Jump to content
Naimisiin.info

evele

Rouva
  • Viestit

    35
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female

evele's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Jatkan nyt tähän samaan ketjuun oman kysymykseni kanssa. Eli, jos haluaa mennä naimisiin ihan maistraatissa niin pitääkö silloin käyttää oman paikkakunnan maistaattia/käräjaoikeutta vai voiko senkin tehdä eri paikkakunnalla ilman lisämaksua? Me siis olemme molemmat kirjoilla Tampereella ja alunperin tarkoitus oli mennä täällä maistraatissa naimisiin. Isovanhempieni takia mietimme nyt kuitenkin vihkimistä Porin maistraatissa. Tietääkö joku onnistuuko tämä, vai pitääkö soittaa maistraattiin.
  2. Tuohon alkuperäisen kysmykseen sanoisin, että itse vieraana ollessa en todellakaan tykkäisi. Kun vieraat joutuvat ajamaan noinkin pitkän matkan, he tuskin haluavat ajaa sitä juhlatamineissa, vaan vaihtaisivat vaatteet mielellään vasta hotellilla. Minä siis menisin tuossakin tapauksessa käymään hotellilla jo ennen kirkka, vaikka kutsussa olisikin mainittu tauosta. Me olimme viime kesänä häissä, joissa tuo meidän matka meni juuri niin, että ajoimme ensin kirkon ohi noin 30km hotelliin, sieltä takaisin kirkolle ja vielä takaisin hotellille, jonka vieressa juhlapaikka oli. Mutta vaikka tuo kuulostaa ramppaamiselta, niin meille se sopi erinomaisesti. Koska oli luvattu erittäin kuumaa päivää ja meillä oli juhliin matkaa noin 400km, lähdimme liikkeelle sen verran ajoissa, että ehdimme käydä hotellilla vielä suihkussa, pukea ja meikata yms. Eli me emme käyneet hotellilla vain kirjautumassa.
  3. Tosi hyvin sanottu. Erityisesti tuo boldaamani kohta pysäytti ajattelemaan. Meillä on tilanne se, että meidän hääbudjetti on tosi pieni. Mutta toisaalta meille 2000€ on tuloihin suhteutettuna sama asia kuin jollekin toiselle vaikka 10000€. Pyrimme jättämään turhat kustannukset pois häistämme, mutta joistakin asioista, kuten ruuan laadusta emme kuitenkaan haluaisi tinkiä. Samoin meillä ei vieraslistan kautta voida karsia kustannuksia, eli se on joko 12 tai 100 (pelkät perheet tai myös ne sukulaiset joiden kanssa ollaan läheisesti tekemisissä). Meillä tilannetta helpottaa avoppien taidot, joita hyödyntämällä voimme säästää kustannuksissa.
  4. Mä en itse ole ikinä ollut innoissani taistelemassa kimpusta, Yleensä joku sukulainen minut sinne riviin kuitenkin aina painostaa ja silloin jättäydynkin mahdollisimman sivuun enkä syöksy kimpun perään. Minä en siis vieraana pettyisi vaikka häissä ei kimppua heitettäisikään. Ymmärrän kyllä, että joistakin se on hauska ohjelmanumero, enkä siis ole täysin sitä vastaan. En vielä tiedä heitetäänkö meidän häissä kimppua, mutta jos heitetään, niin asia esitetään jotenkin näin: "seuraavaksi ohjelmassa kimpun heitto, kaikkia vapaaehtoisia kimpun tavoittelijoita pyydetään tulemaan salin eteen". Toi nyt on vielä hiomaton, mutta mulla tärkein sana, ja jonka ehdottomasti tuohon haluan, on vapaaehtoinen. En myöskään kaipaa siihen sitä naimaton sanaa.
  5. Kannattaa ehkä kysellä tuolta Mobiliasta. Noilta nettisivuilta nimittäin juuri katselin, että heidän Mobilia classics palvelussa ainakin on mainittu klassikkoautojen vuokraus kuljettajalla ja ilman. Kokemusta ei minulla ole, mutta jotain tietoa ja yhteystiedot löysin nettisivuilta palvelujen alta.
  6. evele

    Mitä teille tulee hääkarkeiksi?

    En tiiä tuleeko jo liian myöhään, mutta eilen tulleessa Tokmannin ja Vapaa Valinnan mainoslehdissä oli tarjous 700g pussista noita sydämenmallisia vaahtokarkkeja.
  7. evele

    Miten järjestää pienet pöydät?

    Niin siis tossa on se, että ne pöydät loppuu kesken. Tilaan kyllä mahtuisi ja tuolejakin on riiitävästi, mutta vaikka laittas kaksikin pitkää pöytää, niin siitä ei saa kun päätypaikkojen verran (4) lisäpaikkoja. Just ton takia mietin niitä neliöitä. Lisäys.. Eli siis, niin tietysti mahtuisi, että tekisi pitkiä pöytiä ihan vaan noista 60cm kapeistä pöydistä ja laittas ihmiset istumaan pitkien pöytien molemmin puolin, mutta mun ongelma on just se, että mun mielestä 60 senttiä kuulostaa ihan liian vähältä istua (ja syödä) vastakkain.
  8. evele

    Miten järjestää pienet pöydät?

    Niin mäkin sitä paikanpäällä mietin että no problem pistetään aina kaks pöytää vastakkain ja tehään pitkät pöydät, mutta kun noita pöytiä on tosiaan vaan se 30, ja tolleen laitettuna ei yhteen pöytään kohden mahdu kun 2 vierasta, niin meidän vieraat ei vaan millään mahu.
  9. Me kävimme katsomassa juhlapaikkaa, joka muuten olisi tosi kiva, mutta paikan pöydät ovat vain 60cmx120cm ja niitä on vain 30 kappaletta. Meille sanottiin, että tilaan mahtuu 120 vierasta, mutta se tarkoittaa, että yhteen tuollaiseen pöytään tulisi 4 ihmistä. Voiko 60cm leveässä pöydässä muka istua kaksi ihmista vastakkain 120cm varmaan kyllä riittää vierekkäin istumiseen, mutta entä jos tekee pöydistä 120X120cm neliöitä johon laittaisi 8 ihmistä, niin tuleekohan kulmissa ahdasta? Meidän vieraslistalla on hiukan vajaa 100 henkeä (riippuu aveceista), joista 15 on lapsia, eli ihan 120 ei tarvisi saada mahtumaan, mutta vähän nuo pöydät nyt pistää epäilemään. Mielipiteitä?
  10. Minua ei kyllä haittaisi ollenkaan, vaikka joku pukeutuisikin meidän häissä koko valkoisiin. Minä en myöskään odota, että vieraiden tulisi pukeutua neutraalisti. Pääasia on se, että vieraat itse viihtyvät vaatteissaan. Kyllä meidän vieraat tietää, että minä olen se morsian ja pelkkä valkoinen puku ei kyllä tee minusta illan kauneinta naista (ikinä en kyllä edes vieraana ole miettinyt, että kuka on juhlien kaunein ja yrittääkö joku viedä huomiota morsiamelta). Jos joku meidän häissä sitten pukeutuu valkoiseen ja joku toinen tulee sitä minulle jälkikäteen kauhistelemaan, niin aion sanoa hyvinkin suoraan, ettei asia vaivannut minua ollenkaan ja enemmän minua vaivaa selän takana kauhistelu. Itse en kuitenkaan pukeutuisi koko valkoisiin kenenkään toisen häihin, koska vaikka itseäni morsiamena ei kyseinen asia haittaa, niin en haluaisi vieraana vahingossa loukata ketään. Valkoiset kegät kyllä saattaisin laittaa.
  11. evele

    Karkkiteema ja karkkibuffet

    Oranssista tulee mulle mieleen "lätkäkarkit", niissähän on oranssipohjaiset paperit. Ei ehkä sovi kaikkien tyyliin, mutta mä kyllä tykkäisin
  12. Mun mies ei edes tiennyt huomenlahja perinteestä mitään. Kun kerroin mitä huomenlahjat on niin mies oli sitä mieltä, että ne on vähän hölmöjä ja mä oon aika lailla samaa mieltä (en siis itekään kaipaa mitään lahjaa). Sovittiinkin, että kumpikaan ei hanki kummallekaan mitään erityistä lahjaa. Ainoa huomenlahja mitä annetaan, on yhteinen aika. Yhteinen kiireetön/stressitön päivä onkin paras lahja meille.
  13. Ei todellakaan pilaa! Itse nautin lasillisesta viiniä niin ruuan kanssa kuin illalla hyvän kirjan seurana, mutta ei sen puuttuminen minun mielestäni pilaa ruokaa eikä tunnelmaakaan. Veden puuttuminen ruokajuomien joukosta sen sijaan pilaisi minun ruokailuni vaikka viiniä olisikin (ärsyttää juhlat joissa on tarjolla vaan maito, kotikalja ja limppari/mehu, kun taas vesi pitää erikseen pyytää tai hakea kraanasta). Olen myös sitä mieltä, että viini sopii ruokajuomaksi vaikka juhlissa olisikin lapsia paikalla. Alkoholin ei tarvitse olla mikään tabu ja hyshys, kun sitä käytetään sivistyneesti. Lasten vanhempien oma päätös on sitten se juovatko itse. Juhlat voivat tietysti myös olla mukavat vaikka alkoholia tarjoiltaisiinkin. Kaikki eivät tietenkään örvellä, mutta täytyy rehellisesti myöntää, että morsiamena minun tunnelmani pilaisi jo se yksikin idiootti joka juo päänsä niin täyteen, että a) haastaa riitaa, b ) oksentaa vessan lavuaariin/lattialle, c) on puoli tiedoton tai d) sammuu. Eli jos tietäisin tämän olevan todennäköinen tilanne, niin meidän juhlat olisi kyllä holittomat. (pelkillä ruokaviineillä tätä tosin tuskin tapahtuisi ) Eli summasummarum... Alkoholin puuttuminen ei minun mielestäni pilaa mitään juhlaa, mutta alkoholin runsas tarjoaminen voi ikävissä tapauksissa pilatakin.
  14. evele

    G: Mitä kaikkea askartelet itse?

    Mä tykkään tehdä ihan hirmu paljon käsilläni, joten meidän häihin sopis ehkä myös teema "You name it - I made it". TSI-listalta löytyy ainakin: - kutsut ja kiitoskortit - häälehdet/ohjelmat - ohjelmalappuset vihkimiseen (jos tulee) - pöytänumerot ja pöytäkartta - nimilaput/paikkakortit (jos tulee, kun ihmiset jaetaan ehkä vaan pöydittäin, ei paikoittain) - menut - pöytäliinat (ellei löydy jostain tosi halvalla) - kukka-asetelmat pöytiin - mahdolliset seinäkoristeet - karkkibuffetin ja kakkubuffetin koristeet - kiitoslahjat - vieraskirja - ajattelin myös sitoa sellasen kirjan meidän yhteisestä elämästä, jota vieraat voi selailla vähän niinkuin polttarikansioita - vihkisormusta lukuunottamatta kaikki korut ja hiuskoristeet - sukkanauha - kimppu ja vieheet - miehelle liivi Kukat ois tarkotus kasvattaa itse, tosin niitä varten täytyy lainata vanhempien pihoja. Paperit ja pahvit kutsuihin, vieraskirjaan yms. teen itse. Kynttilätkin ois ihana valaa (oon siis ennenkin valanut), mutta voi olla että ostan ne valmiina. Halutaan kuitenkin pitää koristelu tyylikkäänä, eli mitään turhaa hörsöä, en ala tekemään. Ja jos tuntuu että joku jo suunnitellusta tuntuu liialliselta, niin se karsitaan.
  15. evele

    Hääparilla oma pöytä?

    Meille ihan ehdottomasti oma pöytä. Mun mielestä hääparin oma pöytä tekee hääparille juttelemaan menemisen paljon helpommaksi. Varmasti joissakin kavereiden häissä ei ois niin helposti tullut mentyä juttelemaan hääparille heidän pöytään, jos siinä ois istunut muutakin porukkaa. Omasta pöydätä on myös helppo lähteä itse liikkeelle vieraiden joukkoon. Minäkään en erityisemmin tykkää olla keskipisteenä, mutta hääpäivänä sitä nyt on väkisinkin jossain määrin, oli sitten oma pöytä tai ei.
×
×
  • Create New...