Jump to content
Naimisiin.info

einjarjar

Jäsen
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä einjarjar

  • Syntymäpäivä 05/31/1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Paikkakunta
    Oulu

einjarjar's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. einjarjar

    Mitä bändille taukohuoneeseen?

    Kirjoitetaampa tähän roudarinkin näkökulma Takahuoneeseen ei tarvi välttämättä mitään erikoista ja ihmeellistä varata, mikäli bändi syö ja juo sitä samaa tavaraa mitä muutkin. Jotakin ehkä kannattaa huomioida: -Tuore kahvi on joka vaiheessa lähes poikkeuksetta hyvä asia. -Vesipulloja olisi hyvä varata, koska niitä sitten voidaan tarvittaessa ottaa lavalle mukaan juomisiksi. -Pyyhkeitä (esim. yksi iso pyyhe / soittaja), koska soittaessa voi tulla hiki. -Lisäksi jonkinmoiset "yöleivät" tai muu vastaava sapuska olisi aina hienoa, mikäli bändillä ei ole mahdollista syödä "pöydästä" keikan/roudauksen jälkeen. Kaikki ylimääräinen ajattelu yleensä on loistavaa bändin näkökulmasta. Jos vaikkapa juomat saa jääkaappiin kylmymään ja jotakin pientä naposteltavaa oheen, niin tuskin siitä kukaan valittaa. Pienet erikoisuudet ja hienoudet jäävät varmasti bändin mieleen hyvänä muistona. Alkoholin suhteen voi vaikka etukäteen kysellä bändiltä mitä siellä haluttaisiin. Jollekin humppatriolle voi riittää vaikkapa punkkupullo ruokailuun ja sixpäkki + vettä keikan ajaksi/jälkeen. Bile-sekstetillä voidaan taas enemmänkin odotella sitä perinteistä baarissa tarjottavaa "väh. kori limsaa/vettä, kori kaljaa, pari siideriä + *-jallu" -kokoonpanoa. Yleisesti ottaen parempi niin, että varaa ylimääräistä niin ei jää kenellekään huono mieli. Se tuskin romuttaa budjettia, jos 12-päkin tilalta ostaa 24-päkin olutta jne. Bändin sisäinen kontrollin pitäisi pelata kyllä niin, ettei mitään ylilyöntejä tule alkoholin suhteen. Voi toki toivoa bändiltä ettei alkoholin kanssa läträtä, mikäli vaikkapa suvussa on kovasti propleemia alkoholin suhteen. Sitä voi toki miettiä, että haluaako bändin pyörivän jaloissa vai pois silmistä. Ruokatarjoilut backstagelle esimerkiksi voi olla bändin kannalta hyvä asia, eikä mitenkään töykeää. Jos bändillä on kaikki hyvässä kuosissa backstagella, niin ei bändillä ole välttämättä tarvetta ja halua pyöriä muualla.
  2. einjarjar

    Bändien hinnat

    Harvemmassa ammatissa tällaisia tunteja pusketaan ilman ylimääräisiä korvauksia. Jos vaikka ajattelet, että vuokraisit kaivinkoneyrittäjän remppaamaan pihaasi, niin hinnoitteleehan hänkin oman työnsä kaluston osamaksujen ja tuntien perusteella. Monesti nuo hääkeikat ovat myös bändille huomattavasti ravintolakeikkoja rankempia, kun aikataulut ovat mitä ovat, eikä paikassa ole välttämättä minkäänlaista backstagea rauhoittumista varten.
  3. einjarjar

    Bändien hinnat

    Pitää tuosta äänitteiden puutteesta ja/tai laadusta huomauttaa vähän... Monella bändillä ei ole ääninäytettä siellä sivuilla, koska se on hankalaa saada aikaan ilman erillistä teknikkoa tai moniraitanauhoitusta. Jos vaikkapa bändillä ei ole isoja keikkoja (-> eikä siis isoa äänijärjestelmää, jossa on kaikki soittimet mikitettynä) ei mikserin perästä nauhoittamalla välttämättä irtoa narulle juuri laulua ja kiippareita kummempaa. Tietenkin on myös mahdollisuus, ettei bändi yksinkertaisesti kuulosta hyvältä nauhoitettena. Monet bändit taasen ovat sortuneet nauhoittamaan ääninäytteensä studiossa, jossa taasen olot ovat huomattavasti erilaiset live-vetoon nähden. Studiossa on mahdollisuuta hioa asioita, jotka livenä jäävät korjaamatta. Studioissa myös on helppoa lisätä taustalauluja ja muita pikkujuttuja, joita sitten livenä ei toteuteta. Rehellisimmät kuvat bändeistä saa yleensä videoista ja nauhotteista, jotka on livenä tallennettu. Eli siis se että bändillä on loistavalta kuulostava äänite, ei meinaa sitä että bändi olisi välttämättä sen veroinen. Toisaalta se että bändillä ei ole äänitettä, ei meinaa bändin olevan huono... Selkeätä, eikö? Menemällä keikalle, tai lähettämällä joku tuttu katsastamaan keikkaa, saa varmimmat tulokset.
×
×
  • Create New...