Jump to content
Naimisiin.info

johku_

Rouva
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

johku_'s Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

 1. Miepä voin Jeepeli vastailla sulle nyt oman tietoni mukaan.. (Mieheni vaihtoi nimensä äitinsä tyttönimeen tuossa muutama kk sitten -itse otan sen nimen lauantaina kun meidät vihitään.. Jotakin tietoa siis asiasta on ) -Kun nimi on lähisuvusta (muistaakseni isovanhemmat eivät kyllä kuulu tähän, vaan ainoastaan äidit ja isät..) päätöksessä menee n. 1-3 viikkoa. Jos se on kauempaa suvusta (niinkuin nyt isovanhemmalta, jos oikein muistan, niin uutta nimeä voi joutua odottamaan jopa vuoden..) Mutta nyt en kyllä muista, miehellä kun se tuli äidiltä niin oli täysin "läpihuutojuttu", kysäise vielä oliko isovanhemmat tarpeeksi lähisukua maistraatin mukaan vai ei.. -Kun päätös tulee hyväksyttynä on nimi otettava käyttöö heti. Sitä siis ei voi pitkittää, ainoastaan omatoimisesti toki pyrkiä pitämään salassa -jep, miehelläsi ei ole siis nimestä mitään "ongelmaa" ennen häitä -Ajokortti on ainakin vaihdettava 2kk sisällä uuden nimen voimaan tulosta.. Pasissa ja muissa oli muistaakseni sama, vai olisiko ollut 3kk(?).. Toivottavasti tästä oli edes jotakin apua. Maistraattiin kannattaa soittaa ja kysäistä asiaa, ja toivotaan että muistan väärin tuon isovanhempi asian, muuten siinä menee kyllä kauan aikaa Tsemppiä nyt kuitenkin nimen hakuun!!
 2. Jos kyseessä on todella läheinen ystävä (niinkuin ymmärsin kirjoituksestasi), niin en antaisi tälläisen pilata ystävyyttä. Voihan todella olla, että ex-kaasosi mies vaikuttaa asiaan, sellaisessa suhteessa voi olla vaikka mitä taustalla, eikä välttämättä tämä kaikki ole silloin lainkaan ex-kaasosi syytä.. Joten älä ystävyyttä tämän vuoksi laita poikki, vaikka inhoittava asia onkin, siinä minun mielipide Mutta, sanoit että ex-kaasollasi olisi ollut toinen kaaso apuna -eikö tämä toinen kaaso vain voisikin nyt olla ainut kaaso ja homma sillä selvä? Ei tarvitsisi "vara" vaihtoehtoja ja kaukaisempia kavereita alkaa pyytelemään jos ei tunnu oikealta sellainen..?
 3. Häät on 24.7. ja 25.7 klo 10.30 on lähtö ..Eli juhlasta suoraan hääpuvut päällä mennään helsinkiin! "Vähän" voi väsyttää, mutta matkalla saa nukkua, ompahan ainutlaatuista!!
 4. Nyt odotetaan täälläkin maistraatin päätöstä. Sulho jätti hakemuksen tänään sinne, ja sanottiin että max. 2 vko:a menisi aikaa.. Sulho siis ottaa nimen jo etukäteen, kävi helpoiten niin, sillä nimi on hänen ihan lähisuvustaan joten pitäisi olla nopea "läpihuuto juttu". Ja minähän sen saan sitten vihkimisen myötä Kyllä tämä aika hurjalta tuntuu, aivan uusi nimi meille, mutta kyllä siihen sitten tottuu Muoks, Päätös tulikin 4 pv:ssä, välissä v-loppukin!! ja miehellä on nyt uusi nimi.. Kaikki siis meni hyvin ja häiden jälkeen olemme molemmat saman nimisiä.
 5. Minä taas kaipailisin kokemuksia Turun kuvaus -Visa Jokelasta? Kellään mitään tietoa hänestä?
 6. Meille tuli tästä keskustelu samalla kun päätettiin tätä avec asiaa. Mieheni eno on uusioperheellinen; yhteisiä lapsia 3 ja vaimolla entisestä liitosta toiset 3.. Me päätimme sen näin: Jos ei asu yhdessä, siis joko on "vain" seurusteleva pariskunta taikka lapset asuvat muussa taloudessa kun kutsuttu tulee vain yhdelle kutsu, mutta jos yhdessä asuu kaikkien lapsien kanssa tai pelkkä pariskunta niin kutsu menee kaikille siinä taloudessa asuville. Minun mielestä voi olla loukkaavaa jos perhe on pitänyt yhtä jo vuosia, niin ei siinä enää ajattele että "ei tuo ole minun oikea sisareni" tai "ei minua kiinnosta mitä tuo tekee se on puolisoni muksu". Joten jos perhe pitää itseään kokonaisena perheenä miettimättä kuka on kenenkin liitosta ja mikä on biologinen side, ja sitten pamahtaakin kutsu sille "entiselle perheelle", niin se voi olla aika outo paikka... Ja mielestäni jos pariskunta asuu samassa taloudessa niin ei vain toista voi kutsua. Minä ainakin pahoittaisin mieleni, jos meille tulisi kutsu ja se olisi vain miehelleni osoitettu...
 7. Meille tulee pieni lahjalista. Se tulee kaason hoidettavaksi, sillä emme halua nimetä jotain tiettyä kauppaa mistä vieraiden on tavarat ostettava. Kaasolta voivat sitten kysyä mikä tavara ja ostaa mistä haluavat. Pyydämme pääasiassa lahjaa kirjekuoressa, mutta siltä varalta että joku ei halua näin tehdä on lista. Siihen laitamme jotain pyyhkeitä, lakanoita jne. sekä yhden taikka kaksi jotain hieman kalliimpaa asiaa (jos jotkut haluavat ostaa yhdessä)..
 8. Meillä kotikaupungissamme vihkiminen ja nykyisessä asuinkaupungissamme juhla. Olemme kotoisin samalta paikkakunnalta ja näiden kaupunkien välillä on matkaa siis n.5km ,eli koti- ja asuinkaupungissamme on vastaukseni.
 9. En nyt muista, olenko jo mahtanut tänne vastata, mutta vastaan nyt ainakin.. Me aiomme kyllä mennä kuvaan vihkimisen jälkeen, vaikka sitten ne riisit takertuneena päässä Haluamme pitää kiinni siitä, ettei sulhanen näe morsianta ennen kuin kirkossa, joten ennen vihkimistä ei ole vaihtoehto. On meillä sitten kaasot, bestman ja kuvaaja nyppimässä riisiä pois
 10. Nyt en ainakaan äkkiä löytänyt samanlaista ketjua, mutta joku voi sitten siirtää jos tälläinen ketju jo olemassa on, kiitos Olen itse todella kova jännittämään kaikkea uutta, ja joskus ihan mitä vain. Tietenkin, olen vielä vatsalla jännittäjä (olen siis varma etten saa ainakaan syötyä mitään aamulla, juominenkin voi tehdä tiukkaa)... Nyt mietityttää kovasti, että miten selviydyn hääpäivän aamusta, kirkkoon kävelystä.. juhlapaikalla jännitys alkaa (ehkä?toivottavasti?!) jo laskea, mutta myös juhlasta? Onko täällä jo rouviintuneita, jotka ovat kamalia jännittäjiä? Kertokaa kiltit vinkkejä asiaan? Miten "kestitte" sen?? Rohkaisuryyppy? Miten saan hermoni kuriin etten oksentele ja vaikka pyörry ? Ps. Onnea kaikki te jotka siitä selvisitte
 11. Itse maksamme ehdottomasti! En minä pystyisi suunnittelemaan, miettimään, varailemaan ja shoppailemaan kaikkia tavaroita ja sitten kiikuttamaan laskut vanhemmilleni. Ei, minusta se ei ole oikein. Vanhemmat maksavat omat juhlansa ja "lapset" -jotka siis vihille mentäessä jo kuitenkin aikuisia, kustantavat omat juhlansa. Ymmärrän kyllä, että vanhemmat osallistuvat kustannuksiin, esim. häälahjan muodossa maksavat jotakin, taikka halusta ihan muuten vain. Se on asia erikseen. Ymmärrän hyvin vanhempia jotka sanovat esim. haluavansa maksaa pitopalvelun. Ja ymmärrän että tälläinen apu otetaan myös ilomielin vastaan! Mutta että koko hääjuhla vanhempien rahoilla... Ei ole ainakaan minun juttuni, liika on liikaa tässäkin asiassa..
 12. Ehdottomasti ei näe ennen kuin kirkossa! Pukuni saa nähdä ennen h-hetkeä äitini ja 2 kaasoani (no okei, myös puvun myyjä), ei muut!
 13. Ensimmäiseksi: 3 piha telttaa/pavilijonkia Nauratti silloin kaupassa kun ajattelin itsekseni: "nämä nyt otan ja yritän löytää isoille laatikoille säilytys tilan, häät ovat tuossa 1v ja 2kk päästä ja nämä tulevat juhlapaikan pihalle Mutta pitihän sitä hyvät kesä alet hyödyntää!
 14. Me ollaan tosiaan menossa kaukomatkalle, Malediiveille, ja koska kohde/resort on todella suosittu, majoitus + lennot piti varata nopeasti. Lennot taisivat tulla juuri myyntiin siinä vaiheessa tai hiukan aikaisemmin, kun me ne varasimme. Esim. Tjäreborg Flex alkoi myymään kohdetta juuri meidän varausvaiheessa. Toisin sanoen, me ostimme matkan heti, kun se oli mahdollista, eli lennot oli selvillä jne. Lennot tulevat yleensä myyntiin n. 10 kuukautta aikaisemmin, joissakin yhtiöissä myös aikaisemminkin. Jos olette menossa valmismatkalle (Finnmatkat, Aurinkomatkat jne.), niin kesän 2010 matkojen myynti alkaa vasta joskus ennen vuodenvaihdetta. Mutta jos olette menossa matkalle omatoimisesti, matkan (lennot+ majoitus) voi varmasti varata jo nyt. Joo, olemme menossa valmismatkalle. Hyvä, näin ajattelinkin ettei ole edes mahdollista varata ..iski turhaan paniikki, kiitos tiedosta! Marraskuussa ilmeisesti ne tulevat myyntiin, näin ymmärsin, joten siihen asti odotellaan
×
×
 • Create New...