousta sain aamuun) -laulun, joka nostaa aina kyyneleet silmiin .
  11. Kevät on ihana aika mennä naimisiin! Erityisesti toukokuu
  12. Mun mielestä tämä ei ole mitenkään aiheeton pelko. Tottahan se on, että jos häälahjaksi tulee yleiskone, mies saa sillä tehtyä ruokaa tai jos mies on perheen kokki -> vaimo saa sillä tehtyä ruokaa. Mutta suurin osa häälahjoista ON TODELLA sellaista tyyliin tietty astiasto, jota rouva on aina toivonut tai satiiniset pussilakanat, jotka ovat harvan miehen toivelistalla... olin todella iloinen siitä että eräs vieraista hankki miehelleni hänen harrastukseensa liittyvän 100e lahjan ja minulle paljon edullisemman (maljakko). Tästä asiasta olimme ko. henkilön kanssa sopineet etukäteen ja idea oli hänen omansa. Minä olin enemmän kuin iloinen, että mies sai todella mieleisen lahjan - niin sain muuten minäkin!
  13. Itse olen ilmoittanut jo etukäteen, että autan ystävääni kaason roolissa kaikessa mahdollisessa näpertämisessä ja konkreettisessa asiassa, mutta en mielelläni olisi esiintyvä / juntava kaaso. Koska jännitän liikaa esiintymistä. Joillekin ihmisille esiintyminen on yksinkertaisesti liian iso pala, se kannattaa muistaa. Ihan yleisesti ottaen häätiimin kokoonpaneminen edellyttää mielestäni jankinlaista ihmistuntemusta sekä sosiaalista pelisilmää, jotta vältytään suuremmilta varpailletallomisilta ja hyperventilaatiolta. Eli aina voi etukäteen yrittää haistella, mitä ihmiset kokevat voivansa häiden eteen (ja kuinka paljon heillä on aikaa /halua/ resursseja) tehdä ja vasta sitten jakaa tehtäviä.
  14. Tälä hetkellä sormus menee sormeen vain valokuvauksia ja perhejuhlia tai ylipäänsä vieraita varten. Toimintatapa on täysin oman mieltymykseni vastainen, mutta pakko mikä pakko. Saan sormuksestani allergisia oireita (tod näk kullan seosmetallina olevasta kuparista). Mutta nyt on suunnitteilla uuden, kullakkaamman sormuksen hankinta. Ja sitä pidän aina, paitsi ruokaa laittaessa (hygienia), uidessa (pelkään sormuksen putoavan altaasen) ja sormusta vaurioittavissa hommissa, jos sellaisia sattuisin tekemään.