Misstra

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Misstra

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tämä viesti tulee aloittajalle varmaan liian myöhään, mutta suosittelen Ville Honkamäkeä http://www.villekuvaa.com/. Ville on aikaisemmin kuvannut vain harrastepohjalta ja on nyt aloittelemassa puoliammattilaisena, joten hintataso on varsin edullinen. Meillä Ville ei ole ollut kuvaamassa häitä, mutta muita kuvia kylläkin. Ottaa hienoja kuvia ja on mukava tyyppi.
 2. Joo, me päästiin viemään kamat ja laittamaan paikat kuntoon edellisenä päivänä, kun silloin ei ollut mitään juhlia. Pitopalveluhan kyllä kattoi pöydät (tuntiveloituksella) eikä meillä ollut juurikaan koristeita, mutta just juomat ja kukat vietiin. Keittiössä on iso kylmäkaappi, johon mahtui juomien lisäksi kukatkin yöksi. Tyhjät pullot ja muut kamat haettiin seuraavana päivänä, joskus puolen päivän aikaan oltiin sovittu tapaaminen. Toi "diaesitys" oli itse asiassa yläkerrassa, siinä aulahuoneessa. Ja siis se pyöri ihan vaan läppärillä, joten omat laitteet olivat.
 3. Meillä laulaja lauloi vihkiseremonian lopuksi Juha Tapion ´Vuodet vieriä saa´. Sopi sanoiltaan hyvin tilaisuuteen eikä ollut ihan liian lässyn lässyn, vaikka aika olikin.
 4. Uskoisin, että ainakin kukkien asettelu pöytiin on mahdollista pyytää Cabriolesta. Veikkaisin, että velottavat siitä tuntiperäisesti (tarjoilijoiden palkkio n. 25 e/h), mutta toki kannattaa kysyä sitä sieltä suoraan. Meillä oli kukat tilattuna porvoolaisesta Henrietan kukat -liikkeestä ja laitoimme ne itse pöytiin. Voin kyllä suositella kyseistä kukkakauppaa; hyvä palvelu ja hinnat ihan kohtuulliset. Pöytäkukkia miettiessä kannattaa ottaa huomioon, että pöydät tulevat tosi täyteen laseista, lautasista ym. ja sinne ei ole helppo mahduttaa kukka-asetelmia. Meillä oli yksittäisiä kalloja vihreiden lehtien kanssa ja nekin mahtuivat vain juuri ja juuri. Missä kuussa teillä on häät? Keväällä pihalla/puistossa saa hienoja ja dramaattisia potretteja, kun puissa ei ole vielä lehtiä. Kesällä varmasti myös kaunista, mutta eri tavalla, kun ympäristö on vihreä. Se unohtui viimeksi sanoa, että huhtikuussakin (oli kyllä lämmin ja aurinkoinen päivä, mutta kuitenkin alle 20 C) juhlasalissa tuli aika kuuma. Veikkaan, että kesähelteillä saattaisi olla aika tuskallista, mutta kuulemma ikkunoita auki pitämällä lämpötila on saatu pidettyä inhimillisenä.
 5. Meillä oli siviilivihkiminen juhlapaikalla viime huhtikuussa ja se meni oikein hyvin. Vihkiminen oli ulkona terassilla, joka oli kylläkin katettu. Vähän jännitti, kuinka taretaan ulkona, mutta sattui todella lämmin päivä, joten ei ollut ongelmaa. Kylmempikään ilma ei tosin olisi ollut ongelma, koska vieraat tiesivät etukäteen, että vihkiminen on ulkona ja varautuivat lämpimin takein. Eikä siviilivihkiminen ole onneksi pitkä. Meillä homma meni niin, että vieraat, sulhanen ja vihkijä odottivat ulkona. Vanhemmille ja muutamalle iäkkäälle sukulaiselle oli penkit, mutta muut vieraat seisoivat. Vihkijällä oli mikrofoni, lisäksi oli kaksi pientä pöytää (toisella oli kukka-asetelma ja toisella allekirjoitettiin vihkitodistukset ) ja cd-soitin. Soittimesta alkoi kuulua musiikkia (Lumiukon Walking in the air instrumentaalisena), jonka aikana isäni saattoi minut sisältä käytävää pitkin ulos terassille ja luovutti sulhaselle. Sitten vihkijä piti lyhyen puheen, lausui virallisen osuuden ja kysyi kysymykset. Sitten vaihdettiin sormukset, suudeltiin ja allekirjoitettiin vihkitodistus. Tämän jälkeen bändin laulaja lauloi Juha Tapion Vuodet vieriä saa -kappaleen, jonka loppupuolella siirryimme sulhasen kanssa sisään ja menimme odottelemaan onnittelijoita. Seremoniamestari sanoi muutaman sanan käytännön järjestelyistä ja ohjasi vieraat sisään onnittelemaan. Tilaisuus oli oikein kiva; juhlava mutta kuitenkin rento, juuri niin kuin olimme toivoneetkin. En olisi voinut kuvitella liittyväni kirkkoon vain sen takia, että saisin hienon vihkitilaisuuden. Pienellä vaivalla siviilivihkimisestä saa muokattua juuri omannäköisen.
 6. Meillä oli häät Kiialan kartanon päärakennuksen juhlasalissa huhtikuussa 2011 ja olimme erittäin tyytyväisiä. Paikka oli kaunis sekä sisältä ja ulkoa ja järjestelyt sujuivat moitteitta. Meitä oli n. 75 hlö ja tila oli juuri sopivankokoinen. Sanoisin, että 70-80 hlö on optimi; 90:kin varmaan menee vielä, mutta luulisin, että 100:lle alkaa olla jo aika ahdasta. Tietenkin kesällä ollaan usein enemmän ulkona, mutta silltikin esim. vessojen, ruokailun ja tanssimisen kanssa voi tehdä tiukkaa. Meillä oli siviilivihkiminen ulkona terassilla ja kaikki vieraat (+ laulaja ja kosketinsoittaja) mahtuivat hyvin katoksen alle. Erilaisia sisätilojakin olisi ollut mahdollista käyttää vihkimisessä, mutta halusimme pitää sen ulkona. Ulkona saatiin otettua myös upeat potretit. Ruoka oli hyvää, erityisesti pääruoka ja kakut, ja sitä oli riittävästi. Me ainakin tykkäsimme, että ruoka oli pikkasen hienostuneempaa kuin tyyliin karjalanpaisti, mutta mielestäni se ei ollut mielestäni missään nimessä liian hienostelevaa tai erikoista. Juomat oltiin ostettu itse Tallinnasta, mutta henkilökunta tarjoili ne. Bändi oli meillä pienessä huoneessa eli tarjoilutilassa. Huone ei tosiaan ole iso, mutta kun pöydät ym. oli poissa, siellä mahtui ihan hyvin tanssimaan ehkä n. 40 hlö. Meille se oli ainakin ihan riittävästi, mutta jos haluaisin pitää 100 hengen tanssihäät, niin siihen tila ei luonnollisestikaan ole paras mahdollinen. Paikan päällä oli mankka, johon sai kytkettyä läppärin, niin sieltä sai soitettua musiikkia bändin jälkeen. Juhlatila on itsessään kaunis ja juhlava, joten meillä ei ollut oikeastaan muita koristeita kuin kukat pöydissä. Tuo olikin yksi tärkeä kriteeri juhlapaikkaa valitessamme, ettei tarvitse nähdä älyttömästi vaivaa, että saa tilasta kivannäköisen. Muutenkin tilat olivat ihan riittävät: alakerrassa aula, missä oli lahjapöytä; ylhäällä naulakot; kaksi vessaa (olivat aika ahtaat, joten hääpuvun kanssa oli vähän taiteilua); aulahuone, jossa meillä oli onnittelut ja myöhemmin lapsille leikkinurkkaus ja diaesitys pyörimässä; tarjoilu/tanssihuoneessa baari jne.
 7. Kiitos Kiialan ruokakommenteista. Kuulosti hyvältä. Cabriolen sivujen mukaan: "Mikäli tilaisuutenne on Café Cabriolen juhlahuoneistossa, kuuluu hintoihin tarjoilutyö, astiat, kangasservetit, liinat sekä tilavuokra. Tilassa on A-oikeudet. Mikäli tilaisuutenne on Kiialassa vanhan viinatehtaan tiloissa (Galleria tai Holvikellari) kuuluu hintoihin tarjoilutyö, astiat, kangasservetit, liinat. Tilavuokraa veloitamme 170 € Holvikellarista sekä 250 € Galleriasta. Tilassa on A-oikeudet Mikäli tilaisuutenne on Kiialan kartanorakennuksessa veloitammetarjoilutyöstä 24,90 € / tunti / tarjoilija, pöytäliinat 6,50 €, kangasservetit 1,00 €, pöytäkoristeet sopimuksen mukaisesti. Tilavuokra: 1.5. – 30.9. välisenä aikana 800 € 1.10. – 30.4. välisenä aikana 650 € sekä tilaisuuksissa, joiden kesto on korkeintaan 4 tuntia 500 € Tilassa ei ole anniskeluoikeuksia, joten tänne voi asiakas tuoda omat juomansa. Mikäli tilaisuutenne on muualla on astiavuokra erillisen hinnaston mukaan, pöytäliinat 6,50 € kangasservetit 1,00 €. Tarjoilutyöstä veloitamme 24,90 € / tunti / tarjoilija. " Meillä on siis kartanorakennuksessa juhlat ja luulen, että ainakin siellä hoitaisivat tarvittaessa koristelut ym. tuohon 24,90-tuntihintaan. Siivous mun mielestä kuului tilavuokraan.
 8. Meillä on häät huhtikuussa Kiialan kartanon juhlasalissa. Ihastuttiin paikkaan heti. Vieraita on tulossa n. 70-80, joten pitäisi mahtua ihan hyvin. Tanssitilahan ei kyllä kovin iso ole. Vihkimispaikka tuottaa myös vähän päänvaivaa. Säätä uhmaten meinaamme järjestää vihkimisen ulkona tai mahdollisesti siinä katetulla terassilla. Onneksi on siviilivihkiminen, niin seremonia ei kauaa kestä Minkälaista ruokaa olette saaneet Kiialan juhlissa? Menut kuulostavat hyviltä, mutta vähän jännittää, kun ei ole niitä itse maistellut. Hyvä ruoka on kuitenkin tärkeä osa juhlien onnistumista.
 9. Meillä on häät huhtikuussa ja raskausviikkoja on silloin 26. Olen tässä viime aikoina etsinyt kuumeisesti pukua ja sovittanut kymmeniä erilaisia. Suurin ongelma ei kuitenkaan ole ollut raskaus, vaan oma nirsouteni. Jonkun verran liikkeiden/myyjien suositukset ovat vaihdelleet. Olen mieltynyt mm. kapeisiin pitsipukuihin ja niitä tuli soviteltua paljon. Osa myyjistä oli sitä mieltä, että olen hullu, kun edes ajattelen sellaisia; osan mielestä taas ei olisi ollut mitään ongelma muokata niistä sopivaa esim. nyörityksellä. Lopulta päädyin tähän pukuun (luonnonvalkoisena tosin). Puku tulee kokoa suurempana kuin normaalisti olisi (ja kuin kuvan puku) ja siihen laitetaan nyörit, jotta istuvuuden saa säädettyä sopivaksi mahan kohdalta. Voi olla kyllä, että yläosasta joutuu vähän ottamaan saumoista sisään ellei rinnat tässä kovasti kasva ennen häitä. Kuvassa on rv. 14 ja puku päällä maha ei näy oikeastaan ollenkaan, vaikka oikeasti kyllä pullottaa jo.
 10. Meillä on häät huhtikuussa ja raskausviikkoja on silloin n. 26. Alunperin häät piti olla 6 viikkoa myöhemmin, mutta aikaistettiin päivää, jotta todennäköisemmin olen hyvässä kunnossa enkä näytä vielä ihan valaalta. Harkittiin häiden kokonaan lykkäämistäkin (olen aina ajatellut, että häissä en ainakaan halua olla raskaana enkä imettää), mutta päädyttiin kuitenkin järjestämään häät, kun niitä oltiin jonkun verran jo suunniteltukin. Nyt ei asia häiritse enää ollenkaan. Puku tuotti vähän päänvaivaa, ei kyllä niinkään raskauden vaan oman nirsouteni takia. Nyt on kuitenkin sekin tilattuna. On kohtuu kapealinjainen, mutta yhtä kokoa nykykokoa isompi ja siihen laitetaan nyörit, jotta on säätövaraa mahalle. Yläosasta joutuu mahdollisesti vähän ottamaan sisään, mutta näitä säädetään sitten lähempänä häitä.
 11. Mulle tulee tämä Tomy Mariagen Gold, mutta kuvasta poiketen luonnonvalkoisena.