elowena

Morsian
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About elowena

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere
 1. Moi! Meillä oli häät Finlaysonin palatsilla elokuussa, ja voisin jakaa kokemuksia hieman. Vieraita meillä oli kutsuttuna 120, ja n. 105 tuli paikalle. Vieraaat oli jaettu kahteen saliin, Talvipuutarhaan ja ruokasaliin. Lahjapöytä (ja valokuvaesitys) oli sinisessä salongissa ja buffet keltaisessa. Järjestely toimi minusta hyvin, eikä se käytännössä haitannut, että vieraat olivat kahdessa eri tilassa. Äänentoisto toimi kuitenkin toiseenkin huoneeseen. Välillä nuorempi porukka tuli ruokasalista oma-aloitteisesti seuraamaan ohjelmaa talvipuutarhaan. Väki liikkui parin ohjelmanumeron ajaksi aulaan seuraamaan musiikkiesitystä ja morsiuskimpun heittoa. Tämäkään ei tuntunut ketään haittaavaan, ja olihan baaritiskikin ihan vieressä Meillä oli muutenkin tosi rennon henkiset häät, eikä tunnelmaa yhtään haitannut siirtyminen paikasta toiseen. Palvelu palatsilla toimi käsittämättömän sujuvasti ja huomaamattomasti. Juomat tarjoiltiin pöytiin ajallaan ja ruoka oli jo valmiina odottamassa, kun saavuimme palatsille. Juhlimme kello kahteen saakka, ja meillä oli omat äänentoistovälineet mukana musiikin toistoa ja lauluesitystä varten. Palatsin äänentoistolla ei varmasti olisi saanut aikaan yhtä hienoa tunnelmaa. Ruoka palatsilla oli aivan käsittämättömän hyvää, kaikki vieraat kehuivat sitä. Kasvissyöjät saivat omat ala carte annoksensa. Kakun sensijaan suosittelen tilaamaan muualta. Meillä oli toiveittemme mukaan kinuski-vadelmakakku, jossa ei ollut juuri nimeksikään vadelmaa, eikä ulkonäkökään oikein viimeistellyltä vaikuttanut. Muut ruuat kompensoivat kuitenkin kakun puutteita huomattavasti. Toimme lisäksi pöytään itse tehtyjä keksejä. Tässä meidän menu: (hintaa oli muutama euro enemmän pääruuan vaihtumisen takia) Jääkellarin lohta, sinappikastike Savustettua kuha-lohirullaa Hauki-raputerrine Paahtopaistia, minttu-piparjuurikermaa Porsaancarre, hillottua sipulia Marinoidut valkosipulinkynnet Raikas vihersalaatti Kreikkalainen salaatti Mozzarellasalaatti Kananpoika-pastasalaatti Keitetyt perunat Talon leipä ja levite Härän sisäfilee Pippurikastike Kermahaudutettua perunaa Kasvisgratiini Vadelma-kinuskikakku Kahvi, tee Lisäksi kaksi kaatoa talon viinejä per henkilö. Ainoat miinuspuolet oikeastaan olivat terassin avoimuus ulkopuolisille ja baarin valikoiman niukkuus. Nämäkään eivät tunnelmaa kuitenkaan pilanneet. Voin lisätä tänne pari kuvaa häistämme, kunhan ehdin.
 2. Me ollaan ihan samoilla linjoilla, eli koristeet minimiin. Ja luotetaan siihen, että elokuun puolivälissä on vielä kesää jäljellä! Illaksi tosin ajateltiin laittaa kynttilöitä, kun on jo vähän hämärämpää. Mitään varsinaista teemaa ei ole, mutta pöytiin ajateltiin laittaa tuikkukynttilät pienen peilin palasen päälle valoa tuomaan. Meidän oli vaikea päättää mitään tiettyä teemaväriä melko monivärisen tilan takia, joten kutsukorteissa ja ohjelmissa on musta/harmaa-valkoinen väritys ja kukat ovat valkoisia orkideoja.
 3. Meillä olisi myös 14.8. tarkoitus järjestää kaikenlaista ohjelmaa häihin. Ongelmia tuottaa se, että vieraita on tulossa reilu 100, ja kaikki eivät mahdu samaan tilaan. Ajattelimme ratkoa ongelman siten, että sijoitettaisiin talvipuutarhaan sen verran vähän vieraita, että sen reunoille mahtuu tuoleja, joille muualla istuvat pääsisivät ohjelman ajaksi istumaan. Täytyy tiedustella, onnistuuko tämä. Meilläkin on suunnitelmissa musiikkiesitys, ja pianosta en tiedä, miten paljon sitä uskaltaa siirrellä, ettei vierys kärsi. Pitänee tiedustella myöhemmin. Käsittääkseni äänentoisto mahdollistaa sen, että äänet saa kuulumaan kaikkiin tiloihin. Videotykkikin heiltä käsittääkseni löytyy, eli esim. Powerpoint esitys valokuvista onnistuu varmasti oman läppärin avulla. Meilläkin olisi pari esitystä tulossa, jossa powerpointtia pitäisi käyttää. Onko muille tulossa yli 70 hengen häitä, joissa olisi samanlaisia tilaongelmia kun meillä?
 4. Mulla roikkuu kaapissa Pronoviaksen Halifax 2010-vuoden mallistosta. Sain sen todella hyvään hintaan, sillä Tampereen morsiusgalleriassa oli alkusyksystä alennusmyynti, jossa kaikista 2010-vuoden mallistoista. Sain alennusta -22 %, ja sen päälle vielä lisäalennuksen -20 %. Halusin ehdottomasti Pronoviaksen pitsipuvun, ja menin sitten alennusmyynnin aikaan kysymään, onko sellaisia vielä saaput. Ja kuinka ollakkaan, yksi löytyi, ja juuri minun kokoani! Sain siis ihanan puvun hintaan 990€. Normaali hinta morsiusgallerian verkkosivujen mukaann äyttää olevan 1590, eli hyvä tuuri kävi tämän puvun kanssa!
 5. Itse olen niin innoissani omasta puvustani, etten malttaisi millaan olla sita miehelleni nayttamatta! Kerron hanelle muutenkin aina kaiken, joten puvun salaisuutena pitaminen on ei ole helppoa. Mies on kuitenkin sellainen jaarapaa, ettei halua pukua nahda, vaikka kuinka yritan suostutella. Eli taytyy kai antaa periksi, ja suostua siihen, etta han nakee puvun vasta valokuvauksessa paria tuntia ennen kirkkoon astelemista
 6. Me mentiin kaikilta salaa naimisiin Las Vegasissa 14.8.2009. Oltiin mieheni kanssa kuukauden pituisella road tripilla, ja paatettiin jo ennen matkaa, etta Vegasissa on naimisiin mentava. Naimisiin meno siella on helppoa, mutta rahaa vaativaa hommaa. Yritettiin paasta mahdollisimman vahalla, kun koko reissu oli muutenkin itsessaan niin kallis. Haapaivanamme haimme ensin avioliittoluvan marriage boureausta (taisi maksaa n. 60 dollaria), ja ajelimme sitten tunnetun Little White Wedding Chappelin pihaan ja kysaisimme toimistosta, olisiko tanaan viela vihkiaikoja jaljella. Sellainen jarjesty heti samalla illalle. Maksoimme etukateen haapaketin, johon kuului kappeli ja valokuvaaja (10 digikuvaa cd:lla). Hintaa taisi tulla tuolle paketille n. 120 dollaria. Mitaan esteettomyystodistuksia ei missaan vaiheessa (kappelilla eika virastossa) kyselty. Illalla sitten valkoinen limusiini (kuului hintaan) tuli hakemaan meidat hotellilta, ja astelimme kappeliin odottelemaan vuoroamme. Meita ennen naimisiin oli mennyt (ei niin pienessakaan hiprakassa oleva) nuori pariskunta. Heidan lahdettyaan pastorimme tuli tapaamaan meita, ja sovittiin lyhyesti, minkalaisen seremonian haluamme. Todistajia meilla ei ollut, mutta pastori ja valokuvaaja riittivat tahan hommaan. Itse seremonia oli kymmenessa minuutissa ohi. Marssin itseksini cd:lta tulevan musiikin tahtiin alttarille mieheni luo, ja pappi piti lyhyen puhee. Sen jalkeen lausuimme papin perassa perinteiset vihkivalat ja vaihdoimme sormuksia. Seremonian jalkeen menimme valokuvaajan kanssa erilliseen tilaan, missa otettiin muutama virallinen haapotretti. Seremonian jalkeen maksoille viela pastorille "vapaaehtoisen" maksun, suositus oli muistaakseni 40-60 dollaria. Vegashaat ovat ehka melkoinen klisee, mutta meille tuo tilaisuus oli todella lamminhenkinen ja mieleenpainuva. "Oikeita" haitamme vietamme ihan kotisuomessa 14.8.2010, eli tasmalleen samana paivana kuin Vegasissa. Emme ole virallistaneet avioliittoa Suomessa, silla se vaatii aika paljon paperisotaa, ja tarkoituksenamme on joka tapauksessa menna naimisiin ensi kesana, ihan virallisesti talla kertaa
 7. Meilla on vihkiminen Finlaysonin kirkossa 14.8.2010, ja haajuhla Finlaysonin palatsilla.
 8. Meilla lukee sormuksissa "Viva Las Vegas 08/09". Menimme Vegasissa elokuussa 2009 naimisiin, mutta emme sormusten hankintahetkella tienneet viela tarkkaa paivaa. "Oikeat" haat tulee sitten Vegas-haiden vuosipaivana 14.8.2010.
 9. Onko kukaan viettamassa Palatsissa haita kesalla 2010? Meilla on haat 14.8.2010, ja olisi kiva jakaa kokemuksia muiden kanssa Meille on tulossa n. 120 hengen haat, eli joudumme valitettavasti jakaantumaan kahteen tilaan. Palatsi on kuitenkin miljoona niin upea, etta paatimme tasta huolimatta pitaa haat siella.
 10. Meilla on häät Tampereella ravintolassa, ja ravintolasta tilataan kaikki. Menu tulee olemaan luultavasti tämän kaltainen, hieman muokattu ravintolan esimerkkimenusta: Jääkellarin lohta, sinappikastike Savustettua kuha-lohirullaa Hauki-raputerrine Paahtopaistia, minttu-piparjuurikermaa Broileria Teriyaki Marinoituja oliiveja ja valkosipuleita Mozzarella-tomaatti-basilika -salaatti Raikas vihersalaatti Kreikkalainen salaatti Kananpoika-pastasalaatti Keitetyt perunat Talon leipä ja levite Marmorihärkää Kermapippurikastiketta Kermahaudutettua perunaa Kasvisgratiini (kasvisruokailijoille oma pääruokavaihtoehto) Vadelma-kinuski -kakku Kahvi / tee Lisäksi tarjoillaan ruokailun yhteydessä kaksi lasia puna/ valkoviiniä per henkilö ja illalla boolia. Alkoholittomat ruokajuomat tulevat noutopöydästä. Hinta on 38 euroa/ henkilö ja sisältää tilan (ei erillistä tilavuokraa), ruuan ja pöytiintarjoilun. Juomat eivät tuohon hintaan vielä sisälly.
 11. Minulle tulee Pronoviaksen Halifax: Tassa edesta Ja tassa takaa. (Minulle tulee ilman boleroa) Rakkautta ensi silmayksella taman puvun kanssa